19:35 - 20/04/2017

Ολική ρήξη Σόιμπλε με Τόμσεν και Λαγκάρντ – Προανήγγειλε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι είναι πιθανό ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) να μετατραπεί στο ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο βραχυπρόθεσμα.

Η δήλωση αυτή του γερμανού υπουργού Οικονομικών έρχεται τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι οι απόψεις μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ με αφορμή την ελληνική υπόθεση είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, καθώς η Κριστίν Λαγκάρντ παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της σε ότι αφορά την ανάγκη παομείωσης του ελληνικού χρέους και θεωρεί ανέφικτη την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων από την Ελλάδα, όπως επιθυμεί το Βερολίνο.

Ο Σόιμπλε, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, είπε επίσης ότι τα όποια νέα προγράμματα στήριξης κρατών μελών της ευρωζώνης θα πρέπει να συνάπτονται χωρίς τη συμμετοχή του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού και μόνο υπό ευρωπαϊκή αιγίδα.

Επίθεση σε Τόμσεν

Ο Σόιμπλε εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ και κατά του Πολ Τόμσεν τονίζοντας ότι έχει κάνει τεράστια λάθη στο ελληνικό ζήτημα και μάλιστα είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ πιο αξιόπιστες εκτιμήσεις από αυτές των οικονομολόγων του ΔΝΤ τους οποίους κάλεσε να δουν με ρεαλισμό την πραγματικότητα.

tribune

Loading...
Σχετικά με ΚΟΡΑΞ
Πατέρας 3 Ελλήνων, αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...ο πατέρα μου με έμαθε να την λατρεύω... Η μητέρα μου με γέννησε στα αρπαχτά γιατί βιαζόμουν να δω αυτόν τον κόσμο...εκεί που βρισκόμουν ήταν πολύ καλύτερα και αραχτά...τι να σας λέω!!! η μητέρα μου μ' έμαθε οτι η καρδιά μου θα είναι για πάντα ελληνική... Η Μοιρα με συμβούλεψε να αρπάξω την πένα και να μπλεχτώ με τους Κατοχικούς...ο Ερμής με ταξίδεψε δείχνοντας μου την λαμπρότητα της χώρας μου ΕΛ-ΛΑΣ... πετώντας μου διηγήθηκε την ιστορία των προγόνων μου και μου εξήγησε ότι η ελευθερία μας είναι πολύ κοντά! Σαν χόμπι μου αρέσει να εργάζομαι σαν Οικογενειακός θεραπευτής.

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 4
    2
    Επειδή η Γερμανία δεν μπορεί να απαλλαγή από το Δ.Ν.Τ. και τις Η.Π.Α. όσο αφορά στο εσωτερικό του 4ου Ράιχ, τον δούρειο ίππο Ελλάδα… τότε θα θυσιάσει την Ελλάδα, που είναι ποιο εύκολος στόχος. Αυτά.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί