09:35 - 15/11/2017

Κατάληψη στο Πολυτεχνείο από ομάδα αντιεξουσιαστών

Σε κατάληψη του Πολυτεχνείου προχώρησε ομάδα αντιεξουσιαστών σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις πρακτικές της Αστυνομίας όπως λένε.

Σύμφωνα με τα όσα ανήρτησαν σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου θέλουν «να ακυρώσουν «τη διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛΑΣ, να καταθέτουν στεφάνια».

Επίσης, σημειώνουν ότι η κατάληψη «γίνεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για την ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας μελών του Επαναστατικού Αγώνα».

Έξω από το Πολυτεχνείο, πάντως, βρίσκονται ήδη άτομα της Νεολαίας του ΚΚΕ και η αστυνομία δεν αποκλείει να υπάρξουν συμπλοκές σε μια αντιπαράθεση με τους καταληψίες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η μνήμη κοιτάζει την τρομοκρατία και την υποκρισία της εξουσίας με οργή. Τα κόκκαλα δεν αντέχουν να θαφτούν κάτω από τα λουλούδια που θα σαπίσουν το ίδιο βράδυ. Προσμένουν να αγκαλιαστούν και να ζωντανέψουν από τις νέες σάρκες της εξέγερσης.

Σήμερα 15 Νοέμβρη 2017 προχωρήσαμε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου για να φέρουμε στο προσκήνιο τη ζωντανή εξέγερση που προσπαθεί να ξαναθεριέψει εδώ κι εκεί σε όλο τον πλανήτη. Οι λόγοι βρίσκονται παντού, σε κάθε σημείο της ευρυθμίας και της ειρήνης που επιβάλεται από το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι η εγκατάληψη της ζωής στις πολιτικές κλίκες που παράγουν το θάνατο. Είναι η φτώχια που γίνεται κανόνας για να επιβιώσει ένα σύστημα εκμετάλλευσης.

Είναι ο αστυνομικός στρατός κατοχής, ο χημικός τους πόλεμος, τ’ αυτόματα όπλα τους και τα θωρακισμένα τζιπ. Είναι οι απαγωγές, η τρομοκρατία και οι ανακρίσεις που βαφτίζονται προσαγωγές. Είναι τα κολαστήρια του ποινικού μηχανισμού, η ψηφιακή φυλακή – βραχιολάκι. Είναι οι φραγμοί στις δημόσιες μετακινήσεις και ο ηλεκτρονικός έλεγχος παντού. Είναι η εξορία της προσφυγιάς, η εξορία των στρατοπέδων συγκέντρωσης, η εξορία της απέλασης. Είναι οι βασανισμοί, τα σπασμένα πόδια και χέρια, οι νεκροί από το κρύο και τις αρρώστιες στα αστυνομικά τμήματα.

Οι βασανισμοί στην Πέτρου Ράλλη και τη Μόρια. Είναι το κυνήγι των αιχμάλωτων αγωνιστών, οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, οι δεκαετείς καθείρξεις, η πολιτική μαγειρική του dna και των ψηφιακών επικοινωνιών.

Η μόδα που υποδεικνύει την παράδοση των σωμάτων στα μέτρα των εταιριών, η εξαναγκαστική πορνεία, ο καθημερινός νομιμοποιημένος βιασμός και καταδίκη των βίαιων αντιστάσεων απεναντί του.

Η κατάληψη αυτή, και κάθε συγκρουσιακό γεγονός απέναντι στο καθεστώς φέρνει τον πόλεμο στο φως. Πασχίζουν να κρύψουν με κάθε μέσο την κοινωνική πραγματικότητα όσων εξοντώνονται επειδή αντιστέκονται, όσων εξοντώνονται διότι η ύπαρξη τους η ίδια καθίσταται παράνομη.

Δεν αποδεχόμαστε να ζήσουμε αόρατοι, δεν αποδεχόμαστε να παζαρέψουμε την υπάρξη μας και την επιβίωση μας. Δεν αναγνωρίζουμε το αστικό θέατρο μα, με τους όρους μας, χωρίς ηγεμόνες, με άμεση δράση, συμμετέχουμε στον πόλεμο που πρώτα το κράτος και οι καπιταλιστές κήρυξαν. Έχουν φτιάξει μια επίγεια κόλαση και τώρα με κάθε μέσο θα την φέρουμε στην επιφάνεια για να πάρουν όλοι θέση. Τέρμα στην βολική αναποφασιστικότητα και στην αναβλητικότητα. Πόσο θάνατο και εγκλεισμό θέλει μια κοινωνία για να αποδεχτεί την παταγώδη αποτυχία της σε σχέση με την ελευθερία και επιτέλους να δώσει ένα τέλος στο ψέμα της;

Ιστορικής σημασίας συνειδητοποίηση είναι ο ρόλος της αριστεράς στους αγώνες.

Η πίστη της στο κράτος ως εργαλείο αγώνα πάντα έστηνε και θα στήνει γέφυρες με το σύστημα στην ύστατη στιγμή της καταρρευσής του, στην στιγμή της κλιμάκωσης του αγώνα.

Και αφού ανέλθει, αφού κατακτήσει το κομμάτι της εξουσίας που επιθυμούσε, και αφού της προσφερθεί η νομιμοποίηση της, γίνεται σάρκα και οστά του ίδιου καθεστώτος που πολεμούσε. Αποκαλούν την αστική ειρήνη κεκτημένο αγώνα. Καμιά ελπίδα λοιπόν στα αριστερά παραμύθια.

Στο πολυτεχνείο, ειδικά, που η αριστερά επάνω στους νεκρούς του έστησε τα κάστρα της, το ίδιο αυτό πολυτεχνείο έχουν παραδώσει στις καθεστωτικές δυνάμεις πολλές φορές και οι δυνάμεις της εξέγερσης το διεκδίκησαν μετά την αποχώρησή τους.

Σε κάθε συγκυρία που η σύγκρουση με τις μονάδες καταστολής ήταν μονόδρομος για την διεκδίκηση του εδάφους, επέλεγαν την υποχώρηση στο όνομα της απούσας κοινωνικής νομιμοποίησης.

Πόσο μάλλον το ΚΚΕ, που σε πολλές συγκυρίες, χρησιμοποίησε την πιο ακραία βία με σκοπό την καταστολή της εξέγερσης. Όλη η αστική τάξη και ειδικά τα ακροδεξιά κομμάτια της μίλησαν με θαυμασμό και ευχαρίστηση για αυτό τον εκλεκτό φύλακα του καθεστώτος.

Το ΚΚΕ που καπηλεύεται την ιστορία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου απουσίαζε από το ξεσηκωμό του Νοέμβρη 73, χαρακτηρίζοντας ως προβοκάτορες τους καταληψίες του Πολυτεχνείου, ακόμη και τους νεκρούς, τον θάνατο των οποίων χυδαία κεφαλαιοποιεί έκτοτε. Τιμάμε τη μνήμη των νεκρών μας.

Το ΚΚΕ που η πτωματοφαγία του δεν αφήνει ήσυχους ούτε τους αντάρτες που το ίδιο αφόπλισε.

Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να σπάσουμε την καπηλεία της εξέγερσης και να ακυρώσουμε το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων. Να ακυρώσουμε την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια. Άνθρωποι από μια κυβέρνηση που αφου αφομοίωσε και αφόπλισε τεράστια κομμάτια των κινημάτων, μεθοδικά πλέον, προσπαθεί μάταια να διαλύσει τις κοινότητες των εξεγερμένων.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Η κατάληψη βρίσκεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ-ΜΕΛΩΝ
ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 35 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ‘’ΣΤΑΣΗΣ’’ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

κατάληψη πολυτεχνείου

eleftherostypos

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (19)

 1. 13
  0
  ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΓΑΙΔΑΡΟΥΣ
  • 9
   0
   «ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA….» Ο Βασίλης Τζωρτζάτος, σε επιστολή του την οποία δημοσίευσε η «Ελευθεροτυπία» τον Ιούνιο του 2014, επιτίθεται στον Δημήτρη Κουφοντίνα, κατηγορώντας τον πως όσα λέει και γράφει είναι υπαγορευμένα από τη CIA… Επιβεβαιώνεται ο δημοσιογράφος που έγραψε πέρσι ότι το κάστρο της 17Ν έπεσε κι αυτό από μέσα… Επιτρέπει στη CIA να μιλάει σήμερα ως 17Ν μέσα απ’ τη φωνή του, υπαγορεύοντάς του ό,τι επιθυμούν… thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/11/cia_10.html
  • 9
   0
   thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/11/cia_10.html «ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA….» Του λέω: «Με τον Κουφοντίνα (na miliseis) δεν θέλεις;» Απάντησε: «Τι να τον κάνω αυτόν; Αυτός έχει υπογράψει συμφωνίες»……… Απαντάει: “Εντάξει, αλλά μην το πεις στους άλλους”……… Βασίλης Τζωρτζάτος Φυλακές Κορυδαλλού
 2. 24
  3
  Ε ρε βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται. Για να μη πω τιποτα αλλο. Κατάληψη να κάνετε στα σπιτια σας και οχι σε κτίρια που πληρώνω εγω και ολοι οι υπόλοιποι Ελληνες. Άι σιχτιρ πια. Χροοοονια κραταει αυτη η κολόνια. Γιατι άραγε;;;
 3. ΤΡΩΩ ΣΠΟΡΙΑ ΠΙΝΩ ΑΜΣΤΕΛ ΚΑΘΟΥΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΑΓΚΑΚΙ ΣΑΝ ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ 15 Νοεμβρίου 2017 @ 11:26
  11
  1
  …και λέω, »δουλειά δεν είχε ο διάολος» Blyat.
 4. 18
  2
  Βρε αναρχοάπλυτα και πιθανότατα ίσως και άθελά σας πρακτοράκια του παρακράτους, της CIA, της λευκής ή μαύρης ή εμπριμέ αδελφότητας κλπ = Χεστήκαμε για το Πολυτεχνείο, που και ο πλέον με λίγο μυαλό μπορεί να καταλάβει που οδήγησε τη χώρα (για να μη παρεξηγιέμαι υπήρχαν μέσα πολλά νεαρά παιδιά τότε – φοιητητές – μαθητές και εργάτες – που είχαν αγνά και αθώα ιδεώδη). Δυστυχώς πολλά καθίκια προδότες αληταριό, εκμεταλλεύτηκαν άγρια και ασύστολα εκείνο τον αγώνα ΣΥΣΤΗΜΑ μας το έδωσε τελικά αλλιώς
 5. 29
  1
  και να τα χάλια μας. ΟΧΙ πλέον λοιπόν στο Πολυτεχνείο. ΌΧΙ στους αναρχοάπλυτους. ΟΧΙ στους βανδαλισμούς. ΟΧΙ στα επεισόδια. Αν καθίκια θέλετε να κάνετε κανένα καλό, ξέρετε πολύ καλά που μένουν οι 300. Πράξτε αναλόγως. Οτιδήποτε άλλο κάνετε είναι ενάντια στους συνανθρώπους σας, στη δημοκρατία και ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!!!
 6. 15
  0
  στις 7 και κατι ξεφορτωθηκαν 2 βαν στο πολυτεχνειο , η πηγη ειναι απο επαγγελματια της περιοχης.
  • 4
   5
   Ναι, ηρθαν τα πολεμοφοδια απο αλλο αστρικο συστημα!τι μονο οι διαβολοκαπιταλοφασιστες με τα σατανικα ψηφιακα βραχιολακια τους?εχουν και τεχνολογια αορατοτητας οι απλητοι αναρχοφαντασιοπληκτοι,και εξωγηινη ιστιοσελιδα γιαυτο καμια παστρικια φασιστοαστυνομια δεν μπορει να τους συλλαβει!Τωρα βεβαια μουσουλμανος και αναρχικος!?και αριστερος!?και φιλανθρωπος!?θα ριξει φωτια ο σκατοαλλαχ και θα σας καψει αμαρτωλοι ψευτοαναρχουλιδες βλασφημοι..φερενζτε και κλειτοριδοτομη για τις αναρχομουσουλμανες.Το
 7. 3
  1
  ρε καθε χρονο τα ιδια κ τα ιδια..καταργηστε επιτελους αυτο το μορφωμα-υποτιθεμινη γιορτη..τι γιορταζουμε?τα χημικα κ τα σπασιματα της δημοσιας περιουσιας?τι εγινε τοτε δηλ?επεσε η υποτιθεμενη χουντα μηπως?η χουντα επεσε το καλοκαιρι με την κυπρο.τι εξυπηρετει δηλ αυτη η »γιορτη»?αυτο το παρτυ των αναρχικων κ δεν ξερω κ εγω τι αλλο..ελεος πια..για ποιο λογο να γινονται ολα αυτα?μπουρ@@λο κρατος..ε ρε σπιναλογκα που θελουν..
 8. 1
  0
  Και το πολυτεχνειο στην υπηρεσια του αδικου κατασκευασμενου κοσμου.Και οι δηθεν αναρχικοι της βιας και της μολοτοφ,στην πραγματικοτητα θελουν να γινουν αυτοι εξουσια στην θεση της εξουσιας επιβαλοντας τα θελω και τα εγω τους στους αλλους.Να γινουν αυτοι οι μπατσοι φρουροι του ματριξ τους οπως οι ανοητοι βολεμενοι δουλοι του συστηματος που επαναστατουν πραγματικα μονο οταν καταλαβουν οτι αυτο δεν τους αγαπα και δεν θελει το καλο τους.Δηλ.ποτε.Η φυση του γυαλινου κοσμου. Ν.Α.
 9. 2
  1
  Οι μόνοι σωτήρες αυτής της χυδαίας κατάστασης που δημιουργούν κάθε τόσο αυτά τα καθίκια που αυτοαποκαλούνται αντεξουσιαστές είναι οι πολίτες.Άμα μπουκάρουν μέσα και τους χώσουν από ένα καδρόνι στον πισινό το πρόβλημα θα λυθεί άπαξ.Θα μπει ανάμεσα όμως η αστυνομία να συνδράμει τα τσογλάνια. Ή κάνω κάπου λάθος?
 10. 3
  4
  Mπραβο στα παληκαρια, ξυδακι στους συντηρητικους δεξιους, περαστε αν τολματε απο μια καταληψη να σας δουμε ποσο μαγκες ειστε..χαχα
  • 3
   0
   βρειτε ενα χωρο καντε ενα κοινοβιο προτυπο κοινωνιας εφαρμοστε οτι πιστευετε και μη ζειτε παρασιτικα σε μια κοινωνια που δεν σας ταιριαζει και δεν σας γουσταρει αλλα ως αυτονομοι με αυτοσεβασμο…αλλα οπως λεει η παροιμια «βαρια η καλογερικη»….ποιος σκαβει τωρα για να φαει…τεμπελαρια και φουμα…γιατι απο ιδεες δεν κατεβαζετε
   • 0
    0
    Aκομα πιστευετε οτι κανουν κουμαντο οι πολιτικοι κ οτι απλα ετυχε να ειχαμε κακους εμεις κ οχι το κεφαλαιο κοι τραπεζιτες, καθιστε ζηστε με 3,60 κ οι δισεκατομμυριουχοι στα νησια κειμαν να μετρανε δις και βριστε τους αναρχικους μετα οτι σας φταινε
  • 0
   1
   Θα περάσουμε φίλτατε…εν ευθέτω χρόνω με κρανιές.Ξέρεις…όπου πέφτει η κρανιά,τρίχα δεν ξαναφυτρώνει.Η εξάμηνη παραθέριση στο ΚΑΤ θα είναι ευγενική χορηγία.Μη μας πηδάτε άλλο την υπομονή…
 11. 3
  2
  ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΠΆΝΕ ΝΑ ΤΑ κάνουν στην Β.κορεα?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί