16:24 - 19/11/2016

Πως θα Φτιάξετε Πλεξούδες τα Κρεμμύδια και τα Σκόρδα Σας για να τα Διατηρήσετε στο Κελάρι

Για να διατηρήσετε τα κρεμμύδια φρέσκα κατά τη διάρκεια του χειμώνα μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, θα πρέπει να τα έχετε σε χώρους που αερίζονται καλά και όχι στοιβαγμένα μεταξύ τους. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βάλετε όλα τα κρεμμύδια σας σε ένα σακί ή σε ένα μεγάλο κιβώτιο και να ανακαλύψετε αργότερα ότι τα περισσότερα από αυτά αλλοιώθηκαν και σάπισαν από της συνθήκες του κλειστού χώρου.
Υπάρχουν αρκετοί τρόπους για να εξασφαλίσετε ότι αερίζονται επαρκώς. μπορείτε να ανοίξετε τρύπες στα κουτιά που θα τα αποθηκεύσετε και να τα τοποθετήσετε κοντά σε παράθυρα ή κάπου ψηλά, αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι να τα πλέξετε με τα φύλλα τους και να τα κρεμάσετε ψηλά σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίχνετε μια ματιά κάθε τόσο σε κάθε πλεξούδα, που κρέμεται από την οροφή, για βολβούς κρεμμυδιών που τυχών έχουν υποστεί σήψη. Απλά περιστρέψτε αργά την πλεξούδα γύρω από τον άξονά της και δείτε αν έχει σαπίσει κάποιο από αυτά. Αν εντοπίσετε ένα σάπιο κρεμμύδι, απλά κόψτε το και αφαιρέστε το από την πλεξούδα. Προετοιμάστε τα κρεμμύδια σας Ξεκινήστε με τα κρεμμύδια που έχουν ξεραθεί και είναι έτοιμα. Αφού τα φύλλα της κορυφής τους έχουν ξεραθεί, κόψτε τις κορυφές τραβώντας με τα χέρια περίπου 15 εκατοστά πάνω από το βολβό, δηλαδή θα αφήσετε ένα κοτσάνι 15 εκατοστών να προεξέχει από το βολβό. Μην περιμένετε πολύ για να το κάνετε αυτό και οι κορυφές ξεραθούν υπερβολικά και γίνουν εύθρυπτες. Θα πρέπει να κάνετε αυτή τη διαδικασία την κατάλληλη στιγμή, όταν οι κορυφές γίνουν λεπτές και αρκετά ξηρές για να δεθούν. Για να προετοιμάσετε τους βολβούς των κρεμμυδιών μην ξεφλουδίσετε τις ξηρές φλούδες της επιφάνειάς τους, ούτε να τα πλύνετε. Απλά σκουπίστε την επιφάνεια από τυχών βρομιές με ένα πανάκι. Μπορείτε να ξεχωρίσετε τα κρεμμύδια ανάλογα το μέγεθός τους σε μικρά, μεσαία και μεγάλα, για να βάλετε για να έχει ομοιομορφία η κάθε πλεξούδα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προμηθευτείτε μια θηλιά, η οποία θα κρατάει τα κρεμμύδια μεταξύ τους και κρεμασμένα στην οροφή. Χρησιμοποιήστε σπάγκο γι’ αυτή τη δουλειά. Έχει μεγάλη αντοχή και μπορεί να κρατήσει έως και 170 κιλά, αν και οι πλεξούδες των κρεμμυδιών έχουν πολύ μικρότερο βάρος. Πως θα πλέξετε τα κρεμμύδια στη θηλιά σε βήματα 1. Κόψτε ένα κομμάτι σπάγκου σε μήκος το διπλάσιο από το μήκος της πλεξούδας που θα φτιάξετε και δέστε τις άκρες του με κόμπο για να φτιάξετε τη θηλιά. κρεμάστε τον σπάγκο σε ένα υπερυψωμένο σημείο από τον κόμπο.
Πως θα Φτιάξετε Πλεξούδες τα Κρεμμύδια και τα Σκόρδα Σας για να τα Διατηρήσετε στο Κελάρι - Εικόνα1
2. Περάστε το πρώτο κρεμμύδι. Ίσως είναι το πιο δύσκολο σημείο της διαδικασίας για σας. Περάστε το κοτσάνι του βολβού μέσα από τη θηλιά στο κάτω μέρος της. Στη θέση αυτή το κοτσάνι έχει αριστερά και δεξιά του τον σπάγκο που προεκτείνεται προς τα πάνω στο σημείο που είναι κρεμασμένος. Κάμψτε το κοτσάνι ώστε να αγκαλιάσει τον σπάγκο από τα δεξιά και ξανά λυγίστε το κοτσάνι για να αγκαλιάσει τον σπάγκο στα αριστερά του. Τραβήξτε προς τα κάτω το κρεμμύδι και θα νιώσετε ότι έχει στερεωθεί καλά. Δείτε και στις φωτογραφίες πως γίνεται.
3. Περάστε το επόμενο κρεμμύδι και ούτω καθ εξής με τον ίδιο τρόπο. Το κλειδί για κάθε επόμενο κρεμμύδι που περνάτε είναι να το τοποθετείτε προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που είχε το τελευταίο κρεμμύδι που περάσατε στη θηλιά. Και εδώ, κάμψτε το κοτσάνι του γύρω από τους σπάγκους δεξιά και αριστερά του και νιώστε το να στερεώνεται καλά στην πλεξούδα.
Πως θα Φτιάξετε Πλεξούδες τα Κρεμμύδια και τα Σκόρδα Σας για να τα Διατηρήσετε στο Κελάρι - Εικόνα2
Σιγουρευτείτε ότι ο σπάγκος κρέμεται στο κατάλληλο ύψος και ότι είναι στερεωμένο σε κάποιο καρφί ή γάντζο ή άλλο σημείο που μπορεί να σηκώσει το βάρος των κρεμμυδιών.
Όπως είπαμε νωρίτερα, μπορείτε να ξεχωρίσετε τα κρεμμύδια ανάλογα το μέγεθός τους σε κάθε πλεξούδα ή μπορείτε να βάλετε όλα τα μεγέθη μαζί στην ίδια πλεξούδα αρχίζοντας από τα μεγαλύτερα στο κάτω μέρος της θηλιάς και ιεραρχικά τοποθετώντας τα μεσαίου μεγέθους από πάνω και τα μικρότερα στο τέλος στην κορυφή.
Καθώς τα καταναλώνεται για το φαγητό σας, προσπαθήστε να κόψτε κρεμμύδια από πάνω προς τα κάτω στην πλεξούδα. Μπορείτε να πάρετε περιστασιακά κάποιο από ένα ενδιάμεσο σημείο, αλλά αν κάνετε τακτικά κάτι τέτοιο, η πλεξούδα θα χάσει τη συνοχή της και τα υπόλοιπα κρεμμύδια μπορεί να λυθούν.
Οι πλεξούδες δεν χρησιμεύουν μόνο πρακτικά για να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια σας, αλλά επιπλέον διακοσμούν το κελάρι ή την βεράντα σας. Μπορείτε να τακτοποιήσετε έτσι και τα σκόρδα σας και να κάνετε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς με τις διαφορετικές αποχρώσεις των βολβών.
Μπορείτε αρχικά να τα έχετε έξω στον άνεμο για να παίρνουν όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα μέχρι ο καιρός να αρχίσει να γίνεται υγρός και παγωμένος. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τα στο κελάρι με τα υπόλοιπα λαχανικά. Μπορούν να διατηρηθούν για τους επόμενους 8 έως 12 μήνες σε άριστη κατάσταση. Ένα καλά αεριζόμενο, δροσερό και σκοτεινό μέρος εξασφαλίζει τις ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης.
Τρία πράγματα που θα πρέπει να θυμάστε: Να ελέγχετε τακτικά τα κρεμμύδια σας προσεκτικά για τυχών βολβούς που έχουν σαπίσει και αν δείτε έναν τέτοιο απομακρύντε τον, γιατί μπορεί να καταστρέψει όλους τους άλλους Σιγουρευτείτε ότι αερίζονται καλά. Ποτέ μην τα ξεφλουδίζετε ή να τα καθαρίζετε μέχρι να έρθει η ώρα που θα τα χρησιμοποιήσετε στο φαγητό σας.
share24.gr

Διαβάστε επίσης: 

thesecretrealtruth

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί