15:18 - 07/08/2017

Στέβια: Ένα (ακόμη) Δηλητήριο στα Αναψυκτικά μας

Στέβια: Ένα (ακόμη) Δηλητήριο στα Αναψυκτικά μας

Βλέπεις ένα εύσωμο ζευγάρι να παραγγέλνει καπουτσίνο μέτριο με μαύρη ζάχαρη αλλά εξακολουθούν μέχρι να πεθάνουν να παραμένουν εύσωμοι. Μετά την απάτη της μαύρης ζάχαρης έρχεται και η απάτη της διαβόητης στέβιας η οποία αρχίζει πλέον να μπαίνει μαζικά στα αναψυκτικά. Σε λίγο θα έχουμε και πίτσες με στέβια. Κι όμως η στέβια δεν απέχει πολύ από το να είναι ένα δηλητήριο.

Προκαλεί σημαντική μείωση των τιμών τεστοστερόνης και υπογονιμότητα

Διαβάστε γιατί:

Η στεβιόλη και ρεμπαουδιοσίδη Α έχουν βρεθεί να είναι μεταλλαξιογόνες σε εργαστηριακές δοκιμές in vitro.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων καθόρισε ως Αποδεκτή Ημερήσια Πρόσληψη (ADI) τα 4 mg / kg / ημέρα στεβιόλης, με τη μορφή γλυκοζιτών στεβιόλης, γιατί η στεβιόλη σε υψηλές δόσεις μπορεί να έχει μεταλλαξιογόνο δράση.

Ο γλυκοζίτης Ρεμπαουδιοζίδη Α είναι ο λιγότερο πικρός γλυκοζίτης στεβιόλης που απαντάται στο φυτό Stevia rebaudiana. Για την παραγωγή γλυκοζίτη ρεμπαουδιοσίδη Α, το φυτό στέβια ξηραίνεται και υποβάλλεται σε μια διαδικασία εκχύλισης με νερό. Αυτό το ακατέργαστο εκχύλισμα περιέχει περίπου 50% rebaudioside A. Οι διάφοροι γλυκοζίτες διαχωρίζονται και καθαρίζονται μέσω τεχνικών κρυστάλλωσης, τυπικά χρησιμοποιώντας αιθανόλη ή μεθανόλη ως διαλύτη.

Σε κάποιες χώρες χρησιμοποιούν τη στέβια για την «πρόληψη της εγκυμοσύνης», ενώ ορισμένοι ερευνητές έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η στέβια μπορεί να προκαλέσει υπογονιμότητα τόσο άντρες όσο και γυναίκες. Η στέβια, αναφέρεται ότι προκαλεί σημαντική μείωση των τιμών τεστοστερόνης κατά την εφηβεία των αγοριών, μόνο σε 60 ημέρες, ενώ ο κίνδυνος είναι πολύ σημαντικός για υπογονιμότητα δοθείσης της σωρευτικής της επίδρασης.

Η στέβια χρησιμοποιείται ως θεραπεία για τα εγκαύματα, τους κολικούς, τα προβλήματα στο στομάχι και μερικές φορές ως αντισυλληπτικό.

Επίσης, όσοι έχουν υπόταση πρέπει να μην καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα στέβιας. Η στέβια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για την υπέρταση.

Τα άτομα που παίρνουν ινσουλίνη ή φάρμακα για τον διαβήτη από το στόμα θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά από εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, όταν λαμβάνουν στέβια σε μεγάλες ποσότητες.

Η Stevia μπορεί, επίσης, να αλληλεπιδράσει με αντιμυκητιασικά, αντι-φλεγμονώδη, αντι-μικροβιακά, αντι-καρκινικά φάρμακα, αντι-ιϊκά, φάρμακα κατασταλτικά της όρεξης, αποκλειστές διαύλων ασβεστίου, φάρμακα για τη μείωση της χοληστερίνης, φάρμακα που αυξάνουν την διούρηση και με φάρμακα ορμονοθεραπείας.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

kourdistoportocali.com

diadrastika.com

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (21)

 1. Τυχαίο; Νομίζεις; 7 Αυγούστου 2017 @ 15:35
  14
  2
  Θα τρελλαθούν να ψηφίζουν νόμους για τους ομοφυλόφιλους.
 2. 38
  11
  Τόσα χρόνια που υπάρχει η στέβια δεν είχε ακουστεί ποτέ κάτι κακό γι’ αυτήν. Ήταν από τα ελάχιστα προϊόντα που μπορούσαμε να προβούμε στην κατανάλωσή τους τελείως άφοβα. Έτσι μάς έλεγαν όλοι. Όταν άρχισε να μπαίνει μαζικά σε γλυκά και αναψυκτικά, τσουπ! να ‘τες και οι αμφισβητήσεις. Κάνει μεγάλες ζημιές, καταλαβαίνω, και οι βιομηχανίες ζάχαρης δεν θα κάτσουν και με σταυρωμένα τα χέρια… Το ίδιο συνέβη και με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Όταν ο κόσμος εγκατέλειπε μαζικά το τσιγαράκι και στρεφόταν στο ηλεκτρονικό, οι καπνοβιομηχανίες έσπευσαν να το βαπτίσουν καρκινογόνο. Πόσα και πόσα δεν πλήρωσαν για να γίνουν έρευνες τού κώλου προκειμένου να το ενοχοποιήσουν και να κάνουν ξανά τον κόσμο να επιστρέψει στο τσιγάρο… Βλέπεις, οι τζίροι τους έκαναν φτερά. Αμ δε… Ουστ τσιγάρο και ζάχαρη! Ηλεκτρονικό και στεβιούλα. Εκεί, να λυσσάξετε.
  • 4
   0
   Το κόβω να την έβγαλε καμιά coca cola αυτή τη μπαρούφα!
   • 1
    0
    Δεν αποκλείεται καθόλου. Όλο αυτό το νταβαντούρι ξεκίνησε όταν οι πωλήσεις παρόμοιων αναψυκτικών άρχισαν να ανεβαίνουν πολύ. Εγώ μέχρι πρότινος γνώριζα ότι η στέβια είναι ένα φυτό που ευδοκιμεί στην Νότιο Αμερική και ήταν τελείως αβλαβές. Τώρα μαθαίνω προξενεί και στείρωση. Σε λίγο θα μάς πουν ότι δημιουργεί εγκεφαλικά και εμφράγματα. Τώρα αν κάποιοι την μπασταρδεύουν και με άλλες ουσίες, αυτό είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο και δεν ευθύνεται το ίδιο το φυτό. Εγώ χρησιμοποιώ στέβια σε υγρή μορφή γιατί η σκόνη είναι τελείως άχρηστη. Σε μια κούπα καφέ πρέπει να βάλεις 10 κουταλάκια στέβια για να γλυκύνει λίγο. Όμως με 6-7 σταγονίτσες στέβια υγρής μορφής στην κούπα, ο καφές γίνεται γλυκός.
 3. Αλλεργία στο Στέβια (Σπυριά & Εξανθήματα) 7 Αυγούστου 2017 @ 15:56
  13
  0
  Το Στέβια το πουλάνε για μια πιο υγιεινή διατροφή. Αν είναι βλαβερό ή όχι δεν ξέρω, αλλά έκανα πολλές φορές δοκιμή να καταναλώσω στέβια. Όσες φορές την κατανάλωσα είτε σε μορφή “ζάχαρης” σε πράσινα φακελάκια, είτε σε αναψυκτικά όπως τη νέα κόκα κόλα με στέβια… κάθε φορά έβγαζα σπυράκια και εξανθήματα με πολύ πύον, πιο πολύ στο πρόσωπο, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματός μου! Το ίδιο μου συμβαίνει και κάθε φορά που δοκίμασα να φτιάξω ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη (χωρίς στέβια) στο σπίτι. Άρα προσωπικά έχω αλλεργία στη Σοκολάτα και στο Στέβια. Να σημειώσω ότι γενικά ΔΕΝ είμαι αλλεργικό άτομο! Οπότε κάτι παίζει είτε με την παραγωγή του Στέβια, είτε με το ίδιο το φυτό. Τώρα για την σοκολάτα σε σκόνη (τονίζω χωρίς στέβια), φαντάζομαι θα υπάρχουν ένα σορό χημικά και ορμόνες για την κατασκευή της, οπότε μακριά κι από αυτήν!!!
  • 35
   3
   Ακριβώς τις ίδιες αντιδράσεις έχω στον Πάγκαλο
  • 8
   2
   Για να κανεις τετοια αντιδραση ΕΙΣΑΙ αλεργικος γιατι εισαι και απο τους λιγους που εχει συμπτωματα στην στεβια και σοκολατα αρα εισαι αλεργικος
  • 3
   1
   Οι έτοιματζίδικες «σοκολάτες» σε σκόνη, των πολυεθνικών, έχουν κι ένα σωρό άλλα σκατολοΐδια μέσα. Υπάρχει και το καθαρό κακάο, το οποίο είναι η πραγματική βάση της αληθινής σοκολάτας (ΙΟΝ και ΓΙΩΤΗΣ είναι εξαιρετικά), αλλά θέλει υπομονή ολίγων λεπτών για να φτιάξεις το ρόφημα, δεν είναι «ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε». —– Η επεξεργασμένη στέβια, που πωλείται με την μορφή λευκών κρυστάλλων, έχει επίσης ένα σωρό άλλα σκατολοΐδια μέσα και δεν είναι για χόρταση. Ασφαλή θεωρούνται τα ακατέργαστα φύλλα στέβιας (κι αν φυτέψεις κανέναν θάμνο στο μπαλκόνι σου, ακόμα καλλίτερα).
 4. 9
  1
  Μερικά ακίνδυνα γλυκαντικά για τα ροφήματα σας, είναι (1) το μέλι (το άβραστο, να μην έχει βραστεί δηλαδή), (2) το χαρουπόμελο (το μέλι που παράγεται από τα χαρούπια), (3) η ακατέργαστη ζάχαρη που έρχεται απευθείας από το ζαχαροκάλαμο, και (4) το σφένδαμο, που είναι σιρόπι γλυκαντικό που παράγεται από μήλα. Εννοείται ότι όλα αυτά είναι καλύτερα να είναι βιολογικής παραγωγής και όχι ψεκασμένα με φυτοφάρμακα και άλλα παρόμοια.
 5. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ 7 Αυγούστου 2017 @ 20:58
  36
  0
  Γιατί αγοραζετε κόκα κόλα;βίκος δεν σας κανει;λουξ;γιατί τα ακουμπατε στους σκατιαρηδες;
 6. 14
  1
  Πρόσφατα ερεύνησα το θέμα στέβια γιατί φτιάχνω διάφορα γλυκά και τα πουλάω σε ανοιχτές αγορές .Θέλησα να φτιάξω κουλουράκια για διαβητικούς και το πρώτο που υλικό που σκέφτηκα να αντικαταστήσω την ζάχαρη ήταν η στέβια .Ψάχνοντας στην αγορά για να δω τις επιλογές που έχω ανακάλυψα πολλά ωραία πράγματα !! Το πρώτο και κυρίαρχο είναι ότι η στέβια δεν πωλείται αυτούσια αλλά αναμεμιγμένη με πολλά άλλα γλυκαντικά .Τα κυρίαρχα είναι : Isomalt , φρουκτόζη και πολλά Ε συντηριτικά-ενισχυτικά γεύσης . E950 Ακετοσουλφάμη Κ Γλυκαντικό E951 Ασπαρτάμη Γλυκαντικό E952 Άλατα του κυκλοεξυλαμινοσουλφονικού οξέος Γλυκαντικό E953 Ισομαλτόζη Γλυκαντικό E954 Σακχαρίνη Γλυκαντικό E955 Σουκραλόζη Γλυκαντικό E957 Θαυματίνη Γλυκαντικό E959 Νεοεσπεριδίνη Γλυκαντικό E965 Μαλτιτόλη Γλυκαντικό E966 Λακτιτόλη Γλυκαντικό E967 Ξυλιτόλη Γλυκαντικό Δείτε αυτό το άρθρο εδώ και θα καταλάβετε τι λέω . http://www.e-student.gr/showthread.php?t=180 Προσπαθώντας δηλαδή οι διαβητικοί να αποφύγουν την ζάχαρη η αγορά των προΙόντων στέβια τους εξαπατά προσθέτοντας σε μια μικρή ποσότητα στέβιας ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος . Ερευνήστε το και θα δείτε τι ακριβώς γίνετε !! Εννοείται ότι τα κουλουράκια δεν τα έφτιαξα γιατί δεν μου αρέσει να κοροϊδεύω συνανθρω΄πους μου εκμεταλευόμενη την ασθένεια τους αλλα και την άγνοια τους γι αυτό που καταναλώνουν και ονομάζεται στέβια αλλά μόνο τέτοια δεν είναι .Όσο για τις ίδιες τις παρενέργειες του γλυκαντικού στέβια που διάβασα στο άρθρο μου συμπλήρωσε το παζλ για το θέμα γλυκαντικά υποκατάστατα της ζάχαρης ! Οπότε η καλύτερη λύση είναι να αποφεύγουμε τα γλυκά όσο το δυνατόν περισσότερο !!
  • 3
   0
   Φυτό στέβιας στο μπαλκόνι και κορφολόγημα. Όλα με μέτρο και απλότητα, αντίθετα στο πνεύμα της μαζικής παραγωγής και κατανάλωσης.
  • ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ 8 Αυγούστου 2017 @ 03:02
   2
   0
   Eκτός απ το μέλι και τον βασιλικό πολτό… Αρκεί να ναι γνήσιος φυσικά, εξ άλλου λίγα ml σε πάνε χρόνο. »Αν είναι ο γνήσιος, έτσι λειτουργεί» Και μέλι, από παραγωγό και τίποτ’ άλλο.
   • 1
    0
    Χαχαχαχα…γεια σου ρε μάγκα. Αυτή είναι συνταγή για γέρους με βλάβη στον κεντρικό διακόπτη… Θα βάλουμε μέλι στον καφέ;
 7. 5
  4
  αφήστε τον κοσμο ησηχο ρε παιδες που λυσαξατε να λετε για αυτά . οι διαβιτικοι βρηκαν ένα υποκαταστατο τις ζαχαρης .
 8. 0
  0
  Φιλοι μου μην απορειται …. πολλα ειδη απο αυτα που τρωμε απλα δεν ειναι φυτικα ή φυσικα … ειναι του εργαστηριου δλδ βιομηχανικα ειδη. Ιδιως η Στεβια απλα ειναι βιομηχανικο προιον … οχι βιομηχανικα επεξεργασμενο … αλλα αμιγως βιομηχανικο προιον … το ιδιο και το κακαο ( αναφερομαι στον φιλο που αναφερθηκε στην σοκολατα) αυγο σκονη … γαλα σκονη, κυβοι φαγητων κτλ,κτλ … στο μυαλο μας ακουγοντας σκονη παει σε αφυδατωμενα ειδη ενω ειναι ενα προιοντα καθαρα βιομηχανικα. Επισης οπως ολοι μας ξερουμε ολοι οι σποροι ειναι μεταλλεγμενοι γεννητικα … και για αυτο εχουν φτιαχτει καταφυγια/αποθηκες σπορων …. γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει ιχνος φυσικου σπορου …. Επισης σε φιλο που αναφερθηκε στο ηλεκτρονικο τσιγαρο …. ειναι γεγονος οτι λιγοτερο βλαβερο απο το κλασικο τσιγαρο …. αλλα οι ζημιες που προκαλει ειναι εξισου σημαντικες …το απλο τσιγαρο καταστρεφει κυριως πνευμονες και αρτηριες … το ηλεκτρονικο καταστρεφει κυριως εντερο και κεφαλι, συνηθως επηρεαζει την οραση … οχι μυωπιες κτλ αλλα κουρασμενη οραση …. νιωθεις τα ματια σου καταπονημενα και κουρασμενα … ισως πονοκεφαλους, ισως πονους στις γναθους ή νευραλγιες στην οδοντοστοιχια (και δεν ειναι επειδη η σταδιακα με το βουρτσισμα αφαιρειται η οδον. πλακα)… … η γλυκερινη σε αυτες τις θερμοκρασιες ειναι απαγορευτικη πανω απο 5ml ημερησιως … αυτες οι πληροφοριες για το ηλεκτ. τσιγαρο μου δοθηκαν απο φιλη που δουλευει σε μεγαλο ιατρικο/ογκολογικο ερευνητικο κεντρο της Γερμανιας ως μοριακη βιολογος … Εαν εχετε σκοπο να σας βοηθησει να κοψετε το τσιγαρο δεν θα υπαρχει προβλημα για κανα 20ημερο … εαν ομως προκειται απλα να το αντικαταστεισεται μην περνατε τα 5ml … ξερω ειναι λιγα οση νικοτινη και να βαλεις.
  • 2
   0
   Για το κακάο κάνεις λάθος. Άλλο το κακάο κι άλλο οι βιομηχανοποιημένες σκόνες «σοκολάτας» που περιέχουν ελάχιστο κακάο και πολλά χημικά. Το κακάο είναι καθαρός τριμένος καρπός του κακαόδεδρου χωρίς άλλα πρόσθετα συστατικά. Είναι εξαιρετικό αντιοξειδωτικό, κατά των ελεύθερων ριζών και πολύ ωφέλιμο για την υγεία με πολλούς τρόπους, αρκεί να μην γίνεται κατάχρηση διότι κουράζεται το συκώτι να το μεταβολίσει (όπως συμβαίνει και με τον καφέ, το αλκοόλ και τις υπερβολικές πρωτεΐνες). ———- Για το φρικτό δηλητήριο που πίνει όλη η Ελλάδα σε τεράστιες ποσότητες, τον Φραππέ, ξέχασες να γράψεις.
   • 0
    0
    Συμφωνουμε οτι το Κακαο ειναι ωφελιμο αλλα ο φυσικος καρπος ακατεργαστος εχει τιμη πανω απο 40Ε/κιλο … επεξεργασμενο σε σκονη ξεπερνα τα 50Ε/κιλο … δες τις τιμες των κακαο στα σουπερ μαρκετ … τα «καλυτερα» δεν ξεπερνουν τα 15Ε/κιλο … και μιλαω για συσκευασιες που πωλουνται και καλα καθαρο κακαο, οχι για σκονες τυπου κακαο. «Υποτιθεται» οτι τα κακαοδεντρα ειναι ειδος προς εξαφανιση … οσο αναφορα το καφε θα συμφωνησω 100% μαζι σου … ιδιως οι σιγμιαιοι καφεδες ειναι δηλητηριο … Βασικα -χωρις τασεις ισοπεδωσης- ολα τα ειδη διατροφης μας ειναι ακαταλληλα … και πολλα απο αυτα ειναι βλαβερα. πχ το μπροκολο ειναι η Νο1 αντικαρκινη τροφη … εχω ακουσει απο ογκολογο να λεει οτι οι αντικαρκινικες ιδιοτητες του μπροκολου αγγιζουν το 70% μια ηπιας συνεφρειας χημιοθεραπειας/τοξικοθεραπειας …. που να βρουμε ομως μπροκολο απο σπορο μη γεννητικα τροποποιημενο ??? ακομα και αυτο που φυτεουμε στους κηπους μας μπορει να ειναι χωρις φαρμακα και χημ. λιπασματα αλλα λογου του σπορου ειναι ουσιασικα σανο μπροστα στις πραγματικες του ικανοτητες.
 9. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 8 Αυγούστου 2017 @ 03:04
  4
  0
  »ΟΤΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΣΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ, ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ» ΓΙ ΑΥΤΟ, ΦΥΤΕΥΕ, ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ, ΝΑΙ, ΣΠΑΝΙΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ. ΤΩΡΑ! ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ, ΑΠΛΑ ΛΙΓΟ ΨΑΞΙΜΟ ΘΕΛΕΙ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙΣ ΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ!
 10. 1
  0
  η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται … η coka cola αφού είδε να πεφτουν οι πωλήσεις της , με τη γνωστή μέθοδο -δια της συγχύσεως- επιτίθεται μεσω διαδικτύου για να πάρει πίσω αυτά που έχασε. Εδω και μια βδομάδα πήρε μπορος η μηχανή που γεμίζει αμφιβολίες και σε λίγο καιρό μια επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου του Poutsester θα βγάλει και μία «μελέτη» που θα «λέει αυτά που δεν θέλει το σύστημα να ακουστού!!!» Εμπρός λοιπόν καλά μου προβατάκια… φάτε ζάχαρι που κάνει καλό ..στην cokacola
 11. 3
  0
  Αν δει κάποιος πώς και με ποιο τρόπο και τί δηλητήρια χρησιμοποιούν για να βγάλουν από το φυτό το εκχύλισμα θα τρομάξει.. και μην εξαπατάστε και η ζάχαρη από ζαχαρότευτλα είναι … και αυτή φυτική είναι :P

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί