Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:13 - 17/01/2017

Η απάτη της άμεσης δημοκρατίας

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Επί Σαμαρά, με το κίνημα των αγανακτισμένων, ξεκίνησε και η πρεμούρα για την άμεση δημοκρατία. Ακόμα και σήμερα που το κίνημα αυτό έχει ξεφουσκώσει, μιας και επιτέλεσε τον σκοπό του, ο οποίος ήταν να έρθει στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει αυτή η αυταπάτη. Ότι αν είχαμε άμεση δημοκρατία όλα θα ήταν τέλεια.

Το επιχείρημα των αμεσοδημοκρατών είναι τα εξής:

Πως όλοι οι πολιτικοί είναι λαμόγια (ξεχνούν όμως ποιοι τους εκλέγουν).

Πως ο λαός πρέπει να έχει στα χέρια του την τύχη του και ως εκ τούτου μιας και είναι κυρίαρχος να αποφασίζει τα πάντα.

Και το πιο κουφό, ότι τώρα δεν έχουμε δημοκρατία επειδή στην αρχαιότητα η λήψη των αποφάσεων (ανάμεσα στους 5000 Αθηναίους) γίνονταν πιο αμεσοδημοκρατικά.

Πρώτα από όλα προφανώς και ο λαός πρέπει να έχει στα χέρια του την τύχη του αν έχει την κατάλληλη πολιτική παιδεία. Την βλέπετε αυτή πουθενά; Είμαστε ένας λαός που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις δημοκρατικές αποφάσεις από τα ατομικά δικαιώματα.

Για παράδειγμα είχε γίνει θέμα  για το σύμφωνο συμβίωσης να γίνει δημοψήφισμα. Να ψηφίσει δηλαδή ο Α) για το αν θα υπογράψουν σύμφωνο ο Β) και ο Γ).

Ζούμε σε μια χώρα όπου τα επαγγελματικά επιμελητήρια και οι συνεταιρισμοί αποφασίζουν το τι ώρα θα ανοίξεις εσύ το μαγαζί σου (που είναι περιουσία σου), ή το τι επιτρέπεται να φυτέψεις στο χωράφι σου.

Προφανώς ένας λαός που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το άτομο από την κοινωνία δεν μπορεί και να ψηφίζει για τα πάντα αμεσοδημοκρατικά. Ειδικά αν διακατέχεται από την νοοτροπία του να “ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”.

Όσον αφορά τις διαφορές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας με την αρχαία Αθήνα. Συγγνώμη που θα σας απογοητεύσω αλλά και η άμεση δημοκρατία διαφέρει μιας και στην Αρχαία Αθήνα δεν είχαν δικαίωμα ψήφου οι δούλοι και οι γυναίκες.

Είναι λογικό ένα σύστημα διακυβέρνησης να διαφέρει από αυτό που έβαλε τον Σωκράτη να πιει το κώνειο  και υπήρχε το 600πχ. Και αυτό για τον απλούστατο λόγο, ότι ΔΕΝ ζούμε στο 600πχ, δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες γνώσεις και τις ίδιες συνθήκες.

Στα πρακτικά τώρα.  Η άμεση δημοκρατία σήμερα δεν μπορεί να ισχύσει, για τους εξής λόγους.

1)Η Ελλάδα δεν έχει τον πληθυσμό της αρχαίας Αθήνας. Είμαστε κοντά 12 εκατομμύρια νοματαίοι.

2)Δεν έχουν όλοι την παιδεία ή και την γνώση να αποφασίζουν για όλα τα θέματα. Ναι μια γριούλα μπορεί να ψηφίσει να αυξηθεί η σύνταξη της αλλά δεν ξέρει πως θα γίνει αυτό. Αν λοιπόν δεν ξέρεις πως θα επιτευχθεί αυτό τότε πολύ απλά η κάθε κοινωνική ομάδα θα ψηφίζει προς το συμφέρον της αλλά οι νόμοι που θα περνάνε θα ισοδυναμούν με ευχές.

3)Ο μέσος νεοέλληνας δεν έχει πολιτική σκέψη. Βλέπει τα κόμματα σαν Ολυμπιακό – Παναθηναϊκό.

4)Το οικονομικό και διπλωματικό περιβάλλον είναι ρευστό. Το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος ακόμα και αν είναι σωστό, μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα όταν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί γιατί θα έχουν αλλάξει οι συνθήκες.

5) Οι εκλογές και τα δημοψηφίσματα κοστίζουν. Αλλά οκ μπορούμε να κόψουμε Ευρώ όπως είχε πει και η Ραχήλ….

6) Δεν είναι ποδόσφαιρο. Το κάντε με διαιτητή να πετάξει η ομάδα δεν ισχύει.

—Ξέρω ότι με αγαπάτε και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων που δεν θα κάνετε ανάγωγα σχόλια και δεν θα με αναγκάσετε να τα διαγράψω.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Foti_Fox
Μια ελεύθερη συνειδητότητα. που προσπαθεί να μην μπαίνει σε κουτάκια και ορισμούς. Αντιτίθεμαι στον κρατισμό και στον κορπορατισμό και σε οτιδήποτε περιορίζει την ανθρώπινη δυνατότητα, την ελευθερία και τον νου. Πιστεύω ότι υπάρχουν δυο τάσεις μέσα στον Ελληνικό πολιτισμό, μια "Βαλκανίστικη" και μια "Ελληνική κοσμοπολίτικη". Είμαι με την δεύτερη τάση και δεν θεωρώ "αδερφούς" μου τους Σέρβους τους Βούλγαρους τους Ρώσους ή τους οποιουσδήποτε, επειδή έχουν κοινή θρησκεία με την πλειοψηφία. Αντιθέτως θεωρώ αδερφό μου όποιον σκέφτεται και νιώθει σαν έλλογο και συναισθηματικό ον.

Σχόλια Αναγνωστών (33)

  1. Μα τι παπαριες ειναι αυτες που γραφει?
    δημοκρατια σημαινει το πολιτευμα οπου το 51% επιβαλει την γνωμη του στο 49% και τιποτε παραπανω Αυτο δεν διασφαλιζει φυσικα το σωστο των αποφασεων αλλα την αποδοχη των πολιτων και τπτ παραπανω.Ολα τ΄αλλα που βαφτιζουν (δημοκρατικες)συμπεριφορες και πολιτισμους ειναι μπαρμπουτσαλα.
    Μονο στο σκελος οτι χρησιμοποιηθηκαν οι αγανακτισμενοι -τους οποιους ειναι φανερο οτι αντιπαθει σφοδρα ο γραφων ενω υπερασπιζεται το παλιο και μαλλον το καραμανλικο κατεστημενο , ειναι φανεροι οι λογοι του αρθρου του.Μεγαληηη η κουταλα που ταιζε τοσους πρασινομπλε κοπριτες τοσα χρονια και δυσκολος ο παοχωρισμος της υπερ ενος πρακτωρισκου (τσιπρας)των τοκογλυφων.

    • Αχ με επιασες. Εφαγα πάρα πολλα επι καραμανλη οταν σπουδαζα σε ΙΕΚ, Σπιρτο.
      Αληθεια ολοι αυτοι ο πρασινομπλε κοπριτες που ταϊζε η κουτάλα, γιατί τώρα δεν ψηφιζουν πασοκ και νδ; προφανως γιατι ΠΗΓΑΤΕ στον Συριζα 🙂

  2. aeras dutikos 01/17/2017 @ 6:40 ΜΜ

    Η καλύτερη δημοκρατία είναι να ψηφίζουν όλοι αλλά η βαρύτητα της ψήφου να είναι διαφορετική ανάλογα με τους φόρους που πληρώνεις. Πχ δημόσιοι υπάλληλοι , συνταξιούχοι θα πιάνουν 10% επι των ψήφων και θα ψηφίζουν Παρασκευή . Όσοι συναλλάσονται με το κράτος ή έχουν αλλησβερίσια με την εξουσία 50% (μισή ψήφο) και θα ψηφίζουν Σάββατο και την Κυριακή το πρωί θα ψηφίζουν όσοι πληρώνουν σε φόρους έως 50.000 και θα μετράει η ψήφος τους κανονικά και το απόγευμα της Κυριακής θα ψηφίζουν όσοι πληρώνουν σε φόρους πάνω απο 50.000 το χρόνο και η ψήφος τους θα πιάνεται διπλή δηλαδή 100%.

    Προσοχή !!! Μιλάω για εισόδημα εκτός ενοικίων , οι κηφήνες με τα ενοίκια θα προσμετρώνται στους στάνταρ εισόδημα κάτι σαν τους συνταξιούχους και θα ψηφίζουν Παρασκευή με 10% εκτός και αν παράλληλα με τα ενοίκια ασκούν ελευθερο επάγγελμα απο το οποίο κερδίζουν τόσα που εμπίπτουν στην κατηγορία των παραγωγικών τις κοινωνίας.

    Ψήφο σε μ@λακισμένα 18χρονα , πουτ@νίτσες αναστέλεται μέχρι να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία. Δεν έχει σημασία η ηλικία αλλά η φορολογική σου δήλωση. Κατά πόσο δηλαδή συμβάλλεις ώστε να λειτουργεί το μπουδ@λο.

    Θα απαντήσω μόνο στους έχοντες σοβαρό αντεπιχείρημα ενάντια στην αποωή μου .

    Επιθέσεις για φασισμό, δικτακτορία και λοιπά θα μείνουν αναπάντητες .

    Ευαιλπιστώ σε έναν γόνιμο διάλογο με αντιπαράθεση

    Τα νούμερα μπορούν να μεταβληθούν ανάλογα με την κοινωνία . Πχ αν μόνο 10 πληρώνουν πάνω απο 50.000 τότε το όριο πρέπει να κατέβει στα 25 .000 αλλά ποτέ κάτω απο το αφορολόγητο. Άρα δεν μπορείς να χαμηλώσεις πολύ το όριο γιατί μετά το σύστημα πετάει έξω όσους πιάνουν μόνο το αφορολόγητο.

    Σαν σύστημα θέλει μικροβελτιώσεις αλλά είναι το μοναδικό που πραγματικά θα σε κάνει να ψξφίζεις ανάλογα με το πόσο συμβάλεις

    • Λούζη Μαργαρίτα 01/18/2017 @ 7:54 ΜΜ

      Τα λεφτά που βρίσκει κάθε νέος/α απο τους γονείς του και καθορίζουν αποφασιστικά την πλειονότητα του ύψους των εισοδημάτων των ατόμων αυτών (απο γενιά σε γενιά οπότε συνεχώς και για όλε ςτις ηλικίες) θα αποτελεί το κριτήριο για την βαρύτητα της ψήφου;Μετρήσατε τα dislikes που πήρατε; Α, ρε , ξυράφι…..Απο τέτοιυς εξυπνάκηδες, σώθηκε η έρμη η χώρα!!!

      • mhn anoigeis koubenta... 01/18/2017 @ 8:17 ΜΜ

        …me to minara.
        8a ahdiaseis.
        H “filosofia” twn shmerinwn managers exei analy8ei ektenws alla dydtyxws den htan dynath h apotroph ths epikrathshs ths blakeias tous:
        Η μόνη σίγουρη οδός παραγωγής ευπόρων είν’ να τρελλάνουν τους φτωχούς με δυσβαστάκτων φόρωv:
        http://www.lifo.gr/mag/columns/6961

        • aeras dutikos 01/18/2017 @ 9:10 ΜΜ

          +MHN ANOIGEIS KOUBENTA
          Προφανώς και να ανοίξει κουβέντα η κοπέλα διότι είχε κάτι να επιχειρηματολογήσει ενάντια στην αποψή μου. Οι μάνατζερ τρέχουν εταιρίες που σου παρείχαν την δυνατότητα να μην ζεις με λάμπα πετρελαίου , να δροσίζεσαι το καλοκαίρι και να βγάζεις την γκόμνα για ποτό με τετράτροχο και όχι με το γαϊδούρι. Η λογική των μάνατζερ μπορεί να κριθεί αντικειμενικά όχι υποκειμενικά. Τράβα στην τρύπα σου και άσσε επιτέλους αυτούς τους ελάχιστους να τραβήξουν την χώρα απο τα σκ@τά μπας και φας και συ κανα κομμάτι ψωμί σε καμια εταιρία. Αλλιώς γύρνα στο χωριό και σπείρε λάχανα.

          • Νομιζω πως σε μια κοινωνια που ζουν ολοι θα πρεπει να εχουν ολοι δικαιωμα ψηφου μιας και θα λουστουν ολοι τα αποτελεσματα της ψηφου των αλλων. Οσον αφορα τα καλουδια που περιγράφεις. Τα πληρωσαμε κιολας δεν μας τα δωσανε τσαμπα. Οποτε οχι δεν τους χρωσταμε κατι.

      • aeras dutikos 01/18/2017 @ 9:06 ΜΜ

        To iq σας χτυπάει πάτωμα. Δες το απλά , σε ποιά άλλη δραστηριότητα ενός ατόμου αυτός που πληρώνει δεν έχει τον τελευταίο λόγο για το που πάνε τα χρηματά του? Πήγες να αγοράσεις αυτοκίνητο και το χρώμμα το αποφάσισε ο πωλητής? Πλήρωσες στην ταβέρνα και την παραγγελία την έκανε άλλος?

        Εφόσον αυτός που πληρώνει δεν έχει κάτι περισσότερο γιατί να συνεχίζει να το κάνει?

        Προφανώς και όλοι θέλουμε νοσοκομεία , άμυνα , πυροσβεστική αλλά ποτέ δεν δέχτηκα οι φόροι μου να πάνε στους λάθρο ή στους τεμπέληδες της ΕΡΤ. Γιατί να πληρώνω?

        Φαντάσου να δώσουν δικαίωμα ψήφου στους λάθρο , αλλά να πληρώνεις εσύ και γω τους φόρους (αυτό γίνεται πλέον στη χώρα με παράδειγμα τυς Ρωμά). Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος έχει αβάντα στη ζωή και κάποιος όχι. Αυτό είναι νομοτελειακό και δεν αλλάζει. Πάντα ο γιος του εφοπλιστή έχει αβάντα έναντι του γιου του μεροκαματιάρη. Αλλά πίστεψέ με ένας που έχει λεφτά συμπεριφέρετε αλλιώς στο χρήμα απο κάποιον πεινασμενο με τελευταίο παράδειγμα την σημερινή βουλή όπου το 90% απο δαύτους δεν είδαν ποτέ στη ζωή τους τόσα λεφτά.

        Όσο για τους αρνητικούς ψήφους είναι χαρακτηριστικό αυτού που λέω. Το 99% απο δαύτους δεν πληρώνουν καν φόρο αλλά θέλουν δικαίωμα στα λεφτά όσων πληρώνουν. Βρες μου αντικειμενικό πρόβλημα και όχι υποκειμενικό. Διαφορετικά να δεχτείς να ψηφίζουν και οι λάθρο εφόσον ζουν και επηρεάζονται απο το πως διαχέονται οι φόροι. Το δέχεσαι ?

  3. Ανώνυμος 01/17/2017 @ 7:05 ΜΜ

    …”Είμαστε ένας λαός που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις δημοκρατικές αποφάσεις από τα ατομικά δικαιώματα”… Προφανώς εννοείς το εμείς, από το κατώτατο εγώ. Εκεί ακριβώς βασίζεται η δυτικού τύπου “δημοκρατία”, μέσω του διεθνιστικού καπιταλισμού και τις εκρίζωσις του ανθρώπου από τις εστίες του, η την διάλυση της οικογένειας, έτσι ο άνθρωπος μετουσιώνεται με έξυπνο τρόπο και ποιο εύκολα σε άτομο, και πάνω ακριβώς σε αυτή την μετουσίωση, του παρέχονται ελεύθερα “πολιτικά” δικαιώματα… τα ατομικά “πολιτικά” δικαιώματα, που επί το πλείστον με έμμεσα δοσμένο τρόπο, τα άτομα πλέον πάλλονται μεταξύ 2 κοινωνικών επιλογών, του να γίνει ο άλλος προϊόν, η καταναλωτής. Αυτά.

  4. ρε συ αλεπου ελεος ρε…….ειλικρινα στο λεω……..ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΙΣΧΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ,ΟΠΩΣ Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ……….ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΩς ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ 5000 ΠΟΛΙΤΕΣ …και λιγους λες ..5000 Αθηναιους πολιτες εσφαξε μονο ο Κριτιας ……. !!!! φιλοσοφος- ξεφιλοσοφος μπρος στην εξουσια τους κατεσφαξε ολους, ενας απο αυτους ηταν και ο γιαγντας ο Σωκρατες………………..ΑΛΛΕΣ 5000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 3000 ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΑΙΓΥΠΤΟ !!!ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!!!.Ωραια οι γυναικες δεν ψηφιζαν τοτε….ε,και?….ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥΣ??/…..Εμεις περνουμε τηην ιδεα τους και στην εποχη μας ψηφιζουν ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ?…….Οι δουλοι τι να κλασουν αδελφε?……ειναι ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ….!!!!!!!…ΑΥΤΟΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΑΝ ΒΟΡΒΑΔΙΣΟΥΝ π.χ….. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΣΤΑΝΟ!!!!τα μπογαλακια τους και σε αλλο κρατος….δεν θα κλαινε με μαυρο δακρυ οπως εμεις….ετσι?……………..Καθε συστημα εχει και τα μειον του…..ετσι και η αμεσοδημοκρατια,αλλα να λεμε στην εποχη μας πως οι αθηναιοι δεν ειχαν αμεσοδημοκρατια ειναι να γελαει ο κσομος……ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ,..?…..Η Ελλαδα ηταν στην μεση μεταξυ αγριανθρωπωνκαι φυλων κανιβαλων !!!!!!!!!!!……..ο γιγαντας ο Κλεισθενης ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ!!!!!……ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ…..ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΔΕΛΦΕ….ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ….[ΟΠΩΣ ΤΟΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ]γιατι ο δημοτης εχει αμεση επαφη με τον δημαρχο και μπορει να παει σε μια συνελευση…..ενω στην βουλη δεν μπορει να παει!!!!!!……………με αυτον τον τροπο Αριστικρατια τελος ,φωνη και βημα στον λαο μεσω Δημου ελιτισμος και καθωσπρεπισμος τελος….!!!!!!………….Οι Συριζαιοι που γραφεις ειναι χαβαλεδες,εκαναν τα παντα να παρουν την εξουσια και τωρα που ξυπνησαν ειναι αργα γιαυτους…….ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΤΗΣ Ε.Ε!!!!!..που πατε βρε γατακια να πουλησετε μουρη στους ΛΥΚΟΥΣ?…χαχαχαχχαχαχχα…..

    • Γυναίκες και δουλοι. Αλλα οκ με γυναίκες θα ασχολούμαστε τώρα; ψιλοπράματα. Δεν ειπαμε να βρουν τον μπελα τους ειπαμε οτι οποιος ονειρευεται την Αθηναϊκη δημοκρατια μαλλον ζει σε λαθος εποχη.

      • εσυ αυτο καταλαβες απο αυτα που εγραψα?Ειπαμε αγαπητε φιλε …εκεινη την εποχη οι γυναικες δεν ψηφιζαν!Τωρα καλως- κακως το ταμειο εγραψε…..δεν μπορουμε να κρινουμε 2500 πριν αφου ιι ανθρωποι τοτε ειχαν αλλες συνηθειες και αλλα στανταρ….ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΑΝ!!!!!!!……………………………οσον αφορα τους δουλους….ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΔΟΥΛΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝ?….σοβαροι να ειμαστε…Αφου η αθηναικη δημοκρατια στηριζονταν στους δουλους!!!!!…….Αλλο αυτο αν ειναι κακο η οχι …ηταν ενα γεγονος…..ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΔΟΥΛΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ………..ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ………ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΦΕΥΡΕΘΕΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ!!!!χαχχαχχαχαχαχα…….ο οποιος εχει και αυτος ελληνικες ριζες….αν δεν ηταν ο επικουρος και οι κυνικοι δεν θα υπηρχε ουτε και αυτος!!!!!!!!……………………………Αντι λοιπον να ειμαστε ευτυχεις οχι μονο εμεις οι νεοτεροι ελληνες ,αλλα και ολος ο κοσμος που οι προγονοι μας, μας εδωσαν το αγαθο της δημοκρατιας ερχομαστε μετα απο 25 αιωνες και λεμε…..”’ΝΑ….,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ….κλπ…………””’….Υγ …ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΚΡΑΤΗ ,ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΜΠΟΟΡΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΝ ΣΑΝ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ…..ΤΑ ΑΔΥΝΑΜΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ Η ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ , ΤΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΑ ,ΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ …….δες μνημονια με αντισυνταγματικους νομους κλπ!!!!! για την αμεσοδημοκρατια που γραφεις….χααχχαχαχαχ ουτε να το σκεφτουμε., γιατι δεν ειμαστε πουθενα,,,,,εμεις ειμαστε οι συγχρονοι δουλοι των ισχυρων!!!! ,,,,,,,,,,,,Η ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ, ΒΛΕΠΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΔΕΚΤΗ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ!!!…

        • Μα δεν ειπα το αντιθετο. Δεν προκειται για κριτικη η οποια αν γινονταν με τα σημερινα στανταρ θα ηταν ιστορικος αναχρονισμος. Ομως εσυ ο ιδιος περιγράφεις το γιατι ειναι ακυρο να μιλαμε για αμεση δημοκρατια. Ακριβως επειδη ηταν αλλες συνθηκες και δεν εχει νοημα να αντιγράφουμε κάτι μονο και μονο επειδη το καναν οι αρχαιοι που υπο αυτες τις συνθηκες μπορει να κανανε τα αντιθετα (γιατι αυτα θα ηταν χρησιμοτερα για το παρον).

  5. ΗΛΕΚΤΡΑ 01/17/2017 @ 7:24 ΜΜ

    Νομιζω πως η δημοκρατία ειναι ενα πολυ άσχημο πολίτευμα. Ειναι άδικο να μετράει η. Ήθος ενός ανθρώπου μορφωμένου, έξυπνου, ενός ανθρώπου που ψάχνει και ενημερώνεται με την ψήφο ενός που δεν χολοσκαει για τιποτα, παρα μονο τα ρουσφέτια των πολιτικων.
    Η αριστοκρατία πιςτευω πως ειναι το καλύτερο πολίτευμα, και λέγοντας αριστοκρατία, δεν εννοω τους αριστοκράτες, εξ αλλου απο αυτους την πάθαμε, αλλα τους άριστους.
    Με βιογραφικό, με ψάξιμο του προγενέστερου βίου του, να δουμε τι εκανε στην ζωή του, οπως τελος παντων γινόταν και στην αρχαια Ελλαδα. Δηλαδη επρεπε να εισαι καλός γιος, να σέβεσαι τους γονεις σου, να εχεις αυξήσει την περιουσία που κληρονόμησες και οχι να την εχεις κατασπαταλήσει, να εχεις μόρφωση, ήθος κλπ.
    Αυτα παίζουν ρόλο σε εναν ηγέτη, οχι το ποσο ευκολα σκύβει το κεφαλι.
    Εξ αλλου μη ξεχνάμε πως η Ελλαδα ποτε δεν πήγε μπροστά με δημοκρατία. Απο αρχαιοτάτων χρονων.
    Ιςως πολλοι διαφωνήσουν, αλλα αυτη ειναι η αληθεια. Εξ αλλου στο ονομα της δημοκρατίας έγιναν φοβερά εγκλήματα και γίνονται.

    • Το πρόβλημα δεν είναι πως η ψήφος της κυρά-Τούλας έχει την ίδια βαρύτητα με αυτήν ενός πανεπιστημιακού.Πρόβλημα είναι πως τα πολιτικά πρόσωπα δεν ελέγχονται και δεν τιμωρούνται(οι νόμοι είναι για τους άλλους).Αν ο κάθε επίδοξος πολιτικός ήξερε πως μπορεί να βρεθεί φυλακή για κάποια ενέργεια ή απόφασή του θα φρόντιζε να είναι άριστος…Νομίζω πως είναι άδικο να κρίνεις ένα πολίτευμα το οποίο δεν έχεις γνωρίσει βιωματικά. Στην Ελλάδα έχουμε κάτι του τύπου “Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει-με ξένα λεφτά βέβαια”ή πιο σωστά εκλόγιμη μοναρχία.

      • Δεν διαφωνουμε. Αλλα αυτο μπορουμε να το δοκιμασουμε εξ αρχης στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία που ήδη έχουμε.

  6. ειπαμε ,,, 01/17/2017 @ 7:36 ΜΜ

    Foti_Fox
    Eνα ελεύθερο πνεύμα που προσπαθεί να μην μπαίνει σε κουτάκια και ορισμούς.δηλαδη ανους Αντιτίθεμαι στον κρατισμό και στον κορπορατισμό και σε οτιδήποτε περιορίζει την ανθρώπινη δυνατότητα,δηλαδη διεθνιστης ανοιχτα συνορα και κωλοι ,, την ελευθερία και τον νου,,,η ελευθερια ειναι ελευθερια δεν περιοριζεται σε νου ..αυτο ειναι που λες ατομικο δικαιωμα …φεξε μου και γλίστρησα

    • Απο το δεν “περιορίζομαι απο νοητικά κουτάκια” έφτασες στο “ανοιχτά σύνορα”. Αστο πασάκαμ, η Ελευθερία δεν ειναι για ολους. Οσον αφορα τους κώλους, νομίζω οτι σε μερικους θα εκανε καλο να ξελαμπικάρουν με οποιοδήποτε είδος συναινετικής σεξουαλικής δραστηριότητας. Σμουτς.

  7. Ανώνυμος 01/17/2017 @ 7:44 ΜΜ

    Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ είναι η αντανάκλαση του καθρέφτη με άρθρα σαν και αυτό. Ο αρθρογράφος όσο και το άρθρο του βρίθουν από σαθρά μηνύματα δήθεν δημοκρατίας όταν στην δημοκρατία της χεστρας στην οποία ζούμε οι Θεσμοί (που υποτίθεται ότι ελέγχουν την νομιμότητα των ψηφισμάτων της βουλης) είναι κομματικά τοποθετημένες από τους βουλευτές. Έλεος Φωτεινή !!
    Στην Δημοκρατία της Αρχαίας Ελλάδας οι βουλευτές ψηφίζονταν ενώ οι θεσμοί κληρώνονται. Μεγάλη η διαφορά δεν νομίζεις;;;;;;
    ΜΟΝΟ οι φασιστες και οι κομμουνιστές ελέγχουν τους θεσμούς για να κρατηθούν πάσει θυσία στην εξουσία!

    • Το “Φωτεινή” το λες και καλά ως βρισιά; Οτι female=inferior; Kαι ελέφαντα ή ελεφαντίνα να με πεις μου είναι το ίδιο. Σέβομαι τις γυναίκες και δεν θεωρώ βρισιά να με πουν γυναίκα. Ξέρω οτι μεγαλωμενος στην κουλτουρα που εστειλε στον τάφο τον Γιακουμάκη επειδή δεν τον θεωρούσαν αρκετα “αρρενωπό” αυτό σου φαίνεται περίεργο.:)

  8. Η διαστροφή, είναι φαινόμενο της εποχής μας. Πολλά τα διδακτορικά του μέλλοντος με τα γραφόμενα του παρόντος χρόνου “άνευ μελάνης”…

    Κατοχικά for ever

  9. Ανώνυμος 01/17/2017 @ 10:18 ΜΜ

    στο κειμενο δεν εχεις αναφερει βασικες εννοιες και διαφορες της αμεσης δημοκρατιας με την εμεση αντι για αυτο αναφερεις επιχειρηματα που λενε οσοι ισχυριζεσαι οτι ειναι υπερμαχοι της αμεσης δημοκρατιας. σε πληροφορω οτι ειμαι υπερμαχος της αμεσης δημοκρατιας και συμφωνω οτι δεν μπορει να γινει με τους ορους ποθ εχεις θεσει. αντιθετα σε μια χωρα αποτελουμενη απο ομοσπονδιες (π.χ. ΗΠΑ, Γερμανια…) μπορουν οι πολιτες να εχουν ενεργο ρολο στις αποφασεις και στα κοινα ψηφιζοντας τοπικους νομους και εκλεγοντας αντοπροσωπους σε εθνικο επιπεδο. τελος εφοσον η αμεση δημοκρατια ειναι αποατη ποια ειναι η δικια σου αποψη για ενα καλυτερο πολιτευμα;

    • Αυτο που λες ομως δεν ειναι αμεση δημοκρατια ειναι αντιπροσωπευτικη με μεγαλυτερο βαθμο συμμετοχης. με το οποιο συμφωνω. Για μενα θα επρεπε πρώτον να καταργηθουν τα κομματα και δευτερον να ψηφιζουμε προσωπα και αναλογα με τον αριθμο των ψηφων να σχηματιζουν κυβερνηση και κοινη συναινεση οριζουν υπουργους οι οποιοι θα πρεπει να ειναι γνωστες του αντικειμενου τους βασικα θα πρεπει να ειναι οι καλυτεροι.(αυτος θα ηταν ο πρωτος πυλωνας της νομοθετικης εξουσιας)
      Ο δευτερος πυλωνας παλι θα ηταν χωρις κομματα και θα αποτελουνταν απο τοπικη αντιπροσωπευση. πχ οι καρδιτσιωτες θα βγαζαν 5 εκπροσωπους της καρδιτσας (αυτους με τις περισσοτερες ψηφους). Οτι νομοθετει ο πρωτος πυλωνας θα πρεπει να εγκρινεται και απο τον δευτερο ειδαλως γυριζει στον πρωτο πυλωνα και παει για τροποποιηση η για καταργηση στον πρωτο πυλωνα. η δικαστικη και η εκτελεστικη εξουσια αλλαζουν και γινονται πιο αυτονομες. Δεν μπορει ο καθε υπουργος να μπορει να καρατομει οποιον δικαστη δεν του εκανε το χατηρι να τυλιξει καποιον σε μια κολα χαρτι. Ο στρατος διοικειται απο πρωην στρατιωτικους αξιωματικους και οχι απο υπουργους που δεν πηγαν φανταροι. και η αστυνομια απο πρωην αξιωματικους της αστυνομιας (πρωην αρχηγους ή ατομα που εφτασαν πολυ κοντα στην θεση του αρχηγου)

      • Ανώνυμος 01/18/2017 @ 5:36 ΜΜ

        δεν είναι ακριβώς αντιπροσωπευτική είναι ότι πιο κιντίνο έχουμε σε σύγχρονη εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας είναι το μεντέλο της ελβετίας. το σύστημα που αναφέρεις έχει κάποια κενά όπως πως θα επιλέξουμε τους καλύτερους και με ποια κριτήρια. ο δεύτερος πυλώνας που αναφέρεις πως θα κρίνει αν κάτι είναι κατάληλο αφού δεν θα υπάρχουν ειδήμονες να κρίνουν εφόσον θα είναι στο πρώτο πυλώνα.

  10. Τα σχόλια δείχνουν το γιατί η άμεση δημοκρατία δεν μπορεί να πετύχει 🙂

    • Φυσικά, αφού δεν πληρεί τις απόψεις σου…

    • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 01/18/2017 @ 12:54 ΠΜ

      Όταν μεγαλώσεις θα καταλάβεις ότι τελικά ”ουδέν οίσθα΄΄

    • Εννοείται πως δεν πρόκειται να επιτύχει γιατί πρέπει πρώτα να μάθουμε τι είναι δημοκρατία .Το democracy που έχουμε τώρα είναι demo έκδοση( non-interactive presentation)…

  11. Ανώνυμος 01/17/2017 @ 10:43 ΜΜ

    Σε λέω Φωτεινή γιατί επέλεξες το αλεπού ως συμπλήρωμα του ονόματος σου. Αγαπώ τις γυναίκες όντας έτεροφιλος. Δεν έχεις ορίσει τέλος πάντων το φύλο σου στις λεπτομέρειες αλλά γράφεις γυναικεία με πάθος και συναίσθημα, αν κάνω λάθος έχεις την συγνώμη μου. Στο θέμα μου όμως δεν απάντησες. Στην ουσία των θεσμών δηλαδή……

  12. Κανενας 01/17/2017 @ 11:46 ΜΜ

    Η Αθήνα την εποχη που είχε αμεσοδημοκρατίκό πολίτευμα μεγαλούργησε και ανθισαν οι τέχνες και η φιλοσοφια.
    Εκανε πολίτες σκεπτόμενους, και οχι οπαδούς! Ναι έγιναν και λάθη αλλα αυτά με την εμπειρια του παρελθόντος μπορουν να αποφευχθούν!
    Η λογική σου ειναι σαθρή, στις αρχές της αεροπλοιας εγιναν λάθη μοιραία αυτό τι σημαινει;
    οτι δεν θα επρεπε να ειχαμε αεροπλάνα σήμερα; Να χρησιμοποιείς την ενεργεια σου ωστε να παράγεις έργο χρησιμο για την κοινωνία, μελέτησε εαν θές το έργο του Καποδίστρια που εφτιαξε το Ελβετικό Σύνταγμα πάνω στις αρχές της ΑρχαιοΕλληνικής άμεσης Δημοκρατίας
    (χρησιμοποίηση δημοψηφισμάτων για αποδοχή των Νόμων)! Εχουμε παράδειγμα λοιπον την Ελβετία οτι
    η άμεση Δημοκρατία μπορει να λειτουργήσει χωρίς ολα αυτά τα “προβλήματα” που αναφέρεις!
    Σίγουρα μια “ηλικιωμένη κύρία” δεν εχει τις γνώσεις για αποφασίσει ποιο μοντέλου υποβρυχίου
    θα πρέπει να προμηθευτουμε, αλλα σίγουρα πρεπει να εχει γνωμή για θέματα που αφορουν όλους μας
    εαν θελουμε το παρόν οικονομικό σύστημα, εαν θέλουμε ως κοινωνία μιναρέδες να ακούγονται απο τα παραθυρά μας!και πολλά άλλα!
    Προσπάθησε να απαντήσεις επι της ουσιας εαν μπορεις, εαν οχι δεν πειράζει… αυτό ειναι το καλό με την Άμεση δημοκρατία, εκπαιδεύει την μάζα ωστε να γίνουν ευσυνειδητοι ελεύθεροι πολίτες.

    • Συμφωνω και οι συνεχιστες της (μιας και η αρχαια Ελλαδα σημερα γιοκ) αποφάσισαν να την τροποποιησουν μεσω της παρατηρησης και του λαθους και φτασανε στο οτι η αντιπροσωπευτικη ειναι η νεοτερη καλυτερη εκδοση της αμεσης, η οποία μειώνει τα μειονεκτήματα της αμεσης (βλεπε Αλκιβιαδης) αλλά κρατάει τα πλεονεκτηματα της.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*