21:44 - 18/04/2017

Αν έφευγε η ψευδαίσθηση

Να πω και εγώ με την σειρά μου Χρίστος Ανέστη σε όλους !

Να πω και πάλι ότι λύσεις για κάθε πρόβλημα υπάρχουν , απλά κάποιοι που το παίζουν εξουσία δεν τις γουστάρουν ?

Κάθε γειτονιά έχει και μια εκκλησιά , η οποία συνήθως είναι σε μέγεθος μικρού ή μεγάλου παλατιού . Αναρωτιέμαι , που είναι το ανθρωπιστικό λειτούργημα της εκκλησίας ? {Δεν θα αναφέρω καν το λειτούργημα της κυβέρνησης , θα σταθώ όμως στο ιερατείο …   κυρίως επειδή χρησιμοποιεί την λέξη αγάπη … κακώς βέβαια το τόλμησε , αλλά είπαμε ο λογαριασμός έρχεται στο τέλος … }

Γιατί δεν ανοίγουν τώρα όλες τις εκκλησίες ετσι ώστε κάθε άστεγος  πλέον να έχει μια στέγη πάνω από το κεφάλι του ? ποσό πιο εποικοδομητικά θα λειτουργούσε η κοινωνία , αν το  προσωπικό αλλά και το ιερατείο ως σύνολο που αυτοαποκαλείται θρησκεία αγάπης και ανθρωπιάς , έδειχνε στις πράξεις την ανθρωπιά του . Δεν είναι υποκρισία να γίνεται εμπόριο φανταχτερής λαμπάδας  και αρνιού κάθε Πάσχα ( εντάξει είπαμε να χαλάσουμε τα παγανιστικά έθιμα εκατόμβης ) την στιγμή που αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν χιλιάδες ανθρώπους? Και μην μου πει κάνεις για τα συσσίτια κτλ … είπαμε να ξεφεύγουμε από την εικόνα ,  με μια απλή κοινή λογική  είναι ολοφάνερο ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να επιλυθεί  .

Δεν είναι υποκρισία να φωτίζονται κάθε Χριστούγεννα οι πόλεις την στιγμή που τα χρήματα για φωταγώγηση και στόλισμα θα μπορούσαν να πάνε στα άτομα που τα έχουν ανάγκη .

Μπορώ να δώσω πολλά παραδείγματα για το πώς μικρά καθημερινά πράγματα , έθιμα εικόνας ,  αν σταματούσανε και τα χρήματα διοχετεύονταν εκεί που πρέπει  θα μπορούσαν να σώσουν ζωές . Αναρωτιέμαι αν ο Χρίστος θα εκτιμούσε ότι έβαψες το αυγουλάκι το Πάσχα ή ότι τα λεφτά αντί για την βαφή αυγών τα έδωσες σε οποίον τα έχει ανάγκη .

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η κάθαρση θα γίνει …

Μάντις …

Loading...
Σχετικά με Μάντις
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ : mantiskatohika@mail.com

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 8
  2
  ΄΄και ταυτα εδει ποιησαι,κακεινα μη αφιεναι΄΄
 2. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. 19 Απριλίου 2017 @ 08:10
  4
  0
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΚΟ.
 3. 2
  0
  καλέ που ζεις εσύ? στο Κιλκίς έχουν φτιάξει ΤΕΙ που δεν λειτούργησε ποτέ, παρ όλα αυτά φωταγωγείται πρωί βράδυ εδώ και χρόνια, (αποκλείεται να πληρώνεται ο λογαριασμός, γιατί μέχρι πρότινος δεν ξέραμε ακόμα σε ποια ΤΕΙ ανήκει το κτίριο) την ίδια ώρα που κόβουν το ρεύμα απ τον κόσμο.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί