14:29 - 02/03/2017

Πολιτοφύλακες κρατούν ομήρους σε χρυσωρυχείο του Κονγκό

Πολιτοφύλακες είναι οι δράστες της απαγωγής πέντε εργαζομένων στο χρυσωρυχείο Ναμόγια της εταιρείας Banro στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σε εγκαταστάσεις της ίδιας εταιρείας μέσα σε ένα μήνα.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι απαχθέντες είναι ένας γάλλος υπήκοος, ένας Τανζανός και τρεις Κονγκολέζοι.

Η επίθεση στο χρυσωρυχείο εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης και έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε στο Reuters ο ο Κρισπίν Μουτβέντου, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι τοπική πολιτοφυλακή είχε διατυπώσει πρόσφατα απειλές εις βάρος της εταιρείας.

Στα τέσσερα χρυσωρυχεία της καναδικών συμφερόντων εταιρείας Banro που βρίσκονται στο ανατολικό Κονγκό έχουν σημειωθεί καθιστικές διαμαρτυρίες από παράνομους ανθρακωρύχους καθώς και από ένοπλες οργανώσεις, κάποιες από τις δεκάδες πολιτοφυλακές που παραμένουν ενεργές παρά τον επίσημο τερματισμό της σύγκρουσης στην περιοχή το 2003.

Τρεις αστυνομικοί και ένας δράστης σκοτώθηκαν τον περασμένο μήνα όταν ένοπλοι ληστές εξαπέλυσαν επίθεση στο χρυσωρυχείο Τουανγκίζα της Banro που βρίσκεται στη γειτονική επαρχία του Νότιου Κίβου.
Πηγή

Loading...
Σχετικά με Chris_
Κανείς δεν είναι τέλειος και Τίποτα δεν είναι τυχαίο, γιαυτο ψάξε κάτω από την επιφάνεια.. Οτι δεν καταλαβαίνεις δεν ειναι μαλακία και μπορείς να γίνεις καλύτερος, αρκεί να προσπαθήσεις. Μην κάνεις οτι δεν θες να σου κάνουν. Μας αξίζει καλύτερη ζωή και αρκεί μόνο να την ζητήσουμε, φανταστούμε.. Το κλειδί είναι η Πίστη.!!!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί