09:01 - 09/02/2017

Πώς έκαναν σεξ οι λαοί της αρχαιότητας

Η ανθρωπότητα επικεντρώθηκε φιλάρεσκα στη σεξουαλική της ικανοποίησή ήδη από τις πρώτες στιγμές της κοινής ζωής.

Κι ενώ οι συντηρητικοί κύκλοι διατείνονται σταθερά ότι το σεξ καταναλώνει πλέον όλη τη ζωτική ενέργεια των κοινωνιών, δεν έχουν ιδέα προφανώς τι γινόταν στην αρχαιότητα!

Ο άνθρωπος λάτρεψε τη σεξουαλική δραστηριότητα και την ανήγε σε μορφή προσωπικής έκφρασης, συνδέοντάς τη με πολιτισμικά έθιμα και κοινωνικές ζυμώσεις.

Και το έκανε μάλιστα ήδη από τις πρώτες στιγμές του ανθρώπινου πολιτισμού, όπως αποδεικνύουν εξάλλου τα ερωτικά βοηθήματα που έχουν ανακαλυφθεί και μας έρχονται από τη Λίθινη Εποχή! Την Παλαιολιθική Περίοδο, κάπου 30.000 χρόνια πριν, όταν ο άνθρωπος έμαθε δηλαδή να φτιάχνει και να χρησιμοποιεί τεχνουργήματα και εργαλεία από πέτρα.

Είναι όμως και το άλλο: το πολύχρωμο, ολοζώντανο και φαντασμαγορικό σεξ των αρχαίων προγόνων μας παραήταν προοδευτικό για τις σημερινές πουριτανικές δυτικές κοινωνίες. Όλες οι πληροφορίες προέρχονται από το συλλογικό σύγγραμμα «International Handbook of Animal Abuse and Cruelty: Theory, Research and Application» του Purdue University, που έρχεται να φωτίσει το πώς την «έβρισκαν» οι μακρινοί μας πρόγονοι…

Το σεξ χωρίς εκσπερμάτιση

Πώς έκαναν σεξ οι λαοί της αρχαιότητας - Εικόνα

Η Άπω Ανατολή είχε μια βαθύτατη γνώση για το σεξ μελετώντας και σπουδάζοντας το θέμα ήδη από πολύ νωρίς. Ο ταοϊσμός περιστράφηκε εξάλλου γύρω από τη ζωτική ενέργεια που ενυπάρχει σε οτιδήποτε έχει μέσα του ζωή και ο συμβολισμός του μίλησε για το γιν και το γιανγκ, τη θετική και την αρνητική ενέργεια, η εξισορρόπηση των οποίων είναι πρωταρχικής σημασίας για την επίτευξη της πνευματικής αρμονίας αλλά και της σωματικής ευεξίας.

Μιλώντας για το ανθρώπινο σώμα, το τσι μετατρέπεται στη ζωογόνο δύναμη που μας κρατά στη ζωή, καθώς κάθε απώλειά της ισοδυναμεί με αρρώστια ή ακόμα και θάνατο. Και από όλα τα σωματικά υγρά και ουσίες, αυτό που περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες ζωοδότρας ενέργειας είναι το σπέρμα. Ήταν αυτή η πεποίθηση που έκανε τους αρχαίους πιστούς του ταοϊσμού να πιστεύουν ότι ο άντρας δεν έπρεπε να χάνει μεγάλες ποσότητες σπέρματος.

Κι έτσι οι αρχαίοι Κινέζοι συμβουλεύονταν να μην εκσπερματίζουν κατά τη σεξουαλική επαφή, μιας και ποιος θα ήθελε να ξεζουμιστεί από όλη τη ζωτική δύναμή του; Και επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, η φιλοσοφία του ταοϊσμού διατεινόταν πως ήταν πρωτίστως μέσω του σεξ που αναπληρώνει ο άνθρωπος τη ζωογόνο ενέργειά του, ιδιαιτέρως αν αυτό λαμβάνει χώρα με πανέμορφες παρθένες!

Κι έτσι οι Κινέζοι της αρχαίας εποχής έπρεπε να κάνουν πολύ και καλό σεξ, φτάνει να μην εκσπερμάτιζαν…

Ο στοματικός έρωτας προέρχεται από τους θεούς

Πώς έκαναν σεξ οι λαοί της αρχαιότητας - Εικόνα1

Η παλιότερη καταγραφή αναφορικά με την πρακτική του στοματικού έρωτα μάς έρχεται από την αρχαία Αίγυπτο και τον παμπάλαιο μύθο για την ανάσταση του Όσιρι. Ο θεός Όσιρις δολοφονήθηκε όπως ξέρουμε από τον αδερφό του Σετ, ο οποίος τεμάχισε κατόπιν το πτώμα του και διασκόρπισε τα κομμάτια του στα μήκη και τα πλάτη της Γης. Η αδελφή και σύζυγός του, Ίσις, μάζεψε τα κομμάτια του για να τον αναστήσει, μόνο που δεν βρήκε ποτέ το πέος του.

Και καθώς δεν ήθελε να παραδώσει τον εραστή της στα σκοτάδια του θανάτου, του έφτιαξε ένα φαλλικό ομοίωμα από πηλό, μέσω του οποίου του εμφύσησε ξανά τη ζωή με στοματική επαφή. Εξαιτίας των θεϊκών περιπετειών με τον στοματικό έρωτα, η πρακτική δεν θεωρούνταν ηθικά απεχθής στην Αίγυπτο, ούτε ταμπού. Και ήταν μάλιστα οι Αιγύπτιες (αλλά και οι γυναίκες της Φοινίκης) οι πρώτες που έβαψαν κόκκινα τα χείλη τους για να διαφημίσουν το σημείο και τη δεξιοτεχνία τους στο στοματικό σεξ!

Αντίθετα όμως από τους Αιγύπτιους, οι Ρωμαίοι ήταν φανατικά κατά του στοματικού έρωτα, θεωρώντας τον βίτσιο ακόμα χειρότερο και από το πρωκτικό σεξ. Στη ρωμαϊκή κοινωνία ήταν εξάλλου διαδεδομένη η φήμη ότι οι άνθρωποι που επιδίδονταν σε στοματικό έρωτα είχαν πολύ κακή αναπνοή! Οι Ρωμαίοι απεχθάνονταν τόσο το στοματικό που δεν καλούσαν καν σε δείπνο όσους είχαν την απαγορευμένη ρετσινιά.

Αυτά ίσχυαν βέβαια για τους ρωμαίους πολίτες, μιας και αυτός που δεχόταν τη στοματική απόλαυση δεν είχε κανένα κοινωνικό πρόβλημα. Κι έτσι οι Ρωμαίοι έβαζαν τις σκλάβες ή τις πόρνες τους να κάνουν το «κακό», κρατώντας όλους ικανοποιημένους…

Τα παμπάλαια ερωτικά βοηθήματα

Πώς έκαναν σεξ οι λαοί της αρχαιότητας - Εικόνα2

Το παλιότερο σεξουαλικό παιχνίδι που βρέθηκε ποτέ ήταν ένα λίθινο ερωτικό τεχνούργημα ηλικίας πάνω από 26.000 ετών! Πόσο κυρίαρχη και διαδεδομένη ήταν όμως η χρήση ερωτικών βοηθημάτων στους προϊστορικούς οικισμούς; «Πάρα μα πάρα πολύ», είναι η απάντηση!

Οι άνθρωποι των σπηλαίων τού έδιναν να καταλάβει, όπως και οι κατοπινοί πολιτισμοί και ειδικά ο πανάρχαιος αιγυπτιακός. Η Κλεοπάτρα εξάλλου, όπως μας παραδίδουν οι αιγύπτιοι χρονογράφοι, ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε δονητή! Δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένη με το απλό ερωτικό της βοήθημα, γι’ αυτό και έβαλε να της γεμίσουν ένα κούφιο κολοκύθι με μέλισσες. Κι ενώ η πραγματικότητα της ιστορίας αποτελεί αντικείμενο διαμάχης, είναι γνωστό ότι οι Αιγύπτιοι αγαπούσαν ιδιαιτέρως τη χρήση ερωτικών βοηθημάτων.

Αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι βάδισαν στον ίδιο δρόμο και, επιστημονικά πνεύματα καθώς ήταν, έβαλαν να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα των ερωτικών παιχνιδιών τους. Δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι με την υφή του ξύλου ή της πέτρας πάνω στον δονητή, κι έτσι έφτιαξαν δερμάτινα φαλλικά ομοιώματα για να αντλούν ικανοποίηση σαν να επρόκειτο για πραγματικό πέος.

Τα ποιοτικά ερωτικά βοηθήματα των αρχαίων Ελλήνων, «όλισβους» τους έλεγαν οι πρόγονοί μας, διαδόθηκαν στον ελληνικό κόσμο και βρήκαν τη θέση τους ακόμα και στη γραμματεία (όπως στην αριστοφανική «Λυσιστράτη»!)…

Δάνεισέ μου τη γυναίκα σου

Πώς έκαναν σεξ οι λαοί της αρχαιότητας - Εικόνα3

Στον αρχαίο, προ-ισλαμικό, αραβικό πολιτισμό υπήρχε ένα ιδιαίτερο έθιμο που περιστρεφόταν γύρω από δανεισμούς συζύγων. Δεν λάμβανε μάλιστα χώρα μόνο για αύξηση πολιτικής επιρροής ή οικονομικά οφέλη, καθώς ήταν μια πρώιμη εκδήλωση της ευγονικής.

Γι’ αυτό και αφορούσε κυρίως στις χαμηλές κοινωνικά τάξεις, οι οποίες έψαχναν έτσι να αποδώσουν καλύτερους απογόνους και να εξευγενίσουν τη γενιά τους. Οι σύζυγοι δεν δάνειζαν λοιπόν τα στεφάνια τους στον οποιονδήποτε. Μόνο διακεκριμένα μέλη της κοινότητας και άνθρωποι με επιθυμητά χαρακτηριστικά μπορούσαν να κάνουν σεξ με μια παντρεμένη, με σκοπό πάντα τη γονιμοποίηση της ξένης συζύγου. Όσο για τα παιδιά που θα απέδιδε η γέννα, θεωρούνταν τέκνα του συζύγου και όχι του βιολογικού πατέρα.

Η πρακτική μάλιστα ήταν πολύ απλή στην εκδήλωσή της: ο σύζυγος έστελνε τη γυναίκα του στο σπίτι του εκλεκτού, όπου παρέμενε μέχρι να μείνει έγκυος, ακόμα και αν περνούσαν βδομάδες ή μήνες. Για να μπορεί μάλιστα ο σύζυγος να διεκδικήσει το παιδί της γυναίκας του ως δικό του, έπρεπε να απέχει από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα όσο διαρκούσε η περίοδος γονιμοποίησης της καλής του.

Αν ο σύζυγος κατάφερνε να συγκρατήσει τις ορμές του για όσο διάστημα η γυναίκα του ζούσε με τον τρίτο της σχέσης, τότε η κοινωνία αποδεχόταν το παιδί ως δικό του…

Περί κτηνοβασίας

Πώς έκαναν σεξ οι λαοί της αρχαιότητας - Εικόνα4

Η σεξουαλική ένωση ανθρώπου και ζώου είναι όσο πιο αρχαία παίρνει. Σκάλισμα σε οστό που βρέθηκε σε γαλλικό σπήλαιο και χρονολογείται πριν από 25.000 χρόνια παρουσιάζει μια λιονταρίνα να διατρέχει με τη γλώσσα της ανθρώπινα γεννητικά όργανα. Αλλά και μια εικόνα ανθρώπου που επιδίδεται σε σεξουαλική πράξη με ένα γαϊδουράκι εντοπίστηκε σε σπήλαιο της Ιταλίας και χρονολογείται στον 7ο αιώνα π.Χ.

Πάμπολλες ακόμα αναπαραστάσεις μάς έρχονται από παντού στον κόσμο (από σπήλαια της Σιβηρίας μέχρι Κίνα και Ινδία) και από εποχές πολύ πρώιμες για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Η κτηνοβασία ήταν τόσο διαδεδομένη στις σεξουαλικές συνήθειες των αρχαίων που η Βίβλος έπρεπε να την αναφέρει ειδικά, υποσχόμενη θάνατο σε όσους αρέσκονταν να κάνουν σεξ με ζώα.

Οι Έλληνες είχαν τον μύθο της Λήδας με τον κύκνο (μεταμορφωμένος Δίας), αλλά και οι Μινωίτες την Πασιφάη, τη γυναίκα του Μίνωα που ερωτεύτηκε έναν ταύρο και ζήτησε από τον Δαίδαλο να της φτιάξει ένα ομοίωμα αγελάδας ώστε να συνευρεθεί ερωτικά με το ζώο (η ένωσή τους απέδωσε τον Μινώταυρο). Οι Έλληνες πίστευαν ακόμα, όπως ακριβώς και οι Αιγύπτιοι, ότι η κτηνοβασία ήταν ο καλύτερος τρόπος για να θεραπευτεί κάποιος από τη νυμφομανία!

Ήταν όμως και πάλι οι Ρωμαίοι αυτοί που θα έκαναν την κτηνοβασία σωστή μορφή τέχνης, καθώς ακόμα και φίδια μετέτρεπαν σε σεξουαλικά βοηθήματα. Αντίστοιχα θεάματα φιλοξενούνταν κάθε τόσο στο Κολοσσαίο, όπου άντρες και γυναίκες σέρνονταν ως εκεί για να βιαστούν από ζώα.

Κι ενώ η κτηνοβασία ήταν διαδομένη στους λαούς της Μεσογείου, ήταν και πάλι οι Αιγύπτιοι αυτοί που κρατούσαν τα πρωτεία. Όπως μας παραδίδει εξάλλου ο Ηρόδοτος, που σοκαρίστηκε όσο να πεις με την απήχηση της κτηνοβασίας στην Αίγυπτο, ήταν πολύ κοινό θέαμα να βλέπεις νεαρά κορίτσια να επιδίδονται σε σεξουαλικές επαφές με τράγους και ελάφια.

Οι αιγύπτιοι χρονογράφοι μάς εξομολογούνται όμως και κάτι ακόμα: ούτε οι κροκόδειλοι δεν γλίτωναν από την ανθρώπινη σεξουαλική μανία! Όπως μας λένε, οι κυνηγοί κροκοδείλων συνήθιζαν να βιάζουν τους θηλυκούς κροκόδειλους πριν τους σκοτώσουν…
Πηγή

Loading...
Σχετικά με Chris_
Κανείς δεν είναι τέλειος και Τίποτα δεν είναι τυχαίο, γιαυτο ψάξε κάτω από την επιφάνεια.. Οτι δεν καταλαβαίνεις δεν ειναι μαλακία και μπορείς να γίνεις καλύτερος, αρκεί να προσπαθήσεις. Μην κάνεις οτι δεν θες να σου κάνουν. Μας αξίζει καλύτερη ζωή και αρκεί μόνο να την ζητήσουμε, φανταστούμε.. Το κλειδί είναι η Πίστη.!!!

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. 24
  2
  ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ΑΛΑΤΙΕΡΕΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ [ ΧΑ ΧΑ ]…ΥΓ. ΑΡΕ ΓΙΟΥ Ε ΣΕΞ ΜΑΣΙΝ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
  • 4
   1
   Έλα ρε τρελε το ΤΕΝΞ θα αναλάβει τη βόμβα. Εγγύηση τίποτα δεν θα γίνει.. Ο Δήμος απλά δεν θα καταφέρει την εκκένωση.. Υ.γ. κουιζ.. Πόσο θα πάρει ο Πυροτεχνουργος που θα εξουδετέρωση τη βόμβα? Για να σας δω πόσοι είστε διαβασμένοι..
   • 4
    0
    13,40 ΕΥΡΩ…ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ…ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 2. 10
  0
  Μπορουν να χαρακτηριστουν οι εποχες αυτες ,ως σεξουαλικη απελευθερωση ..,’η ως εποχες παρακμης της ανθρωπινης αυτογνωσιας; Σημερα βεβαια δεν διαφερει και πολυ ο τροπος των ..’ερωτικων’ συνευρεσεων …αφου εχει προστεθει και η μεθοδος της τεχνολογικης χρησης , του εξ’….αποστασεως σεξ!!! Μια μορφη δηλ. του συγχρονου ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΥ!!!…Οι προοδευτικοι λοιπον ,’απελευθερωμενοι’ κυβερνητες μας , λατρεις και νοσταλγοι(;) ισως των μεθοδων αυτων του ερωτισμου ,ΤΟ ΕΙΣΑΓΑΓΟΥΝ και στην Ελληνικη κοινωνια ,ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΙ …’ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ’ μαθημα στα ανηλικα Ελληνοπουλα ,ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ την ‘οπισθοδρομικη’ και ‘σκοταδιστικη’ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!——–Πραγματι…οι φωστηρες αυτοι…’εντοπισαν’ και ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ το επιπεδο των Ελληνοπουλων…ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ !!!!….Οσο για το κειμενο αυτο ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ … (απο τοτε που μπορει να καταγραφει)..,ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!
 3. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 9 Φεβρουαρίου 2017 @ 10:24
  4
  2
  Το αποκρυφιστικό υπόβαθρο της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας Για να γίνει πιο ξεκάθαρο το αποκρυφιστικό υπόβαθρο στο οποίο βασίζεται η Σφαιρική Αντιληπτικότητα θα παραθέσουμε και άλλα, πιο χτυπητά, στοιχεία. Καταρχάς, κατά το έτος 2013 η ομάδα συμμετείχε με περίπτερο ή και με ομιλίες στα δύο φεστιβάλ «θεραπειών» «Therapy Planet Festivals», στο «Φεστιβάλ Αστρολογίας και Ευεξίας» και σε φεστιβάλ με γιόγκα, πολεμικές τέχνες κλπ («Body in Balance»). Επίσης, μετείχε στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ρέικι. Το βίντεο που έχουν αναρτήσει στο Facebook, με τίτλο «The Sun᾽s Gate through Music-Global Perceptiveness» («Η Πύλη του Ήλιου διαμέσου της Μουσικής-Σφαιρική Αντιληπτικότητα») είναι γεμάτο με εικόνες που συναντούμε σε έντυπα και βίντεο των ομάδων της «Νέας Εποχής». Οι εικόνες αυτές συνοδεύονται από τραγούδι με τα λόγια «Έρχονται οι μέρες του φωτός. Μια εποχή τελειώνει». Σε άλλο βίντεό τους κάνουν λόγο για την «έλευση νέων ενεργειών στη γη». Στο βίντεο αυτό, το οποίο μάλιστα αποτελεί και εταιρική παρουσίασή τους, ακούμε και διαβάζουμε «η επικείμενη ευθυγράμμιση της Γης με το κέντρο του Γαλαξία μας θα φέρει ισχυρές, νέες ενέργειες στη Γη. Θέλουμε να βοηθήσουμε την ανθρωπότητα να κάνει τη μετάβαση σε αυτή τη νέα κατάσταση…Αν καταφέρεις να απελευθερώσεις τη συνείδησή σου… τότε μπορείς να γίνεις μέρος της Συμπαντικής Αλήθειας».[29] Αυτά τα περί «επικείμενης ευθυγράμμισης της Γης με το κέντρο του Γαλαξία» δεν ευσταθούν επιστημονικά, μάλιστα έχουν διαψευσθεί από τη ΝΑΣΑ, αλλά αντίθετα χρησιμοποιούνται κατά κόρον από αποκρυφιστικές ομάδες, η δε «έλευση νέων ενεργειών» είναι συχνή διδασκαλία ομάδων που κινούνται στο χώρο του πνευματισμού[30]. Στα σεμινάριά τους κάνουν λόγο για «θετικές σκέψεις [που] μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία» [31] και μας λένε ότι με την ενέργειά μας θα υλοποιήσουμε όλα όσα θέλουμε μέσω φαντασίας. «Μοναδικές ιδέες και πρωτότυπα όνειρα που περιμένουν εσένα να τα προσεγγίσεις και να τα “υλοποιήσεις“…Διότι ήδη υπάρχουν, άυλα, στα δωμάτια της ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. Εσύ θα βάλεις την ενέργειά σου για να τους δώσεις υλική υπόσταση. Είναι εκεί και σε περιμένουν. Μόνον όμως, αν έχεις μπει στη διαδικασία να “απολυμανθείς“ απ᾽ τα ψυχικά σου απόβλητα!…Απαλλάξου λοιπόν απ᾽ ό,τι σε βαραίνει, σε μολύνει, σ΄ απομακρύνει απ᾽ την χαρά…»[32]. Ακόμα, στην ιστοσελίδα τους διαβάζουμε ότι «το Νερό έχει μνήμη και συνείδηση» και για τα «κάθε είδους αρνητικά συναισθήματα… τα οποία προκαλούνται από τις αρνητικές σκέψεις και παράγουν αρνητικές συμπεριφορές ή αποτελέσματα μειώνοντας το σθένος μας (α-σθένεια)… Ας σκεφτούμε τι καταγράφεται στο περιβάλλον -στον πλανήτη μέσω του νερού όταν εκπέμπουμε αρνητισμό»[33]. Και ως λύση προτείνονται: α) τα θετικά μηνύματα- «Επικοινωνώντας θετικά μηνύματα δημιουργούμε πραγματικότητες στο περιβάλλον μας και στις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας, που μας γεμίζουν με ευτυχία»[34] και β) η «γαλούχηση μιας θετικής εικόνας του εαυτού», ώστε να μετατραπεί «κάθε ψυχικό απόβλητο σε θετικό, καθαρό φως»[35]. Όλα αυτά όμως ακυρώνουν την έννοια της αποτυχίας, της αστοχίας, της αμαρτίας διότι αυτά είναι αρνητικά και άρα πρέπει να μην τα σκεφτόμαστε. Έτσι η διδασκαλία περί «θετικής σκέψης» οδηγεί στην ακύρωση της μετανοίας και συνεπώς έχει επικίνδυνες σωτηριολογικές συνέπειες. Και φυσικά η πίστη ότι μέσω «θετικής σκέψης» θα επηρεαστεί η πραγματικότητα εντάσσεται στο χώρο του αποκρυφισμού. Το 2011 έκανε την εμφάνισή της η «Φωτοανέλιξις» η οποία κάνει «βιοσυντονισμούς χώρων με τη μέθοδο της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας»[36]. Η «Φωτοανέλιξις» έχει την ίδια έδρα με την Σχολή Σφαιρικής Αντιληπτικότητας[37] και διαφημίζει ότι «εφαρμόζει υπηρεσίες Βιοσυντονισμού που βασίζονται στη μέθοδο της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας με στόχο τον εντοπισμό δυσαρμονιών και την αποκατάσταση της ισορροπίας στους χώρους… Ο Βιοσυντονισμός είναι μέθοδος εξισορρόπησης και κάθαρσης του χώρου από τιςαρνητικές ενέργειες που υπάρχουν σ᾽ αυτόν…Αποκαθιστά την ενεργειακή ροή στο χώρο, μετατρέποντάς την σε πηγή θετικής ενέργειας, εσωτερικής ισορροπίας και αρμονίας»[38]. Στον Οδηγό Σπουδών τους διαβάζουμε ότι κάνουν «κάθαρση οντοποιημένων εμποδίων» με βιοσυντονισμό και ασκήσεις εμπνευσμένης γεωμετρίας[39]. Το Σεπτέμβριο 2011 διοργάνωσαν σεμινάριο για την «τέχνη της αναπνοής»[40]. Τα σεμινάρια με αυτό τον τίτλο συνήθως επικεντρώνονται σε ανατολικοθρησκευτικές και αποκρυφιστικές πρακτικές. Τον Ιούνιο του 2012 διοργάνωσαν το 6ο ετήσιο Καλοκαιρινό Σεμινάριο Σφαιρικής Αντιληπτικότητας που είχε τον τίτλο «Πώς μπορούμε ενισχύοντας την Αγάπη μας να ανοίξουμε την Πύλη του Ήλιου». Εντύπωση προκαλεί η εκτενής χρήση αποκρυφιστικής ορολογίας στο εν λόγω σεμινάριο και γενικότερα στα κείμενά τους. Διαβάζουμε από την περιγραφή του Σεμιναρίου: «Εμείς επιλέγουμε να μιλήσουμε για την καθαρή ενέργεια της Αγάπης και πώς, ενισχύοντάς την, μπορούμε να έλξουμε νέες εξελίξεις. Τι είναι όμως αυτή η ενέργεια και πώς μπορεί να συνδέεται με την έντονη ηλιακή δραστηριότητα, που παρατηρείται στις μέρες μας;…Τι είναι η πύλη του Ήλιου και ποιος ο ρόλος της στη συνειδησιακή μετάβαση του πλανήτη; Πώς μπορούμε μέσω της αγάπης να συμμετέχουμε στη διάνοιξη αυτής της πύλης;»[41]. ´Αλλα παραδείγματα αποκρυφιστικής ορολογίας: «Μετακινείς το σώμα σου κάνοντας βήματα εν δράσει, δηλαδή κάνεις πράξη και γειώνεις την έμπνευση σου»[42] – «Μέσω των γεωμετρικών σχημάτων εντοπίζουμε αυτό που μας μπλοκάρει και μας δημιουργεί πρόβλημα και μπορούμε να το “καθαρίσουμε“»[43]. Στο βιβλίο τους «ΦΑΝΤΑΣΙΑ- η μεγάλη Diva» διαβάζουμε ξεκάθαρη αποκρυφιστική, ανατολικοθρησκευτική διδασκαλία για την κουνταλίνι και τα «ενεργειακά κέντρα». «Η κουνταλίνι είναι μια ενεργειακή δομή, η οποία βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης…Για να την ενεργοποιήσει κάποιος πρέπει να ακολουθήσει μια σειρά από ειδικές ασκήσεις. Αν κατορθώσει κανείς να αφυπνίσει την κουνταλίνι του, περνάει σε ένα άλλο επίπεδο συνειδητότητας»[44]. Σε διάφορες σελίδες του βιβλίου υπάρχει ανάλυση της εξωχριστιανικής δοξασίας περί «ενεργειακών κέντρων»[45] (και με εικόνες) και μάλιστα συνδυασμένης με τη θεωρία της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας. Επίσης γίνεται λόγος για την εξωαισθητηριακή αντίληψη (ESP)[46], η οποία αποτελεί βασική διδασκαλία της παραψυχολογίας. Σύμφωνα με το «Λεξικό των Νέων Θρησκευτικών Κινημάτων» του Irving Hexham, οι ισχυρισμοί περί εξωαισθητηριακής αντίληψης «έχουν δύο προβλήματα: 1. σαφώς παραβιάζουν τους γνωστούς νόμους της σύγχρονης επιστήμης και 2. γίνονται σε συνάρτηση με αλλόκοτες θεολογίες που προέρχονται από γιογκικές θρησκείες και τον πνευματισμό και στερούνται οποιασδήποτε λογικής εξήγησης»[47]. Το βιβλίο περιέχει ασκήσεις καθοδηγούμενης φαντασίας/οραματισμού[48], μαζί μάλιστα με τη συμβουλή να τελεστούν με τις παλάμες των χεριών «στραμμένες προς τα πάνω»[49], κοιτάζοντας προς την ανατολή και με τη σπονδυλική στήλη όρθια, διότι, λένε, η σπονδυλική στήλη «λειτουργεί ως κεραία [και] πρέπει να έχει κατεύθυνση προς τον ουρανό»[50]. Όλα αυτά μας κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται για απλές «νοητικές ασκήσεις ή ασκήσεις φαντασίας», όπως ισχυρίζονται. 6. Σύνδεση με τον πνευματισμό Μελετώντας τον οδηγό σπουδών τους[51] διαπιστώνουμε ότι το δεύτερο κλειδί της μεθόδου, αυτό που ονομάζουν «εικονοποίηση» δεν είναι τίποτε άλλο από οραματισμός, το γνωστό visualization. Εξάλλου, οι ίδιοι το γράφουν στην Αγγλική έκδοση του οδηγού τους, χρησιμοποιούν δηλαδή τον όρο visualization. Στον οδηγό διαβάζουμε για «ενεργειακά κέντρα»[52], για «ενεργειακούς τόπους»[53], για τον εαυτό σου που «είναι μέρος ενός συνόλου ανώτερης συνείδησης»[54] και ότι «ανακαλύπτεις οχήματα μεταφοράς συνείδησης σε ανώτερα πεδία γνώσης»[55]. Στη Σχολή Σφαιρικής Αντιληπτικότητας «μαθαίνεις ναευθυγραμμίζεις το υλικό-ψυχικό-πνευματικό επίπεδο του είναι σου με τη δράση του ως πολυδιαστασιακού όντος-μέρους του όλου»[56], «μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι τιςπεριοριστικές ενέργειες και να τις μετασχηματίζεις σε δημιουργικές δονήσεις, που συντονίζονται με τη συμπαντική αρμονία και ισορροπία»[57], μαθαίνεις να «επαναπρογραμματίζεις τη συναισθηματική σου νοημοσύνη»[58]. Οι μαθητευόμενοι στη Σχολή περνούν και από «σεμινάριο εξισορρόπησης και εναρμόνισης των 5 στοιχείων». Διαβάζουμε πάλι στον οδηγό σπουδών τους: «στο σεμινάριο εξισορρόπησης και εναρμόνισης των πέντε (5) στοιχείων, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις βιωματικά τη δημιουργική ενέργεια του αέρα, της φωτιάς, του νερού, του μετάλλου και του αιθέρα και να μάθεις τα μυστικά της αέναης χρησιμότητάς τους. Το σεμινάριο αποτελείται από τέσσερα επίπεδα. Το κάθε επίπεδο δίδεται διαδοχικά σε περίοδο τεσσάρων (4) μηνών»[59]. Και υπάρχει και σεμινάριο «ενεργοποίησης της δύναμης του πυρός» «με μια ειδική άσκησης εμπνευσμένης γεωμετρίας, που δίδεται μόνο από τους εμπνευστές της μεθόδου»[60]. Ο εξωχριστιανικός προσανατολισμός εδώ είναι σαφής. Μετά από όλα αυτά δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι στη Σχολή Σφαιρικής Αντιληπτικότητας διδάσκουν ρέικι μάστερς[61]· μάλιστα η σύνδεση με τον «οδηγό» και η αναβάθμιση «οδηγού» που γράφουν ότι κάνουν, γίνεται «κατόπιν εισήγησης» του ρέικι μάστερ[62]. Επομένως, δεν μιλούμε μόνο για χρήση ορολογίας αποκρυφισμού, μιλούμε για πρακτικές channelling, δηλαδή πνευματισμού. Ή, όπως το περιγράφει δασκάλα της μεθόδου που διδάσκει στη σχολή, «o θεραπευτής είναι κανάλι της ενέργειαςη οποία περνάει μέσα από αυτόν για να φτάσει στο θεραπευόμενο»[63]. Δάσκαλοι μάλιστα της Σχολής έχουν ανοίξει παρακείμενο κέντρο με το όνομα «ΑΕΝΑΗ ΡΟΗ», στο οποίο διαφημίζουν ότι παρέχουν «υπηρεσίες βασισμένες στην πρωτοποριακή μέθοδο της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας» και διδάσκουν «Reiki Νέας Συνείδησης- Εξισορρόπηση και Εναρμόνιση μέσω των 5 στοιχείων-Εξισορρόπηση των ενεργειακών κέντρων- Light Beamer Pen (Χρωμοβελονισμό) – Ολιστικό Μασάζ και Shiatsu- Αναβαθμίσεις Reiki Master- Σύνδεση με οδηγό»[64] κ.α. «Ο στόχος μας», λένε «είναι ο σπουδαστής που θα ολοκληρώσει την εκπαίδευση να γίνει ο Θεραπευτής της Νέας Συνείδησης ώστε να προσφέρει εξισορρόπηση και ίαση στην ουσία της δυσαρμονίας στον άνθρωπο».[65] Πρέπει να τονιστεί ότι τα «κανάλια», μέσα από τις γνωστές δαιμονικές πρακτικές, κάνουν πνευματιστικές «αποκαλύψεις» και για τη σφαιρική αντιληπτικότητα. Λέει το «κανάλι»: «Είναι υπέροχο που βρίσκομαι ανάμεσά σας, είναι υπέροχο που σας αγκαλιάζω με την ενέργειά μου. Είναι υπέροχο που όλο αυτό το νιώθετε στο άλλο επίπεδο, που ονομάζεται σφαιρική αντιληπτικότητα»[66]. Σε άλλο channelling από τα Εργαστήρια Ανάληψης, λέει ο «Διδάσκαλος Sananda»: «Μέσα από την κρυσταλλική δόνηση τηςσφαιρικής αντιληπτικότητας, η Τρίτη διδασκαλία των ´Αλφα και Ωμέγα από την Συνομοσπονδία του Φωτός»[67]. Και σε άλλο channelling: «Μείνετε εκεί καθώς οι κωδικοποιήσεις που λαμβάνετε τώρα είναι οι κωδικοποιήσεις που θα αλλάξουν την ίδια την ουσία όλων όσων συνδέονται με μια σφαιρική αντιληπτικότητα για αυτό που ονομάζεται Γη, ανθρώπους της Γης και βασίλεια της Γης. Δια μέσου της συμπαντικής αποκεκαλυμμένης γνώσης Αγάπης Σοφίας, ομίλησα αληθώς -Διδάσκαλος Sananda»[68] κτλ.
  • 0
   1
   ΤΗ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΕΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ? ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ ΛΙΓΑΚΙ!!!ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΤΑΥΡΟ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΟΤΙ ΔΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΣΕ ΦΕΡΝΕΙ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΧΡΗΜΑ ΥΓΕΙΑ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ.ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΠΕΤΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΣ!!!!ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ!!ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ /ΑΠΟ ΤΟ ΘΙΒΕΤ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ/
 4. 8
  0
  Η μακαρίτισσα ηθοποιός βασιλειάδου εάν ζούσε θα εξέφραζε για άλλη μία φορά την άποψή της….»σόδομα και γόμορα»…..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί