13:52 - 28/08/2017

Έρχονται οι πόλεις-φυλακές με πρόσχημα.. την τρομοκρατία!

Έρχονται οι πόλεις-φυλακές με πρόσχημα.. την τρομοκρατία!

Πως προωθείται η εφαρμογή του σχεδίου της στρατιωτικοποίησης των πόλεων

Την μετατροπή των ευρωπαϊκών πόλεων σε «κλουβιά» όπου θα ελέγχεται και θα ορίζεται κάθε κίνηση των πολιτών προωθούν Ευρωπαίοι αρχιτέκτονες σε συνεργασία με κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσίες ασφαλείας με πρόσχημα την προστασία από τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Το el.gr έχει προειδοποιήσει για την εφαρμογή του σχεδίου δημιουργίας των στρατιωτικοποιημένων πόλεων όπου το κράτος θα έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους πολίτες. Το παρακάτω αποτελεί άρθρο ιταλικής εφημερίδας για το μέλλον της πόλης σε καθεστώς τρομοκρατίας.

Ο αφορισμός του Μεσαίωνα που ήθελε «ο αέρας της πόλης να κάνει τον άνθρωπο πιο ελεύθερο» διαψεύδεται τραγικά από τα τρομοκρατικά κτυπήματα των τελευταίων ετών και αντικαθίσταται από το παράδειγμα των πόλεων που υποκύπτουν στον φόβο, την υποψία, και την απομόνωση, τονίζει κι ο Ισπανός φιλόσοφος Τζουζέπ Ραμονέδα.

Ο αντίκτυπος που είχε στη ζωή του καθενός η διπλή επίθεση–αφ’ ενός της τρομοκρατίας και αφ΄ετέρου των μέτρων κατά της τρομοκρατίας–μεταβάλλει άρδην και τη μορφή του δημόσιου χώρου στις πόλεις μας, θέτοντας σε κίνδυνο τους θεμελιώδεις στόχους και τις καθημερινές πτυχές του αστικού βίου: την ενσωμάτωση, την ανωνυμία, τον πλουραλισμό. Μετά τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη και τις απειλές που εκτόξευσε το ΙΚ κατά της Ιταλίας–όπως και για τις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις–εξετάζεται η προσφυγή σε μία «αρχιτεκτονική της τρομοκρατίας», που θα αφορά κατά κύριο λογο τους δημόσιους χώρους και την κοινωνική συναναστροφή των πολιτών. Τα ιστορικά κέντρα, τις πλατείες, τους πεζοδρόμους.

Στο Μιλάνο ήδη έχουν τοποθετηθεί εμπόδια στους δευτερεύοντες δρόμους πρόσβασης πλάι στην διάσημη Στοά Βιττόριο Εμμανουέλε. Αλλά τέτοιου είδους φράκτες σχεδιάζεται να τοποθετηθούν στον παραλιακό περίπατο της Όστια, του Ρίμινι, του Άντσιο, στο Νεττούνο, ή την Πεσκάρα. Προστατευτικά τειχία για την πρόσκρουση αυτοκινήτων έχουν παραγγελθεί για τη Φεράρα, τη Σαβόνα, την Πίζα και το Τορίνο. Στη Ρώμη, στην οδό Κοντσιλιατσιόνε τα εμπόδια έχουν τοποθετηθεί προ πολλών εβδομάδων, ενώ μεγάλες ζαρντινιέρες έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της νευραλγικής, κεντρικής, οδού Βια ντελ Κόρσο. Στόχος είναι να θωρακισθούν οι πόλεις,: αυτές είναι οι εντολές από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο δε καλλιτέχνης εξωτερικών χώρων Μποέρι, ο δημιουργός των κάθετων κήπων, που έχει μετατρέψει την αρχιτεκτονική σε πέργκολα, με τη χρήση αναρριχώμενων φυτών, είναι φυσιολογικό να προτείνει την τοποθέτηση δένδρων: βελανιδιές και ροδιές σε μεγάλες γλάστρες, με βάση 2-3 μέτρων και ύψος 1,5 μέτρο. Σε τούτη τη «δημιουργική» φρενίτιδα καμμία από αυτές τις προτάσεις δεν λαμβάνει υπόψη τα ήδη δοκιμασμένα συστήματα ασφαλείας που έχουν αναπτυχθεί σε άλλες χώρες, όπως στο Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία (μερικές από τις χώρες που έχουν αναπτύξει τα πιο εξελιγμένα συστήματα): συστήματα δημόσιας ασφάλειας που περιλαμβανουν είτε ευμεγέθη μπλοκ κατά επιθέσεων με αυτοκίνητα, ή αυτόματες, ή ημιαυτόματες αποτρεπτικές τηλεκατευθυνόμενες μπάρες.

Αλλά και στα ιστορικά κέντρα στις ιταλικές πόλεις μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι έχουν τοποθετηθεί –μάλιστα πολύ προτού ενεργοποιηθεί η κατάσταση συναγερμού που επιτάσσει η τρομοκρατική δράση–μέτρα ασφαλείας, ιδίως για την οροθέτηση του ωφέλιμου χώρου στις δημόσιες ζώνες για επαγγελματική χρήση και τη στάθμευση αυτοκινήτων. Πρόκειται για πασσαλάκια μεταλλικά, ή για μεγάλες τσιμεντένιες γλάστρες, που βέβαια έχουν τοποθετηθεί όπου δει κι όχι με οργανωμένο τρόπο στις ιστορικές πλατείες. Τα εμπόδια τούτα ναι μεν μπορεί να αποδειχθούν λειτουργικά σε πολυσύχναστες περιοχές και σε πεζόδρομους, όμως δεν μπορούν επ’ ουδενί να ταιριάξουν, αντιθέτως μάλιστα να πληγώσουν αισθητικά το θέαμα, εάν μάλιστα τοποθετηθούν σε μόνιμη βάση, μπροστά από τις διάσημες αναγεννησιακές και μπαρόκ εκκλησίες, τις σκάλες και τα συντριβάνια, όπως και μπροστά στα διάφορα μνημεία της Ιταλίας με την ανεκτίμητη ομορφιά κι αισθητική αξία.

Ο Γερμανός φιλόσοφος Κάρστεν Χάριες, συγγραφέας του έργου «Η Ηθική Αξία της Αρχιτεκτονικής (The Ethical Value of Architecture, ΜΙΤ Press, 1997), είχε παρουσιάσει στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Βαρκελώνης (ETSAB) το 2002 μία διάλεξη με τίτλο «Η Αρχιτεκτονική και ο Τρόμος». Στο κείμενό του υποστήριζε πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου αναπόφευκτα θα ανοίξουν έναν διάλογο και στον τομέα της αρχιτεκτονικής, διότι τα πλήγματα αυτά ανέδειξαν το πόσο ευάλωτος είναι ο τρόπος ζωής μας μέσα στις (ανυπεράσπιστες τελικά) πόλεις και επίσης την ανικανότητά μας να τις κατασκευάσουμε θωρακίσεις που θα μας προστατεύουν από τον φόβο των επιθέσεων.

Ιδού λοιπόν, ίσως προτού αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ποιά αντικείμενα θα επιλέξουμε για να τοποθετήσουμε στον δημόσιο χώρο–δέντρα, φράκτες, γλάστρες και τειχία–θα έπρεπε να στρέψουμε τον στοχασμό μας βαθύτερα και πιο εκτεταμένα γύρω από τη μορφή των πόλεών μας και στην νέα υπαρξιακή διάσταση της ζωής μας –τον φόβο.

el.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. 10
  4
  Με πρόσχημα την τρομοκρατία έρχονται πολλά,ΚΑΙ οι smart πόλεις
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 28 Αυγούστου 2017 @ 23:24
   0
   1
   ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΤΟ SANDY HOOK. AN ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ SANDY HOOK [HOAX] EIXE ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΖΩΞΗ ΑΠΟ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ. ΕΚΕΙ Ο «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ» ADAM LANZA ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΑMEΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, ΕΤΣΙ ΕΙΠΑΝ…….. ΟΣΟ ΕΒΛΕΠΑ ΒΑΣΟΥΛΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ «ΤΣΑΤΑΛΙΑ» ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΧΕΙΡΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ. ΑΡΑ, ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ……. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ» [ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ] ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΡΟΟΥΛΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΗΜΙΤΕΛΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ «GRAY STATE». EKEI ΠAIZOYN ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ FEMA.
 2. μυαλουδακι τιποτα 28 Αυγούστου 2017 @ 14:15
  31
  0
  Η επέκταση του Ισλάμ στην ΔΎΣΗ εξυπηρετεί αποκλειστικά και μονο τα συμφέροντα της Παγκοσμιοποίησης . ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ .ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΨΕΥΤΟΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ …ερχονται να κατακτήσουν την Ευρώπη να την καταστήσουν αδύναμη και να την αλλοιωσουν δημογραφικά δια παντός . Η κρίση των προσφύγων με την Αραβικη ανοιξη και την δημιουργια του ISIS ΕΓΙΝΕ για να καλύψει τον πραγματικό λόγο. ΝΑ ΑΝΟΊΞΕΙ ΤΑ ΣΎΝΟΡΑ ΣΕ ΚΆΘΕ ΚΑΡΥΔΙΆΣ ΚΑΡΎΔΙ.. ΤΑ ΠΡΌΒΑΤΑ ΠΆΝΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΛΥΚΟΎΣ ΓΎΡΩ ΜΆΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΎΝ ΤΙΣ ΖΩΈΣ ΜΑΣ ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΎΣ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΠΆΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΎΝΟΥΣ . ΜΕ ΜΗΧΑΝΈΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ . ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΆ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΆΣ ΣΏΣΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΎΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΆΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΡΑΤΟ . ΌΠΟΥ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΘΑ ΕΛΈΓΧΟΝΤΑΙ .Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ . ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΆΤΕΣ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΥΗΜΕΡΊΑΣ….ΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΆΡΧΕΙ Ο ΔΉΘΕΝ ΚΊΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΎΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΉΣ «ΠΑΓΚΌΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ» . ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.
 3. 16
  0
  Η ανθρωπότητα (με εξαιρέσεις φυσικά) οδέυει προς μία τυραννία. Και αυτό είναι συνεπακόλουθο μίας ασύδοτης δημοκρατίας. Οπως αναφέρει και ο Πλάτωνας στο έργο του «Πολιτεία», στο όγδοο (8) βιβλίο, όταν μια δημοκρατία γίνεται τόσο ασύδοτη όπου όλα σχεδόν επιτρέπονται, τότε το επόμενο πολίτευμα που ακολουθεί είναι η τυραννία. Και ο Πλάτωνας αναφέρει ορισμένα σημάδια που δείχνουν ότι η δημοκρατία προχωρά προς μία τυραννία, δηλαδή η απληστία του πλούτου και η παραμέληση των άλλων για τα χρήματα, όταν οι δάσκαλοι φοβούνται τους μαθητές τους και τους χαιδεύουν, όταν οι νέοι θέλουν να παριστάνουν τους μεγαλύτερους και να παραβγαίνουν μαζί τους και στα λόγια και στα έργα, και η ισότητα και η ελευθερία που έχουν, σε σχέση με τους άντρες, οι γυναίκες. Και φυσικά το πλέον γνωστό πολίτευμα τυραννίας, είναι κάποιο είδος κομμουνισμού, και μάλλον αυτό έρχεται παγκόσμια.
 4. 9
  0
  Υπάρχει μια πρόσφατη ταινία που μας δείχνει το πώς θα φτάσουμε σε εκείνο το σημείο. Στην ταινία μερικοί κυβερνητικοί πράκτορες στήνουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα με βιολογικά όπλα και μάλιστα παραδέχονται ότι ήταν στημένα και τα γεγονότα στην Αμερική, στο εμπορικό κέντρο το 1993 και στους δίδυμους πύργους το 2001. Το όνομα της ταινίας είναι: Unlocked (2017). Παίζουν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί!
 5. 9
  0
  Καὶ μετὰ τὶ ἔρχται; Τὸ Παγκόσμιον Κράτος Φυλακή. Αὐτὴ εἶναι ἡ Νέα Τάξις Πραγμάτων ἐργαλεῖον τῆς ὁποίας εἶναι ἡ ἀπύθμενος ἀνθρωπίνη βλακεία!!!
 6. 9
  0
  Ήλθαν … απλώς κάθε μέρα εξελίσσονται σε περισσότερο φυλακές …. Παράδειγμα για να μπεις-βγεις σε τράπεζα, που είσαι αναγκασμένος, σε διαχειρίζονται ως ληστή … φυσικά για το καλό σου …
 7. 6
  3
  ΡΩΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΓΙΝΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΆΝΤΡΕΣ!!
 8. 0
  0
  Ανοιξτε τα συνορα των κρατων και υψωστε φραχτες στις πολεις…στενευει ο κλοιος.
 9. ΕΙΜΑΙ ΡΟΜΠΟΤ TA ΒΡΑΔΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΚΑΡΛΧΑΙΝΤΣ ΣΤΟΚΧΑΟΥΖΕΝ 29 Αυγούστου 2017 @ 03:23
  0
  0
  ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΑΒΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΑΔΙΟΥΣ:Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί