18:04 - 10/11/2017

Μπέλφαστ: Προσγείωση – θρίλερ αεροσκάφους που «έχασε» το λάστιχο του μπροστινού τροχού

Το πρόβλημα διαπιστώθηκε λίγο μετά την απογείωση – Έκανε κύκλους για δύο ώρες πάνω από το αεροδρόμιο – Ένας ελαφρά τραυματίας

Μία δραματική αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε ένα αεροσκάφος της Flybe στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, αφότου βγήκε εκτός λειτουργίας ο μπροστινός τροχός του αναγκάζοντας τον πιλότο να κάνει κύκλους για δύο ώρες πάνω από το αεροδρόμιο.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 52 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος στην πτήση BE331 με προορισμό, όταν ο πιλότες εξέπεμψε σήμα κινδύνου για αναγκαστική προσγείωση, καθώς διαπίστωσε πρόβλημα στη μύτη του αεροσκάφους.

Ο πιλότος αναγκάστηκε να κάνει κύκλους στο 3.800 πόδια, όταν συνειδητοποίησε ότι το πρόβλημα εστιάζεται στον τροχό της μύτης και συγκεκριμένα στον τροχό, λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου από το αεροδρόμιο George Best του Μπέλφαστ, στις 11.20 το πρωί (τοπική ώρα).
Συγκεκριμένα, μαζί με τον συγκυβερνήτη του αεροπλάνου προσπάθησαν να διορθώσουν στον αέρα την βλάβη, κάτι που ωστόσο δεν κατόρθωσαν και σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δόθηκε εντολή να κάνει κύκλους γύρω από την ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου, ώστε να μειώσει τον όγκο των καυσίμων στο αεροσκάφος, πριν προσγειωθεί με τους τρεις εναπομείναντες τροχούς.

Έτσι το αεροπλάνο προσγειώθηκε ασφαλώς μεν, αλλά με τη μύτη στο έδαφος.

Ένας εκπρόσωπος της Flybe δήλωσε στον Independent: «Η Flybe μπορεί να επιβεβαιώσει ότι υπήρξε ένα περιστατικό που αφορούσε ένα από τα αεροσκάφη μας Bombardier Q-400, πτήση BE331, το οποίο προσγειώθηκε χωρίς το μπροστινό λάστιχο στη θέση του. Υπάρχουν 52 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος. Κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος»

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για έναν ελαφρά τραυματισμένο επιβάτη στο χέρι.

protothema

Loading...
Σχετικά με ΚΟΡΑΞ

Πατέρας 3 Ελλήνων, αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής…ο πατέρα μου με έμαθε να την λατρεύω… Η μητέρα μου με γέννησε στα αρπαχτά γιατί βιαζόμουν να δω αυτόν τον κόσμο…εκεί που βρισκόμουν ήταν πολύ καλύτερα και αραχτά…τι να σας λέω!!! η μητέρα μου μ’ έμαθε οτι η καρδιά μου θα είναι για πάντα ελληνική… Ο ιστορικός κώδικας των προγόνων μου με οδηγει τυφλά στην ελευθερία μας που είναι πολύ κοντά!
Το χόμπι μου είναι η αυτοθεραπεία και η ερμηνεια της ανθρωπινης συμπερφοράς.

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. MY NAME IS TROL, ΑΡΧΙ - ΤΡΟΛ 10 Νοεμβρίου 2017 @ 23:32
    0
    0
    ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΡΟΔΕΣ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ; ΜΗΠΩΣ Τ’ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΦΤΕΡΑ; ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΠΛΩΡΗ ΚΑΙ ΠΑΝΙΑ; ΜΟΥΑΧΑΧΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΚΑΤΑΛΗΞΙΑ! ΧΟ ΧΟ ΧΟ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί