12:52 - 20/07/2016

Η Λαγκάρντ «απειλεί» όσες χώρες δεν δέχονται την παγκοσμιοποίηση

Η Λαγκάρντ «απειλεί» όσες χώρες δεν δέχονται την παγκοσμιοποίηση

Με ωραίο και… ευγενικό τρόπο, εν είδει προειδοποίησης, εμμέσως πλην όμως σαφούς… σαφέστατης απειλής, η Λαγκάρντ λέει τι θα πάθουν οι χώρες που θα αρνηθούν τους κανόνες της παγκοσμιοποίησης, ανεξάρτητα σε ποιο νόμισμα ή μπλοκ ανήκουν

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Bloomberg:

Ο κίνδυνος των χωρών που γυρίζουν την πλάτη τους στην παγκόσμια συνεργασία είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος, καθώς η χαμηλή ανάπτυξη και η ανισότητα τροφοδοτούν την άνοδο του λαϊκισμού, δήλωσε η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Δεν χρειαζόταν η ψήφος του Brexit να καταλάβουμε ότι η χαμηλή ανάπτυξη, η αυξανόμενη ανισότητα και η έλλειψη θέσεων εργασίας σε συνδυασμό με τις κοινωνικές και γεωπολιτικές ανησυχίες τροφοδοτούν την άνοδο του λαϊκισμού και τις εσωστρεφείς δυνάμεις», δήλωσε η Λαγκάρντ δήλωσε μιλώντας την Πέμπτη στο Κέντρο για την Παγκόσμια Ανάπτυξη στην Ουάσιγκτον.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι ο κίνδυνος του κόσμου να γυρίσει την πλάτη του στην παγκόσμια συνεργασία. Η συνεργασία που μας έχει εξυπηρετήσει όλους καλά».

Η ψήφος της Βρετανίας για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο μήνα, έχει εγείρει τις παγκόσμιες αγορές, αυξάνοντας την προοπτική ότι η αντίθεση με το διεθνές εμπόριο και τη μετανάστευση θα μπορούσε να ανατροφοδοτήσει ένα αντι-ΕΕ συναίσθημα σε όλη την Ευρώπη και να ενισχύσει στις ΗΠΑ τον ρεπουμπλικάνο προεδρικό υποψήφιο, Donald Trump.

Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι μια κατάρρευση της συνεργασίας θα χτυπήσει τις χώρες χαμηλού εισοδήματος ιδιαίτερα σκληρά. Χωρίς μια απότομη αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης, το ένα τρίτο από τα 60 έθνη με χαμηλό εισόδημα, είναι απίθανο να επιτύχει τους στόχους για τη μείωση της ακραίας φτώχειας μέχρι το 2030, είπε.

Οι χώρες χαμηλού εισοδήματος αντιμετωπίζουν εμπόδια συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής (αλίμονο αν δεν την ανέφερε!), βίαιες συγκρούσεις και τον κίνδυνο της αποτυχίας να ενσωματώσουν ένα αυξανόμενο εργατικό δυναμικό. Μέχρι το 2035, ο αριθμός των ανθρώπων που φθάνει σε ηλικία εργασίας στην υποσαχάρια Αφρική θα είναι μεγαλύτερος από εκείνον του υπόλοιπου κόσμου σε συνδυασμό, δήλωσε η Λαγκάρντ.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 1
  0
  Μπλα μπλα μπλα …..μιλαει αυτη για ακραια φτωχια που στην Ελλαδα εφαρμοζοντας τις μεθοδους της καταφερε μια ευημερουσα κοινωνια να την κανει με πανω απο 50% ακραια φτωχους . Τα πραγματα ειναι απλα ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ……ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ …ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ …Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ……ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ…..
 2. 0
  0
  Διακοπτω τον κανονα μου για να κανω μια δηλωση για την κυρια Λαγκαρντ: Αι στο διαβολο καθαρμα σαυρα! Κατα που εχεις παει κιολας , δεν σου χρειαζεται εσενα βρισια , καθαρμα
 3. 0
  0
  Τι ψυχή θα παραδώσουν όλοι αυτοί ?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί