18:47 - 26/02/2017

Ξαφνικός πόλεμος στον Καύκασο και νέο μέτωπο για την Τουρκία που βλέπει σχέδιο τριχοτόμησης της: Οι Αρμένιοι «θέρισαν»…

… τους Αζέρους – Βαλλιστικά συστήματα Iskander της Αρμενίας «κοιτούν» και στο Καρς! (βίντεο)

Του Βασίλη Καπούλα

Ξαφνική κλιμάκωση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν με σφοδρή ανταλλαγή πυρών, αρκετούς νεκρούς και αιφνιδιαστικό μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία καθώς η Αρμενία ανακοίνωσε ότι βαλλιστικά συστήματα Iskander αγνώστου αριθμού(!) ανήκουν και επίσημα στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και όχι στους Ρώσους. Όλοι καταλαβαίνουν αυτό τι σημαίνει. «Oι Ιskander θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα του εχθρού και της κατάστασης είπε» ο ΥΠΑΜ της χώρας. Tην είδηση την είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Σοκ από Αρμενία: Bαλλιστικά συστήματα Iskander-M με πυρηνική κεφαλή στοχοποίησαν την Τουρκία – Τι ετοιμάζει ο Β.Πούτιν; (εικόνες, βίντεο) .

Οι Αζέροι προφανώς με τουρκικό δάχτυλο ξεκίνησαν αιφνιδιαστική επίθεση. Οι Αζέροι επιτέθηκαν από δύο κατευθύνσεις κατά μήκος της γραμμής επαφής, στο βορειοανατολικό Martuni και στο ανατολικό Akna. Oι δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ σταμάτησαν την επέλαση των Αζέρων και με σφοδρή αντεπίθεση ανέστρεψαν τα εδαφικά τους κέρδη. Στην ουδέτερη Ζώνη υπάρχουν πολλοί νεκροί.

Τις τελευταίες ημέρες είχαν παρατηρηθεί συμπλοκές αλλά όχι τέτοιας έκτασης. Χτες και σήμερα το πρωί το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας κάλεσε όλους τους Ακόλουθους Άμυνας των χωρών για ενημέρωση ενώ δεσμεύτηκε για δυναμική απάντηση απέναντι στους Αζέρους. Φαίνεται όμως ότι οι Τούρκοι γνώριζαν…

Υπενθυμίζουμε ότι στο άρθρο μας Μυστικό σχέδιο της Ρωσίας για τριχοτόμηση της Τουρκίας; Τουρκική στρατιωτική κινητοποίηση και στο Καρς – Ανοίγει «μέτωπο» και με την Αρμενία η Άγκυρα μιλήσαμε για ξαφνική τουρκική στρατιωτική κινητοποίηση στο Καρς, στα σύνορα με Αρμενία. Πριν λίγους μήνες, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διέρρευσε φωτογραφία που απεικόνιζε τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, με φόντο το Όρος Αραράτ το οποίο τώρα ανήκει στην Τουρκία.

Δείτε εδώ βίντεο από την σημερινή επίθεση των Αζέρων. Οι Αζέροι πριν λίγο ξεκίνησαν ξανά να σφυροκοπούν το χωριό Baghanis των Αρμενίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Όρος Αραράτ περιλαμβάνεται στη Συνθήκη του Καρς με βάση την οποία η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση είχε «χαρίσει» στην Τουρκία του Κεμάλ το 30% του σημερινού εδάφους της

Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αερόχημα της Αρμενίας που εντοπίστηκε να πετά πάνω από προχωρημένες θέσεις , ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας στο Μπακού ενώ είχαμε σφοδρότατη ανταλλαγή πυρών πυρών όλμων και ελαφρών όπλων εκατέρωθεν χωρίς να γνωρίζουμε αριθμό νεκρών και τραυματιών.

Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας επιβεβαίωσε ότι οι «Iskander» ανήκουν πλέον στην Αρμενία και το πλήρωμα του συστήματος είναι Αρμένιοι στρατιώτες και προειδοποίησε ότι όλες οι προκλήσεις των Αζέρων θα απαντηθούν καταλλήλως!

Ξαφνικός πόλεμος στον Καύκασο και νέο μέτωπο για την Τουρκία που βλέπει σχέδιο τριχοτόμησης της: Οι Αρμένιοι «θέρισαν» τους Αζέρους – Βαλλιστικά συστήματα Iskander της Αρμενίας «κοιτούν» και στο Καρς! –

Ξαφνικός πόλεμος στον Καύκασο και νέο μέτωπο για την Τουρκία που βλέπει σχέδιο τριχοτόμησης της: Οι Αρμένιοι «θέρισαν» τους Αζέρους – Βαλλιστικά συστήματα Iskander της Αρμενίας «κοιτούν» και στο Καρς! (βίντεο) – Εικόνα1

Νεκρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι ο στρατιώτης Lernik Osyan,19 ετών και ο Gor Khudinyan, γεννηθείς το 1991 ενώ πέντε Αζέροι έπεσαν νεκροί.

«Η πραγματικότητα είναι ότι οι Iskander ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας και μπορώ να το επιβεβαιώσω» είπε ο Sargsyan.

«Όλα τα υπόλοιπα είναι άκρως απόρρητα, όπως ο αριθμός τους,» είπε με νόημα!

«Εμείς τους επιχειρούμε, μας ανήκουν, αυτό μπορώ να σας το αποκαλύψω» πρόσθεσε ο Sargsyan.

»

Η λειτουργία και τα χαρακτηριστικά αυτού του όπλου μπορούν να επιφέρουν τεράστια ζημιά στις υποδομές οποιασδήποτε χώρας εναντίον της οποία θα πυροδοτηθεί. Μπορεί να είναι όπλο αποτροπής αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντίστροφα, ως όπλο ανταπόδοσης ανάλογα με την έκβαση της κατάστασης»

Ταυτόχρονα μη επανδρωμένο εναέριο αερόχημα UAV) κατερρίφθη στη δυτική περιοχή Τοβούζ κοντά στα σύνορα με την Αρμενία, ανέφερε η ανακοίνωση .

Η ένταση όπως είναι κατανοητό επέστρεψε και είχαμε παραβίαση του πυρός 51 φορές τις τελευταίες 24 ώρες, με εκτόξευση όλμων από διαφορετικές κατευθύνσεις στην πρώτη γραμμή.

Η τελευταία σύγκρουση ανάμεσα στις δύο χώρες ήταν ένα από τα πιο αιματηρά περιστατικά τον Απρίλιο αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 110 νεκρούς και τον Καύκασο στο χείλος του ολοκληρωτικού πολέμου .

Οι συγκρούσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει στοιχίσει την ζωή σε περίπου 30.000 άτομα από τις αρχές του 1990.

Οι δύο πλευρές δεν υπέγραψαν ποτέ συμφωνία ειρήνης παρά την εκεχειρία του 1994, ενώ ανταλλάσσουν συχνά πυρά σε όλη την έκταση των κοινών χερσαίων συνόρων και κατά μήκος της πρώτης γραμμής.

Η πρόσφατη ρωσική διαμεσολάβηση έδωσε την ευκαιρία για εκεχειρία, αλλά δεν απέδωσε στον πολιτικό τομέα για μόνιμη και σταθερή ειρήνη.

Οι δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες ευρίσκονται σε αντιπαράθεση εδώ και δεκαετίες πάνω από την επίμαχη περιοχή, που κατοικείται κυρίως από χριστιανούς Αρμένιους , αλλά αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη ως μέρος του μουσουλμανικού Αζερμπαϊτζάν.

«Μια περαιτέρω κλιμάκωση των στρατιωτικών ενεργειών θα μπορούσε να οδηγήσει σε απρόβλεπτες και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις, και σε ένα ολοκληρωτικό πόλεμο» , είχε δηλώσει πριν δύο μήνες ο Αρμένιος πρόεδρος Σαργκσιάν σε μια συνάντηση με έναν απεσταλμένο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Για όσους δεν κατανοούν, οι Αζέροι σε περίπτωση κλιμάκωσης θα ‘‘φωνάξουν‘ τους Τούρκους και οι Αρμένιοι τους Ρώσους, οι οποίοι παρακολουθούν ήδη με το ‘δάκτυλο στην σκανδάλη‘. Υπενθυμίζουμε ότι στην Αρμενία εδρεύει η 102α ρωσική βάση.

Από την άλλη πλευρά εάν ανοίξει το μέτωπο του Ναγκόρνο , της Ανατολικής Ουκρανίας , μαζί με την Συρία, αυτά θα αποτελούν τρία ανοικτά μέτωπα για την Ρωσία.

Η ενημέρωση των ΑΚΑΜ.

 

 

pentapostagma

Loading...
Σχετικά με ΚΟΡΑΞ
Πατέρας 3 Ελλήνων, αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...ο πατέρα μου με έμαθε να την λατρεύω... Η μητέρα μου με γέννησε στα αρπαχτά γιατί βιαζόμουν να δω αυτόν τον κόσμο...εκεί που βρισκόμουν ήταν πολύ καλύτερα και αραχτά...τι να σας λέω!!! η μητέρα μου μ' έμαθε οτι η καρδιά μου θα είναι για πάντα ελληνική... Η Μοιρα με συμβούλεψε να αρπάξω την πένα και να μπλεχτώ με τους Κατοχικούς...ο Ερμής με ταξίδεψε δείχνοντας μου την λαμπρότητα της χώρας μου ΕΛ-ΛΑΣ... πετώντας μου διηγήθηκε την ιστορία των προγόνων μου και μου εξήγησε ότι η ελευθερία μας είναι πολύ κοντά! Σαν χόμπι μου αρέσει να εργάζομαι σαν Οικογενειακός θεραπευτής.

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. ΕΛΛΗΝΟΠΟΝΤΙΟΣ 27 Φεβρουαρίου 2017 @ 08:13
    4
    0
    ΕΛΛΑΣ-ΡΩΣΙΑ-ΑΡΜΕΝΙΑ=ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ !!! ΙΩΝΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΣ !!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΝΤΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΩΝ !!! ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΟ ΕΧΘΡΙΚΟ ΑΕΡΑΓΩΓΟ ,,ΤΑΠ,, ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΖΕΡΩΝ.Η ΕΝΕΡΓΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ,,ΑΣΠΙΔΑ,, ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ,,ΜΠΟΥΡΓΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ,, ΗΤΑΝ Η ΣΩΣΤΗ+ΠΑΤΡΙΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥΛΙΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ+ΣΑΜΑΡΑΣ+ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΑΘΙΚΑΝ ΣΤΑ 4 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί