01:28 - 08/07/2015

Τελεσίγραφο στην Ελλάδα: ή μένει ή φεύγει την Κυριακή από το ευρώ

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή με όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο με τους 19 του κοινού νομίσματος – Πρώτη φορά ο Γιούνκερ παρουσίασε φάκελο εξόδου της Ελλάδας – Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη χώρα που πρέπει να καταθέσει αποδεκτές προτάσεις μέχρι την Πέμπτη – Όλες οι δραματικές δηλώσεις την ηγετών.

Τελεσίγραφο της ευρωζώνης στην Ελλάδα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες όπως φάνηκε από τις δηλώσεις τους έθεσαν τελεσίγραφο στον Α. Τσίπρα ορίζοντας ως τελική ημερομηνία την ερχόμενη Κυριακή προκειμένου να καταθέσει ή μάλλον ν’ αποδεχτεί τις προτάσεις των δανειστών.

Μάλιστα την Κυριακή συγκαλούν όχι μόνο σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης αλλά και των ηγετών ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σημερινή σύνοδος ήταν σαφέστατη…

Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδεχτεί την συμφωνία που προτείνουν η επόμενη επιλογή είναι η έξοδος από το ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο η Μέρκελ όσο και οι Ολάντ και Γιούνγκερ μίλησαν για μαύρο σενάριο και προετοιμασία και αυτού του σεναρίου. Είναι φανερό ότι πίσω από τα αρχικά χαμόγελα κρυβόταν μια οργανωμένη αντεπίθεση των εταίρων-δανειστών.

Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά ο Γιούνκερ παρουσίασε φάκελο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ σημειώνοντας μάλιστα ότι έχουν ληφθεί  όλα τα απαιτούμενα μέτρα. Είναι φανερό ότι η εταίροι-δανειστές περνούν στον τελικό εκβιασμό με τελική προθεσμία. Το ερώτημα είναι ποιές θα είναι οι προτάσεις των δανειστών τις οποίες όπως τονίζουν δεν θέτουν ουσιαστικά σε συζήτηση.

Μέρκελ: Η Ελλάδα χρειάζεται τρίτο πρόγραμμα στήριξης

«Περιμένουμε την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει πρόταση το αργότερο την Πέμπτη» με αυτό το τελεσίγραφο η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έδωσε το στίγμα της σημερινής Συνόδου Κορυφής αλλά κυρίως για εκείνο που θα ακολουθήσει την ερχόμενη Κυριακή.

«Συζητήσαμε πολύ σοβαρά την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα. Για όλους μας ισχύει ότι πρέπει να προστατέψουμε το ευρώ. Η Αθήνα πρέπει να υποβάλει αύριο ένα πρόγραμμα στον ESM και μέχρι την Πέμπτη να έχει υποβάλει λεπτομερέστατες προτάσεις εν προκειμένω. Η κατάσταση του EFSF για το προηγούμενο πρόγραμμα έχει τελειώσει. Η συζήτηση είναι μια συζήτηση πολυετής για ένα πρόγραμμα καινούργιο και πολυετές που δεν αφορά το προηγούμενο πρόγραμμα που έχει λήξει» τόνισε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε: «Από τη γερμανική πλευρά πρέπει μετά την κατάθεση του προγράμματος να ζητήσουμε εντολή διαπραγμάτευσης από την γερμανική βουλή λαμβάνοντας υπόψη τις λεπτομερείς προτάσεις της κυβέρνησης και εάν την πάρουμε να ξεκινήσει ο διάλογος. Οι αρχηγοί των 28 κρατών μελών της ΕΕ θα βρεθούν την Κυριακή γιατί πρόκειται για ένα ζήτημα τα οποία δεν είναι μέλη της Ευρωζώνης. Αυτό καταδεικνύει ότι υπάρχουν ελάχιστες μέρες για να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα του πως θα πάμε παρακάτω».

Στη συνέχεια η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι: «Η σημερινή συζήτηση ήταν διαρκής σαφέστατη και λεπτομερέστατη. Σεβόμαστε το δημοψήφισμα αλλά και τα υπόλοιπα κράτη έχουν κι εκείνα λαούς και η ευθύνη για το ευρώ αφορά και τους 19 όχι μόνον το έναν. Το δημοψήφισμα ενίσχυσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ταυτόχρονα όμως και τις απαιτήσεις των άλλων κρατών. Εάν έχουμε μια πρόταση με βάθος χρόνου θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Το χρονοδιάγραμμα είναι σαφές, πρώτα ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα και μετά θα κινητοποιηθούν όλοι οι μηχανισμοί» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας»

Παράλλήλα, ερωτηθείς γιατί θα πρέπει να παρευρεθούν και τα 28 κράτη μέλη την Κυριακή, η κ. Μέρκελ απάντησε πως κατόπιν αιτήματος του Ντόναλτ Τουσκ, ο οποίος διευκρίνισε πως υπάρχουν κι άλλα κράτη εκτός ευρωζώνης που τους αφορούν οι εξελίξεις – εφόσον όλοι είμαστε διασυνδεδεμένοι μεταξύ μας- δεν είχα κάποιο λόγο να αρνηθώ. «Σε τελική ανάλυση όλοι ανήκουμε σε μια κοινότητα. Δεν αναλύσαμε κάτι περαιτέρω αλλά εφόσον υπήρχαν αιτήματα είπαμε γιατί όχι να μην πάρουμε όλοι μαζί αυτή την απόφαση. Πρέπει να πειστούμε ότι θα πάρουμε όλα όσα μας έχει υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση και τότε να το εξετάσουμε και οι 28 την Κυριακή. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη αυτή τη στιγμή. Πρέπει να βρούμε μια λύση επιτέλους. Η πρόκληση για την Κυριακή θα είναι αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αρχίσουν αυτές οι συζητήσεις», ανέφερε η κ. Μέρκελ.

Γιούνκερ: Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για Grexit

Ορθάνοιχτο άφησε ο πρόεδρος της Κομισιόν της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το ενδεχόμενο του Grexit, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αποψινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Σήμερα είχαμε μια συνάντηση στο ύψιστο επίπεδο του eurogroup, αφού ακούσαμε την εισήγηση του κ. Ντάισελμπλουμ. Εγώ θα ήθελα να διευκρινίσω πως η Ελληνική κυβέρνηση από σήμερα έως Παρασκευή το πρωί έχει χρόνο να καταθέσει τις λεπτομερείς προτάσεις. Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη να το πράξει αυτό ενώ το είχαμε διευκρινίσει και προ και μετά δημοψηφίσματος. Παρόλο που είχα διευκρινίσει πως μετά το δημοψήφισμα για μια πρόταση που δεν υπάρχει πια η διαπραγματευτικ ή θέση της χώρας θα ήταν αρκετά αποδυναμωμένη. Θα δούμε την Κυριακή προς πια λύση θα κατευθυνθούμε δεν αποκλείω κανένα σενάριο» τόνισε ο κ. Γιούνκερ και συνέχισε: «Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες. Είναι το πιο αποφασιστικό σημείο στην Ιστορία μας, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και το «μαύρο» σενάριο και τις συνέπειες αυτού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη για όλα. Έχουμε σενάριο στην περίπτωση που η Ελλάδα έχει ανάγκη παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Εχουμε σενάριο για το πώς θα κρατήσουμε την Αθήνα μέσα στην ευρωζώνη αλλά δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε αν η Ελλάδα δεν αναλάβει τις υποχρεώσεις της. Εγώ είμαι πάρα πολύ υπέρ του να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μας πει πού θέλει να πάει αυτή τη χώρα».

Τέλος αναφερόμενος στο θέμα του ελληνικού δημόσιου χρέους ο κ. Γιούνκερ τόνισε πως δεν είναι ώρα για να μιλήσουν οι ηγέτες για κάτι τέτοιο και παρέπεμψε τις σχετικές συζητήσεις για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Τούσκ: Δεν θέλουμε να φτάσουμε στο χειρότερο σενάριο

Αυστηρό τελεσίγραφο προς την Ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντοναλντ Τούσκ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

«Συμφωνήσαμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα τρίτο πακέτο τις επόμενες ήμερες. Η Αθήνα μέχρι τις 9 Ιουλίου το αργότερο πρέπει να καταθέσει τις προτάσεις της που θα αξιολογηθούν και την Κυριακή θα ξανασυναντηθούμε. Σήμερα είδαμε πώς είναι η σημερινή κατάσταση. Δεν πρέπει να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στο χειρότερο σενάριο που όλοι θα είμαστε ηττημένοι. Μέχρι τώρα μιλούσαμε για προθεσμίες. Τελική προθεσμία είναι το τέλος αυτής της εβδομάδας, το τονίζω. Μέχρι τότε έχουμε υποχρέωση να λύσουμε το ελληνικό θέμα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ντοναλντ Τούσκ.

 Τσίπρας: Η ελληνική πρόταση έχει ως όπλο της την ετυμηγορία του λαού

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής και σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί και η Ελλάδα θα έχει δώσει στους εταίρους της το πλήρες πακέτο το μεταρρυθμίσεων.

«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε τόσο στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής τις ελληνικές προτάσεις έτσι όπως διαμορφώθηκαν στο πλαίσιο της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών. Περιλαμβάνουν αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη με  αντάλλαγμα ένα ισχυρό επενδυτικό πακέτο για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της ανεργία καθώς και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και η διαδικασία θα είναι ταχύτατη, ξεκινάει τις επόμενες ώρες, για να έχουμε καταλήξει μέχρι τέλος της εβδομάδας. Η ελληνική πρόταση έχει ως όπλο της την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που ήταν σαφής και θα δίνει προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση. Είμαι χαρούμενος να πω ότι στις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου ότι όλοι κατανοούν πως δεν έχουμε έναν ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα που όλοι καλούμαστε να έχουμε ευθύνη» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός εξερχόμενος της Συνόδου Κορυφής.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

 

Loading...
Σχετικά με Stratis
Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Σχόλια Αναγνωστών (32)

 1. 0
  0
  ΚΥΡΙΟΙ Η ΧΩΡΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ. ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΕΔΩ ΑΠΕΦΑΝΘΗ ΟΧΙ ΚΑΤΑ 61.3% ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ! ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ. ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΞΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ. Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!
  • 0
   0
   Χεστήκαμε για την Μασονό Ε.Ε και το Ευρώ. Εγώ ψήφισα ΟΧΙ και θέλω εθνικό νόμισμα και έξοδο από την Ε.Ε. και όλες οι καταθέσεις μου είναι στην Ελλάδα.. ούτε ένα Ευρώ στο Εξωτερικό. Αν βγούμε απο το ευρώ, θα κάνω πάρτι. ΑΛΛΑ μάλλον δεν θα βγούμε…. το κόβω να «μετατρέπουν» το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και να μας φέρνουν μνημόνιο.. ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ @@ να φύγει από το ΕΥΡΩ γιατί είναι νεοταξιτάκι έτσι νομίζω…. και θα δείξει σύντομα.
  • 0
   0
   κύριε δεν μπορούμε μια ζωή να πηγαίνουμε με τα σχέδια άλλων, ούτε κόντρα στα σχέδια άλλων…….πηγαίνουμε με τα δικά μας σχέδια κι αυτό το αποφάσισε το 61% του λαού……..να μάθετε να σέβεστε την άποψή του και να μην το παίζεται ξερόλες όλοι……..κανείς δεν δείχνει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, στους συμπολίτες μας δείχνουμε…… προσπαθήστε κι εσείς.
 2. 0
  0
  Θυμάστε τι είχε πει ο φοβερός Ιωάννης Λαμπρόπουλος σε ένα πρόσφατο άρθρο του… ? Η ΕΛΛΑΔΑ, ΩΣ “ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ” ΤΩΝ ΗΠΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε. 29 Ιουνίου 2015 »Αυτός είναι ο Τσίπρας και αυτή είναι η “ΑΡΙΣΤΕΡΑ” και τα δεκανίκια των ΑΝ.ΕΛ. Μόνο που έπρεπε να τους λένε “Ανεξάρτητους προδότες”, γιατί αυτό το σχέδιο της καταστροφής της Ελλάδος, μόνο προδότες θα το υπηρετούσαν. ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Από Αύριο λοιπόν τα ΣΠΟΥΔΑΙΑ. Και από αυτό που εκτιμώ, με βάση ότι βλέπω, μέχρι τις 18 Ιουλίου, θα τελειώσει αυτή η πράξη του “έργου”. Μετά θα πάμε σε άλλο “κεφάλαιο”. Ένα “κεφάλαιο” που κάποιοι το επιθυμούν και κάποιοι το απεύχονται. Αλλά στην ζωή ευτυχώς υπάρχει και η Θεία Δικαιοσύνη, που έρχεται εκείνη η ώρα, που ο καθένας ΘΕΡΙΖΕΙ, αυτά που ΕΣΠΕΙΡΕ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος συγγραφέας-ερευνητής» http://www.triklopodia.gr/ellada-os-dourios-ippos-ton-ipa-kata-tis-e-e-%E2%80%8F/
  • 0
   0
   και αλλιως να ηταν τα αποτελεσματα, θα εκανε αμεσως εκλογες, θα τις επερνε ανετα και παλι τα ιδια 1-2 μηνες αργοτερα σε πολυ χειροτερη κατασταση η οικονομια μας
 3. ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ 8 Ιουλίου 2015 @ 01:57
  0
  0
  Θυμάστε τι είχε πει ο φοβερός Ιωάννης Λαμπρόπουλος σε ένα εκπληκτικό πρόσφατο άρθρο του… ? Η ΕΛΛΑΔΑ, ΩΣ “ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ” ΤΩΝ ΗΠΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε. 29 Ιουνίου 2015 »Αυτά φυσικά τα γνωρίζουν, αλλά βλέπετε πως δεν ενεργούν σύμφωνα με τα δικαιώματα που έχει η Ελλάδα, κατά το διεθνές δίκαιο. Γιατί άραγε; Γιατί είπαμε. Το σχέδιο των Αμερικανών δεν μιλάει για σωτηρία της Ελλάδος, αλλά για καταστροφή της που θα συμπαρασύρει και την Ευρωζώνη. “ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ” των ΗΠΑ λοιπόν η Ελλάδα, για να Αλώσει την Ευρωζώνη, καταστρέφοντας φυσικά και την Ελλάδα. Αυτός είναι ο Τσίπρας και αυτή είναι η “ΑΡΙΣΤΕΡΑ” και τα δεκανίκια των ΑΝ.ΕΛ. Μόνο που έπρεπε να τους λένε “Ανεξάρτητους προδότες”, γιατί αυτό το σχέδιο της καταστροφής της Ελλάδος, μόνο προδότες θα το υπηρετούσαν. ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Από Αύριο λοιπόν τα ΣΠΟΥΔΑΙΑ. Και από αυτό που εκτιμώ, με βάση ότι βλέπω, μέχρι τις 18 Ιουλίου, θα τελειώσει αυτή η πράξη του “έργου”. Μετά θα πάμε σε άλλο “κεφάλαιο”. Ένα “κεφάλαιο” που κάποιοι το επιθυμούν και κάποιοι το απεύχονται. Αλλά στην ζωή ευτυχώς υπάρχει και η Θεία Δικαιοσύνη, που έρχεται εκείνη η ώρα, που ο καθένας ΘΕΡΙΖΕΙ, αυτά που ΕΣΠΕΙΡΕ.» Ιωάννης Λαμπρόπουλος συγγραφέας-ερευνητής http://www.triklopodia.gr/ellada-os-dourios-ippos-ton-ipa-kata-tis-e-e-%E2%80%8F/
 4. 0
  0
  ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ? (ΑΧ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑ ΣΗΜΙΤΗ ΝΑ ΣΕ ΕΠΙΑΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ) Ο Δ.Καζάκης & η «Μετάβαση σε Εθνικό Νόμισμα»
 5. 0
  0
  Ρε μεγαλε οτι και να πεις εσυ τα μασονακια αποφασιζουν .τι ανχονεσαι ολοι αυτοι τοσα χρονια ελεγαν οτι ανηκεις στην δυση και ας σε εβαλαν στην ευρωζωνη. Αλλου παει το πραγμα .ντομινο και μ ετα τσιπακι στο χερι . Οι προφητειες ερχονται ο θεος αποφασιζει .ξυπνα επιτελους ρε αχριστε μαλακα ελληνα
 6. 0
  0
  -Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥ- ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ -ΤΕΛΙΚΩΣ- Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ 28 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/07/2015 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ, ΤΙ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ; Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ/ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ 19 ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΠΛΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕΝΟ ΚΑΤ΄ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 50% (ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ; ). ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ (ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ=ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ) ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ) ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/07/2015 ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΤΩΝ 19 ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ 28 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ. ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ
  • 0
   0
   ΕΝΑΣ…εγραφες οτι ελλας απασφαλισε,τί πιστευεις οτι θα γινει τελικά; Ο τσιπρας θα γινει τελικά μοιραίος για τους ελληνες ή για την εε…;
   • 0
    0
    ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΑΝΔΡΕΑ, (8 Ιουλίου 2015 at 10:48) Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΄΄ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ΄΄ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΩ ΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, (ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ) ΤΟ ΟΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ (ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ) ΤΟ Δ.Ν.Τ. , ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ (ΚΡΥΦΗ ΑΛΛΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΜΠΛΟΚΗ/ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ. ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΕΧΕΙ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙ ΜΕ ΒΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΩΝ ΗΠΑ (ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΖΩΝΗ) , ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΙΝΑΣ) ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ ΟΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΝΕΠΛΑΚΗ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΜΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ 08/07/2015 ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ (EUROPEAN STABILITY MECHANISM-ESM) ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ/ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ/ΔΑΝΕΙΟ, Ο ESM ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ Ε.Κ.Τ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ, – να αξιολογήσουν την ύπαρξη κινδύνου για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης στο σύνολό της και στα κράτη μέλη της. – να αξιολογήσουν, από κοινού με το ΔΝΤ, εάν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. – να αξιολογήσουν τις πραγματικές ή δυνητικές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. ΑΝ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΙΣ 02/07/2015 (ΠΡΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ CAPITAL CONTROL ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ, ΗΤΟΙ ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΥΨΟΥΣ 2,5% ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1% ΤΟΥ ΑΕΠ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΧΡΗΖΕΙ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ, (ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΕΙ ΩΣ ΣΦΗΝΑ/ΣΦΥΡΑ ΤΟ CAPITAL CONTROL ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΡΔΗΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΠΑΛΑ ΜΕΡΗ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ CAPITAL CONTROL ΣΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΓΙΑ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΛΠ. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΝΑΣ ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΟΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥ (ΚΙΝΑ) «CHINA CRASH» ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΜΕ 3,2 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΡΘΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ 08/07/2015 ΓΙΑ ΄΄ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ΄΄ ΤΟΣΟ ΒΑΡΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΟΤΙ ΄΄Παρακολουθούν στενά το «συνεχιζόμενο πρόβλημα» στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης, Λευκός Οίκος και υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, καθώς όλες οι συναλλαγές έχουν ανασταλεί λόγω τεχνικών προβλημάτων΄΄ ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι δεν συντρέχει λόγος να αρχίσει κάποια έρευνα, αν και «παρακολουθεί» και αυτό την κατάσταση. Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα ενδείξεις κάποιας δόλιας ή κακόβουλης ενέργειας, ανέφερε από την πλευρά του και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS). ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΚΤΙΜΩ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ (ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ) ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΄΄ΤΡΙΓΩΝΙΣΜΩΝ΄΄ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ ΄΄ΒΑΡΥΚΕΝΤΡΑ΄΄. ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΠΡΩΤΟ ΒΑΡΥΚΕΝΤΡΟ) ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ. ΕΤΣΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΩΣ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΠΥΚΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ
 7. 0
  0
  μαλιστα… επρεπε δηλ,να μην μιλαγαμε, κ το μονο που επρεπε να κανουμε να σκυβαμε κεφαλι κ να συνεχιζαμε να κατεβαζουμε τα βρακια μας, να δεχομασταν ολα αυτα που μας εφερε ο γιωργακης ο παπαδημος,ο αντωνακης κτλ. ο τσιπρας μας προδωσε..ρε πατε καλα? ειστε σοβαροι? δεν αντεχει αλλο ο λαος,δεν το καταλαβαινετε? μπορει η εκαλη κοι λοιπες κυριλατες περιοχες να ψηφισαν ναι, αλλα ο λαος δεν την παλευει αλλο, αν θελουν κυριοι να μας διωξουν εχουν τον τροπο, το δημοψηφισμα σας χαλασε? συνεχεια δυσβασταχτα μετρα,μεχρι να αυτοκτονησουμε μαζικος,αυτο θελατε δηλ?
 8. 0
  0
  ο,τι γινει,να γινει για το καλο μας.εαν παμε εκτος ευρω(που υποθετικα ειναι το χειροτερο σεναριο) ας γινει.αρκει να ειναι μονο για καλο μας.Αν γινει κατι αλλο,ας γινει,αρκει να ειναι για καλο.Αυτο να σκεφτεστε.Τωρα,τί λεει ο καθε γραφιας,ο καθε βολεμενος,το καθε κομματι κρεας που καθεται στο εδρανο της βουλης,ο καθε πληρωμενος μμε κλπ κλπ,ειναι δικο του θεμα.Κανε τον σταυρο σου,ζητα Του βοηθεια και ολα θα πανε καλα.
 9. 0
  0
  Μαζεψτε τροφιμα.. Εξασφαλιστε τις οικογενειες σας και τα παιδια σας.. Κανεις δεν θα φταιει, περαν απο εμας, εαν δεν εχουν οι οικογενειες μας να φανε..
 10. 0
  0
  Ο λαός ψήφισε ΟΧΙ στη χωρίς τέλος εξαθλίωση των μνημονιακών πολιτικών. Αυτό δε μπορεί να συμβεί πληρώνοντας ένα μη βιώσιμο,παράνομο χρέος. Οσοι εθελοτυφλούσαν και στρουθοκαμηλίζουν προσπαθώντας να πείσουν τον εαυτό τους ότι η πολιτική των μνημονίων ήταν ο τρόπος να συνεχίσουμε να ζούμε τα επόμενα χρόνια χωρίς τραγικές συνέπειες για τη κοινωνία και τη χώρα ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα της χρεωκοπείας.
 11. 0
  0
  Το πιο συντομο ανεκδοτο, Ευρωπη των λαων, της ισοτητας και της αλληλεγγυης. Καληνυχτα Ελληνες, αυτα «ισχυουν» για τους Ευρωπαιους πολιτες, εσυ ζεις στα Βαλκανια, οπως λεει ο φιλος μας ο Τομσεν, και σαν Βαλκανιο πρεπει να σου συμπεριφερονται. Οι Γερμανοι ειναι φιλοι μας μην φοβαστε και ζησαν αυτοι καλα και αυτοι ακομη καλυτερα.
 12. 0
  0
  ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ…την Κυριακή ο Τσίπρας ή την Δευτέρα θα εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή ως πρόσωπο ή ως κυβέρνηση…θα επικαλεστεί αδιέξοδο καί ιστορική ευθύνη…οι λοιποί…αρχηγίσκοι είναι online με ΔΝΤ κλπ καί θα επιδιώξουν τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με τεχνοκράτη ηγήτορα…η οικουμενική κυβέρνηση θα αποδεχτεί τα νέα μέτρα…στο μεταξύ επειδή κάπου στις 19- 20 Ιούλη πέφτει δόση στο ΔΝΤ η οποία ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ πιθανολογώ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ…κατόπιν τούτου ίσως επέλθει η αναμενόμενη ΕΙΣΒΟΛΗ στο κυνοβούλιο…εκεί κάπου όλα τελειώνουν με το παρόν ΑΘΛΙΟ καθεστώς…συν το ότι οι Τούρκοι ζεσταίνουν μηχανές καί οι ταλαίπωροι….μετανάστες θα κληθούν σε Τζιχαντ εναντίον των ΑΠΙΣΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ…;ΠΌΣΟΙ ΜΟΧΛΟΊ ΄ΠΙΕΣΗΣ υπάρχουν εναντίον μας; Αλέξης Μοίρες Ηρακλείου
 13. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ 8 Ιουλίου 2015 @ 08:53
  0
  0
  Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΣΟΡΡΟΣ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΣΟΡΡΟΣ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΕ GREXIT . ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ . ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΗ ΚΙΝΑ . ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΣ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ .
 14. 0
  0
  Στοχος ειναι και η Κινα καθε μερα χανει 1 αεπ της Ελλαδας εδω και 15 μερες εχει χασει 2,7 τρις.
 15. 0
  0
  δυο εκατομ καρτες στην εθνικη σε πεντε μερες?????? το νοεμβριο η καρτα του πολιτη?????????? πριν την καρτα πολεμος??????
 16. 0
  0
  ποιος τσιπρας????? δραχμηηηηηηηηηη νενεκια……. ετοιμαστιτε για το μεμετι τωρα αωτε γεια παω να αρμεξω τη κατσικα .φωναζει
 17. 0
  0
  Νομιζω οτι είμαστε στη σπηλιά (Ε.Ε.) του κύκλωπα Πολύφημου (Γερμανία ή «θεσμοί»), ο οποίος έχει επιστρέψει, μας έχει αντιληφθεί, έχει αγριέψει και έχει ήδη ξεκινήσει να γευματίζει με τους συντρόφους μας (άνεργοι, φτωχοί, αυτοκτονίες)! Η μόνη λύση είναι αρχικά να τον μεθύσουμε ώστε να χάσει την λογική και την κρίση του και τελος να τον υπνωτίσουμε, κατόπιν να τον «τυφλώσουμε» ώστε να μην βλέπει – αντιλαμβάνεται τη δράση μας, όταν ξυπνήσει (τυφλός πλέον) να μην του πούμε αυτό που κάνουμε αλλά κάτι άλλο (ο Κανένας) και τελικά να διαφύγουμε από την δύσκολη κατάσταση καμουφλαρισμένοι (κοιλιά των προβάτων – ίσως τα μέλη της Ε.Ε. εκτός ευρωζώνης). Όταν τελικά θα ζητά την βοήθεια των άλλων κυκλώπων (ισχυρά μέλη της ευρωζώνης ή μεγάλες οικονομικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα κα) για να τον βοηθήσουν να μας ξαναδεσμεύσει, δεν θα μπορεί να τους πει με ακρίβεια τι έγινε, γιατί απλά δεν θα γνωρίζει την αλήθεια (ο Κανένας τους πλήγωσε)! Ίσως μόνο έτσι η Ελλάδα – Οδυσσέας μπορεί να σωθεί, με απώλειες μεν, τις μικρότερες δυνατές δε! Το Δεύτερο Βέλος Του Οδυσσέα
 18. Ο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΗΣ 8 Ιουλίου 2015 @ 09:15
  0
  0
  από το blog universal blessing το παρακάτω ενημέρωση cobra 5/7 — η νεόδμητη τράπεζα των Bricς θα αρχίσει να λειτουργεί στις 7 Ιουλίου, 2 ημέρες μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα ….. νάτο το μαγικό 7 της Λαγκαρντ
 19. 0
  0
  παιδιά δείτε λίγο τι γίνεται με τα χρηματιστήρια της κινας.Η Ελλάδα είναι η αφορμή που οι ευρωπαίοι έψαχναν και η αφορμή που οι ίδιο δημιούργησαν για το ντόμινο των εξελίξεων που θα ακολουθήσει.εκείνο που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι κάτι που είχε πει ο stranger εδώ παλαιότερα.οτι όλοι θα δείχνουν την ελληνικη οικονομια σαν υπαιτια για την αρχή μιας νέας κρίσης.πράγμα καθόλου καλό να μπει η χώρα μας στο στόχαστρο.οτιδήποτε άλλο περί δημοψηφίσματος τα ακούω βερεσέ.οι αποφάσεις έχουν παρθεί ήδη απο παλιά.ας ετοιμαζόμαστε.
 20. 0
  0
  Μπορει καποιος να μου εξηγησεις γιατι το υφος του Τσιπρα στις δηλωσεις του μετα τη συνοδο κορυφης, ηταν τοσο διαφορετικο απο των υπολοιπων ηγετων? Καπου το χω χασει το μυαλο μου…Ολα μυριζουν τελικα ρηξη και grexit, παραλληλα νομισματα ή δραχμες…ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ? ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ? ΠΟΙΟΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ? ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ?
 21. 0
  0
  ναι γιατι θαχουν κανει αλυσιδα….γραφειων τελετων….οι μαυροψυχοι..
 22. 0
  0
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΕ;ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΕΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΟΝ ΤΑΡΑΞΩ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΙΚΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ; ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ ;ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΟΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΘΑΒΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΒΩΛΕΥΤΩ.ΣΚΗΨΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟ 40
 23. 0
  0
  Κι εκει που μας χρωστουσανε μας πηραν και το βοδι……λεμε στο χωριο μας.Το σχεδιο τους προχωραει μια χαρα οχι μονο τωρα αλλα και απο παλαιοτερα.Ενας -ενας οι υποτακτικοι πραγματοποιουν το μερος του σχεδιου που τους αναλογει και μετα με ελαφρια πηδηματακια αποχωρουν.Η .Ελλαδα επεσε στο σπιραλ του θανατου σιγα σιγα αποδυναμωθηκε, και τωρα πνεει τα λοισθια.Εμεις στην αρχη παραπονεθηκαμε μετα αγανακτησαμε μετα οργιστηκαμε αλλα παντα λεγαμε -ελα μωρε κατι θα γινει,δεν μπορει, κατι θα αλλαξει-Πολλοι ηδη το ξερουν…αλλοι το υποψιαζονται…αλλοι ειναι ακομη στη κοσμαρα τους…Παμε για πολυ χειροτερα….Στο τελος μαλλον εμεις θα βγαλουμε το φιδι απο την τρυπα….ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ…
 24. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ 8 Ιουλίου 2015 @ 11:47
  0
  0
  ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΛΕΞΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ (23) 2+3=5= ΕΨΙΛΟΝ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ (45) 4+5=9=ΘΗΤΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ 33 ΗΤΑΝ ΚΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΛΕΙΠΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ . ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ .ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΛΑΚΑΤ ΜΕ ΤΑ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ . ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ .
 25. 0
  0
  ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ –ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ– ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΒΟΥΡΚΩΣΕ,,,,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ-ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ….ΜΑΣ…
 26. 0
  0
  μα να φιγουμαι θελουμαι αλλα δεν μας αφινετε γιατι ρε γμτ
 27. 0
  0
  «Ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι… των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι». Γύριζε Γύριζε, μη σταθείς ποτέ, ρίξε μας πέτρα μαύρη ο ψεύτης είδωλο είναι εδώ, το προσκυνά η πλεμπάγια η Αλήθεια τόπο να σταθή για μια στιγμή δε θάβρη. Αλάργα. Νέκρα της ψυχής της χώρας τα μουράγια. Η Πολιτεία λωλάθηκε, κι απόπαιδα τα κάνει το Νου, το Λόγο, την Καρδιά, τον Ψάλτη, τον Προφήτη κάθε σπαθί κάθε φτερό, κάθε χλωρό στεφάνι στη λάσπη. Σταύλος ο ναός, μπουντρούμι και το σπίτι. Από θαμπούς δερβίσηδες και στέρφους μαναταρίνους, κι από τους χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται. Χαρά στους χασομέρήδες! Χαρά στους Αρλεκίνους! Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται. Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι. Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι και Μαμμωνάδες βάρβαροι και χαύνοι λεβαντίνοι λύκοι, κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι και οι χαροκόποι αδιάντροποι, και πόρνη η Ρωμιοσύνη! Κωστής Παλαμάς… ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΕΡΘΗΤΕ… ΦΑΕΘΩΝ την Κυριακή ο Παππούλης με την Μητέρα ας μας σκεπάσει από το μένος των ερπετών.. ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί