10:49 - 21/01/2016

Οι εννιά ερωτήσεις για τους Ιλλουμινάτι που ίσως θα φοβόσασταν να τις κάνετε

Οι εννιά ερωτήσεις για τους Ιλλουμινάτι που θα ίσως θα φοβόσασταν να τις κάνετε

Βρίσκονται ίσως στην κορυφή της λίστας των οπαδών των θεωριών συνωμοσίας. Ο λόγος; Για τους Ιλλουμινάτι μία μυστική οργάνωση η οποία φέρεται να ιδρύθηκε το 1776 από τον Άνταμ Βάισχαουπτ στη Βαυαρία με στόχο την ανακάλυψη μυστικών τα οποία και θα αποκάλυπτε μόνο σε περίπτωση έναντι έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας πιστεύουν ότι η οργάνωση υπάρχει ακόμη και σήμερα και ότι κρύβεται πίσω από μεγάλα γεγονότα.

Το Vox.com επιχείρησε να δώσει απαντήσεις γύρω από το τι ακριβώς συμβαίνει με τους Ιλλουμινάτι και για το λόγο αυτό ζήτησε τη συνδρομή του καθηγητή της Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και συγγραφέα του βιβλίου «Θεωρίες Συνωμοσίας: Μυστικότητα και Εξουσία στην Αμερικανική Κουλτούρα», Μαρκ Φένστερ.
«Είναι παράλογο να υπάρχει αυτή η ιερή ομάδα η οποία είναι πάνω από 300 ετών και να συνεχίζουμε ακόμη και
σήμερα να βλέπουμε επιχειρήματα σχετικά με τη σημασία της», ανέφερε ο Φένστερ.

Διαβάστε τις 9 ερωτήσεις για τους Ιλλουμινάτι που δεν θα τολμούσατε ποτέ να κάνετε:

1) Τι είναι οι Ιλλουμινάτι;

Σύμφωνα με το Vox, οι Ιλλουμινάτι, είναι μία μυστική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1776 στη Βαυαρία από τον καθηγητή Νομικής Άνταμ Βάισχαουπτ, ο οποίος μεταξύ άλλων ήθελε να εκπαιδεύσει τα μέλη των Ιλλουμινάτι ώστε να μπορούν να επηρεάσουν τις πολιτικές αποφάσεις όταν έρθουν στην εξουσία.

2) Σε τι πίστευαν οι Ιλλουμινάτι;

Η ιστορία των Ιλλουμινάτι περιλαμβάνει δύο όψεις: Από τη μια τα περίεργα τελετουργικά τους και από την άλλη τα τελετουργικά τους.

Οι ιλλουμινάτι έκαναν πράγματα τα οποία ήταν λίγο ασυνήθιστα. Χρησιμοποιούσαν σύμβολα, ψευδώνυμα και είχαν περίπλοκες ιεραρχίες. Ο Κρις Χόνταπ συγγραφέας του βιβλίου «Θεωρίες συνομωσίας και μυστικές κοινωνίες για ομοιώματα», υπογραμμίζει μάλιστα πως στην αρχή τα μέλη τους δεν εμπιστευόταν κανέναν πάνω από τα 30. Επίσης οι Ιλλουμινάτι είχαν μια κοσμοθεωρία που αντικατόπτριζε τα ιδανικά του Διαφωτισμού, την ορθολογική σκέψη και την αυτοκυριαρχία.

3) Κατάφεραν να ελέγξουν τον κόσμο;

Όπως αναφέρει το Vox, οι Ιλλουμινάτι είχαν κάποια επιρροή καθώς στα μέλη τους συμπεριλαμάνονταν αρκετοί Δούκες της εποχής και άλλοι ηγέτες οι οποίοι ήταν ισχυροί αλλά σήμερα έχουν ξεχαστεί. Κατά κάποιο τρόπο η ισχύ των Ιλλουμινάτι εξαρτάται από τι πιστεύει κανείς γι αυτούς. Αν νομίζετε πως τα επαναστατικά ιδανικά τους έχουν εξαπλωθεί και σε άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα στην Γαλλική επανάσταση τότε ναι η ισχύ τους είναι μεγάλη. Αν νομίζετε όμως ότι αυτές οι ιδέες ούτως ή άλλως θα επικρατούσαν τότε απλά μιλάμε για μια καθαρά ιστορική περιέργεια.

4) Γιατί εξαφανίστηκαν οι αληθινοί Ιλλουμινάτοι;

Σύμφωνα με τον Χόνταπ, οι Ιλλουμινάτι εξαφανίστηκαν, από το 1785 όταν ο Δούκας της Βαυαρίας Κάρλ Θίοντορ, απαγόρευσε τις μυστικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένων και των Ιλλουμινάτι. Ωστόσο, σύμφωνα με το Vox από τη στιγμή της διάλυσής τους, ο μύθος τους επεκτάθηκε.

5) Εάν οι Ιλλουμινάτι εξαφανίστηκαν πως ο θρύλος τους έμεινε ζωντανός;

Όπως προαναφέρθηκε, με το που διαλύθηκαν οι Ιλλουμινάτι οι θεωρίες συνωμοσίας οργίασαν. Ο φυσικός Τζον Ρόμπινσον κατηγόρησε τους Ιλλουμινάτι ότι διείσδυσαν στους Ελευθεροτέκτονες, ενώ αργότερα ο Αμπε Ογκουστίν Μπαρουέλ ενστερνίστηκε τη θεωρία ότι βρίσκονται πίσω από τη Γαλλική Επανάσταση. Επίσης το 1798 ο Τζορτζ Ουάσινγκτον έγραψε μία επιστολή για στην αντιμετώπιση της απειλής των Ιλλουμινάτι.

6) Έχουν σχέση οι Ιλλουμινάτι με τους Ελευθεροτέκτονες;

Η αλήθεια είναι ότι οι θεωρίες συνωμοσίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Επειδή οι Ιλλουμινάτι είχαν συμπεριλάβει πολλά μέλη τους μέσω των Ελευθεροτεκτόνων, συχνά οι δύο ομάδες συγχέονται η μία με την άλλη.

7) Γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν στους Ιλλουμινάτι;

Η αλήθεια είναι πως οι Ιλλουμινάτι ποτέ δεν εξαφανίστηκαν από την λαϊκή κουλτούρα. Κατάφεραν όμως να κάνουν ένα δυναμικό «come back» την δεκαετία του 1970 εξαιτίας μιας λογοτεχνικής τριλογίας η οποία έδωσε στους Ιλλουμινάτι τις τρομακτικές και ταυτόχρονα αστείες διαστάσεις που έχουν σήμερα. Πρόκειται για την τριλογία «Illuminatus» των Ρόμπερ Σι και Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον.

«Η ειρωνική εκδοχή των θεωριών συνωμοσίας είναι εξαιρετικά διαδεδομένη. Μπορεί να είστε ένας σοβαρός συνωμοσιολόγος και ταυτόχρονα να κάνετε πλάκα με αυτό», υπογραμμίζει ο Φένστερ.

8) Είναι ο Jay Z, Kanye West, και άλλοι διάσημοι μέλη των Ιλλουμινάτι;

Το Vox ήρθε σε επαφή με τους δύο «σταρ» και τους ρώτησε σχετικά με το κατά πόσο είναι μέλη των Ιλλουμινάτι. Ο Jay Z είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι φήμες για την συμμετοχή του στην ομάδα των Ιλλουμινάτι είναι «ηλίθιες», ενώ ο Kanye West, υποστήριξε ότι είναι γελοίο.

9) Μήπως οι Ιλλουμινάτι με σκοτώσουν επειδή διάβασα αυτό το άρθρο;

Εάν υπάρχουν τότε ξέρετε ήδη πάρα πολλά λέει το Vox.

huffingtonpost.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (8)

 1. 0
  0
  Αυτό το άρθρο είναι μια μαλ…. Ποιος είπε ότι είναι Ιλλουμινάτοι οι τραγουδιστές είναι μαριονέτες δείτε λίγο mark dice να μάθετε οι Ιλλουμινάτοι έγιναν λεσχι bilderberg
 2. Φώτης Διγγιάρης 21 Ιανουαρίου 2016 @ 12:58
  0
  0
  θα κλαψω απο το γλειο! ρε είναι δυνατον να σκοτωσουν καποιον που τους κανει μια διαφημιση της εξουσιας τους η της δυναμης τους; Θα σου κάνω και εγω μερικες ερωτησεις που ειναι οντως ακρως νοητικα επικυνδηνες οι απαντησεις. 1. Είναι η Ομάδα Ε ΕΥ ο προαιώνιος Αμυνόμενος οχτρός των illuminati για εσάς εβραϊσμός για εμένα ή σιωναζισμός και πολλά άλλα αλλαγμένα ονόματα για λόγους κάλυψης. ; 2. οι illuminati έχουν ρίζες εξουσίας από τότε που οι σαυροψυχοι προγώνοι τους έφτιαξαν το σύστημα των πρωτων τραπεζών; 3. είναι αυτα τα σαβούρια εντως Ελλάδος και με τα στημενα παραμύθια αφύνουν υπόνιες και προπαγανδες [σωρρος ομπαμα κτλ] πως δεν υπάρχουν; 4. οι illuminati αφού έφτιαξαν την μασωνια για να εχουν εναν φανερο στοχο να δεινουν στα μυαλα των ανθρωπων, θα μπορουσαν να ειναι και με αυτους σε πολεμο μεταξι τους; 5. Πως θα μπορούσε η υπογεια αυτοκρατορια των illuminati να πέσει; Είναι κατι που ολοι μπορουν να κανουν η ως πάντα μονο οι Έλληνες μπορουν να αντιδρασουν με τροπο παραδειγματικο για ΟΛΑΚΕΡΟ των πλανητη; 6. Σε ποιο γραφικό χωριό της Ελλάδος θα μπορούσαν να έχουν τρύπες οι illuminati-εβραίοι ;
 3. 0
  0
  Και μετά κάναν έρωτα…!
 4. 0
  0
  Οι Ιλλουμινάτι είναι δημιούργημα των Εβραίων Σιωνιστών, που ήθελαν να διαλύσουν τον Χριστιανισμό και μάλιστα την ορθοδοξία. Η Γαλλική Επανάσταση στηρίζεται στο διαφωτισμό και στον ορθολογισμό που εισήγαγε ο διαφωτισμός κατ’ ουσίαν δηλαδή στο τρόπο σκέψης των Ιλλουμινάτι, που όταν διαλύθηκαν είχαν πετύχει το στόχο τους, δηλαδή να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε να διαλυθούν αργότερα οι κοινωνίες, όπως έγινε με τη κοινωνία στη Γαλλία,που ήταν κατά κάποιο τρόπο δοκιμαστικό, αφού ύστερα η μοναρχία επανήλθε, για να καταργηθεί βέβαια οριστικά, χωρίς όμως η Γαλλία να απομακρυνθεί ποτέ από το αστικό καθεστώς. Εκεί όμως που τραπεζίτες, ιλλουμνάτι και μασονία έδρασαν ήταν η Ρωσία με την εγκαθίδρυση του κομμουνισμού και τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος της Ορθοδοξίας.Αλλά και στη μετακομμουνιστική εποχή και στη δική μας εποχή οι ιδέες τους κυριαρχούν, επειδή κυριαρχεί ο σατανάς που τους κατευθύνει. ΟΙ Ιλλουμινάτι είναι μέρος του μυστηρίου της ανομίας για να επικρατήσει ο αντίχρσιτος
  • Φώτης Διγγιάρης 21 Ιανουαρίου 2016 @ 18:15
   0
   0
   Όταν ο Χριστιανισμός υπήρχε στους Έλλην Πελασγούς η ορθοδοξια οχι απλα δεν ειχε δημιουργηθη αλλα ουτε στα σκαρια δεν ηταν. μην μπερδευεις τον Χριστιανισμό με τον ορθοδοξο χριστιανισμο με πηγη προελευσης το βατικανο !!! Χριστιανος ειναι αυτος που ειναι χρισμένος εις ΕΝΑΝ θεο. ΟΧΙ εναν θεο με χιλια ονοματα οπως πανας σαββαωθ μπαχωμεφ βααλ ασταρτη ασταρωθ κλ. και σαν μην εφτανε αυτο, μετα την ενωση των λαιονς [μασωνια οπου ανηκουν ολες οι θρησκειες] με τους πυθαγοριους-ωρφικους [αυτοι που θεωρουν την Θεσσαλονίκη μήτωρ του ισραηλ, είχες και εναν καραγκιοζη τετοιων που πήρες συνεντευξη. αραγε γιατι μητωρ του ισραηλ η θεσνικη;] προσθεσανε στα βιβλιαρακια τους και Τον Απολλωνα. Αντε ρε και εις ανωτερα!!! σε λιγο μπορει να ανακυριξετε και Τον Κολοκοτρώνη ως αγιο σας, για ξεκαρτωμα!!! πριν ομως χριστιανε μιλησεις για χριστιανισμο ψαξε να βρεις τις ψαλμωδιες σας που εβγαλαν το 2015 οι ιεραρχες σας και μετα ελα να μου πεις τι εστι για την εκκλησια χριστιανισμος και τι εχουν κανει μεχρι τωρα.
 5. 0
  0
  ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ;
 6. 0
  0
  Εγώ νόμιζα πως οι Illuminati ήταν στοά των Μασόνων και όχι το αντίθετο. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει.
 7. 0
  0
  Εγώ νόμιζα ότι οι Illuminati ήταν στοά των Μασόνων, όχι το αντίθετο. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί