15:21 - 04/02/2017

Ο διασημότερος έλληνας χάκερ που απαντούσε στα τουρκικά χτυπήματα την εποχή Οτσαλάν

Ένας από τους χάκερ με την ισχυρότερη φήμη στον πλανήτη για τη δράση του ήταν ο Κέβιν Μίτνικ. Ο διάσημος Αμερικανός κατάφερε να εισβάλει τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και υποκλέπτοντας δεδομένα.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης Φωτογραφίες-Βίντεο: Γιάννης Κέμμος

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για ηλεκτρονικά εγκλήματα και κατοχή πλαστών στοιχείων, ενώ στο διάστημα της δικαστικής του περιπέτειας απέκτησε υποστηρικτές, και θεωρήθηκε από πολλούς ως ο μεγαλύτερος χάκερ.

Έχοντας πλέον επιστρέψει στη νομιμότητα αυτή τη στιγμή, διατηρεί μία από τις σημαντικότερες εταιρείες κυβερνοασφάλειας, ενώ συχνά παραδίδει ομιλίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Ο Φάνης Κασίμης υπήρξε ο σημαντικότερος ελληνικός χάκερ έως και το 2012.

Ο διασημότερος έλληνας χάκερ που απαντούσε στα τουρκικά χτυπήματα την εποχή Οτσαλάν - Εικόνα

Άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον συνέλαβαν την 1η Μαρτίου του 2012. Μία ημερομηνία που ο ίδιος αδυνατεί να διαγράψει από τη μνήμη του. Ο «Κόνδορ», όπως ήταν το ψευδώνυμό του κινήθηκε στα όρια της παρανομίας, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος.

Σήμερα παρέχει τις γνώσεις του σε εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ναυτιλιακές, δικηγορικά γραφεία και άλλους φορείς υψηλού οικονομικού ενδιαφέροντος.

«Με την άδεια των εταιρειών χακάρουμε τα συστήματά τους για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε πιθανά κενά ασφαλείας», λέει εξηγώντας σχετικά με τη σημερινή, νόμιμη πλέον, δραστηριότητά του, πριν του ζητήσω να μου μιλήσει για τη στιγμή της σύλληψής του…

Ο διασημότερος έλληνας χάκερ που απαντούσε στα τουρκικά χτυπήματα την εποχή Οτσαλάν - Εικόνα1

«Τότε λοιπόν βρισκόμουν στο Ναύπλιο οικογενειακώς», λέει καθώς γυρίζει τέσσερα και κάτι χρόνια πίσω.

«Εργαζόμουν σε ένα εργοστάσιο μαρμάρων. Θυμάμαι ότι εμφανίστηκαν δύο κύριοι και με αναζήτησαν. Ο ένας από τους δύο με ρώτησε: «Έχεις ίντερνετ στο σπίτι σου; Ποιος ασχολείται;»

«Η μητέρα μου», απάντησα εγώ.

«Αποκλείεται η μητέρα σου να κάνει αυτά που ερευνούμε εμείς. Οπότε καταλαβαίνεις γιατί ήρθαμε», ανταπάντησε.

Όταν φτάσαμε στο σπίτι με περίμεναν διάφορα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μαζί με το διοικητή της Ασφάλειας Ναυπλίου, παρουσία εισαγγελέα. Κατάσχεσαν μηχανήματα και διάφορα άλλα πράγματα που βρήκαν. Στη συνέχεια με οδήγησαν στην ασφάλεια του Ναυπλίου για κατάθεση, ενώ την επόμενη μέρα με είχε καλέσει ο Μανώλης Σφακιανάκης στο γραφείο του. Έτσι, ξεκίνησα για την Αθήνα για να πάω στη ΓΑΔΑ να μιλήσω προσωπικά μαζί του.

Θυμάμαι όταν άνοιξε την πόρτα του γραφείου του και μου έδωσε το χέρι, με αγκάλιασε και μου είπε: «Δεν είμαστε αντίπαλοι, είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο».

«Πώς είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο, ενώ με συλλαμβάνεις;», εξέφρασα την απορία μου.

Ο διασημότερος έλληνας χάκερ που απαντούσε στα τουρκικά χτυπήματα την εποχή Οτσαλάν - Εικόνα2

 

Έμεινα πέντε ώρες στο γραφείο του. Εκείνος με προέτρεψε να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις μου, για να ανοίξω δική μου εταιρεία προστασίας των διαφόρων εταιρειών από τους κυβερνοεγκληματίες.

Θυμάμαι πολύ έντονα πως τον είχα ρωτήσει γιατί με συνέλαβε, τη στιγμή που οι περισσότεροι hacker του εξωτερικού συνεργάζονται με τις κρατικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα η τουρκική red hack είναι απευθείας συνδεδεμένη με τις κρατικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Στην Ελλάδα όμως ποτέ δεν σκέφτηκε κάποιος ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με το κράτος. Όταν μάλιστα τέθηκε στο τραπέζι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, η απάντηση ήταν ότι θα μπορούσαμε να καταδικαστούμε ακόμα και για κατασκοπεία, και πώς ήταν δυνατόν να συζητάμε για συνεργασία».

«Εάν κλείσω το indymedia θα καεί η Αθήνα»

«Μία ακόμα απορία την οποία είχα, ήταν γιατί ο κύριος Σφακιανάκης συνέλαβε εμένα κι όχι τους διαχειριστές του indymedia, μέσα στο οποίο γράφονται πολλά. Το μόνο που κάναμε ήταν να προασπίζουμε τα ιντερνετικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Η απάντησή του ήταν ότι «Εάν κλείσω το indymedia, την επόμενη ημέρα θα καεί όλη η Αθήνα».

«Τώρα που με συνέλαβες δεν φοβάσαι μην τυχόν πέσει το δίκτυο σε όλη την Αθήνα σε αντίποινα;», τον ρώτησα μεταξύ σοβαρού και αστείου.

«Αυτό που απάντησε ήταν ότι είχα το μέλι μπροστά μου και δεν βούτηξα το δάχτυλό μου στο βαζάκι. Δεν πείραξα ποτέ ούτε ένα ευρώ. Υπάρχουν μάλιστα πολλές αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες όταν εντοπίζαμε κενά στο τραπεζικό σύστημα, ενημερώναμε τους διαχειριστές τη στιγμή που όλοι οι hacker του πλανήτη εκμεταλλεύονται ανάλογες καταστάσεις για να βγάλουν λεφτά. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που τώρα είμαι απέναντί σου. Εάν είχαμε κλέψει χρήματα, η αντιμετώπιση απέναντί μας θα ήταν εντελώς διαφορετική. Αιτιολογώντας μάλιστα τη σύλληψή μου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τον τελευταίο καιρό είχαμε γίνει πολύ αλαζόνες. Είχαμε τη δύναμη και τις γνώσεις να λυγίσουμε οποιοδήποτε πληροφοριακό σύστημα», λέει ο Φάνης.

Ο διασημότερος έλληνας χάκερ που απαντούσε στα τουρκικά χτυπήματα την εποχή Οτσαλάν - Εικόνα3

Εκείνος και η ομάδα του ποτέ δεν επιδίωξε να βγάλει χρήματα με όπλο το hacking.

«Ξεκινήσαμε να στήνουμε την ομάδα μας, ως παρέα φίλων και όχι ως τρομοκρατική οργάνωση όπως κάποιοι προσπάθησαν να μας προσάψουν. Δεν σκεφτόμαστε να κάνουμε κάτι παράνομο. Σκεφτείτε μάλιστα ότι οι εκτιμήσεις της εποχής ανέφεραν ότι είμαστε μία καλά οργανωμένη ομάδα εγκληματιών με αρχηγό, υπαρχηγό και εκτελεστικά μέλη».

Απαντώντας στα χτυπήματα ξένων χωρών και κυρίως της Τουρκίας

«Εν πάσει περιπτώσει όμως, την εποχή που ξεκινήσαμε, βρισκόταν σε εξέλιξη η υπόθεση Οτσαλάν. Διάφοροι χάκερ γειτονικών χωρών είχαν εισβάλλει σε ελληνικές ιστοσελίδες. Θελήσαμε να αμυνθούμε και να απαντήσουμε στις επιθέσεις τους. Έτσι αναπτύξαμε τη δράση μας. Δεν καταστρέψαμε, δεν πήραμε λεφτά, καθότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας. Αυτό που θέλαμε να διαπιστώσουμε ήταν κυρίως εάν μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε και να απαντήσουμε στις προκλήσεις».

«Τα πιο συχνά χτυπήματα εκείνης της εποχής είχαν στόχο κυβερνητικές ιστοσελίδες, καθώς και μεγάλες ιστοσελίδες ειδησεογραφικού περιεχομένου αλλά και εταιρείες μεγάλου βεληνεκούς. Θυμάμαι ότι είχαν μπει στο υπουργείο Εξωτερικών, προβάλλοντας μήνυμα της ομάδας Red Hack της Τουρκίας».

Ο διασημότερος έλληνας χάκερ που απαντούσε στα τουρκικά χτυπήματα την εποχή Οτσαλάν - Εικόνα4

«Το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να χτίσουμε τη φήμη μας. Ήταν καθαρά επίδειξη δύναμης και γνώσεων. Φαντάσου ότι δεν χρησιμοποιούσαμε το μέγιστο της κρυπτογράφησης και προστασίας που θα μπορούσαμε. Δεν θεωρούσαμε ότι κάνουμε κάτι κακό. Κάποιοι προσπάθησαν να μας εντάξουν σε πολιτικά κόμματα. Πολλοί είπαν ότι ήμαστε το μακρύ χέρι της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο ποτέ δεν ταυτιστήκαμε με κόμματα. Καμία σχέση δεν θέλαμε, ούτε θέλουμε να έχουμε μαζί τους.

Η αρχή της διαδρομής και ο πρώτος Amstrad

Ο διασημότερος έλληνας χάκερ που απαντούσε στα τουρκικά χτυπήματα την εποχή Οτσαλάν - Εικόνα5

Περιγράφοντας την αρχή της διαδρομής, ο ίδιος λέει πως από τότε που θυμάται τον εαυτό μου… συναναστρεφόταν με υπολογιστές.

«Ο πατέρας μου στα 13 μου είχε φέρει έναν Amstrad CPC 474 με κασέτα, ο οποίος είχε ως μοναδική γλώσσα προγραμματισμού τη Basic One. Δεδομένου ότι τα παιχνίδια δεν με κάλυπταν την εποχή εκείνη, ήθελα να αναπτύξω τις γνώσεις μου. Αυτό που επιδίωκα ήταν να δίνω εντολή στον υπολογιστή κι εκείνος να εκτελεί για λογαριασμό μου».

«Διάβασα και ξενύχτησα πολύ καιρό. Ασχολήθηκα με τον προγραμματισμό, αργότερα ήρθε στη ζωή μας το ίντερνετ και σταδιακά γνώρισα κάποια άτομα, τα οποία είχαν επίσης διάθεση για προγραμματισμό. Με τον καιρό καταλήξαμε να ασχολούμαστε με αυτό που ονομάζεται hacking. Θυμάμαι ότι είχαν γίνει και ορισμένα χτυπήματα στην Αμερική εκείνη την περίοδο, τα οποία μας επηρέασαν. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως μας είχε κάνει το γεγονός ότι κάποιοι μπήκαν στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, τη στιγμή που στην Ελλάδα βρισκόμαστε ακόμα στην εποχή των καλωδίων και δεν είχαμε ιδέα από hacking».

«Μας άρεσε όλο αυτό. Σταδιακά η περιέργεια μας ώθησε να μάθουμε τι ήταν το hacking. Υπήρχε κάποιο χάπι; Κάποια ειδική γνώση που μπορούσαμε να λάβουμε την ίδια στιγμή και να γίνουμε πανίσχυροι hacker την αμέσως επόμενη ημέρα;», περιγράφει ο Φάνης Κασίμης.

Ζητώντας του περισσότερες πληροφορίες για το darknet το χώρο στον οποίο φιλοξενούνται ιστοσελίδες με κρυπτογραφημένο περιεχόμενο και παράνομες δραστηριότητες, εξηγεί ότι όλες οι συναλλαγές γίνονται με bitcoin, εξασφαλίζοντας απόλυτη ανωνυμία στις συναλλαγές μέσω διαδικτύου.

Ο διασημότερος έλληνας χάκερ που απαντούσε στα τουρκικά χτυπήματα την εποχή Οτσαλάν - Εικόνα6

Ως τάση η οποία εκδηλώνεται ιδιαίτερα έντονα τον τελευταίο καιρό στο darknet, ο Φάνης παρουσιάζει το Tor, με το οποίο όπως λέει στο βίντεο που ακολουθεί έχει γίνει μεγάλος ντόρος, χωρίς να είναι κάτι καινούργιο, όπως πολλοί πιστεύουν.

Το δίκτυο που δημιουργήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

«Πρόκειται για ένα underground δίκτυο. Δεν έχει καμία σχέση με το φανερό ίντερνετ που όλοι γνωρίζουμε, αλλά για ένα δίκτυο που δημιουργήθηκε από το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου με σκοπό να ανταλλάσσουν κρυπτογραφημένες συνομιλίες μεταξύ τους οι ένοπλες δυνάμεις της Αμερικής», εξηγεί.

Ο διασημότερος έλληνας χάκερ που απαντούσε στα τουρκικά χτυπήματα την εποχή Οτσαλάν - Εικόνα7

Το Tor και η δράση του Εσκομπάρ

Ο διασημότερος έλληνας χάκερ που απαντούσε στα τουρκικά χτυπήματα την εποχή Οτσαλάν - Εικόνα8

Λέγεται ότι το συγκεκριμένο δίκτυο -στην αρχική του μορφή- παραβιάστηκε από άτομα που είχαν δοσοληψίες με την ομάδα του Πάμπλο Εσκομπάρ και το καρτέλ ναρκωτικών της Κολομβίας, το οποίο έστελνε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην Αμερική, με σκοπό να μπορούν οι ναρκέμποροι να επικοινωνούν κρυπτογραφημένα μεταξύ τους.

Ο διασημότερος έλληνας χάκερ που απαντούσε στα τουρκικά χτυπήματα την εποχή Οτσαλάν - Εικόνα9

«Σε κάθε περίπτωση οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πλέον παγιδεύσει κόμβους του Tor με σκοπό την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων και του ηλεκτρονικού εγκλήματος», σημειώνει ο Φάνης Κασίμης.

Ναρκωτικά, όπλα και συμβόλαια θανάτου μέσω διαδικτύου

«Ένα από τα διάσημα ηλεκτρονικά καταστήματα του Τor ήταν το Silkroad, το οποίο πωλούσε μεταξύ άλλων ναρκωτικά και όπλα καινούργια ή μεταχειρισμένα. Η συγκεκριμένη σελίδα ωστόσο δεν υφίσταται πλέον, δεδομένου ότι την κατέβασε το FBI».

Ο διασημότερος έλληνας χάκερ που απαντούσε στα τουρκικά χτυπήματα την εποχή Οτσαλάν - Εικόνα10

Ο ίδιος τονίζει ότι οι σελίδες στο darknet είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. «Όσα κεφάλια και αν κοπούν, θα γεννηθούν ακόμα τόσα και πολλά περισσότερα».

Ο διασημότερος έλληνας χάκερ που απαντούσε στα τουρκικά χτυπήματα την εποχή Οτσαλάν - Εικόνα11

«Επί της ουσίας το Tor δίνει το χώρο για ανάπτυξη εγκληματικών δραστηριοτήτων σε χάκερ, οι οποίοι πωλούν παράνομες υπηρεσίες και πληρώνονται σε ηλεκτρονικό νόμισμα Bitcoin. Μέσω Τor μπορεί να προμηθευτεί κανείς ανθρώπινα όργανα, όπλα και πλαστές ταυτότητες ή κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, αλλά και κλεμμένα αυτοκίνητα. Ακόμα και συμβόλαια θανάτου εκπληρώνονται μέσω Tor», εξηγεί στο βίντεο που ακολουθεί ο Φάνης Κασίμης.

Ο διασημότερος έλληνας χάκερ που απαντούσε στα τουρκικά χτυπήματα την εποχή Οτσαλάν - Εικόνα12

Συζητώντας για το ρόλου του ίντερνετ, επισημαίνει ότι λειτουργεί όπως και το μαχαίρι. Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να κόψει το ψωμί, αλλά και για να σκοτώσει.

Ο διασημότερος έλληνας χάκερ που απαντούσε στα τουρκικά χτυπήματα την εποχή Οτσαλάν - Εικόνα13

«Ακούσαμε για παράδειγμα ότι η Ρωσία εισχώρησε στα αποτελέσματα των ΗΠΑ και άλλαξε το εκλογικό αποτέλεσμα. Όλα είναι πιθανά να συμβούν. Άλλωστε ο κυβερνοπόλεμος είναι υπαρκτός μεταξύ των κρατών. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η υπόθεση Stuxnet, στην οποία ένα απλό malware εισχώρησε σε πυρηνικό εργοστάσιο και το διέλυσε σε μία προσπάθεια των ΗΠΑ να σαμποτάρουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν».

Δείτε όλα τα θέματα του Weekend
Πηγή

Loading...
Σχετικά με Chris_
Κανείς δεν είναι τέλειος και Τίποτα δεν είναι τυχαίο, γιαυτο ψάξε κάτω από την επιφάνεια.. Οτι δεν καταλαβαίνεις δεν ειναι μαλακία και μπορείς να γίνεις καλύτερος, αρκεί να προσπαθήσεις. Μην κάνεις οτι δεν θες να σου κάνουν. Μας αξίζει καλύτερη ζωή και αρκεί μόνο να την ζητήσουμε, φανταστούμε.. Το κλειδί είναι η Πίστη.!!!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 6
  0
  «Στην Ελλάδα όμως ποτέ δεν σκέφτηκε κάποιος ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με το κράτος. Όταν μάλιστα τέθηκε στο τραπέζι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, η απάντηση ήταν ότι θα μπορούσαμε να καταδικαστούμε ακόμα και για κατασκοπεία, και πώς ήταν αδυνατόν να συζητάμε για συνεργασία» η αποδειξη του ανθελληνικου κρατους..
 2. ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΣ 5 Φεβρουαρίου 2017 @ 00:30
  0
  1
  Πάει το ξεφτιλίσατε το επάγγελμα.
 3. Μαστρο-Μήτσος 5 Φεβρουαρίου 2017 @ 09:01
  1
  1
  Φοβερός hacker !!! Παρ’ολίγο να τον πιστέψουμε δηλαδη. Και φυσικά τί αγώνα θα «δίνανε» εκείνη την εποχή κόντρα στου’ς γειτόνους,και δεν σκεφτηκαν ΠΟΤΕ να βουτήξουν χρήματα, Να μωρε ,ετσι από χομπι Χρειαζόμαστε κι αλλους τετοιους «αγωνιστες»,ενα μπιφτεκι στο στομα ,ενα μικρο θαυματουργο πισι ,μια αναπαυτικη καρεκλα και γεια σου κοσμε!Σε χακαρω για πλακα! Ευθυμησαμε παλι πρωι-πρωι.
  • ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΣ 5 Φεβρουαρίου 2017 @ 13:25
   0
   1
   Συμβαίνει έτσι ώστε κρύα βροχερή νύχτα, στέκεσαι στη μέση της γέφυρας κοιτάζοντας το μαύρο ποτάμι και στα κύματα που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον άνεμο προσπαθείς να διακρίνεις το κρυφό νόημα. Μερικές φορές υπάρχει . Μερικές φορές η φαντασία συντονίζετε με τον ήρεμο ρυθμό υπνωτισμένου κόσμου τριγύρω, χτίζοντας νέες λεπτομέρειες βλέπεις ειδική, την δικιά σου πραγματικότητα. Αλλά όλα αυτά είναι φαντασία παιχνίδι του μυαλού. Μερικές συφορές συμβαίνει, κοιτάς – και δεν βλέπεις. Σκέφτεσαι ότι εκεί, μπροστά σου δεν υπάρχει τίποτα. Αργότερα αν κοιτάξεις λεπτομερώς— να η άκρη του αγνώστου. Δίπλα – και άλλη μία. Σαν σταυρόλεξο σταδιακά αποκαλύπτεται κάτι και τώρα μεταξύ της γης και του ουρανού μπορείς να δεις παραμυθένιο κάστρο . Αλλά και αυτό είναι φαντασία επίσης, ένα παιχνίδι του μυαλού . Αλλά συμβαίνει επίσης να κοιτάς – και βλέπεις. Νατος ο μάγκας, προχωράει, ακόμη και αναπνέει!, και αν κοιτάξεις λεπτομερώς – μαλ**κς. Μα τι μαλ**ς είναι; Συγκεκριμένος! Απλά βλέπεις απο μία πλευρά και στη συνέχεια την διαφορετική. Το μυαλό το απορρίπτει αφήνοντας μόνο την αλήθεια — μετά εκπλήσσεσαι, πώς αυτή η αλήθεια όλο και λιγοστεύει, καθώς η αξία του μάγκα διαλύεται στο περιβάλλον και γίνεται σταδιακά μέρος του — διαφανές και αόρατο, σύνορα πέρα από τα σύνορα. Και στη συνέχεια – τέλος εξαφανίστηκε. Προσπαθώντας να βρεις την έννοια , κοιτάς ακόμα πιο λεπτομερώς και παρατηρείς όπως όχι μόνο οι άνθρωποι αλλά και η σχέσεις μεταξύ τους, οι κανόνες και οι ιδέες τους, όλα εξαφανίζονται από την ορατότητα, γιατί σιγά-σιγά σου έρχεται η κατανόηση, μεταξύ τους και τον γύρω κόσμο – δεν υπάρχει καμία κυρια διαφορά. Όλα είναι – διαφανή επιφάνεια και όλα το ίδιο. Όλα αυτά είναι ένα ψέμα που χτίστηκε απο ψεύτες για ψεύτες στα θεμέλια των ψεμάτων. Στο τέλος μενεις μόνος με ένα διαφανές και άγευστο κόσμο τριγύρω, προσπαθώντας να αντικρίσεις μέσα από τα γκρίζα σπίτια την ομίχλη και δρόμους κάποιον που θα σου μοιάζει, από το γκρίζα συνονθύλευμα της δημόσιας ηθικής και άλλες ανόητες λέξεις να ανακαλύψεις το νόημα. Να σε ένα διαφανές δρόμο πέρασε ένας διαφανής άνθρωπος, άνοιξε το στόμα και κάτι είπε, αυτό το κάτι απέκτησε το δικό του νόημα και χρώμα και εσυ το είδες και το κατανόησες. Αλλά ξαφνικά αρχίζεις να σκέφτεσαι, καταλαβαίνεις ότι και αυτή ήταν δίχως νόημα και άχρηστη φράση που διαλυεται στον αέρα, πάλι γίνετε τίποτα και εσυ πάλι κοιτάζεις λεπτομερώς το νόημα — καπου εκεί μακριά… Τίποτα πιά δεν αποσπάει την προσοχή σου, επειδή όλα είναι συνηθισμένα και βαρετά έχουν χάσει το νόημα τους, δεν σε ενδιαφέρουν και επιπλέον αρνείσαι να τα πιστεύεις. Απορρίπτοντας – σκέψεις – από τον κόσμο, όπου βρίσκεσαι εσυ ο ίδιος ? Τι θα σκέφτεσαι τώρα που τριγύρω σου δεν υπάρχει τίποτα ? Μοναδικό που σου απομένει είναι να φτιάξεις την δικιά σου πραγματικότητα, αντί για άθλιους τοίχους από τούβλα – να τοποθετήσεις κάστρα, αντικαθιστώντας αμυδρό φωτισμό λαμπτήρων μέσα απο αστική αιθαλομίχλη με εκθαμβωτικά άστρα , αντί για Πέγκυ Ζήνα λαμπρή μουσική. Αλλά για ποιόν και γιατί όλα αυτά όταν είσαι μόνος ? όταν κανένας δεν υπάρχει τριγύρω, αν κανένας δεν θα θαυμάσει τα έργα σου, να εκτιμήσει την τέχνη σου? Ζωγράφος , γλύπτης , ποιητής – παίρνουν ενέργεια από το περιβάλλον, σύμφωνα με τις απόψεις τους την ανακυκλώνουν και επιστρέφουν στον κόσμο δημιουργίες τους: δείτε και εκτιμήστε. Απορροφούν μέσα τους αυτην την πραγματικότητα και την αντανακλούν σε κάτι, με αυτόν τον τρόπο γίνονται εργαλεία αυτου του κόσμου οποίος σε μόνιμη ανάπτυξη προσπαθεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του. Και τι γίνεται με εμάς στους κόσμους που δημιουργήσαμε μόνοι μας ? Εδώ δεν υπάρχει τίποτα για κατανόηση και για σκέψη, γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός απο εμας, νωρίζουμε τους εαυτούς μας και χωρίς κατανόηση, εαυτός μας – είναι οι γνώσεις μας, να ανακυκλώνεις την γνώση δεν υπάρχει λόγος Εδώ , η πράξη της δημιουργίας χάνει την σημασία της. Τοτε γιατί, για πιο λόγο και τι να κάνουμε? Αυτή είναι η ερώτηση. Σε γενικές γραμμές, η απάντηση είναι σαφής .Δεν είναι τόσο χάλια η πραγματικότητα που είμαστε μαζί, Αν και δεν είναι όλα τέλεια , αλλά έχουμε ζωή για να τα αλλάξουμε όλα αυτά. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε πίσω μας δεν υπάρχει τίποτα για αυτό το μόνο που μπορούμε, είμαστε αναγκασμένοι να προχωράμε μπροστά, τώρα και για πάντα, στο δρόμο μας κάνοντας τον κόσμο έτσι όπως πρέπει να είναι. Κούφια λόγια ; Για μερικούς , ναι . Για κάποιον άλλο – ένα μεγάλο βήμα στο δρόμο προς τα εμπρός, γιατί αν μια φορά απαρνηθείς από αυτόν τον κόσμο είναι αρκετά δύσκολο να πιστέψεις σε αυτόν και πάλι και να το δεχτείς πίσω στην πραγματικότητα σου. Καλώς ήρθατε στην κόλαση .
 4. 1
  1
  Θα μπορούσαν όλοι οι χάκερ της χώρας να μαζέψουν χρήματα από όλη την υφήλιο και να τα ρίχνουν στο χρέος και να μην είχαμε ποτέ πρόβλημα . Αλλά δεν συμφέρει στη ΝΤΠ να δεί τους χάκερ σαν λύση. Αλλά τους βλέπει σαν εγκληματίες.
 5. κωστας αλεξόπουλος 7 Φεβρουαρίου 2017 @ 00:08
  0
  0
  βαρέθηκα να διαβάζω παντού την συνεντευξη του μοναδικού,Ελληνα hacker!!μόνο να μην τον χακάρει κανένας αληθινός και τρέχει και δεν φτάνει το παλικάρι!! μόνο αυτός μιλάει,που είναι η υπόλοιπη ομάδα του που κάνανε »πολεμο»στους τούρκους? αλλα ναι στην Ελλαδα είσαι οτι δηλώσεις!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί