in

Ελεύθερη Βούληση

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ήρθε μια μέρα, μια ομίχλη, μια καταχνιά και σου κρύψε τον ήλιο, ήταν εκείνη η δημιουργημένη καταιγίδα που εμφανίστηκε για να σου ξυπνήσει το ένστικτο του φόβου, του πανικού, της επιβίωσης.

Το ίδιο αυτό αίσθημα που σκοπό είχε να σε αποπροσανατολίσει από το πραγματικό πρόβλημα που εν δυνάμει αναπτυσσόταν μπρος στα μάτια σου αλλά δεν ήθελες να παραδεχτείς.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν κατάλαβες ότι πέρασες στην αντίπερα όχθη από εκεί που ήσουν καλοταϊσμένος, χορτασμένος, στην ραστώνη σου ήρθε η τελευταία δεκαετία με δίαιτα, διατροφή και αναστάτωση, από ποιους ; από τους ίδιους που σου έδιναν απλόχερα τα πάντα για να μην κάνεις τίποτα, να μην αντιδράσεις, να ξεχάσεις να επιβιώνεις.

Κάπου πίσω στο χρόνο και ενώ είχες αυτάρκεια, σε όλα τα είδη ήρθαν οι κοινές αγροτικές πολιτικές και σε έβαλαν στην λήθη. Ξέχασες την καλλιέργεια, δεν κράτησες σπόρο, πήγες στην κονόμα του μεταλλαγμένου, του ραντισμένου του εύκολου. Φώναζες λύκοι στα πρόβατα μου αλλά οι λύκοι ήταν η απραξία σου, η απάθεια σου, όλα αυτά που επέτρεψες να γίνουν εις βάρος σου.

Τόσο παλιά όσο και σήμερα ενώ οι τεχνολογίες βελτιώνονται, ενώ η επιστήμη κάνει άλματα σου είναι τόσο άγνωστη, τόσο περιορισμένη έχεις αναρωτηθεί γιατί ; γιατί φαινομενικά ο δυτικός κόσμος έχει άνθηση ; γιατί οι μεταφερόμενες ψυχές με το που μπουν στο δικό σου κόσμο άμεσα καταναλώνουν ενώ στην χώρα τους τίποτα ; τελικά τι είναι καλό και ποιο το κριτήριο επιλογής ; λίγα ή πολλά ; 

Όπως εσύ βλέπεις το μυρμήγκι, σε άφησαν να νομίζεις πως είσαι ισχυρός μέσα από ένα καθοδηγούμενο μονοπάτι, έχασες την ικανότητα αυτάρκειας, αυτοπροσδιορισμού, έχασες την γνώση του κυνηγού, του γεωργού, της επιβίωσης και απλά αγοράζεις παπιέ ντε κώλ.

Κάπου εκεί που λες στο κυνήγι του χρήματος, της βόλεψης σου και των οικείων σου μόνο, ξέχασες τους δίπλα, ξέχασες τους απέναντι, ξέχασες τον άνθρωπο και έπαιξες το παιχνίδι τους. Γέμισες με έπαρση, με εγωισμό, φούσκωσες το στέρνο σου και άρχισες τα ζοριλίκια ενώ παράλληλα η εμφυλιακή τάση και ο προγραμματισμός της προπαγάνδας σου φούσκωναν το μυαλό.

Ήταν κάθε φορά που ετοιμαζόταν ένα κακό με τα μύρια που έπονται και έπρεπε να είσαι έτοιμος να καταδόσεις, να ρουφιανέψεις, να σκοτώσεις το γείτονα μόνο και μόνο για να παραμείνεις στην φούσκα σου και υποχείριο του κακού καιρού και του ανάποδου σου φλάρου.

Σκοπός πάντα ο εαυτός σου, για να ξεχάσεις την αλληλεγγύη. Σκοπός πάντα ο πλουτισμός, για να ξεχάσεις την πραγματικότητα. Σκοπός πάντα ο διχασμός, γιατί η ανθρωπότητα ενωμένη τους βλάπτει σοβαρά τα σχέδια, την υγεία. Σκοπός πάντα η αλλαγή της ιστορίας, για να καταπιείς με πολλά αναψυκτικά ότι Έλληνας ίσον τίποτα.

Σε μειώνουν μια ζωή, σε πληγώνουν μια ζωή, σε καταστρέφουν μια ζωή, σε βεβηλώνουν μια ζωή, σε αγνοούν μια ζωή, πραγματικά οι ίδιοι γνωρίζουν ποιος είσαι, τι είσαι και γιατί υπάρχεις σε τούτο κόσμο. Με πλήρη επίγνωση σου αποκρύπτουν την ιστορία σου, δεν θέλουν να έχεις μόρφωση, γνώση, κριτική σκέψη γιατί θα τους κόψει το αυγολέμονο.

Όλα τα μουσεία τους ζουν με το παρελθόν σου, όλα τα περίεργα της ιστορίας σου εξετάζονται στα εργαστήρια τους (εχετλαίος, μαραθωνομάχοι, σαλαμινομάχοι, μούμια του Αγαμέμνονα), ακόμα και σήμερα η συμπεριφορά σου, η απάθεια σου έγινε πεδίο αναφοράς όταν εσύ κολυμπούσες στην κατσαρόλα ως άλλος βάτραχος περιμένοντας την πριγκίπισσα που θα σε φιλήσει αλλά τελικά δυνάμωσε τη φωτιά.

Ένεκα του κορονογιού και της κορονοκόρης ο φόβος ήρθε για να μείνει όσο εσύ επιτρέψεις, η αποξένωση, ο μαζοχισμός, η μη ύπαρξη συναισθημάτων απλά θα φέρει αλλαγές μόνο αν τις επιτρέψεις. Η απανθρωπιά, ο καταδοτισμός, ο εμφύλιος θα επικρατήσουν μόνο αν το θέλεις. Το αν γίνεις μια ανεξάρτητη οικονομική ζώνη, αν γίνεις γιουρααράμπια, αν συνεχίσεις το κακό είναι δικό σου θέμα και αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης που κάποια στιγμή πρέπει να μελετήσεις σοβαρά και να πάρεις αποφάσεις.

Τόσα χρόνια κόσμος πεθαίνει συνέπεια έλλειψης νερού, φαγητού, υγείας. Τόσα χρόνια άνθρωποι πεθαίνουν από HIV, καρδιακές παθήσεις, καρκίνους. Τόσα χρόνια η εποχική γρίπη σκοτώνει αλλά κανένα ενδιαφέρον και ξαφνικά … ενδιαφέρον για εμβόλιο ; για το καλό του κοινωνικού συνόλου ; για την δημιουργία ενός νέου κλίματος παράνοιας με απώτερο σκοπό ένα πόλεμο ; για όλα αυτά τα νοσηρά αφηγήματα της φαντασίας τους και του αφεντικού τους ;

Όσα λαγουδάκια και αν εμφανίστηκαν στην ζωή σου να σου δείξουν το δρόμο, όσες φορές και αν ο καθρέφτης δεν σου μίλησε, όσες φορές και αν η δίνη δεν σου αποκαλύφθηκε, όλα ήταν εκεί μπροστά σου, όλα ήταν εκεί να σου δείξουν, όλα προσπάθησαν να σε προστατέψουν και όλα τα έκανες με λάθος τρόπο καταδικάζοντας και τα ίδια σου τα παιδιά σε ένα κόσμο που δημιούργησες και νομίζεις πως εγωιστικά, λόγο χρήματος και φήμης ή σχετικού μέσου θα έχουν άλλο δρόμο από τον μονόδρομο που έχεις πάρει.

Σε τοποθέτησαν έναν ανά δέκα τετραγωνικά, σήμερα σε τοποθετούν έναν ανά πέντε τετραγωνικά το μόνο σίγουρο αδελφούλη, όπως και για μένα και τους πριν και τους μετά ένας ανά δυο τετραγωνικά είναι υπέρ αρκετός χώρος. Ο χώρος που δεν είναι αρκετός είναι αυτός της ενέργειας σου, της γνώσης σου του φωτός σου, του αποτυπώματος που άφησες στο σύμπαν.

Η αλήθεια είναι μια από όπου και αν προέρχεται, το δίκιο είναι ένα από όπου και αν προέρχεται, η ζωή του καθενός μας, μας ανήκει και οφείλουμε να την διατηρήσουμε με καθαρή ψυχή, με γνώση, με φως. Η επικράτηση όλων αυτών στην δική σου βούληση, στην δική σου απόφαση, την δική σου επιλογή στην αλήθεια και το δίκιο.

Θάνατός εστιν οκόσα εγερθέντες ορέομεν, οκόσα δε εύδοντες ύπνος, (Θάνατος είναι όσα βλέπουμε ξύπνιοι, ενώ όσα βλέπουμε κοιμισμένοι είναι ύπνος), Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ., Ίων φιλόσοφος.

Υ.Γ. Δυο λεπτά από ένα βίντεο που πρέπει να δεις George Orwell : https://www.youtube.com/watch?v=LconqTgw8ZU

Report

What do you think?

20 points
Upvote Downvote

Written by Γέρος Παράξενος

Περήφανος που γεννήθηκα Έλληνας όσο και αν θέλουν να το ποινικοποιήσουν. Προσπάθω να αφυπνίσω όσους θέλουν να αντιδράσουν, για τους άλλους δεν θα μπορέσω. Από φοιτητής έγγραφα και έψαχνα διάφορα, κάθε άνθρωπος κρίνεται από τις πράξεις του.

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Tελικά το καλύτερο σενάριο του CDC επιβεβαιώνει την προηγούμενη αλλά και την καινούρια μετα-ανάλυση του Δρ. Ιωαννίδη;

Η όψη του νομίσματος που δεν θέλουν να δεις