Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:03 - 05/01/2015

SOS: Έτσι θα διασφαλίσετε τις καταθέσεις σας στην κρίση – Τι θα γίνει αν καταρρεύσουν οι τράπεζες – Κλίμα πανικού στην οικονομία!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η πολιτική αβεβαιότητα και κυρίως η προοπτική ανατροπών στις σχέσεις μας με τους ξένους πιστωτές προκαλούν ανησυχία στους καταθέτες,

οι οποίοι φοβούνται μη χάσουν τα χρήματά τους. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει μαζική φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες, όμως αυτό ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκδηλωθεί ανάλογα με τον τρόπο που θα κλιμακωθεί η προεκλογική μάχη. Εξάλλου, η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πριν από λίγες ημέρες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις αποσκοπούσε στην καθησύχαση των πολιτών για να μη σηκώσουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και τα βγάλουν στο εξωτερικό ή τα πάρουν στο σπίτι τους. Και πολύ καλά έκανε που το δήλωσε.

Το πρόβλημα όμως δεν σχετίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας που δεν θα επιτρέψει τον σχηματισμό κυβέρνησης η οποία θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους και να συμφωνήσει τους τρόπους χρηματοδότησης της χώρας. Το πρόβλημα θα εμφανιστεί αν δεν έχουμε χρηματοδότηση μετά το τέλος Μαρτίου, οπότε θα χρειαστεί να χρηματοδοτήσουμε την οικονομία μας μόνοι μας και να πληρώσουμε και τους τόκους των δανείων μας για να μην οδηγηθούμε σε πτώχευση. Το ερώτημα λοιπόν τώρα είναι να δούμε τι μπορεί να φοβούνται οι καταθέτες και πώς μπορούν να διασώσουν την περιουσία τους σε περίπτωση που οι φόβοι τους επαληθευτούν. Τρεις φόβοι υπάρχουν: πρώτον, ο φόβος της φορολόγησης των καταθέσεων, δεύτερον, ο φόβος του bail in αλά Κύπρο, τρίτον, ο φόβος αλλαγής νομίσματος και επιστροφής στη δραχμή.

Ας τους εξετάσουμε έναν-έναν:

Μια περίπτωση λοιπόν θα είναι η επόμενη κυβέρνηση να νομοθετήσει για να επιβληθεί φόρος στις καταθέσεις, είτε εφάπαξ (για μια χρονιά) είτε κάθε χρόνο με μικρότερο ποσοστό. Ας πούμε λοιπόν ότι αυτό συμβαίνει. Θα υποχρεωθούν όσοι έχουν κατάθεση -ίσως φορολογηθούν οι καταθέσεις από ένα ποσό και πάνω- να πληρώσουν τον φόρο με παρακράτηση από τις ελληνικές τράπεζες και τα υποκαταστήματα των ξένων τραπεζών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση όσοι Ελληνες έχουν κατάθεση εδώ θα πληρώσουν τον αντίστοιχο φόρο.

Το πιθανότερο όμως για να γίνει τέτοιου είδους φορολόγηση είναι ότι ο νόμος θα διατυπωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να πιάνει και τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό. Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να αναγκαστούν όλοι οι Ελληνες να δηλώσουν τα ποσά που έχουν κατατεθειμένα και στις ξένες τράπεζες. Θεωρητικά αυτό είναι εύκολο να γίνει νόμος, στην πράξη όμως για να εφαρμοστεί και για να φορολογηθούν οι καταθέσεις αυτές πρέπει πρώτα οι Ελληνες να τις δηλώσουν.

Αν δεν τις δηλώσουν, θα είναι μεν εκτεθειμένοι έναντι του νόμου, δηλαδή φοροφυγάδες, αλλά δεν θα πληρώσουν διότι το κράτος δεν θα γνωρίζει ότι έχουν κατάθεση στο εξωτερικό. Δεν μπορεί το κράτος να ζητήσει από κάθε ξένη τράπεζα να του δηλώσει ποιοι Ελληνες έχουν λεφτά στην τράπεζα. Αυτό προστατεύεται από το απόρρητο των τραπεζικών συναλλαγών. Καμία τράπεζα δεν θα το δηλώσει διότι αν, για παράδειγμα, το δηλώσει μία, όλοι οι πελάτες της από όλο τον κόσμο θα σηκώσουν τις καταθέσεις τους και θα τις πάνε στις άλλες που δεν το δήλωσαν.

Αρα, για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει η Ελλάδα να κάνει συμφωνίες με χώρες και όχι με τράπεζες. Θα πρέπει δηλαδή κάθε χώρα να συμφωνήσει ότι θα επιβάλει στις τράπεζές της να δώσουν στοιχεία στις ελληνικές φορολογικές αρχές για τις καταθέσεις των Ελλήνων που διατηρούν στα καταστήματά τους. Θα πρέπει στη συνέχεια οι χώρες στις οποίες είναι εγκατεστημένες οι τράπεζες να τις αναγκάσουν να παρακρατήσουν τον φόρο από τις ελληνικές καταθέσεις και να τον αποδώσουν στην ελληνική εφορία.

Ολο αυτό και δύσκολο είναι, και απαιτεί άριστες σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές, και ενδεχομένως να μην υπάρχουν συμφωνίες με τις χώρες, αφού όλες θέλουν τις καταθέσεις της παγκόσμιας κοινότητας (και των Ελλήνων φυσικά), οπότε δεν θα χαρούν και πολύ να εμπλέξουν το τραπεζικό τους σύστημα σε μια τέτοια ιστορία.

Με λίγα λόγια, ενώ ο φόρος για τις καταθέσεις που βρίσκονται εντός Ελλάδας επιβάλλεται εύκολα και εισπράττεται αυτόματα, ο φόρος για εκείνες του εξωτερικού επιβάλλεται δύσκολα, αλλά ίσως και να μην καταβληθεί αν δεν τον δηλώσει ο κάτοχος της κατάθεσης ή δεν θέλει να τον πληρώσει. Ασφαλώς, αν η Εφορία καταφέρει να μάθει για καταθέσεις που δεν έχουν δηλωθεί (πράγμα πολύ δύσκολο), τότε ο καταθέτης μπορεί να κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή και να πληρώσει πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι σε όλη αυτή την ιστορία ευνοημένοι βγαίνουν πάλι οι φοροφυγάδες που έχουν κρυφά χρήματα στο εξωτερικό -ίσως και βρώμικα- και όχι αυτοί που τα έβγαλαν με εμβάσματα και τα έχουν δηλωμένα. Προϋπόθεση, πάντως, για να πετύχει ο φόρος επί των καταθέσεων είναι να υπάρχει Περιου­σιολόγιο, που δεν έχει γίνει ακόμη και θα πάρει τουλάχιστον ένα φορολογικό έτος για να φτιαχτεί.

Εχει σημασία να δούμε και τι θα εισπράξει το κράτος αν φορολογήσει τις καταθέσεις. Διότι μπορούμε να λέμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 170 δισ. ευρώ καταθέσεις, αλλά αυτά είναι λογιστικά. Οι τράπεζες δεν έχουν στα θησαυροφυλάκια τα χρήματα, αφού τα έχουν δανείσει, έχουν μετατραπεί σε στεγαστικά, επιχειρηματικά κ.λπ. δάνεια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τραπεζιτών, τα διαθέσιμα των τραπεζών είναι περίπου 10-12 δισ. ευρώ και τελικά επ’ αυτών μπορεί να παρακρατηθεί και να αποδοθεί ο φόρος.

Θεωρητικά, αν κάποιος έχει τα χρήματά του σε αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται μια τράπεζα μπορεί να γλιτώσει τον φόρο των καταθέσεων, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη διατύπωση του σχετικού νόμου, δηλαδή αν θα υπάρχει πρόβλεψη και για τη φορολόγηση αυτών των τοποθετήσεων. Σε αυτή την περίπτωση, θα φορολογηθεί ο διαχειριστής των αμοιβαίων κεφαλαίων και θα πρέπει να αποδώσει αυτόματα τον φόρο.

Με λίγα λόγια, οι καταθέσεις του εξωτερικού και τα λεφτά στο στρώμα μπορεί να αποφύγουν τη φορολόγηση: τα μεν πρώτα λόγω τεχνικών δυσκολιών, τα δε δεύτερα διότι θα πρέπει η Εφορία να μπει στην κρεβατοκάμαρα!

Το bail in

Οι ελληνικές τράπεζες, προς το παρόν, είναι καλά κεφαλαιοποιημένες σύμφωνα με τα τελευταία stress tests, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αντέξουν σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Αν, για παράδειγμα, υποχρεωθούν να αγοράσουν έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου για να το χρηματοδοτήσουν και να αναγκαστούν να φορολογήσουν τις καταθέσεις και να αποδώσουν στο Δημόσιο τα χρήματα, τότε ίσως χρειαστούν κεφάλαια.

Τα οποία θα βρεθούν από το bail in, δηλαδή τη μέθοδο με την οποία βρέθηκαν στην Κύπρο, που είναι η υποχρεωτική -για να μην καταρρεύσουν- αύξηση των κεφαλαίων τους με τα λεφτά των καταθετών, στους οποίους θα δοθούν έναντι μετοχές των τραπεζών, ελληνικά έντοκα γραμμάτια και ομόλογα. Ενώ λοιπόν οι τράπεζες είναι καλά κεφαλαιοποιημένες, μπορεί να οδηγηθούν στην πτώχευση και στο bail in μόνο και μόνο από τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην περίπτωση αυτή, δεν ξέρουμε ποιες τράπεζες θα χρειαστούν bail in και ποιες όχι. Ισως κάποιες ισχυρές ελληνικές να γλιτώσουν. Τα υποκαταστήματα των ξένων τραπεζών στην Ελλάδα μάλλον δεν κινδυνεύουν από το bail in. Κάθε τράπεζα θα έχει και άλλες ανάγκες. Θεωρητικά οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ είναι εγγυημένες από την Ε.Ε. κατ’ άτομο και ανά τράπεζα. Και αυτό αλλάζει με νόμο, αν το επιθυμεί η κυβέρνηση.Αν δηλαδή το ελληνικό τραπεζικό σύστημα φτάσει στα όριά του για να χρηματοδοτήσει το Ελληνικό Δημόσιο, τότε ο κίνδυνος του bail in είναι ορατός και ίσως να μην μπορεί να αποφευχθεί.

Η δραχμή

Η περίπτωση αλλαγής νομίσματος και επιστροφής στη δραχμή είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Κανένα ελληνικό κόμμα δεν μιλάει γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Ούτε έχει τη δυνατότητα η Ευρωπαϊκή Ενωση να «διώξει» ένα κράτος από το ευρώ. Το να το διαλέξουμε μόνοι μας είναι τρέλα και ακόμη και στην περίπτωση δημοψηφίσματος κάτι τέτοιο μάλλον δεν θα επικρατήσει.

Στη θεωρητική όμως περίπτωση που συμβεί, είναι άγνωστο τι θα ισχύσει για τις καταθέσεις.

Η αλλαγή νομίσματος από δραχμή σε ευρώ δεν είναι ίδια με την αλλαγή από ευρώ σε δραχμή. Για την πρώτη προετοιμάζονταν επί χρόνια μαζί όλες οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης. Τη δεύτερη θα πρέπει να την κάνουμε μόνοι μας. Στην πρώτη καταργήθηκε το δικό μας νόμισμα, η δραχμή, στη δεύτερη το ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει.

Στην πρώτη αναγκάστηκαν όλοι να δώσουν τις δραχμές τους για να πάρουν ευρώ, στη δεύτερη κανείς δεν θα δίνει το ευρώ του για να πάρει δραχμές. Για να αλλάξει το νόμισμα θα πρέπει να νομοθετηθεί, δηλαδή να περάσει από τη Βουλή. Θα υπάρξει ποτέ πλειοψηφία για να ψηφίσει μια τέτοια αλλαγή;

Αν αλλάξει το νόμισμα, θα αλλάξει και το νόμισμα των καταθέσεων από ευρώ σε δραχμές; Και των δανείων; Και των καταθέσεων σε συνάλλαγμα; Και των χρημάτων που είναι τοποθετημένα σε αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων που διαχειρίζονται οι ελληνικές τράπεζες; Αναπάντητα ερωτήματα για τα οποία ακόμη και οι εμπειρότεροι τραπεζίτες δεν έχουν άποψη. Πέραν όλων αυτών, πάντως, η αλλαγή νομίσματος θα είναι ένας λογιστικός και τεχνικός εφιάλτης για το τραπεζικό σύστημα, για τις επιχειρήσεις, για όλους. Θα δημιουργηθεί τεράστια μαύρη αγορά σε ευρώ και η δραχμή θα είναι κουρελόχαρτο.

Ολα αυτά και πολλά άλλα κάνουν σχεδόν αδύνατη την αλλαγή του νομίσματος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα ευρώ του εξωτερικού και τα ευρώ στα στρώματα πάλι τη γλιτώνουν.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (9)

  1. Ανώνυμος 01/05/2015 @ 4:20 ΜΜ

    Μονο με μια λεξη μπορει να καληφθει το ολο αρθρο ΠΑΠΑΡΙΑ.
    Και μονο το τελος τα λεει ολα. Ενω απο την μια αναφερει οτι στην ουσια και
    Ο ποιο εμπειρος τραπεζιτης δεν ξερει τι θα γινει απο την αλλη εχει ετοιμο συμπεραζμα οτι η δραχμη θα ειναι κουρελοχαρτο. Οι γονεις του με αυτο το κουρελοχαρτο του δωσανε μορφωση για να γραφει μ@λακιες σημερα

  2. Ανώνυμος 01/05/2015 @ 4:51 ΜΜ

    Δεν έχω καταθέσεις καρδιά μου τα έχω φάει όλα έκανα τα γούστα μου και τώρα περιμένω με χαρά την κατάρευση.

  3. Ανώνυμος 01/05/2015 @ 5:20 ΜΜ

    Το πρόβλημα δεν είναι αν πάρουν απο τις καταθέσεις, διότι κατι τέτοιο πολυ σωστά όπως αναφέρεται και όλα να τα πάρουν δεν θα ξεπεράσουν τα 20 δισ. πραγματικο ρευστο που υπάρχει.Οι υπόλοιπες καταθέσεις είναι λογιστικό χρήμα. Το πρόβλημα είναι σε περίπτωση πανικού και προσπάθεια μαζικών αναλήψεων, αυτόματα θα υπάρξει κατάρευση των πάντων και αν δεν θέλει κάπιος να το δει ή δεν ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει η ξέρει και ονειροβατεί ότι κάποια μηχανή θα του κόβει χρήματα.
    Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι ότι σε περίπτωση συγκρουσης με τους ευρωπαίους η πιθανότητα μη επιπλέον δανεισμού μας θα έχει σαν αποτέλεσμα την μη δυνατότητα καταβολής μισθών και συντάξεων και σε τέτοια περίπτωση που απεύχομαι θα ακολουθήσει το έλα να δεις.

  4. Ανώνυμος 01/05/2015 @ 6:19 ΜΜ

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΓΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΤΕ ΤΑΦΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΕΦΟΣΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΟΣ ΚΡΕΜΟ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ ΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΟΙΖΩ ΝΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΗ ΤΙΠΟΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΓΑΠ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΩΜΑ ΑΝΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΣΠΡΟΙ ΜΕΡΑ ΑΝΤΕ ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΑΛΛΑ ΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΝΟΥΜΙΣΕΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΗ ΟΛΟ ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΒΓΟΥΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΗ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΝΔ ΠΑΣΟΚ

  5. Ανώνυμος 01/05/2015 @ 7:38 ΜΜ

    ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ !!! ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ;;;;;

  6. Ανώνυμος 01/05/2015 @ 9:06 ΜΜ

    Απο που και ως που ρε τσουτσεκια ντοπια κ ξενα μια παμπλουτη χωρα οπως η Ελλαδα με αμυθητο υπογειο πλουτο, με απαραμμιλη τουριστικη βιομηχανια(θαλλασες, νησια, βουνα ,αρχαια), με κομβικα λιμανια για το παγκοσμιο εμποριο, με τον πρωτο εμπορικο στολο παγκοσμιως, με κλιμα που ευνοει την παραγωγη της καλυτερης ποιοτητας γεωργικων και κτηνοτροφικων προιοντων, με μυαλα που δεν υπαρχουν δευτερα , ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑ (ΔΡΑΧΜΗ ) ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ? Με τετοια περιουσια που διαθετει η χωρα ρε καθαρματα της διαπλοκης κ του ανθελληνισμου, ενα υφασματινο κουρελι να το κοψεις για νομισμα αυτοματα θα γινει ισχυρο μονο κ μονο επειδη ειναι νομισμα της Ελλαδος.Η αξια ενος νομισματος εξαρταται απο τον πλουτο μιας χωρας, αρα η Ελλαδα σκατα σε ποτηρακι να εχει για νομισμα θα ειναι ενα πανισχυρο νομισμα. Μεχρι ποτε αυτη η χωρα θα κυβερναται απο τα ξενα αφεντικα με τα ντοπια ενεργουμενα τους?

  7. Ανώνυμος 01/06/2015 @ 5:33 ΠΜ

    Συμφωνω απολυτα με το παραπανω σχολιο!

  8. Ανώνυμος 01/06/2015 @ 12:31 ΜΜ

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΙΡΟ ΕΝΤΕΛΩΣ…ΔΘΛΑΔΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΞΑΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ
    ΣΤΟ ΕΥΡΩ…ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΡΕ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟ ΚΩΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΑΣ ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΧΩ
    ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ? ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ…
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ,ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙ?

  9. Ανώνυμος 01/06/2015 @ 10:05 ΜΜ

    δραχμη κ παλι δραχμη.κ κατι αλλο.γιατι να ζουμε με το φοβο για της καταθεσεις ενω μπορουμε να τα εχουμε σπιτι μας,τουλαχιστο εγω αυτο εχω κανει.ελπιζω να μην απαγορευεται με το μπουδρελοκρατος

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*