17:04 - 14/11/2017

Πρώην πρόεδρος του Facebook: «Μόνο ο Θεός γνωρίζει τι κάνει στους εγκεφάλους των παιδιών μας»

Πρώην πρόεδρος του Facebook: «Μόνο ο Θεός γνωρίζει τι κάνει στους εγκεφάλους των παιδιών μας»

Ο ιδρυτής της Facebook παραδέχεται ότι το κατασκεύασμα του καταστρέφει την κοινωνία και τα παιδιά.

Αλλά μην ταράζεσαι. Ησύχασε, γιατί…:

Το να κάθεσαι μόνος σου μπροστά στον υπολογιστή σου σε κάνει να «κοινωνικοποιείσαι» (“socializing”).

Το να τροφοδοτείσαι με διαφημίσεις και ψεύτικες ειδήσεις με αλγόριθμους σε κάνει να «ενημερώνεσαι».

Το να εκθέτεις ολόκληρη τη ζωή σου online είναι «ιδιωτικότητα».

Ο Big Zuck σε παρακολουθεί – για δικό σου καλό. Και επίσης επειδή βγάζει του κόσμου τα λεφτά κάνοντάς το.

Αναρωτιέται το Slate : Μήπως το Facebook και άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σκοπίμως εκμεταλλεύονται τις ψυχολογικές ευπάθειες των ανθρώπων για να τους κρατούν εθισμένους;

Η είδηση: Επίθεση στο Facebook εξαπέλυσε ένα από τα ιδρυτικά του μέλη για την «εκμετάλλευση ενός τρωτού στοιχείου στην ανθρώπινη ψυχολογία» και για τη διακινδύνευση της ψυχικής υγείας των παιδιών.

Ο Sean Parker, πρώην πρόεδρος του Facebook, ο οποίος προσχώρησε στην εταιρεία του Mark Zuckerberg τους πρώτους μήνες, δήλωσε ότι οι ιδρυτές της εταιρείας έχτισαν σκόπιμα το site για να καταναλώσουν όσο το δυνατόν περισσότερη ανθρώπινη προσοχή.

Ο Parker, ο οποίος έβγαλε δισεκατομμύρια ως πρώτος μέτοχος στο κοινωνικό δίκτυο, επέκρινε επίσης την επίδραση του Facebook στα παιδιά. «Αλλάζει κυριολεκτικά τη σχέση σας με την κοινωνία, και μεταξύ σας», δήλωσε στο Axios. «Μάλλον παρεμβαίνει στην παραγωγικότητα με περίεργους τρόπους. Ο Θεός ξέρει μόνο τι κάνει στους εγκεφάλους των παιδιών μας».

«Οι εφευρέτες, οι δημιουργοί … το αντελήφθησαν αυτό συνειδητά. Και το κάναμε ούτως ή άλλως», δήλωσε ο Parker.

Ο Parker, πρώην χάκερ που ίδρυσε τον ιστοχώρο κοινής χρήσης αρχείων Napster, δήλωσε ότι έγινε «αντιρρησίας συνείδησης» στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Η παραμονή του στο Facebook ήταν σύντομη και παραιτήθηκε από το site το 2005 μετά από ένα σκάνδαλο κοκαΐνης.

Το φαινόμενο του εθισμού στο Facebook και το Διαδίκτυο έχει βρεθεί να εμφανίζεται σε εγκεφαλικές εξετάσεις με παρόμοιο τρόπο με τον εθισμό στα ναρκωτικά. Το Instagram, που ανήκει επίσης στο Facebook, διαπιστώθηκε ότι πρέπει να έχει το χειρότερο αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση των νέων, επηρεάζοντας αρνητικά την ανθρώπινη εικόνα του σώματος, τον ύπνο και τον φόβο της εγκατάλειψης.

Το Facebook δέχτηκε έντονη κριτική νωρίτερα αυτή την εβδομάδα επειδή ζήτησε από τους χρήστες να στείλουν γυμνές τους φωτογραφίες που φοβούνται ότι θα διαρρεύσουν στο κοινωνικό δίκτυο, ώστε να μπλοκάρουν αυτόματα τις εικόνες εάν αυτές μεταφορτωθούν ως εκδικητική πορνογραφία (revenge porn).

Αρκετοί επιχειρηματίες της Silicon Valley εξέφρασαν ανησυχίες για τον λεγόμενο «war for your attention» («πόλεμος για την προσοχή σας»), καθώς το Google, το Facebook και άλλοι γίγαντες του διαδικτύου ανταγωνίζονται για την αλληλεπίδραση των χρηστών.

Ο Tristan Harris, πρώην μηχανικός της Google, έγραψε στο Twitter: «Ο αγώνας στο κάτω μέρος του εγκεφαλικού στελέχους δεν είναι η γνώμη μου, είναι η αλήθεια – περιγράφω πώς λειτουργεί το σύστημα … Δεν πρόκειται για κριτική στην τεχνολογική βιομηχανία , πρόκειται για επείγουσα ανάγκη μεταρρύθμισης του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η οικονομία της προσοχής».

Ο Parker, 37 ετών, απεικονίστηκε από τον ηθοποιό Justin Timberlake στην ταινία “The Social Network”. Συνελήφθη από το FBI για πειρατεία σε ηλικία 16 ετών και στη συνέχεια ίδρυσε τον αμφιλεγόμενο δικτυακό τόπο για τη διανομή αρχείων Napster το 1999, ο οποίος αργότερα έκλεισε μετά από δικαστικές διαμάχες με τη μουσική βιομηχανία.

redskywarning

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 13
  0
  Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το νεοταξίτικο κατεστημένο πέτυχε αυτό που για να το πετύχει στο παρελθόν χρειάζονταν δέκα χαφιέδες σε κάθε γειτονιά.
  • 3
   6
   δεν ισχύει απόλυτα αυτό, δεν μπορεί να ψυχογραφηθεί ένας άνθρωπος έτσι, δείγματα έχουν , αλλά μπορεί να είναι φέικ οι άνθρωποι αλλάζουν κάθε λεπτό
   • 6
    0
    Κατά βάση δεν διαφωνώ. Πάντως δεν νομίζω να αμφισβητείς πως αποτελούν πρώτης τάξεως μέσον παρακολούθησης. Άλλωστε και το ίδιο το Διαδίκτυο ξεκίνησε ως πρόγραμμα κατασκοπείας του αμερικάνικου στρατού. Επίσης και ο Ζαχαροβούνης (Zuckerberg) έχει δώσει πλήρη πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών σε NSA, CIA κτλ. Όχι βέβαια πως οι τελευταίες περίμεναν την άδειά του…
    • 3
     0
     Σχεδόν απ’ την αρχή, το φατσοβιβλίο δεν το τρέχει ο Ζαχαροβούνης αλλά η DARPA. –https://2mnka.wordpress.com/tag/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B7/
 2. ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ Ο ΙΕΧΩΒΑΣ ΠΑΛΙ 15 Νοεμβρίου 2017 @ 20:21
  2
  0
  Γελάσαμε πάλι με τον τρελοιπτάμενο Ιεχωβά Ο.Ε.Α που έγραψε πως είχε προφητέψει την βροχή η ομάδα του μέσω του HAARP.Αυτός ο Ο.Ε.Α έχει λιγότερο μυαλό και από το καυλί μας.Το HAARP ανυπότακτε Ιεχωβά με τον πράκτορα Γερμανό σου πρέπει να μάθεις πως το έχουν για να χτυπάνε στρατιωτικές βάσεις και οτιδήποτε τους είναι εμπόδιο στο έργο τους.Δεν το έχουν για να χτυπάνε μέσω βροχής τα καφενεία με τους παππούδες περίπτερα ή χωριουδάκια.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί