15:05 - 21/04/2017

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης

Έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο Από τη ζωή έφυγε το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 14:25, ο αγαπημένος ηθοποιός  Στάθης Ψάλτης

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Η πάλη -αρχικά- με τον καρκίνο του πνεύμονα έγινε όμως άνιση όταν εντοπίστηκαν μεταστάσεις. Παρόλα αυτά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου εξάντλησε κάθε «όπλο» που είχε στη θεραπευτική φαρέτρα του για να βοηθήσει τον ασθενή.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη (γεν. 1973).

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια. Έχει παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς.

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

Η χρυσή δεκαετία του ’80

Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένα είδωλο της δεκαετίας του ’80. Οι ταινίες του γνώριζαν τεράστια επιτυχία και οι ατάκες του έχουν γράψει ιστορία. Αλήθεια, ποιος μπορεί να ξεχάσεις τις ατάκες «Κούλα πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος» ή  «Βασικά καλησπέρα σας» που χάρισαν το γέλιο σε γενιές και γενιές.

Οι ατάκες του Στάθη Ψάλτη τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει το YouTube συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views.

Ο ίδιος έδινε σπάνια συνεντεύξεις και ακόμα σπανιότερα, αναφερόταν στις ταινίες της δεκαετίας του ΄80 που τον καθιέρωσε στο κοινό. «Η δεκαετία 83-93 ήταν η χρυσή εποχή του κινηματογράφου, όχι μόνο για μένα αλλά για πάρα πολλά νέα παιδιά. Όσοι επέλεγαν σωστές ταινίες, παρέμειναν και στο θέατρο. Όσοι ήθελαν να κάνουν κινηματογράφο για να κάνουν και δεν πρόσεχαν καθόλου τα σενάρια, δυστυχώς τώρα πια είναι μακριά από το θέατρο. Αν έχεις δει ταινίες δικές μου, υπάρχουν σε όλες μερικές σκηνές που έχουν μία διαχρονικότητα, όπως εκείνες στο ΙΚΑ ή στην εφορία, για παράδειγμα. Χαλαλούσα πάρα πολλές ώρες στο να διαβάζω το σενάριο και να προσπαθώ να φτιάχνω – με όσο τάλαντο συγγραφικό έχω, που δεν έχω και τίποτα σοβαρό – και να συμπληρώνω το σενάριο του κ. Μιχαηλίδη ή του κ. Δαλιανίδη. Και όλοι μαζί βγάζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Η επιτυχία ποτέ δε με επηρέασε. Θεωρούσα και θεωρώ όλο αυτό μια τέχνη. Κάνω αυτό που κάνω. Παραμένω αυτός που είμαι. Δεν έχω αλλάξει πουθενά και σε τίποτα. Δεν έχω καμία ιδιαιτερότητα. Δεν έχω καμία διαφορά από τον οποιονδήποτε άλλο απλό άνθρωπο», είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2016, στη Popaganda.

H φιλμογραφία του Στάθη Ψάλτη

1990     Ο εραστής     Στάθης Μπιρμπιτσόλης
1989     Απαγωγή στα τυφλά     Στάθης Καραπίδας
1989     Και δειλός και τολμηρός     Μάρκος Τρέμουλας
1989     Ο πανταχού παρών     Λάζαρος Λαζάρου
1989     Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα     Στάθης Ξετρύπης
1989     Τρελάδικο πολυτελείας     Στάθης Ξετρύπης
1988     Ο καβαλάρης των F.M. Stereo     Στάθης Παπαστάθης
1988     Ακαταμάχητος πιλότος     Αλέξης Τόμπρας
1988     Ένας αλλά Λέων     Στάθης Φρουτάκης
1988     Ξενοδοχείο Kastri     Τιμόλαος Χατζητιμολάου
1988     Ο μεγάλος παραμυθάς     Χαρίλαος Καραπαύλος
1987     Οι κυβερνήσεις πέφτουνε… αλλά ο Ψάλτης μένει     Κάλχας / (υπεύθυνος) / Μάρκος / «αλεξιπτωτιστής» / Μήτσος
1986     Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν     Στάθης Τιμόπουλος
1986     Ράκος Νο14 και ο πρώτος μπουνάκιας     Ηρακλής Σπίνος
1986     Ψηλός λιγνός και ψεύταρος     Πίπης Παρλαπίπας
1985     Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω     Μιχάλης Βίδας
1985     Ο ταξιτζής μας     Άλκης (τηλεοπτική σειρά)
1984     Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ     Στάθης
1984     Μάντεψε τι κάνω τα βράδια     Κοσμάς Παπακοσμάς
1983     Καμικάζι αγάπη μου     Στάθης Σγουρός
1983     Πέστα βρωμόστομε     Στάθης Χρυσοστόμου / πατέρας Στάθη / μητέρα Στάθη / παππούς Στάθη (στο κάδρο)
1982     Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές)     Στάθης Κουμπάρης
1982     Και ο Πρώτος Ματάκιας     Σίμος Αυτιάς
1982     Τα σαΐνια     Σίσυφος
1981     Είσαι στην ΕΟΚ… μάθε για την ΕΟΚ     Τηλεπαρουσιάστρια
1981     Πάμε γιά καφέ;!     «Τσίμπλας»
1981     Τα καμάκια     Ορφέας
1981     Τροχονόμος Βαρβάρα     Αχιλλέας Ταλαίπωρος / Βαρβάρα Ταλαίπωρου / πατέρας Ταλαίπωρος
1980     Γεύση απο Ελλάδα     Συνταξιούχος
1980     Ο Κώτσος στην ΕΟΚ     Απόψηλος, υπάλληλος Δήμου
1980     Ο παρθενοκυνηγός     Μάνος Μπιλάλης
1980     Ο ποδόγυρος     Ηρακλής
1979     Οι φανταρίνες     Ανθυπασπιστής-εκπαιδευτής
1979     Τα παιδιά της πιάτσας     Τηλέμαχος
1972     Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα     Κοσμηματοπώλης

protothema.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (22)

  1. 78
    2
    Κούλα με ακούς?? πολύ κωλοπαιδο ο καρκίνος. Καλό ταξίδι Στάθη.
  2. 56
    2
    Καλο ταξιδι και καλο παραδεισο σταθαρα!!!!
  3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 21 Απριλίου 2017 @ 15:51
    47
    2
    ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΑΘΗ… ΠΑΡΑΒΛΕΠΩ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ’80 ΠΟΥ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΦΕΡΕ, ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ… «Ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ» ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΑΓΚΑΒΗ.
  4. 40
    2
    Καλό παράδεισο Στάθη!
  5. 36
    2
    O ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ…ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΕΧΕΙ… ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΛΙΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΣΤΑΘΗ.
  6. 10
    0
    Καλο Ταξιδι,,,Καλο Παραδεισο Να Εχεις !!!ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΕΛΙΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΣΤΑΘΗ……
  7. 17
    0
    Αέρας είναι η ζωή σε έγχρωμο μπαλόνι!
  8. 16
    0
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΗΔΕΙΩΝ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΤΙΑΡΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑΘΗ ΘΑ ΖΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΣΕΤΕΣ
  9. 11
    1
    σαν ηθοποιό δεν τον γούσταρα καθόλου για τους δικούς μου ηλίθιους λόγους, όπως και να χει καλο παράδεισο να έχει
  10. 9
    0
    ΣΤΑΘΗ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ! ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ!ΚΡΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΟΑΡΡΩΣΤΙΑ….
  11. 10
    0
    HTAN KALOS ANTHROPOS PROTA APO OLA PRAOS KI KALOSINATOS TYRANISTIKE RE GAMOTO NAN KALA KONTA STON PATERA DIMIOURGO GALINH KI HREMIA EYXOME SE EKEINON KI OI SUGNENEIS THA TON KRATOUN ZONTANO STHN MNIMH TOUS GIATI HTAN AXIOS AN KI BROMOSTOMOS XAXAXA :)
  12. 16
    1
    Λυπήθηκα πολύ… Καλό ταξίδι Στάθη…. :(
  13. 14
    0
    καλή ανάπαυση Στάθη και σε όλον τον κόσμο που έφυγε και φεύγει σήμερα… δείτε το: Στάθης Ψάλτης μονόλογος ανατριχίλα,η ιστορία μας σε δύο λεπτά…
  14. 17
    0
    ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΣΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΣΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ [ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΙΝΕΣ ]…ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΠΤΑ …ΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΠΟΡΗΜΕΝΟΙ…ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΝΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΙΣΟΝ ΕΠΤΑ ….ΧΑ ΧΑ [ ΑΤΑΚΑ ΩΣ ΜΑΡΙΑ ΑΛΙΦΕΡΗ ]…ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ ΣΤΑΘΗ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΤΕΡΙΑ…ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΜςΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΝΕΙΑΤΩΝ ΜΑΣ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
  15. 7
    0
    Καλο ταξιδι και καλή ανταμωση φιλε μου.. Παντα θα θυμαμαι μεσημερια καλοκαιριου καπου στα τελη του 80, να παιζει και να ξαναπαίζει το βιντεο τη καψουρα σου με την Κουλα και να ξεραινομαστε στα γελια.. Ευχαριστούμε για τις ωραιες αναμνησεις.
  16. 8
    0
    Στάθη, αντίο. Θα ζείς μέσα από τις ταινίες σου, που μας έδωσαν χαρά και γέλιο -και μας δίνουν- και όσο υπάρχουν αυτές θα υπάρχεις κι εσύ, μαζί με μια αξέχαστη εποχή που έβαλες κι εσύ το χέρι σου να γίνει ακόμα πιο αξέχαστη. Καλή ανάπαυση.
  17. 2
    0
    Βασικα καλησπρρα σας. Καλο παραδεισο Σταθη Ψαλτη
  18. 1
    0
    ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ !!!!
    • 1
      0
      — Σταμάτα ρε Στάθη να καπνίζεις σαν φουγάρο! — Γιατί; Μην πάθω καρκίνο; Εδώ δεν έπαθα τόσα χρόνια που έφαγα όλα τα γλυκά του θείου μου, θα πάθω τώρα;;;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί