19:10 - 14/03/2017

Βομβαρδίστηκε πηγή πόσιμου νερού στη Δαμασκό

Η πολεμική αεροπορία της Συρίας βομβάρδισε σκοπίμως τις πηγές υδροδότησης της Δαμασκού, ένα έγκλημα πολέμου που στέρησε το νερό σε 5,5 εκατομμύρια ανθρώπους στη συριακή πρωτεύουσα και τα περίχωρά της, ανακοίνωσε σήμερα η Ανεξάρτητη Διεθνής Επιτροπή Έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία.

Η Επιτροπή επεσήμανε ότι δεν εντόπισε αποδείξεις για την ηθελημένη μόλυνση των αποθεμάτων νερού ή την καταστροφή τους από τις ένοπλες οργανώσεις το Δεκέμβριο, όπως κατήγγειλε εκείνη την εποχή η συριακή κυβέρνηση.

Οι Σύροι αντάρτες έλεγχαν τις πηγές στην κοιλάδα Ουάντι Μπαράντα, βορειοδυτικά της Δαμασκού από το 2012 και αντιμετώπισαν μια μεγάλη επιχείρηση του συριακού στρατού και των συμμάχων του, παρά τη συμφωνία για εκεχειρία. Οι αντάρτες αποσύρθηκαν από την περιοχή στο τέλος Ιανουαρίου.

Η Επιτροπή, υπό τον Βραζιλιάνο ερευνητή Πάουλο Πινέιρο, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που υπέφεραν από τη μόλυνση του νερού στις ή πριν τις 23 Δεκεμβρίου, όταν η συριακή πολεμική αεροπορία έπληξε τις πηγές αλ Φίτζα.

«Αν και η παρουσία ένοπλων μαχητών στις πηγές τις καθιστούσε στρατιωτικό στόχο, η εκτεταμένη ζημιά που υπέστησαν είχε καταστροφικές επιπτώσεις για περισσότερους από 5 εκατομμύρια αμάχους σε περιοχές που ελέγχονταν τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση, οι οποίοι στερήθηκαν την πρόσβαση σε πόσιμο νερό για περισσότερο από έναν μήνα», αναφέρει η έκθεση της Επιτροπής.

«Η επίθεση ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου καθώς αφορούσε επίθεση εναντίον αντικειμένου που είναι απαραίτητο για την επιβίωση του άμαχου πληθυσμού και επιπλέον παραβίασε την αρχή της αναλογικότητας των επιθέσεων», συνεχίζει η έκθεση.

Τα συμπεράσματα της Επιτροπής βασίζονται σε συνεντεύξεις με πολίτες και δορυφορικές εικόνες, καθώς και σε πληροφορίες που είναι διαθέσιμες.

Η έκθεση αυτή, που καλύπτει την περίοδο μεταξύ της 21ης Ιουλίου 2016 και της 28ης Φεβρουαρίου 2017, δημοσιεύεται λιγότερες από δύο εβδομάδες αφού μια επιτροπή ανακοίνωσε ότι αεροσκάφος του συριακού στρατού βομβάρδισε σκοπίμως μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας τον θάνατο 14 ανθρώπων.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, ένα αεροσκάφος, πιθανόν συριακό ή ρωσικό, βομβάρδισε την έδρα της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου στην Ιντλίμπ, καταγγέλλεται στη σημερινή έκθεση.

Η Επιτροπή επίσης κατέγραψε τη χρήση αερίου χλωρίνης σε πολλές περιπτώσεις από τις κυβερνητικές ή τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στα προάστια της Δαμασκού και την επαρχία Ιντλίμπ.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτές τις επιθέσεις, τονίζεται στην έκθεση.

newsbeast.gr

Loading...
Σχετικά με Chris_
Κανείς δεν είναι τέλειος και Τίποτα δεν είναι τυχαίο, γιαυτο ψάξε κάτω από την επιφάνεια.. Οτι δεν καταλαβαίνεις δεν ειναι μαλακία και μπορείς να γίνεις καλύτερος, αρκεί να προσπαθήσεις. Μην κάνεις οτι δεν θες να σου κάνουν. Μας αξίζει καλύτερη ζωή και αρκεί μόνο να την ζητήσουμε, φανταστούμε.. Το κλειδί είναι η Πίστη.!!!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 4
  2
  https://www.youtube.com/watch?v=8GxXM0eUUII…ΠΕΣΤΑ ΣΤΕΛΙΟ ΑΡΧΟΝΤΑ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 2. Αρης Παπαμιχαήλ 15 Μαρτίου 2017 @ 08:44
  3
  0
  ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΑ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ! ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ …. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ! Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΓΚΑΙΡΙΝΓΚ ΑΠΟΚΤΑ ΠΛΕΟΝ «ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ» ΧΡΟΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί