19:13 - 17/03/2017

TΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ

Δύσπιστε! Καθώς, ήδη νομοθετείται, η κατάργηση πολλών όπλων και δυνατοτήτων τους, με μεγάλη αυστηροποίηση του λεγόμενου »Gun Controll» σε όλο τον δυτικό κόσμο, όπως θα αποδείξουμε στο κείμενο, καθώς μόνο από το μυαλό μας δεν τα βγάζουμε, θ’ αναλύσουμε:

– Όλα όσα δεν γνωρίζετε, επειδή οι φήμες φρόντισαν να θεωρείτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, ενώ υπάρχουν τρόποι, κάποιοι εύκολοι άλλοι δύσκολοι.

– Όλα όσα δεν γνωρίζετε, επειδή δεν θέλουν να κατέχεις το αντικείμενο, ως γνώση/ τέχνη επιβίωσης και να μην ξέρεις τι πραγματικά μπορείς να κάνεις μ’αυτό και πως ν’ ασκηθείς.

– Όλα όσα δεν γνωρίζετε, για τις μεθοδεύσεις της Ε.Ε και του κράτους και το άρθρο 48 που καταργεί τα δικαιώματα του πολίτη (δούλου) εν μέσω κατάστασης πολιορκίας.

Οι φήμες από μόνες τους, είναι αποτρεπτικές σ ότι αφορά την οπλοκατοχή, όπως και η προκατάληψη/ δαιμονοποίησης της οπλοκατοχής, λες και σε άλλες εποχές, θα υπήρχαν περιορισμοί, για να κατέχεις ένα ακόντιο, ένα δόρυ, ένα τόξο, μια σφαιντόνα η τσεκούρι.

Γελάνε μέχρι και οι ΜΑΟ ΜΑΟ!

Λες και ο νόμιμος κάτοχος ενός όπλου, με δηλωμένο όπλο, όπου τα βαλλιστικά του χαρακτηριστικά υπάρχουν στα κεντρικά της Αστυνομίας και αντιστοιχούν στον κωδικό όπλου, ο οποίος είναι δηλωμένος στο όνομα του »τάδε», θα πάει με το δηλωμένο όπλο, να διαπράξει έγκλημα, προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση και να τον πιάσουν…

Ποιος ηλίθιος θα το κανε αυτό;

Συνεπώς οι περιορισμοί, ως προς τα χαρακτηριστικά που επιτρέπεται να φέρει ένα όπλο, δεν έχουν να κάνουν με την νομιμότητα αλλά με κάτι άλλο που θα το αναλύσουμε και αποδείξουμε στο τέλος.

Στην Ελλάδα, παρ ότι έχουμε τον ποιο άθλιο νόμο περί οπλοκατοχής, υπάρχουν τρόποι, απόκτησης, λειόκανου μεν αλλά και πιστολιού και ραβδωτού τυφεκίου, εμείς θ’αναλύσουμε τα είδη, τους τρόπους απόκτησης, τον νόμο περί αυτών όπως και τις συνομωσίες που εμπλέκονται γύρω απ’ αυτά, με σκοπό, να γνωρίσεις μέσα σε ένα κείμενο, τα πάντα, προκειμένου να είσαι ενήμερωμένος και έτοιμος και να ξέρεις πως θα κινηθείς, καθώς και ν’ ανακαλύψεις ορισμένα πράγματα, που γίνεται να τα κάνεις, νόμιμα, που απλά οι δαιμονοποίηση της οπλοκατοχής, τα χει κρατήσει κλειστά, όσο κλειστό είναι και το επάγγελμα του νταλικέρη στην Ελλάδα.

Φυσικά, θα ενημερωθείς και για το τι σχεδιάζει το σύστημα και τι προωθεί μέσω της ευρωπαικής ένωσης, λίαν συντόμως.

1 Λειόκανο:

Είναι οποιοδήποτε κυνηγετικό όπλο, οποιουδήποτε χαρακτηριστικού και σχήματος, με λεία κάνη και αποκτιέται, με την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, την οποία, αφού πάμε στο Α.Τ της περιοχής μας, ζητάμε τα δικαιολογητικά της έκδοσής της, τα συγκεντρώνουμε και ακολουθούμε τις οδηγίες για την έκδοσή της.

Κοστίζει 6 ευρώ παράβολα, συν 10 περίπου, για τον ειδικό παθολόγο, προκειμένου να μας κόψει μια βεβαίωση, ότι είμαστε εντάξι να φέρουμε κυνηγετικό όπλο και κάνει, από έναν έως δύο μήνες η έκδοσή της, λόγω ότι τσεκάρουν και το ποινικό μας μητρώο.

Αν αντί ειδικό παθολόγο, επιλέξουμε νευρολόγο ψυχίατρο του δημοσίου και ζούμε σε μεγάλη πόλη, μπορεί να μας πάρει και 3-4 μήνες η διαδικασία, λόγω έλλειψης προσωπικού στον δημόσιο τομέα υγείας.

β) Τύποι λειόκανων όπλων:

– Δίκανα, δύο κάνες που στηρίζονται σε ένα κύριο σώμα, που αποτελείται και από το κοντάκι και που ως σπαστές, απασφαλίζουν απ’ το υπόλοιπο σώμα, επιτρέποντάς μας, να τοποθετήσουμε δύο φυσίγγια, ν’ ασφαλίσουμε ξανά και να πυροδοτήσουμε.

Super Poze, ένα είδος δίκανου, το οποίο έχει τις κάνες του καθέτως. Κάποτε μάλιστα, μια κάνη ήταν ραβδωτή ενώ η άλλη λεία.

– Μονόκανα, μια κάνη, είτε σπαστή, που γεμίζει όπως τα δίκανα, είτε σταθερή που γεμίζει τοποθετώντας απλά ένα φυσίγγι, στην θαλάμη.

– Επαναληπτικές καραμπίνες, μια καραμπίνα, η οποία κάτω από την κάνη της, φέρει άλλον έναν σωλήνα, ο οποίος λειτουργεί ως αποθήκη φυσιγγίων και στον οποίον υπάρχει μια χειρολαβή, η οποία με την χειροκίνητη κίνηση, »μπρος – πίσω» φέρνει ένα φυσίγγι στην θαλάμη του όπλου και πετάει ένα φυσίγγι από την θαλάμη του όπλου, κάθε φορά που επαναλαμβάνουμε την κίνηση.

– Αυτογεμής καραμπίνες. Εκ των οποίων υπάρχουν και αυτογεμής καραμπίνες, οι οποίες φέρουν αποσπώμενο γεμιστήρα, ενώ στις απλές, γεμίζουμε τοποθετώντας φυσίγγια μες την αποθήκη τους και εφόσον οπλίσουμε, το κάθε φυσίγγι έρχεται στην θαλάμη από μόνο του, κάθε φορά που πυροδοτούμε, μέχρι ν’αδειάσει η αποθήκη, η ν’ασφαλίσουμε. Αυτογεμής σημαίνει, ημι-αυτόματες, όχι αυτόματες. Τ’ αυτόματα ούτως η άλλως απαγορεύονται εξ ολοκλήρου.

γ) Απαγορεύονται ορισμένα χαρακτηριστικά στα λειόκανα:

Το κοντάκι δεν πρέπει να ναι σπαστό, πτυσόμενο ναι αλλά σπαστό και να διπλώνει, μειώνοντας το μήκος, όχι. Εδώ βλέπουμε τον πρώτο περιορισμό, καθώς θεωρούν, ότι με σπαστό κοντάκι, κάποιος μπορεί να το κρύψει ποιο εύκολα σε ένα σακίδιο και να το μεταφέρει οπουδήποτε κρυφά. Γελοιότητες! Ποιος θα κάνει έγκλημα με δηλωμένο όπλο που έτσι και γίνει βαλλιστική εξέταση, βρήκαν σε ποιον ανήκει;

Έχει βέβαια να κάνει και με τους χώρους που θα γίνει χρήση του όπλου, προκειμένου να σε περιορίσουν σε συγκεκριμένες περιοχές, π.χ. μόνο κυνηγότοπους, να μην μπορείς να το πας κρυφά αλλού και να κάνεις βολές π.χ. λόγω ασφαλούς χρήσεως.

Το ν’ απαγορεύσεις όμως, κάτι πρακτικό και εργονομικό, όπως τα σπαστά κοντάκια, δεν είναι καθόλου λογικό. Αν είναι έτσι, ας κυκλοφορούμε με νόμο, ξεβράκωτοι για να μην έχουν την ανασφάλεια ότι μπορεί να κρύβουμε όπλο στα ρούχα μας…

Απαγορεύεται επίσης, σχεδόν διεθνώς, η κάνη, να είναι κάτω των 51 εκατοστών και δίχως κοντάκι. Καταβάθος, δεν είναι πρακτικό να κόψεις την κάνη ούτως η άλλως, εκτός κι αν θες π.χ. την επαναληπτική να την κάνεις ένα είδος »μεγάλου πιστολιού» για πολύ κοντινές αποστάσεις και να την έχεις με φυσίγγια διασποράς.

Εγώ όμως θα ήθελα να έχω κάτι τέτοιο για κοντινές αποστάσεις, αποκλειστικά με δράμια και μικρούς κάλυκες, 30 περίπου εκατοστών κάνης, με μπροστινή χειρολαβή και σπαστό κοντάκι, το οποίο θα φέρει στα πλάγια τα φυσίγγια, καθώς είναι πολύ ποιο πρακτικό και δυνατό από πιστόλι, για κλειστούς χώρους. Αυτή η μετατροπή όμως, θεωρείται παράνομη. Φυσικά χρειάζεται και άλλο μείγμα ιδιογόμωσης φυσικά, προκειμένου να συνδυαστεί η σωστή καύση με το μήκος της κάνης.

Άρα για κάποιο λόγο, δεν θέλουν να χουμε αυτό το πλεονέκτημα, πράγμα στο οποίο θ’αναφερθούμε στο τέλος.

Υπάρχουν επίσης περιορισμοί νομικοί, ως προς τα χαρακτηριστικά, σχετικά με την χρήση του όπλου π.χ. στο κυνήγι, πάνω από 3 φυσίγγια εντός όπλου, δεν φέρεις ποτέ και αν είναι με αποσπώμενο γεμιστήρα, τότε έχει μειωτήρα. Αυτό δεν το θεωρώ παράλογο.

Ενημερωτικά όμως, στην πρακτική σκοποβολή π.χ. δεν υπάρχουν όρια, μπορείς να χεις τον γεμιστήρα γεμάτο και επιτρέπονται και τα σκοπευτικά, ανάλογως με τον τύπο του αγώνα.

δ) Διαμετρήματα και τύποι πυρομαχικών λειόκανων όπλων:

Υπάρχουν 3 διαδεδομένα διαμετρήματα στην Ελλάδα. Το 12άρι, το 20άρι και το 36άρι, η αλλιώς .410 που αντιστοιχεί στο 40άρι ή 10mm και 41 σε πιστόλια.

Υπάρχουν 3 είδη φυσιγγίων.

– Τα σκάγια που είναι μόνο για κυνήγι πτηνών και περιέχουν μεγάλη ποσότητα, από πολύ μικρές μπίλιες. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση είναι άχρηστα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να στοχεύουμε τους εαυτούς μας μ’ αυτά, διότι τραυματίζουν.

– Τα δράμια που είναι για μεσαία θηράματα και αυτοάμυνα και περιέχουν από 4 έως 22 μπίλιες, εκ των οποίων οι μεγαλύτερες είναι 8,6 χιλιοστών. Τραυματίζουν βαρυά και σκοτώνουν.

Το βεληνεκές τους, π.χ. στα 4βολα, 5βολα, 8βολα, 9βολα, 12βολα, δεν ξεπερνά τα 70 μέτρα, ενώ το δραστικό τους είναι τα 50 μέτρα, από κει και πέρα, ανάλογα την ποσότητα που περιέχουν, ανοίγουν και σε συγκεκριμένη διάμετρο στον στόχο, κάνωντας π.χ. τα 9βολα στα 50 μέτρα, μια συγκέντρωση, διαμέτρου μισού, έως ενός μέτρου στον στόχο. Πάλι όμως δεν σημαδεύουμε μ’αυτά, άνθρωπο, σε οποιαδήποτε απόσταση.

– Τα μονόβολα που είναι για μεγάλα θηράματα και το βεληνεκές τους δεν ξεπερνά τα 300 μέτρα και μη με πείτε ορισμένοι υπερβολικό αλλά με 12άρι στα 300 και με σκοπευτικά, κατεβάζεις στόχο.

Εγώ το κάνω με .410 στα 200 για να καταλάβετε, φυσικά φτιάχνω δικά μου φυσίγγια, με συνταγή από επαγγελματία στις ιδιογομώσεις και το συγκεκριμένο διαμέτρημα είναι υπερηχητικό, με υψηλή ακρίβεια, αρκεί να ναι κατάλληλα, τα σκοπευτικά και το όπλο και ν’ αντέχει τις πιέσεις.

Τα μονόβολα σκοτώνουν στις αποστάσεις αυτές και δεν πρέπει να σημαδεύουμε πάλι κανέναν μ’αυτά, καθώς αν τα σηκώσεις ψηλά, η βολίδα μπορεί να ταξιδέψει και για 800 μέτρα, με αποτέλεσμα να τραυματίσεις π.χ. κάποιον θανάσιμα και δεν ενδεικνύονται γι’αυτοάμυνα σε κλειστούς χώρους, καθώς διαπερνάνε και τοίχους.

Επίσης σπάνε μέχρι και τα βαρύτερα και ισχυρότερα αλεξίσφαιρα και διαπερνάνε και πολλά φύλλα από plexiglass, όπως και αυτοκίνητο, γι αυτό, το να κρυφτείς πίσω από όχημα από πυρά, είναι άχρηστο, εκτός κι αν πρέπει πρώτα να περάσει η βολίδα, μέσα απ τον κινητήρα.

– To 12άρι είναι το ποιο διαδεδομένο και ποιο δυνατό διαμέτρημα, μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία και τύπους, όπως και πυρομαχικών.

Το .410 είναι σπάνιο και το μόνο όπλο που αξίζει σ’αυτό το διαμέτρημα, είναι το Saiga 410, όχι το Vintage τόσο πολύ αλλά το 01ΑΚ. Το οποίο είναι εξαιρετικά σπάνιο π.χ. Θεσσαλονίκη, ζήτημα να υπάρχουν 3. Επίσης για ν’ αξίζει το όπλο και να χει εξαιρετικά αποτελέσματα, θα πρέπει να βγάζετε δικά σας πυρομαχικά, γιατί τα εργοστασιακά, δεν πρόκειται να πλησιάσουν τις απαιτούμενες επιδόσεις. (Μην με ρωτάτε, δεν το πουλάω, αντιθέτως αγοράζω 10άρες γεμιστήρες αν έχετε, ακούω προσφορές!)

– Το 20άρι, είναι σχετικά σπάνιο διαμέτρημα και αποτελεί το ακριβώς ενδιάμεσο, μεταξύ .410 και 12άρι.

ε) Ιδιογόμωση φυσιγγίων:

Ιδιογόμωση επιτρέπεται, αναγόμωση προς πώληση απαγορεύεται, εκτός κι αν είστε νόμιμος πωλητής. Ιδιογόμωση θα πει, πως γομώνω φυσίγγια, προς ιδιωτική/ προσωπική χρήση.

– Απαιτούν ορισμένα εργαλεία, όπως καλούπι χύτευσης βολίδων, ζυγαριά ακριβείας, χωνιά πυρίτιδας, κουτάλα χύτευσης, φουρνάκι η ανοξείδωτο μπρίκι, παχύμετρο, ρελιάστρα για τάπωμα φυσιγγίων και καψουλωτή – αποκαψουλωτή. Κόστος, 1 με 2 εκατοστάρικα.

– Απαιτούν ορισμένες πρώτες ύλες, όπως πυρίτιδα, συγκεντρωτήρες και άλλα παρελκόμενα, κάλυκες, πυροκροτητές.

Κόστος για να φτιάξεις π.χ. 400 φυσίγγια, γι αυτά που ο ίδιος βγάζω, το πολύ 120.

Πράγματι συμφέρει, γιατί βγαίνουν ποιο οικονομικά και ξεπερνούν τις επιδόσεις των εργοστασιακών, απλά πρέπει να επενδύσεις, ένα ποσό σε εργαλεία και ύλες και φυσικά να μάθεις την τέχνη, μελετώντας, προκειμένου να είναι και ασφαλές το κάθε φυσίγγι, ειδάλλως θα τινάξεις το όπλο σου. Υπάρχουν ειδικά βιβλία με συνταγές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να μάθεις και φυσικά, ακόμα και συσκευές, υπολογισμού των πιέσεων που θα παράγει ένα φυσίγγι, μέσα στο (χ) όπλο με τα (χ) χαρακτηριστικά, οι οποίες συσκευές κοστίζουν το πολύ 200.

ζ) Χώροι άσκησης/ οπλοχρησίας με το λειόκανο:

– Σκοπευτήριο, αφού γίνετε μέλη του συλλόγου και αφού έχετε βγάλει ξεχωριστή άδεια, όπου το όπλο δηλώνεται ως, σκοπευτικό όπλο. Ναι είναι μια από τις νομικές ηλιθιότητες της Ελλάδος!

– Κυνηγότοποι, αφού έχετε βγάλει άδεια άσκησης θύρας και το μεταφέρετε στις εν λόγω περιοχές.

Από κει και έπειτα, μπορείτε να κάνετε και σκοποβολή, σε σημείο όπου μπροστά σας, υπάρχει πλήρη ορατότητα και κάποιο ύψωμα, με αποτέλεσμα οι βολές να πηγαίνουν στο ύψωμα και όχι κάπου που δεν βλέπουμε και δεν είναι ασφαλής.

– Στον »γάμο» σας, (τρόπος του λέγειν) και στον αέρα με σκάγια, σε ασφαλή ακατοίκητη κατεύθυνση και ορατή, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει κανείς εκεί, ούτε υπάρχουν καλλιέργειες που θα χαλάσουμε, η εν τέλη, με αβολίδωτα, που δεν βλάπτουν κανέναν, όσο και να σχίζονται να μας το απαγορέψουν οι άσχετοι! Έθιμο είναι έθιμο, όποιος θέλει να μας καταργήσει τα έθιμα, να ξέρει ότι θέλουμε να τον αρχίσουμε στις μπουνιές, μπας και συνέλθει ο θρασύτατος! Ποιος νομίζει ότι είναι; Ο θεός;

η) Συνομωσίες και μεθοδεύσεις ύπουλες γύρω από την κατοχή λειόκανων:

Καταρχάς δαιμονοποιούνε τα όπλα, όχι μόνο λόγω βλακείας και αμάθειας αλλά και με σκοπιμότητα, ακόμα και στα λειόκανα.

– Υπάρχει π.χ. η συνθήκη της γενεύης που απαγορεύει τα λειόκανα στον πόλεμο, λόγω ότι μπορούν ν’ακρωτηριάσουν σε κοντινές αποστάσεις, η οποία συνθήκη μας πιάνει σαν χώρα.

Και δεν κατάλαβα ρε φίλε, στον πόλεμο; Ο άλλος έρχεται για να σε σκοτώσει και θα σκεφτείς, το να τον σκοτώσεις λιγότερο ακαραία; Δηλαδή κάποιος που στον πόλεμο σκοτώθηκε από λειόκανο, »πέθανε πολύ;»

– Υπάρχει μια τάση επίσης δαιμονοποίησης, των λειόκανων με αποσπώμενη γεμιστήρα. Σύμφωνα με την θεωρία ηλιθίων, εφόσον έχει γεμιστήρα, θεωρείται απ’ αυτούς όπλο εφόδου. Και τι θα πει ρε άχρηστοι, όπλο εφόδου; Υπάρχουν ειδικά όπλα σκοπιάς, περιπολίας, άμυνας πίσω από κάλυψη, βαδίσματος σκέτο, η όπλο απλά στάσης και μετά εφόδου; Αυτή η ορολογία δεν στέκει γραμματικά!

Εν πάση περιπτώση, αυτοί το χρησιμοποιούν για να περιγράψουν ένα όπλο που δηθεν φτιάχτηκε για επιθετικό σκοπό, λες και δεν είναι ο χρήστης που το χρησιμοποιεί για επιθετικό σκοπό αλλά το όπλο επιτήθεται αποκλειστικά μόνο του. Αν το θελήσω γι άμυνα, να φανταστώ θα με σκοτώσει και μένα το όπλο μου;

– Ως επιθετικού σκοπού, προσπαθούν πανευρωπαικώς πλέον, να χαρακτηρίσουν με νομοθετήσεις, τα λειόκανα που φέρουν αποσπώμενη γεμιστήρα και που είναι αυτογεμή, γιατί σύμφωνα με τις ασυναρτησίες τους, επιτρέπει επαναλαμβανόμενες βολές, αρκετών φυσιγγίων και αυτό τα κάνει ικανά επιθετικά και δύσκολα στην αντιμετώπισή τους.

Δεν έχουν δει φαίνεται, έμπειρους, πως χρησιμοποιούν την επαναληπτική καραμπίνα και πόσο γρήγορα. Δεν έχει καμία διαφορά.

Και στο κάτω κάτω, από ποιους φοβούνται; Ποιους θα πρέπει ν’αντιμετωπίσει το σύστημα και φοβάται ότι δεν θα μπορεί να τους κάνει ζάφτι;

Εμάς; Γιατί; Όχι να μας το πουν στα ίσα! Τι φοβούνται από τον πολίτη; Εξέγερση; Γιατί, τι είναι αυτό που σκοπεύουν να κάνουν και φοβούνται μην φτάσουμε στο σημείο να εξεγερθούμε;

Άντε πες πως συναίβει, νομίζουν ότι θα χει διαφορά ν’αντιμετωπίσουν αυτογεμή, με το ν’αντιμετωπίσουν επαναληπτικά λειόκανα;

Ο συντονισμός πυρών και συντονισμός ένος τμήματος, μπορεί να κάνει ένα τμήμα με μονόκανα κιώλας, να έχει συντριπτική υπεροχή, έναντι τμήματος με αυτόματα, σε σημείο, που δεν θα μπορούν να ξεμυτήσουν, αν είναι έτσι ας τα καταργήσουν όλα, να γίνουν ξεκάθαρες και οι προθέσεις τους.

Εξ άλλου, αν ο άλλος θέλει να σε ξεκάνει και δεν έχει όπλο, θα βρει τρόπο να το κάνει και με μαχαίρια ακόμα, ας καταργήσουν και τα μαχαιροπίρουνα.

– Υπάρχει επίσης μια τάση, δαιμονοποίησης, λειόκανων αυτογεμών που προσομοιάζουν λέει, σε πολεμικά τυφέκια. Π.χ. Τα Saiga, που βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο που βγαίνουν και τα καλάσνικοφ. Στην ουσία ένα ημι – καλάσνικοφ είναι, πολιτικής έκδοσης, που δεν έχει λειτουργία βολών, καταριπάς όπως τα πολεμικά και είναι διαμέτρημα λειόκανου, λειτουργεί όπως και τ’άλλα λειόκανα, απλά έχει διαφορετικό σχέδιο. Που είναι το πρόβλημα; Το βλέπετε και φοβάστε;

– Η συζήτηση για νομοθετήσεις, κατάργησης όπλων λειόκανων, που φέρουν αποσπώμενες γεμιστήρες και είναι αυτογεμή και κατάργησης όπλων λειόκανων, που έχουν δυνατότητα χωρητικότητας, πάνω από 3 φυσίγγια, όπως και η νομοθέτηση, ορίου στα πόσα φυσίγγια θα μπορείς ν’αγοράσεις και να κατέχεις, με αποτέλεσμα να πρέπει να βγάζεις άδεια κάθε φορά που αγοράζεις μια (χ) ποσότητα και να δηλώνεται που τα ξόδεψες, σε σκοπευτήριο π.χ. προκειμένου να μην τους διαφύγει κανένα και να έχουν εξασφαλίσει, πως έχεις μόνο συγκεκριμένη ποσότητα, όπως κάνουν με τα πιστόλια και τα ραβδωτά, όλη αυτή η απόπειρα νομοθέτησης, έχει ξεκινήσει στην Ευρωπαική Ένωση, απ’ το 2016 κιώλας. Σας προειδοποιώ συνέλληνες, έρχεται, σιγά σιγά και με τρόπο θα το περάσουν.

Το τι μπορούμε να κάνουμε, θα το πούμε στο τέλος.

2 Πιστόλια:

Θα είμαι πολύ σύντομος. Τα πιστόλια, κανονικά είναι όπλο αυτοάμυνας, η διαδικασία βέβαια απόκτησης, γίνεται λίγο διαφορετικά.

– Γράφεσαι σε σκοπευτικό σύλλογο, συμμετέχεις, βγάζεις άδεια κατοχής σκοπευτικού όπλου, προμηθεύεσαι πιστόλι και πυρομαχικά, με άδεια αγοράς φυσιγγίων, η ύλες ιδιογόμωσης φυσιγγίων για πιστόλια. Δικαιούσαι, να κατέχεις 500, μόλις τα ξοδέψεις, πρέπει να βγάλεις ξανά άδεια αγοράς και ν’ αποδείξεις, με έγγραφο του συλλόγου, που ξοδεύτικαν τα πυρομαχικά και τότε αγοράζεις ξανά καινούρια, αφού εγκριθεί πρώτα η άδεια. Έχει περιπτώσεις που μπορεί να κάνει και τρεις μήνες.

Είναι πραγματικά γελοίο και απαράδεκτο και ένας απ τους λόγους, που πολλοί πάνε για σκοποβολή, 1-2 έτη και μετά τα παρατάνε. Συν ότι οι φόροι που δεν δικαιολογούνται οι τιμές στην Ελλάδα, κάνουν το άθλημα πανάκριβο. Αν συγκρίνουμε τιμές εξωτερικού σε πυρομαχικά με τις Ελληνικές, εδώ είναι 10 φορές ποιο πάνω και αυτό είναι ένα στοιχείο, που δηλώνει σκοπιμότητα, εκ μέρους του νομοθέτη, να μας αποτρέψει ν ασκούμαστε στην σκοποβολή.

Μπορεί να μας πει ο νομοθέτης, για ποιον λόγο μας θέλει άπειρους και όχι έμπειρους;

– Η νομοθέτηση, για την ολική απαγόρευση κατοχής πιστολιού, είναι κάτι που έχει ξεκινήσει ως συζήτηση προς νομοθέτηση στην Ευρώπη, απ’ το 2016, μαζί με τις υπόλοιπες νομοθετήσεις στις οποίες αναφερθήκαμε. Έρχεται…

Όσο για την άδεια οπλοφορίας, είναι ήδη πολύ δύσκολο, μετά απλά δεν θα υφίσταται, θα υπάρχει μόνο για κρατικά όργανα, το ίδιο ισχύει και για την κατοχή πιστολιού.

3 Ραβδωτά Τυφέκια:

– Επιτρέπονται στην Ελλάδα, μόνο για το άθλημα της σκοποβολής. Πάλι πρωτοτυπία στην ηλιθιότητα η χώρα μας.

Έχουν δαιμονοποιηθεί εξαιρετικά, καθώς απ όσο φαίνεται, φοβίζει το βεληνεκές τους. Ποιους φοβίζει και τι; Το δηλωμένο και νόμιμο; Είναι δηλαδή καλύτερα να έχει ο εγκληματίας και ο πολίτης καθόλου; Γιατί με τον νόμο, ο μόνος που δέχεται περιορισμούς και αφοπλισμό, είναι ο πολίτης, γιατί ο εγκληματίας δεν δίνει δεκάρα για τον νόμο, θα βρει παράνομο.

Ποιον εξυπηρετεί αυτό;

Τύποι ραβδωτών τυφεκίων:

– Ημιαυτόματα, δηλ. ραβδωτά τυφέκια τα οποία βάλλουν, κάθε φορά που εμείς ενεργοποιούμε την σκανδάλη, όχι αυτόματα.

Επιτρέπονται, μόνο σε διαμέτρημα .223 Remington η αλλιώς 5,56mm και ανάλογα το όπλο, το δραστικό βεληνεκές, δεν ξεπερνά τα 400 μέτρα, ενώ το μέγιστο, φτάνει τα 600 – 700, υπό την προυπόθεση πως χρησιμοποιούμε και τα κατάλληλα σκοπευτικά μέσα.

– Επαναληπτικά, δηλ. με κινητό ουραίο, η αλλιώς μοχλό οπλίσεως, τα οποία θέλουν όπλισμα, κάθε φορά που πυροδοτούμε.

Επιτρέπονται, τόσο σε διαμέτρημα .223 Remigton η αλλιώς 5,56mm, όσο και σε .308 Winchester η αλλιώς 7,62x51mm και φυσικά, σε 30-06 Springfield, τα οποία και ανάλογα το όπλο, το δραστικό βεληνεκές, είναι τα 800 μέτρα, ενώ το μέγιστο μπορεί να φτάσει και τα 1000 – 1200, υπό την προυπόθεση πως χρησιμοποιούμε και τα κατάλληλα σκοπευτικά μέσα και γνωρίζουμε από σκόπευση ακριβείας καλά.

Το πρόβλημα είναι, ότι δεν υπάρχουν σκοπευτήρια, με πεδίο άνω των 300 μέτρων, ενω επίσης σε ημιαυτόματα, απαγορεύονται.

Μπορεί να μας εξηγήσει ο νομοθέτης, γιατί θέλει να μας αποτρέψει να κάνουμε βολές άνω των 300 μέτρων; Μήπως φοβάται μην γίνουμε ελεύθεροι σκοπευτές; Για ποιον λόγο;

– Η νομοθέτηση, για την ολική απαγόρευση, κατοχής, ραβδωτών ημιαυτόματων όπλων, για σκοπευτική χρήση, συζητιέται επίσης στην Ευρωπαική Ένωση, προς νομοθέτηση, όπως και όριο στα φυσίγγια που θα δέχονται, όπως και η κατάργηση της κατοχής, αποσπώμενων γεμιστήρων.

4 Σκοπευτικά εργαλεία:

Στην Ελλάδα, επιτρέπονται οι διόπτρες και οι υπέρυθρες και τα συστήματα θερμικής απεικόνισης.

Υπάρχουν όμως περιορισμοί, πάλι πρωτοτυπίας στην ηλιθιότητα.

– Διόπτρες σκοπευτικές, επιτρέπονται μόνο σε σκοπευτήριο και θέλει ειδική άδεια, ειδάλλως απαγορεύται η τοποθέτηση σε όπλο.

– Υπέρυθρες, νυχτερινής οράσεως, πωλούνται μόνο τα 1ης Γενεάς. Απαγορεύεται η τοποθέτησή τους σε όπλο.

Επίσης απαγορεύεται η κατοχή διόπτρας νυχτερινής οράσεως, που φέρει σταυρόνημα, δηλαδή στόχαστρο και αυτές που πωλούνται, δεν αντέχουν τους κραδασμούς των όπλων.

– Συσκευές θερμικής απεικόνισης, πωλούνται ελεύθερα, απαγορεύεται όμως η τοποθέτησή τους σε όπλο και να έχουν σταυρόνημα, δηλαδή στόχαστρο και αυτές που πωλούνται, δεν αντέχουν τους κραδασμούς των όπλων.

– Οι διόπτρες, είναι επίσης δαιμονοποιημένες, διότι όπως ισχυρίζονται, φέρνουν τον στόχο ποιο κοντά. Ναι, με την μόνη διαφορά, ότι με την διόπτρα, απλά θα χεις καλύτερη εικόνα, άρα καλύτερη ακρίβεια, δεν θα μπορέσεις όμως να ρίξεις ποιο μακριά, διότι η διόπτρα, δεν ρίχνει, το όπλο ρίχνει και το όπλο δεν θα μπορέσει να ρίξει ποιο μακρυά απ όσο μπορεί ήδη, διότι δεν φτάνει το βεληνεκές του τόσο μακριά.

– Ο νομοθέτης, εκτός από άμαθος και πανηλίθιος με περικεφαλαία, έχει και σκοπιμότητα, με αποτέλεσμα, να θέλει να μας αποτρέψει, στην εκμάθηση, του χειρισμού μια διόπτρας, προκειμένου να μαστε άπειροι και όχι έμπειροι. Γιατί;

5. Βαλλιστροειδή και τόξα:

– Οι Βαλλίστρες και τα τόξα, θέλουν ειδική άδεια, ότι είσαι σε σύλλογο τοξοβολίας, για να τ’αγοράσεις και κατέχεις νόμιμα. Και εκεί περιορισμός.

Επίσης σε άλλες χώρες, επιτρέπονται και στο κυνήγι, ενώ εδώ όχι.

Τι φοβάται ο νομοθέτης και πολιτικός; Το ότι είναι αθόρυβα μήπως; Γιατί;

6. Αεροβόλα:

– Υπάρχουν αεροβόλα, που θέλουν άδεια για να κατέχονται. Επίσης απαγορεύεται η άσκηση με αεροβόλα, αν δεν είναι σε ομίλους με πίστες. Ναι καλά τ ακούτε. Εσύ που θα πας να χρησιμμοποιήσεις τ’αεροβόλα, σε κάποιο πεδίο, σαν προσομοίωση πολέμου, προκειμένου ν’ασκηθείς σε ασκήσεις που έκανες π.χ. στο στράτευμα, σαν έφεδρος, η γενικότερα ν’αποκτήσεις εμπειρία και ν’ασκηθείς σε διάφορα σενάρια και τακτικές, θεωρείσαι παράνομος.

– Πάλι ο νομοθέτης θέλει ν’αποτρέψει την δυνατότητα, ν αποκτήσεις εμπειρία και μαχητικότητα!

Γιατί; Μπορεί να μας το πει στα ίσα, η δεν έχει τα κότσια;

– Η νομοθέτηση για την ολική απαγόρευση των αεροβόλων »καλά τ’ακούτε» συζητιέται και αυτή στην Ευρωπαική Ένωση, από το 2016, ειδικότερα, των αεροβόλων που προσομοιάζουν σε κανονικά τυφέκια και έχουν τον ίδιον χειρισμό.

7. Συμπεράσματα και όσα έρχονται:

Το άρθρο 48 του συντάγματος, προβλέπει, ότι σε κατάσταση πολιορκίας, δύναται η πολιτεία, ν’αναστείλλει προσωρινά, τα δικαίωματα του πολίτη, άρα δύναται να καταργήσει και την οπλοκατοχή.

Μπορεί να υπάρχει το 120 για μας αλλά θα πρεπε να χαμε προλάβει, να σχεδιάσουμε νωρίτερα, για να χουμε περιθώρια δράσης, τώρα δεν έχουμε.

Και στο κάτω κάτω, αν ένας νόμος επιτρέπει την ανατροπή του συστήματος, θα τον είχαν καταργήσει, η περιορίσει με άλλο νόμο, όπως είναι το άρθρο 48. Όπως και οι εκλογές, αν φέρναν πραγματική ανατροπή, θα ταν παράνομες. Συνεπώς είναι άχρηστες. Αποδέξου του, είναι η πραγματικότητα!

Περιττό ν’αναφερθώ στο ποσοστό αποχής που σκοπίμως κρύβουν. Το εκλογικό σώμα που δεν ψηφίζει πλέον, έχει ξεπεράσει το 47% και ψηφίζουν γύρω στα 2 εκατομμύρια μόνο, ενώ επίσης ο πληθυσμός, περιέχει 8 εκατομμύρια Έλληνες ντόπιους πλέον, οι άλλοι φύγανε, ενώ οι αλλοδαποί είναι 1 με 1,5 εκατομμύριο και οι λαθρομετανάστες, εκ των οποίων αρκετοί ισλαμιστές, 3 – 3,5 και μας επιστρέφουν κιώλας, με νόμο, αυτούς που αιτήθηκαν άσυλο στο εξωτερικό. Συνεπώς τον ήπιαμε, διότι πάμε για πτώχευση, πάμε για αποσταθεροποίηση.

Οπότε να πάνε στο διάολο κι αυτοί και οι νόμοι τους, το μόνο που μετράει, είναι ο νόμος της επιβίωσης, η χτυπάς πρώτος, η σε χτυπάνε πρώτοι!

Η σκοπιμότητα και προθέση, του νομοθέτη/ πολιτικού και του συστήματος της Ευρωπαικής Ένωσης, είναι απολύτως φανερή.

– Δεν θέλουν, να έχεις, αμυντική ικανότητα και εμπερία πάνω σ’αυτήν, προκειμένου ν’αντιμετωπίζεσαι ευκολότερα.

– Δεν θέλουν, να έχεις, αυτονομία στην επιβίωση, προκειμένου να εξαρτάσαι αποκλειστικά απ αυτούς.

– Δεν θέλουν, να είσαι ελεύθερος, θέλουν την σιγουριά, πως ακόμα και τα χειρότερα να εφαρμόσουν εναντίων σου, δεν θα σαι, σε θέση ν’αντιδράσεις.

– Δείχνουν, πως δεν θέλουν, να έχεις την δυνατότητα, άμυνας, έναντι των εγκληματιών, έναντι εξτρεμιστών, ισλαμικών φονταμεταλιστών, μα και να μην ήταν αυτή η πρόθεσή τους, αυτό ακριβώς είναι το αποτέλεσμα.

– Θέλουν, αυτοί να βάλλουν, την δικιά τους τάξη, στο χάος, που οι ίδιοι δημιούργησαν, αναστέλλοντας τα δικαιώματά σου, προκειμένου να μην μπορείς να τους αποτρέψεις, να νομοθετήσουν αυτά που θέλουν, κατά την διάρκεια μιας κατάστασης πολιορκίας και προκειμένου, να μην βάλεις ο ίδιος τάξη, διότι τότε εσύ θα είσαι ο θεσμός, ως πολίτης και έτσι θα χάσουν τον έλεγχο.

– Ρισκάρουν μάλιστα, να δείχνουν τις προθέσεις τους, με τις πράξεις τους, με αποτέλεσμα, να σε σπρώχνουν, το να γίνεις μέχρι και αντάρτης αν θες να σαι ελεύθερος και επειδή ελεύθερος, δίχως μέσο αυτοάμυνας, δεν γίνεται, θέλουν να σου πάρουν τα όπλα και έτσι, σε σπρώχνουν, στο να παρανομήσεις και ν’αναζητήσεις παράνομα όπλα. Πράγμα που δεν είναι εύκολο και είναι αδύνατον για έναν νόμιμο και σοβαρό πολίτη, οπότε δεν πρόκειται να βρεις.

– Λόγω ότι συμβαίνει, σε όλον τον δυτικό κόσμο, είναι ολοφάνερο, ποια ελίτ το υποκινεί και τι δικτατορία πρόκειται να εφαρμόσουν.

8. Εναλλακτικές:

Είναι απλό και ξεκάθαρο, δεν έχεις πολλές επιλογές. Μόλις νομοθετηθούν, αν θες να σαι άνθρωπος, άρα ελεύθερος και να μπορείς να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και να καλλιεργείς ελεύθερα, διότι ακόμα κι αυτό πάνε να απαγορεύσουν και να το αναθέσουν μόνο σε πολυεθνικές, προκειμένου να μην είσαι αυτόνομος και να μην μπορείς να διαφύγεις απ το σύστημά τους, τότε χρειάζεσαι και όπλο.

Άρα, για να μην στο πάρουν, υπάρχει μόνο μια λύση. Το παίρνεις και φεύγεις στην επαρχία κατά προτίμησην ορεινή.

Αν δεν έχεις εκείνη την κρίσημη ώρα, φρόντισε να πάρεις από κάποιο »νομιστεράκι» για όσους ξέρουν το ανέκδοτο με το »No Mister» που αφορά γενικότερα »πάκιδες και μουτζαχεντίν» καταλάβατε…

Σε τροχόσπιτο; Σε τζιπ με ψυγείο αυτοκινήτου που τροφοδείται με μπαταρίες αυτοκινήτου και δοχείου πολλών λίτρων νερού και με ηλιακό πάνελ; Σε αγροτικό; Σε εγκατελειμένο που εν μέσω αποσταθεροποίησης της χώρας, εκεί ψηλά, θα το ανακαινήσεις και θα μείνεις εκεί;

Δεν έχει καμία σημασία! Σημασία έχει η ελευθερία!

»Το νου σου, καλύτερα να πάρεις τα παιδιά σου εκεί πάνω και να ταλαιπωρηθείτε μόνο τον πρώτο καιρό, μέχρι να τακτοποιηθείτε, παρά να τα κρατήσεις εδώ και να ταλαιπωρούνται μια ζωή, σε μια ζωή, που μόνο ζωή δεν θα ναι αλλά καταδίκη»

Σκέψου το και μην ξεχάσεις την τελευταία μου συμβουλή!

Δεν γέννησες δούλους!

Μην καταδικάζεις το μέλλον τους!

»Τέλος, μην ξεχάσεις ποτέ ότι, αν δεν καταφέρουν να μας ελέγξουν και κατορθώσουμε εμείς, ως πολίτες, να είμαστε σε θέση, ν’αντιμετωπίσουμε την αποσταθεροποίηση και της πηγές της, τότε θα κάνουν κάτι άλλο για να μας ελέγξουν. Θα κοιτάξουν να καπηλευτούν το αποτέλεσμα που εμείς θα έχουμε πετύχει, την ανατροπή που θα χουμε φέρει, καθώς θα τείνουμε οι πολίτες να γίνουμε θεσμός, αντικαθιστώντας την πολιτεία, μιας και θα ναι ανύπαρκτη και εκεί, αφού δεν θα καταφέρουν αυτοί, να ελέγξουν το χάος που δημιούργησαν, θα βάλλουν, ψευτοσωτήρες, να μας οδηγήσουν, χρησιμοποιώντας την όλη εξέλιξη που εμείς θα χουμε φέρει, προς όφελός τους, έτσι ώστε η δικιά μας πολιτεία, να μην διαφύγει απ’ τον ελεγχό τους. Μεγάλη προσοχή, σε δημόσια πρόσωπα και κινήματα, διότι εύκολα τους προσεγγίζουν, με αντάλλαγμα να τους δώσουν καρέκλα»

Δεν έχεις ανάγκη από κανέναν τους, ότι οργάνωση κάνουμε, θα την κάνουμε μεταξύ μας, εμείς να γίνουμε θεσμός, ότι και να ναι αυτό, με όποιον αντικειμενικό σκοπό, ειδάλλως, θυμήσου μόνο το πως καπηλεύτηκαν την επανάσταση του 21 και θα καταλάβεις τις συνέπειες…

Να προσθέσω επίσης, πως εξετάζεται το ενδεχόμενο, από την Ε.Ε να νομοθετηθεί, τα όπλα να μπαίνουν σε οπλοβαστούς, τοπικού σκοπευτηρίου και κυνηγετικού συλλόγου αποκλειστικά, ώστε να μην τα χεις πάνω σου.

Loading...
Σχετικά με ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ
Ζούμε έναν πόλεμο. Δεν είναι οικονομικός, η οικονομία είναι απλά ένα μέσο. Οι πόλεμοι ήταν, είναι και πάντα θα είναι κυριαρχικοί! Δεν ανήκω σε κανένα δόγμα/ θρήσκευμα/ ιδεολογία, διότι αυτά πάντα θα είναι αμφισβητήσημα και συζητήσημα θέματα μεταξύ των ανθρώπων, διότι ουδείς γνωρίζει τα πάντα και ούτε πρόκειται να τα μάθει ποτέ! Ζω για να επιβιώσω, να είμαι ελεύθερος, ώστε να μπορώ να προετοιμαστώ, για να νικήσω έναν πόλεμο, του Ελληνισμού, έναντι του συστήματος, όταν το σύστημα, φανερώσει το πραγματικό του πρόσωπο. Τίποτ' άλλο δεν μ' απασχολεί. Έχουμε τον ίδιο στόχο; Τότε όπως και να ερμηνεύεις τα πράγματα, όποιο και να ναι το δόγμα/ ιδεολογία σου, είμαστε συνέλληνες - σύμμαχοι, έναντι ενός κοινού εχθρού του έθνους μας. ''Το αίμα νερό δεν γίνεται'' Αν δεν το δέχεσαι αυτό, τότε εσύ προκαλλείς τον διχασμό... Εγώ είμαι απλά ένας αδογμάτιστος, εθνικόφρων αυτονομιστής και όραμά μου, είναι η ελεύθερη επιβίωσή μου, διατηρώντας τον Ελληνισμό ώστε να μην πεθάνει ποτέ και ούτε πρόκειται!

Σχόλια Αναγνωστών (52)

 1. 5
  3
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΡΟΚΙΝΗΤΑ ΑΙΡΣΟΦΤ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΗ ΖΗΜΙΑ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ!
  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 17 Μαρτίου 2017 @ 20:18
   9
   2
   Κι αυτά είναι στην ατζέντα τους να τα καταργήσουν. Γενικότερα επειδή το airsoft επιτρέπει την επιχειρισιακή άσκηση, το χουν βάλει πολύ στο μάτι…
 2. 4
  1
  επειδη μου τα ζαλισατε με το κακο συστημα με το θεμα οπλοκατοχης voila ; μεσος χρονος επαναγεμισης 20″, κοστος 80ε ο παλιος ειναι αλλιως αλλα ο νεος ειναι ωραιος εαν τωρα δεν μπορειτε να φτιαξετε ουτε αυτη την απλη κατασκευη ε τοτε δεν θα επιβιωσετε ουτε στα βουνα και δεν σας σωνει τιποτα.
  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 17 Μαρτίου 2017 @ 20:56
   6
   1
   Ασχολούμαι και με οπλουργικά και με σιδηρικά, οπότε είναι πανεύκολη η κατασκευή, το χω δει το βίντεο. Αλλά ξέρεις, υπάρχει και καλύτερο. Πανεύκολα μπορώ να φτιάξω και καλάσνικοφ αν θέλω, δεν θέλει πολλά πράγματα. Λίγο με την ράβδωση θα δυσκολευόμουν αλλά έχει τρόπο.
    • 1
     0
     εχει και αλλα βιντεο,πιθανον να γινεται και με τορνο,να πω την αληθεια δεν εχω τεχνικες γνωσεις οποτε δεν ξεκινω τετοια κατασκευη, αλλως τε , εχω αρκετα οπλα,γι αυτους ομως που εχουν τεχνικες γνωσεις και εργαλεια θα ειναι σχετικα ευκολο,μια καλη επιλογη για αυτοσχεδιο ειναι οι 36αρες,με μικρη ανακρουση,βαζεις μονοβολο και κατεβαζεις στοχο στα 400 μετρα ανετα,για κοντινους στοχους(μαχη σε αστικες περιοχες)σιγουρα τα 12αρια με δραμιαρες θα προτιμησω τα 24μπιλα σε κοντη καννη για να εχω μεγαλυτερο ευρος στοχου,προσςοχη βεβαια παντα στην γομωση (εριχνα με 0,38 S&W ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΤΩΝ 9 mm , γομωση 124 grain μετα τα δυο η καννη θερμαινοταν απιστευτα και υπηρχε κινδυνος να σκασει, το μαγκνουμ αντεχει.Για να ριξεις τετοια φυσιγγια με περιστροφο,κανεις πατουρα στα 9αρια για να πιανει στις θαλαμες του μυλου,η πατουρα γινεται ευκολα με μυτοτσιμπιδο πιανεις την ποατουρα του 9αριου σετεσσερα σημεια σε σχημα σταυρου.
  • 2
   0
   Εχω 2 μερες βλεπω τον πιτσιρικα εχω παθει πλακα 5 μερες θα παω στο χωριο θα φτια 2-3 τετοια ολα τα λεφτα..
   • 1
    0
    εννοειται πολλα και σκορπια..
    • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 18 Μαρτίου 2017 @ 14:21
     3
     0
     ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΑΡΚΟ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΛΑΓΙΟΚΑΝΝΟ BAIKAL IJ-43. ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΟΠΛΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΕΠΑΝΑΛΕΙΠΤΙΚΕΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΣΩΛΗΝΑ 3/4 ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΩΛΗΝΑ ΜΙΑ ΙΝΤΣΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ [Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ] ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΛΟΥΣ ΤΟΥΜΠΟΣΩΛΗΝΕΣ, Η ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΕΙΞΗ ΑΤΣΑΛΙΟΥ; ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΜΗΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΧΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΕΔΩ ΟΜΩΣ Ο ΤΟΥΜΠΟΣΩΛΗΝΑΣ [ΚΑΝΝΗ] ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΟΠΑΧΟΣ. ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ; [ΕΦ’ΟΣΟΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΕΒΑΙΑ]. ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΡΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ…… ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
     • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 18 Μαρτίου 2017 @ 16:56
      1
      0
      Από κράμματα μετάλλου, θα πρέπει να έχει μια (χ) ελαστικότητα για ν αντέχει τους κραδασμούς, ανάλογα το πόσο PSI παράγει το φυσίγγι μέσα στην κάνη. Αν ας πούμε αντέχει 15.000 psi είναι καλό για λειόκαννο, αν μπορεί ν αντέχει παραπάνω ακόμα καλύτερα, ανεβαίνει η αντοχή του και η διάρκεια ζωής. Στις κάνες χρειάζεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πυκνότητα το ατσάλι και ισχυρό τοίχωμα. Τώρα περιεκτικότητα κραμμάτων; Πρέπει να το ερευνήσω…
     • 1
      0
      321 ανοξειδωτη 5χιλ παχος για θερμοκρασιες 850 c, εαν φοβασαι και αυτη αστο.
     • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 18 Μαρτίου 2017 @ 21:58
      2
      0
      Δεν είναι θέμα το αν φοβάμαι αλλά αν θέλει να κάνει κάποιος λειόκαννο η κάνη πρέπει ν αντέχει σε πιέσεις 15.000 psi αν κάποιος θέλει να κάνει ραβδωτή κάνη, θα πρέπει ν αντέχει σε 30.000 έως 55.000. Και φυσικά να χει διάρκεια ζωής, να μην είναι της πλάκας… Εγώ πριν κάνω κάτι, θα το χιλιομελετήσω για να το κάνω τέλεια, που είναι το κακό δηλαδή; Και δεν πρόκειται να φτιάξω λειόκανο, έχω και δεν το παραδίνω σε κανένα κράτος, με όποιο κόστος.
     • 1
      0
      Το οπλομαζωμα θα γίνει και όποιος δεν συμμορφωθεί θα έχει κυρώσεις. Όταν λέω κυρώσεις δεν εννοώ πρόστιμο.
 3. 3
  21
  Ας μας δώσουν και Τανκς αρκεί να έχουν πινακίδες κυκλοφωρίας. Άλωστε ποιός θα διαπράξει έγκλημα αμα η αστυνομία ξέρει τις πινακίδες του τανκ του? Δώσε διόπτρες στο λαό σε μια χώρα που σε κάθε γειτονιά δεν μιλιέται κανένας με κανέναν. Έτσι θα μπορεί ο κυρ Γίαννης να τρώει τον μπαρμπα Θόδωρο απο τα 500 μέτρα και άντε να βρουν τα μπασκίνια πως και τι . δώσε τόξα , αεροβόλα να παίζουν οι πιτσιρικάδες , λες και δεν σκοτώνονται αρκετά κάθε χρόνο απο μαλακίες με κυνηγετικά όπλα. Δώσε απο 2 χιλιάδες σφέρες σε κάθε τσομπάνο ώστε να ταμπουρώνεται και να γαζώνει μπασκίνες μετά απο 2 κασάκια μπύρες. Δώσε διατρητικές σφαίρες να περνάνε τα αλεξίσφαιρα , είπαμε αφού το όπλο θα έχει δηλωθεί …. Παλίκαρε , αν θες να παραστήσεις τον ταρζάν πάνε και κάντο. Πάρε ξύλα , πέτρες και κάνε οτι θες εδώ ζούμε σε κοινωνίες , με τα αρνητικά τους , τις παθογένιες , τα προβλήματά τους αλλά ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. Τώρα αν γίνει πόλεμος θα καταταγής στο σρτατό και να πας να πολεμήσεις , θα σου δώσουν και όπλο και σφαίρες. Κατα την γνώμη μου να καταργηθούν πλήρως τα όπλα. Να τα έχει φυλαγμένα ο κυνηγετικός σύλλογος και όταν είναι για κυνήγι να τα παίρνουν και να κυνηγάνε . Κάθε φορά με βεβαίωση γιατρού . Μόλις τελειώνει το κυνήγι τα όπλα πίσω για φύλαγμα . Για τους σκοπευτές , τα όπλα στα κατα τόπους αστυνομικά τμήματα. Τα πέρνεις , ρίχνεις στο σκοπευτήριο τα επιστρέφεις την ίδια μέρα . όσο για τα τόξα , σφαιντόνες , ακόντια ας ακολουθηθούν οι παραπάνω διαδικασίες .
  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 17 Μαρτίου 2017 @ 21:02
   18
   0
   1. Δεν θα γίνει επιστράτευση. Δεν σκοπεύουν. 2. Ουδείς κάνει έγκλημα με δηλωμένο όπλο. 3. Τανκς, έχει χώρες που επιτρέπεται να κατέχεις, αν έχεις τα λεφτά και δίχως να πας όπου γουστάρεις μ αυτό. 4. Στο Τέξας, επιτρέπονται τα πάντα και έχει, την χαμηλότερη εγκληματικότητα, τις λιγότερες δολοφονίες, τις λιγότερες ληστείες. 5. Την νοοτροπία σου, στην διαμόρφωσαν αυτοί και δεν το χεις πάρει χαμπάρι, ξύπνα! 6. Όταν η πολιτεία δεν κάνει μαλακίες, τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, απλά ας μην κάνει μαλακίες και δεν θα ζει με την ανασφάλεια! 7. Το ότι τραυματίζονται μερικοί ηλίθιοι με καραμπίνες ισχύει, σ αυτό, φταίει πάλι η πολιτεία και οι σύλλογοι, που δεν κάνουν πρώτα σεμινάρια σωστής χρήσεως και μετά απόκτησης όπλου. Και το Πεζικό, που δεν εκπαιδεύει σωστά τον οπλίτη, αν πας σε σοβαρή μονάδα, τα μαθαίνεις όλα εκεί, εγώ εκεί έμαθα σκοποβολή με τα Μ16/Μ4 και Μ16Α2, στα 300 μέτρα, με τα κλασικά σκοπευτικά του, άρα, είμαι επικίνδυνος; Πρέπει να με εκτελέσουν τώρα;
   • 10
    0
    Ξερω πολλους κυνηγους που εχουν τραυματιστει ‘η τραυματισει αλλους σε τροχαια ατυχηματα!!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ‘Η ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ !!!απλα εχω κατα καιρους ακουσει σε πανελληνιο επιπεδο καποια ατυχηματα με οπλα ..ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ!!………….ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ…ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ,γιατι δεν το προσεχεις και δεν σεβεσαι την δυναμη του !! Οπως φυσικα…σε οτι χειριζεσαι …αυτοκινητο , μαχαιρι κλπ !!….Μαρκο..εγραψες σωστα πραγματα !!! ΟΣΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να κρατανε οπλα…απλα..,να μην τα παιρνουν ‘η να κρατανε την μπαρμπι για να τους προστατευσει !!!
    • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 17 Μαρτίου 2017 @ 22:10
     11
     0
     Εμ αυτό είναι… Ποιο πολλοί σε τροχαία σκοτώνονται, να καταργήσουμε τα οχήματα. Τον θάνατο δεν βλέπω καμία προσπάθεια από την επιστημονική κοινότητα να προσπαθεί να μειώσει, με την αύξηση των επιδόσεων του ανθρώπινου οργανισμού και ανυσηχώ χαχαχα Ίσα ίσα, ποιο πολύ ιούς φτιάχνουν σε βιολογικά εργαστήρια και μειώνουν το ανοσοποιητικό. Εγώ λέω να καταργήσουμε τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, γιατί είναι απατεώνες! Για ποιο πολλούς θανάτους ευθύνονται αυτοί παρά οτιδήποτε άλλο.
  • 1
   0
   ΣΩΣΤΑ. ΝΑΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ…… ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΡΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΑΦΟΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΕΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ.
 4. 1
  1
  επειδη σκεφτομαι ποσο ασχετοι μπορει να ειστε (δεν ειναι κακο αυτο) υπαρχει βεβαια και μια πιο απολαυστικη εκδοχη απο τη στιγμη που θα το βγαλεις μεχρι να το ξαναβαλεις. Να στο παρεις καποιος παντως απο το χερι αποκλειεται και αυτο ηταν και το ζητουμενο απο τους εφευρετες του απο τον ΑΠΠ.
  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 17 Μαρτίου 2017 @ 21:08
   2
   0
   (Φτιάχνω ο ίδιος κιώλας). Για πρακτικούς λόγους χειρισμού, χτυπημάτων, δεν θα χρησιμοποιούσα τέτοια λαβή αλλά ελεύθερη και δεν θα χρησιμοποιούσα τόσο κοντή λεπίδα αλλά τουλάχιστον 40 εκατοστά, έως 45 και δίκοπη, με αντίβαρο και χειροφυλακτήρα. Έχω φτιάξει…
   • 2
    0
    ολα τα υπολοιπα μαχαιρια φευγουν απο το χερι με την επαφη στο αντικειμενο, υπαρχει περιπτωση να ανοιξει το χερι σε ερασιεχνες και μη, οπως επισης και η περιπτωση να στο παρει καποιος πιο ικανος’ ειδικα αυτο ομως δεν φευγει με τιποτα…ειναι καθαρα πολεμικης χρησης και ακομη και σε κουρασμενα χερια πχ μετα 7-8 χτυπηματα δεν σε εγκαταλειπει, δενει πανω σου και βαρας μεχρι πτωσεως. Εαν κανεις 6μμ ατσαλι full tang θα με ενδιεφερε για δευτερο.
    • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 17 Μαρτίου 2017 @ 22:01
     2
     0
     Ισχύει αυτό, ειδικότερα η κούραση είναι θέμα. Για όπλο έκτακτης ανάγκης, όταν έρχεσαι σε σώμα με σώμα εμπλοκή, ειδικά σε πάλη εδάφους, θα προτιμούσα αυτό που λες. Φτιάχνω από σφυρήλατο εργαλειοχάλυβα αέρος, 2080, περιεκτικότητα σε άνθρακα 2.10, θείο 0.30, μαγγάνιο 0.30, χρώμιο 12.00 ενώ περιέχει και πυρίτιο και επιτρέπει να γίνει σκλήρυνση στους 940 έως 970 βαθμούς, 6 χιλιοστά, μέταλλο πέρα για πέρα. Παίρνω έτοιμο τον χάλυβα, τον επεξεργάζομαι κλπ. Εξομάλυνση, μπορώ να το κάνω εξωτερικά πάνω από 61 RC και εσωτερικά να χει μεγαλύτερη ελαστικότητα.
     • 1
      0
      αυτο που εχω κατα νου ειναι μαυρο ή τουλαχιστο να μη «γυαλιζει» full tang, tanto τροχισμενη τη μυτη και απο πανω, serrated (δοντακια απο κατω μερια κατα το 1/3), 16-18 εκ μηκος, 6+ μμ παχος, 5-6 εκ πλατος. Η λαβη σκετη μονο το μεταλλο με τρυπες για προσαρμογη paracord, τερμα πισω μυτη (για θραυση τζαμιων κλπ.). Οσον αφορα το σχημα koita sto 5:50 . εαν θες το προχωραμε
     • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 18 Μαρτίου 2017 @ 00:45
      2
      0
      Ότι γίνεται γίνεται, χρόνο δεν έχω αυτόν τον καιρό όμως. Ίσως από Σεπτέμβρη και μετά…
     • 1
      0
      Φιλε Μαρκο αν μπορεις γραψε και για την κατασκευη μαχαιριων,τεχνικες λεπτομερειες και αναλυση,που μπορουμε να προμηθευτουμε το ατσαλι κλπ,απ οτι βλεπω εχεις γνωσεις,εχω δει αμετρητα βιντεο στον ιστο,ομως στις λεπτομερειες χωλαινουν,ευχαριστω
     • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 18 Μαρτίου 2017 @ 17:01
      1
      0
      Εγώ το παίρνω από εταιρία χαλυβουργικής. Χάλυβες Κασμιρίδου στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Τώρα για άλλες περιοχές δεν γνωρίζω, Αθήνα ας πούμε θα βρεις εύκολα ποικιλία σε ανάλογη εταιρία αλλά Τρίκκαλα όταν ήμουν, δεν έβρισκα πολλά πράγματα, σε μεγάλες πόλεις, στα βιομηχανικά προάστιά τους συνήθως βρίσκεις. Ότι πληροφορία θες ρώτα με θα σου πω.
   • 1
    0
    πλακα κανεις ετσι? που θα πας με 40 εκ και δεν θα σε παρουν χαμπαρι.
    • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 18 Μαρτίου 2017 @ 17:14
     1
     0
     Δεν είναι για κρύψιμο η συγκεκριμένη, για κρυφό εννοείτε παίρνεις μικρό αλλά για κάτι σαν επιχειρισιακή μασέτα, σε καταστάσεις εμπόλεμες εκεί δεν σε νοιάζει. Το προορίζω αποκλειστικά γι αυτή την χρήση, παράλληλα με τον εξοπλισμό εκστρατείας.
 5. Ραξης Επιτροπου 17 Μαρτίου 2017 @ 21:18
  22
  0
  Οι 40+1 σοβαροί λόγοι απαγόρευσης της οπλοφορίας στην Ελλάδα: 1.Για να προστατεύονται οι πολιτικοί από τους πολίτες. 2.Για να προστατεύονται οι συνδικαλιστές από τους εργαζόμενους. 3.Για να προστατεύονται οι «δημοσιογράφοι» από… όλους! 4.Για να μην προστατεύονται οι πολίτες από τα ΜΑΤ. 5.Για να γεμίζουν οι φυλακές και να μειώνεται η ανεργία των σωφρονιστικών υπαλλήλων. 6.Για να έχει ο φτωχός διαρρήκτης καλές πιθανότητες απέναντι στον πλούσιο – εκμεταλλευτή – νοικοκύρη. 7.Για να μην φοβάται ο κάθε φιλήσυχος βιαστής της γειτονιάς ότι το 18χρονο τρυφερό «φιντανάκι» που στρίμωξε μπορεί να κρύβει το θάνατο στην τσάντα του. 7.Όλοι οι πλούσιοι έχουν άδεια οπλοφορίας. Οι φτωχοί και οι μικρομεσαίοι δεν τη χρειάζονται γιατί δεν είναι, στην πραγματικότητα, άνθρωποι. Μεσαία τάξη δεν υπάρχει πλέον. 8.Ο κατά συρροή δολοφόνος πρέπει να έχει πάντα το πάνω χέρι, να γυρνάμε και καμιά ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα! 9.Συνορεύουμε με χώρες που κατασκευάζουν αποκλειστικά αρκουδάκια και σαρδέλες κονσέρβα, δεν χρειάζεται να είμαστε εξοικειωμένοι με τα όπλα. 10.Οι ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες παραγωγής πυρομαχικών στην Ελλάδα τα πάνε πολύ καλά, δεν χρειάζονται καμία ενίσχυση. Το ίδιο και η ελληνική οπλοβιομηχανία. Το ίδιο και τα μαγαζιά με κυνηγητικά / σκοπευτικά είδη. 11.Η χώρα αντιμετωπίζει τους πολίτες της σαν απολίτιστα, αγράμματα, ηλίθια, βίαια και επικίνδυνα ζώα με φαγούρα στους δείκτες. Και αυτό είναι το σωστό. 12.Οι εγκληματίες δεν χρειάζονται άδεια οπλοφορίας. 13.Το κράτος δεν μας θεωρεί ικανούς να έχουμε πιστόλια, γι’ αυτό μας δίνει κυνηγετικές καραμπίνες με 6πλάσια (και βάλε) ισχύ πυρός. Πάλι καλά! 14.Για να μπορείς (αφού παραβιάσεις το κόκκινο ή το STOP) να πεις βρε αδελφέ: «Άντε παράτα μας ρε μ@λ.., γ@μ… τη μ… σου, τι μου φωνάζεις τώρα; Δεν σε είδα!» 15.Τα γνωστά φονικά στις ΗΠΑ με πυροβόλα έγιναν σε λύκεια και πανεπιστήμια, αποκλειστικά δηλαδή σε μέρη που δεν είναι διαδεδομένη η οπλοφορία. Δεν θέλετε τα ίδια και εδώ κάποια στιγμή; 16.Τα σκοπευτήρια προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας. Ποιός το θέλει αυτό; 17.Στην παρούσα κατάσταση κάποιοι (ελάχιστοι) γίνονται αστυνομικοί μόνο και μόνο για να κρατάνε όπλο! Το σύστημα ξεδιαλέγει πάντα τους καλύτερους, έχει τον τρόπο του. 18.Για να μπορείς να χτυπιέσαι σαν χιμπατζής για την ομαδάρα σου, εξαπολύοντας ύβρεις προς κάθε κατεύθυνση, σπάζοντας και λεηλατώντας εντός και εκτός γηπέδου χωρίς να φοβάσαι! Διαφορετικά δεν θα είχε πλάκα. 19.Για να προστατεύονται οι καλοί προβοκάτορες κουκουλοφόροι με τα μαχαίρια και τις μολότοφ από τους αθώους πολίτες στις ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας. 20.Ώστε ο όρος «σύλληψη από πολίτη» να έχει μόνο θεωρητική σημασία. 21.Για να με καθησυχάζει η ιδέα ότι όποιος γουστάρει και έχει νεύρα, μπαίνει σε μια καφετέρια με μια καραμπίνα ή ένα παράνομο πιστόλι και μπορεί πραγματικά να ξεδώσει ανενόχλητος. 22.Γιατί οι παράνομοι σε αυτή τη χώρα σε λίγο θα είναι περισσότεροι από τους νόμιμους, και η υποταγή είναι καλύτερη λύση από τη βία. 23.Γιατί «η βία φέρνει βία». Ο κρετίνος που το πρωτοείπε αυτό δεν σκέφτηκε ότι ο σκοτωμένος δεν είναι ποτέ βίαιος. 24.Γιατί αυτός που έχει άτυπα τη δυνατότητα να σκοτώσει επωμίζεται τεράστια ευθύνη, και η ευθύνη σε κάνει πιο υπεύθυνο. Η υπευθυνότητα είναι κακό πράγμα. 25.Η σκοποβολή είναι ακριβό σπορ, δεν είναι για τις νέες χαμηλόμισθες εταίρες της Ευρώπης. 26.Οι Έλληνες είναι θρήσκοι άνθρωποι, τους φυλάει ο Θεός, δεν χρειάζονται όπλα. Ιστορικά βέβαια, ο Θεός βοηθάει αυτούς με το μεγαλύτερο στρατό και το πιο γεμάτο θησαυροφυλάκιο. 27.Ο καλός μας γιατρός πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του και να ζητήσει φακελάκι, όταν ο άνθρωπος μας αργοπεθαίνει στο νοσοκομείο. 28.Αφού στην Ελλάδα σεβόμαστε τους προγόνους μας και τηρούμε τις παραδόσεις, δεν πρέπει να έχουμε όπλα: Παλιά δεν υπήρχαν όπλα στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, το κοντό ξίφος 2 αιχμών, το δόρυ, τη σάρισα, το υγρό πυρ, τη βαλλίστρα, το ΟΠΛΟΝ (στρογγυλή ασπίδα), το ΠΟΛΥΒΟΛΟΝ (που εκτόξευε πολλά… δοκάρια!) και τη ρομφαία τα εφεύραν οι… Σκανδιναβοί! 29.Όποιος ανιστόρητος ισχυριστεί ότι τα παραπάνω όπλα είναι αρχαία Ελληνικά (τι θράσος!), πρέπει να ξέρει ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν βίαιοι και απολίτιστοι. Εμείς είμαστε πολιτισμένοι. 30.Τα σύγχρονα όπλα είναι προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, δεν είναι για τις μελλοντικές αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές της ομοσπονδιακής Γερμανίας. Πότε ακούστηκε οι δούλοι να είναι οπλισμένοι; 31.Σοβαρευτείτε! Πάντοτε οι αφέντες, οι άρχοντες, οι αριστοκράτες, οι ΠΟΛΙΤΕΣ είχαν τα όπλα. 32.Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει να μπορούν χαλαρά και άφοβα να ανακοινώνουν ότι «Είστε απλήρωτοι 2 χρόνια τώρα, εργαζόμενοι και προμηθευτές, κηρύττουμε πτώχευση και ανοίγουμε παραδίπλα με άλλο όνομα, δεν θα πάρετε τίποτα και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.» 33.Τα σοβαρά «λάθη» πρέπει να θάβονται στο συρτάρι και όχι στο χώμα ή να καταλήγουν στην πυρά. Νέο-Έλληνες είμαστε, όχι Σαμουράι. 34.Το εμπόριο παράνομων όπλων είναι ιδιαίτερα επικερδές στην Ελλάδα. Θέλετε να πεινάσουν οι άνθρωποι; Κρίση έχουμε! Πολλοί τα φοβούνται τα όπλα. Πολλοί βέβαια φοβούνται και τα αεροπλάνα, προτείνω λοιπόν απαγόρευση πτήσεων. 35.Το κυνήγι με πιστόλια σε άλλες χώρες είναι διαδεδομένο γιατί, μεταξύ άλλων, μειώνει και τις επιπτώσεις των ατυχημάτων (λόγω της μειωμένης ισχύος πυρός του πιστολιού, αλλά και την ανυπαρξία διασποράς στη σφαίρα). Στην Ελλάδα απαγορεύεται γιατί είμαστε λεβέντες, αντέχουμε! 36.Οι εισαγγελείς, απ’ όσο γνωρίζω, με την πίστη που έχουν στο νομοθετικό και σωφρονιστικό σύστημα μας, έχουν άδεια οπλοφορίας. Τυχαίο; Δε νομίζω! 37.Στην Κρήτη το γεγονός ότι τα όπλα (νόμιμα και παράνομα) είναι πιο διαδεδομένα, δεν βοήθησε καθόλου όταν πραγματικά τα χρειάστηκαν: Μην πιστεύετε ό,τι ακούτε, η μάχη της Κρήτης είναι urban legend. Καμιά 300ρια εκατομμύρια Αμερικάνοι που έχουν την οπλοφορία στο Σύνταγμα τους είναι βλάκες. 38.Για να συνεχίσουν να μας τυραννούν όλα τα κακά της μοίρας μας σε αυτή τη χώρα! Οι λίγοι που διαμαρτύρονται και αναμοχλεύουν τα πράγματα πρέπει να σκάσουν και να κάνουν ό,τι τους λένε επιτέλους
  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 17 Μαρτίου 2017 @ 21:28
   13
   0
   Συμπεριέλαβες, γνώση, εμπειρία πάνω στο θέμα, χιούμορ, καυστική αλήθεια, παρακολουθώ και την ιστοσελίδα aytoamynastospiti και έχω να πω συγχαρητήρια. Αν επιθυμείς να το δημοσιεύσουμε ως άρθρο σου, απλά πες το. Απλά εύγε!
   • Ραξης Επιτροπου 17 Μαρτίου 2017 @ 22:03
    8
    0
    Ελεύθερα.
    • 1
     1
     Οι φιλοσοφοι των δημοκρατικων Αθηνων ειχαν καταγγειλειτην δημοκρατια ως ενθρονιση της αμαθειας του φθονου και του χαους,Γουϊλ Ντυραν, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ιΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ πΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
     • 1
      1
      Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα και βγάζω το τσαρουχι μου να μην βραχεί η ομπρέλα!
 6. 9
  0
  πολυ καλο το αρθρο σου φιλε,συγχαρητηρια,αν και παλια καραβανα δεν εχω τιποτα να προσθεσω,ειναι πληρες,τωρα,για τον κυριο που διαμρτυρεται του απαντω οτι φονος αν ειναι να γινει θα γινει,ατυχηματα γινονται περισσοτερα στο κυνηγι παρα εξω,επισης γινονται και με αλλα πραγματα εκτος των οπλων, με αυτη την λογκη να καταργησουμε και τις σκαλες για να μην γλυστραμε
 7. // Archangel Michael \\ 17 Μαρτίου 2017 @ 23:21
  6
  0
  Καλησπέρα σε όλους ! Δεν διάβασα όλο το αρθρο λόγω του περιορισμένου χρόνου μου. Αλλα μια διόρθωση μονο με όλο το θάρρος. Σε βαλλιστική εξέταση υποβάλονται μόνο τα βλήματα που έχουν προέρθει απο ραβδωτές κάνες και έπειτα εντοπίζονται τα όπλα. Τα λειόκανα δεν αφήνουν κάποιο στίγμα διότι μιλάμε για μια λεια σωληνωτή κάνη που δεν αφήνει σφραγίδα πάνω στο μολύβι. Είτε μονοβολο είτε σκάγια . Το αναφέρεις κοντά στην αρχή του αρθρου μιλώντας για το μηκος του κοντακίου. κπλ. Καλη δύναμη σε όλους….
  • 2
   0
   ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΕ ΟΠΛΟ ΜΕ ΛΕΙΑ ΚΑΝΗ;
  • 2
   1
   Μπορει να γινει εξεταση του οπλου,ως παραδειγμα αναφερω οτι μετα τον τραυματισμο ανηλικου στην Σαλαμινα αποδειχθηκε οτι η καραμπινα ειχε χρησιμοποιηθει στον φονο του Αξιωματικου του Ναυτικου στο ιδιο νησι,τωρα πως γινεται αυτο ,παρ»οτι υπηρετησα στην ΕΛ.ΑΣ. 26 χρονια δεν το γνωριζω,γνωριζω ομψς απο παλια οτι ακομα και τα λειοκανα ταυτοποιουνται.
   • 4
    0
    Η λεία κανη δεν αφήνει ίχνη τριβής πάνω στο μονοβολο, τελεία και παύλα!!!!! Όσο για τον φόνο του αξιωματικού που λες, η ταυτοποίηση της καραμπίνας είναι παγκόσμιας μοναδικότητας στην ιστορία!!!! Για σεμινάριο στα γατάκια του FBI. ΕΛ.ΑΣ ολε ολε!!! Ξεκάθαρη κατασκευή ενοχου για προαγωγή!!!
  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 18 Μαρτίου 2017 @ 17:08
   1
   0
   Οπότε, για βαλλιστική εξέταση σε λειόκανο, πρέπει να χει ξαναχρησιμοποιηθεί σε παράνομη ενέργεια, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί ξανά το ίδιο όπλο. Τον κάτοχο όμως δεν τον βρίσκουν; Τότε το κράτος πρέπει εκτός από άμαθο να είναι και υπερβολικά ηλίθιο (καλά αυτό είναι σίγουρο). Αν μας έδινε ραβδωτά, θα τους σύμφερε περισσότερο, διότι θα εντοπίζαν τον δράστη και μας θα μας σύμφερε περισσότερο για την αντιμετώπιση των εξεγερμένων ισλαμιστών και Ουτσεκάδων εξ Αλβανίας που θα τινάξουν το σύμπαν στον αέρα… Τι να πεις. Αν και σαν το λειόκανο σε κλειστούς χώρους και κατοικιμένες περιοχές δεν έχει αλλά τέλοσπάντων.
 8. 4
  0
  Ωραίο το άρθρο Μάρκο. Δυστυχώς έτσι είναι παντού. Εγώ είμαι σε χώρα που μας επιτρέπονται σχεδόν όλα τα διαμετρηματα, αν και μας έχουν κάνει από το ’90 δύο buy backs, που μας πηραν ολα τα αυτοματα, ορισμενα ημιαυτοματα και ορισμενα πιστολια λογο μηκους καννης. Ο νομοθετης ομως κι εδω δεν σκεφτηκε οτι ο απλουστερος τροπος να κρατησεις οτι εχεις, ειναι να το χάσεις. Πολλοί εδώ το έκαναν. Μια ληστεία όταν έλειπαν στην οποία έχασαν όλα τα όπλα τους και όχι μόνο. Βλέπεις όλοι οι νόμοι έχουν και τα παράθυρα τους. Κι αν είσαι ασφαλισμένος βγαίνεις κι από πάνω, γιατί φυσικά δεν πήραν μόνο τα όπλα αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά, λεφτά και αφήσανε και το ψυγείο και καταψύκτη ανοιχτό και χάλασαν και τα τρόφιμα κλπ. Με αυτόν τον τρόπο τα βγαζεις εκτός κυκλωματος (βλέπε συστηματος) και με τον νόμο. Μια καλη ασφαλεια χρειαζεται για να μην χρειαστει να βαλεις το χερι στην τσέπη. Μ αυτόν τον τρόπο δεν χειαζεται να κρατησεις ένα και να δώσεις το άλλο όταν τα ζητήσουν. Αυτό που έγραψες για την Ελλάδα και τις 500 σφαίρες είναι ΤΡΕΛΑ, δεν το πιστεύω, μα τόσο ηλίθιοι ειναι; μάλλον. Μόνο στον όμιλο βάλω τουλάχιστον 15000 βολές κάθε χρόνο με τρία διαμετρηματα, εκτός αυτών που βάλω εκτός ομίλου με τα τουφέκια. Μακάρι να το διαβάσουν όλοι το άρθρο σου και να πάνε να αγοράσουν τουλάχιστον από μια καραμπίνα. Ωραίο.
  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 18 Μαρτίου 2017 @ 03:51
   2
   0
   Να σαι καλά. Άσε, έχω δει τι γίνεται εξωτερικό σε σχέση μ εδώ, δεν πάνε καλά η τύποι…
  • 1
   1
   για να οργανωσεις ψευτο κλοπη και να τη δηλωσεις κιολας στις μπασκινες ειναι λυση και μαλλον και η μοναδικη αλλα πρεπει να εισαι και ηθοποιος στυλ Χρανιωτη (survivor),…..ειπαμε ειναι βλακες αλλα οχι και τοσο. Παντως εαν εχεις κατι να υποδειξεις πες μας……..
 9. 4
  0
  Βρείτε ο,τι όπλο μπορείτε και κρατείστε το στόμα σας ΚΛΕΙΣΤΟ!!! Η μόνη λύση!!! Τα νόμιμα θα κατασχεθουν! Το είχε κάνει ο Μεταξάς, θα γίνει και πάλι!
  • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 18 Μαρτίου 2017 @ 17:11
   1
   0
   Αυτό θα γίνει. Άλλοι λένε, έχε δέυτερο να τους δώσεις το ένα, μα όσο το σκέφτομαι τι νόημα έχει; Το ίδιο πράγμα είναι… Εκτός κι αν το δεύτερο δεν φαίνεται.
   • 2
    1
    πρωτον το αρθρο ειναι τρομολαγνο πατοκορφα χωρις να δινει λυση, μας εξηγει τι δεν μπορουμε να κανουμε υπονοωντας οτι καλα ειναι να καθισουμε στα αυγα μας και να μην παιζουμε με την εξουσια. Δευτερον, μπαινω σας δινω λυση με 50ευρω, και ακομη επιμενετε να φοβαστε. Ε τι θελετε να σας τα μοιρασω κιολας? Δεν παιρνετε ενα ψαλιδι να τα κοψετε λεω? Βασικα επειδη σας σκεφτομαι ως σκεπτομενα ακομη οντα θα σας ξεκινουσα ολους απο τη βασικη εκαπιδευση……δλδ. μην ξεραινετε τα μυαλα σας και τα αρχ…δια σας στο πηδημα και στη μαλα@@@@α. Εαν σας μεινει εγκεφαλικο υγρο θα αρχιεσετε να σκεφτεστε και σαν αντρες για να αμυνθειτε του χειροτερου εχθρου σας της ηττοπαθειας.
    • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 18 Μαρτίου 2017 @ 21:38
     2
     0
     1. Το άρθρο αυτό, αφορά την οπλοκατοχή, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Τις λύσεις, τις δίνω σε άλλο άρθρο. 2. Δεν υπονοώ να καθίσουμε στ αυγά μας, όπως μπορείς να διαπιστώσεις από λεγόμενά μου σε σχόλια και σε άλλα άρθρα. 3. Κανένας δεν φοβάται τίποτα, όπλο έχω και δεν πρόκειται να το δώσω με κανέναν νόμο (πάνω απ το πτώμα μου θα το πάρουν) και όποτε χρειαστεί φτιάχνω κιώλας κ.π.α που δεν θα αναλύσω δημόσια. 4. Ποια βασική εκπαίδευση, σε τι; Ποια ηττοπάθεια; Πως το λες αυτό για μένα; Μ έχεις γνωρίσει και από που το συμπέρανες; 5. Τι έπαθες στα καλά καθούμενα; Ποιος σε πείραξε; Μια χαρά δεν τα λέγαμε ποιο πριν;
     • 1
      0
      να εξηγηθω λοιπον΄ οπως εδω ετσι και εξω εαν ρωτησεις ποιος θα πολεμησει για την οικογενεια του αντιστεκομενος στην εξουσια (που ειναι και ο πρωτος εχθρος περιλμαβνομενων και των συνεργων τους ολων των σωματων ασφαλειας, στρατου κλπ κοτοπουλων των Ε.Δ), ενα 90% θα χεστει πανω του με την ιδεα και μονο της παρανομιας και του μπατσου που θα τον κυνηγησει να του παρει την καραμπινα οπως θα καταλαβες και απο τις απαντησεις. Αναλυθηκε εκτενως το νομικο πλαισιο και βασικα τι δεν μπορουμε να κανουμε (τιποτα) για την οπλοκατοχη σε ενα αρθρο που εχει επαναληφθει αποσπασματικα σε πολλα παρελθοντικα αρθρα και ολα κατεληγαν τουλαχιστον σε απογνωση του κοινου ητοι ηττοπαθεια, συμπεραινοτνας οτι καλυτερα ειναι να μην αμυνθουμε παρα να μπλεξουμε με τις πουταν@@@ες…. Δεν μπορουσες να πεις «παιδια μπορειτε να παιξετε το συστημα εαν θελετε, και να μην σας παρει χαμπαρι κανενας» αφου γνωριζεις τον τροπο? Βλεπεις οι ειδημονες των Ε.Δ ειναι μονο για παρελασεις και να φωναζουν συνθηματα, δεν βγηκε κανεις εστω να γραψει τι πρεπει να κανουμε για να τους αντιμετωπισουμε αυτους τους ιδιους ως προδοτες που ειναι. Ερχεσαι και εσυ λοιπον και μας εξηγεις το νομο ως συμπληρωμα στην απελπισια. θα ελεγα Ομως οτι εφοσον αρχισες να γραφεις 1, δωσε γνωση οπως ζητηθηκε ηδη απο μερικους 2, αυτοπεποιθση 3, ελπιδα. Ενα ποσοστο 95% που διαβαζει ειναι παιδια της πολης που αμφιβαλω εαν ξερουν τι εστι μαχαιρι πλεον…..οποτε εχεις δουλεια μπροστα… Εντωμεταξυ (οσον αφορα την ηττοπαθεια) εδωσα και μερικα ψηγματα για το πως δημιουργειται η γνωση και η αυτοπεποιθηση – δυναμη μεσω εγκρατειας και μη απωλειας των εγκαφαλικων υγρων για να το μαθετε ολοι σας εαν δεν το καταλαβατε ηδη ακομη οτι οποιος χανει την ενεργεια του και το μυαλο του στο πηδημα δεν ειναι πια αντρας. Το ξερετε ολοι οτι η θλιψη ακολουθει το πηδημα και η ηττα γινεται το κυριαρχο συναισθημα. Δεν συζηταμε πλεον για αυτοελεγχο (το κυριαρχο συστατικο της ζωης). Σε αυτο το μοτιβο εαν προσθεσουμε και διασπαρτες πληροφοριες απελπισιας μενει μονο ενα πραγμα…..ο καναπες. Επομενως χαλαρωσε δεν εχω τιποτα μαζι σου περαν των οσων πρεπει να αλλαξεις ως υπευθυνος αρθρογραφος. Προσωπικα δεν θα διαβαζα τα Κατοχικα γιοτι πλεον εδω και χρονια η κατασταση μυριζει μπαρουτι απο μακρυα και δεν χρειαζεται καποιος αλλος να στο πει, αλλα το κανω για να δω σε τι ψυχολογια βρισκεται ο ελληνας. Μπορει να ειμαστε φιλοι αλλα μπορει και να κιοτεψεις μπρος στο θανατο οποτε πρεπει να ξερω πχ, οτι μπορει να βλεπω οτι υπαρχουν αντρες γυρω αλλα μεσα να ειναι αδειοι….κακοξοδεμενοι εγκεφαλοι στην ακρατεια και στην μπυρα που μπορει να γινουν επικινδυνοι….Για τον ιδιο λογο παρεπιμπτονως βλεπω και surviror. Ελληνες χαρακτηρες σε αντιξοες συνθηκες επιβιωσης…Το να γνωριζεις το χειρισμο πιθανον επικινδυνου ατομου συμπεριλμβανομενου και του εαυτου σου ειναι η ονομασια του παιχνιδιου πλεον που λεγεται ζωη. Δωσε τα φωτα στο λαο. Οποιος ενας ειναι ετοιμος για το επομενο βημα απο τους 100 που θα σε διαβασουν αξιζει να το κανεις.
     • ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ 19 Μαρτίου 2017 @ 02:05
      1
      0
      Δεν τσατίστηκα, καμία σχέση, συζήτηση κάνουμε απλά με παρεξένεψε. Τέλοσπάντων, κατάλαβα το σκεπτικό και συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Και έλαβα υπ όψην σοβαρά το τελευταίο που ανέφερες…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί