17:51 - 03/07/2015

Την Κυριακή ξοφλάτε…

Είμαστε όλοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς αλλά αναμενόμενης προσπάθειας να βαφτιστεί το μαύρο, άσπρο και να βγει προς τα έξω πως ο κόσμος που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια 30% ανεργία [επίσημη], περικοπές στις συντάξεις [οι οποίες είναι παράνομες, γιατί η σύνταξη ήταν συμφωνία παρακράτησης χρημάτων με σκοπό την απόδοση ενός ποσού, μετά το πέρας ενός ηλικιακού ορίου, άρα μιλάμε για αθέτηση συμφωνίας και ξεκάθαρη κλοπή], ελλείψεις παντού, καμία παροχή, και έχει μόνο φόρους, σε σημείο που έφτασαν οι φόροι της μιας χρονιάς να καλύπτουν τους φόρους της άλλης χρονιάς, να λένε πως επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρώπη γιατί ανήκει σε αυτή!

Οι προσπάθειες καθοδήγησης του κόσμου είναι τόσο έντονες και προέρχονται από τις εφημερίδες, την τηλεόραση, και το σύνολο των καναλιών, από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες της χώρας και γενικά από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ολοι αυτοί, μιλάνε τώρα για το «ΝΑΙ» στην Ευρώπη και ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε πως το να χρωστάμε αιώνια, να υπάρχει αρνητικό ρεκόρ ανεργίας, να μην έχουμε καμία ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, να μην έχουμε παιδεία, σύστημα υγείας, εγγυήσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε κάποια μελλοντικά μας σχέδια και όνειρα, να βλέπουμε τις επιχειρήσεις να κλείνουν, τις μεγάλες επιχειρήσεις που ζούσαν με δάνεια, να μην πληρώνουν μισθούς πατώντας στην κρίση και όταν πτωχεύουν να πτωχεύουν εις βάρος των εργαζόμενων, είναι καλό κι εμείς δεν το είχαμε εκτιμήσει!

Δέχομαι πως απλά κάνουν μια σύγκριση και λένε πως μπορεί να είμαστε σε τραγική κατάσταση αλλά από την άλλη πτώχευση σημαίνει πείνα. Πτώχευση ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα πείνα εν έτη 2015 με βάση τις τεχνολογίες που υπάρχουν και φυσικά σε περίπτωση που υπήρχε η διάθεση, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να ζήσουμε σε καθεστώς πείνας από τη στιγμή που τον έλεγχο τον έχουν οι τραπεζίτες και δεν μιλάμε για ανθρώπους με αισθήματα αλλά για την χειρότερη Μαφία που έχει γνωρίσει ποτέ το πρόσωπο της Γης.

Μάλιστα καθημερινά μας βομβαρδίζουν με δήθεν δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως ο κόσμος επιθυμούσε το «ΝΑΙ» εξαρχής και πως αν υπήρχε και κάποια μικρή, ελάχιστη περίπτωση να μην το επιθυμούσε τώρα το επιθυμεί γιατί ζύγισε αλλιώς τα πράγματα και κατάλαβε ποιο είναι το συμφέρον του.

Ενα θα πω. Αν δεν μαγειρευτεί το αποτέλεσμα περνώντας μπροστά από την Αμερικανική πρεσβεία, τότε το «ΟΧΙ» θα κάνει τέτοιο πάταγο, που…

…η επόμενη ημέρα θα βρει ξεβρακωμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων, μέχρι δημοφιλείς ιστοσελίδες, εφημερίδες και κανάλια!

Η επόμενη ημέρα, πρώτα Ο Θεός, θα είναι ιδιαιτέρως δυσάρεστη για όλους αυτούς που τώρα ρίχνουν νερό στο μύλο της υποτέλειας και του ξεπουλήματος της χώρας στην οποία γεννήθηκαν.

Είχα ακούσει πως όλοι αυτοί δεν έχουν πατρίδα, πατρίδα τους είναι το χρήμα αλλά δυσκολευόμουν να το πιστέψω. Τώρα πλέον καταλήγω στο συμπέρασμα πως…

…για τους λίγους με τους παχυλούς μισθούς όπου χρήμα και πατρίς

ή αν προτιμάτε,

ανδρών τε και γυναιξί επί χρήμασι εκδιδομένων πάσα γη τάφος!

-Στρατής

 

Εχουμε και μια αφιέρωση, ο Στρατής αφιερώνει σε όλους εκείνους που δεν μπορούν να σηκώσουν των 5 ή 10 ή 30 ή ακόμα και 100 χιλιάδων ευρώ μισθό τους, με 60 ευρώ τη μέρα και νοιώθουν ήδη μέρα με τη μέρα να κατεβαίνουν επικίνδυνα κοντά στα μέτρα του λαού, στους βιαστές του οποίου έκαναν πλάτες, πως την Κυριακή…

Loading...
Σχετικά με Stratis
Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Δημήτρης ORGONITE 4 Ιουλίου 2015 @ 05:46
    0
    0
    Πέστα Στρατή.Εύγε πολύ ωραία ανάλυση!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί