14:23 - 24/02/2017

Στους 69 οι νεκροί από γρίπη τον φετινό χειμώνα στην χώρα μας

Σε καλύτερα, πιο ήπια επίπεδα από πέρσι «κινείται» φέτος η εποχική επιδημία γρίπης στην Ελλάδα…
χωρίς βέβαια να τίθεται ζήτημα εφησυχασμού αφού ο Η3Ν2 σκοτώνει λιγότερους από τον Η1Ν1 αλλά πάντα αρκετούς και μεγαλύτερης κατά μέσο ηλικίας άτομα…

Όπως αναφέρουν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την εβδομάδα 13–19 Φεβρουαρίου 2017 οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά την εβδομάδα 13–19 Φεβρουαρίου στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης ελέγχθηκαν για
ιούς γρίπης συνολικά 200 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία. Τα 47 (23,5%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 29 (61,7%) ήταν τύπου Α και τα 18 (38,3%) ήταν τύπου Β.

Τα 22 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και εξ΄ αυτών τα 21 (95,5%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και το 1 (4,5%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09.

Μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 227 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 213 νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ. Εξ αυτών των κρουσμάτων εμβολιασμένα ήταν τα 50 (23,4%). Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 69 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 56 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και οι 13 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Από το σύνολο των 69 που απεβίωσαν, μόνο το 21,7% ήταν εμβολιασμένοι για τη γρίπη.

Όπως επισημαίνουν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με βάση τα ανωτέρω, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει στα ίδια περίπου επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα. Επικρατών υπότυπος είναι ο Α(Η3Ν2). Τονίζεται η σημασία του αντιγριππικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.
Πηγή
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    Το θέμα είναι πως δεν μας ενημερώνει ποτέ κανείς για τίποτα. Για το συνάχι ξέρουμε όλοι πως να το αντιμετωπίσουμε. Μένουμε μέσα 2 μέρες, πίνουμε την augmentin μας. Κανα 2 αλγκονάκια για τον πυρετό, μερικά τσαγάκια και μετά περδίκι. Οι νέες ιωσεις όμως είναι ύπουλες και θανατηφόρες και τα εμβόλια αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Τα παιδια μας είναι εκτεθειμένα και εμείς ως γονείς βρισκόμαστε σε πλήρη άγνοια

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί