21:12 - 28/12/2016

Αιματηρή επίθεση στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας

Τέσσερις άνδρες έριξαν ένα αυτοκίνητο πάνω σε ένα κυβερνητικό κτίριο στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας και πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, πριν πέσουν όλοι τους νεκροί από πυρά, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τα τελευταία χρόνια στη Σιντζιάνγκ–μια επαρχία πλούσια σε φυσικούς πόρους, στα σύνορα της Κίνας με άλλα κράτη της κεντρικής Ασίας–σε βίαια επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της μειονότητας των μουσουλμάνων Ουιγούρων και μέλη της εθνότητας των Χαν, που αποτελεί την πλειονότητα των κατοίκων της ασιατικής χώρας.

Η κινεζική κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για τις ταραχές σε ισλαμιστές εξτρεμιστές, ωστόσο οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξόριστοι μειονοτικοί αντιτείνουν πως η οργή για τον τρόπο που ασκεί την εξουσία το Πεκίνο και την καταστολή των θρησκευτικών και των πολιτιστικών δικαιωμάτων είναι η αιτία για τα επεισόδια. Η κυβέρνηση της Κίνας διαψεύδει πως καταστέλλει τα δικαιώματα των μειονοτικών στη Σιντζιάνγκ.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση των τοπικών αρχών, η επίθεση διαπράχθηκε λίγο μετά τις 17:00 (11:οο ώρα Ελλάδας). Οι τέσσερις «φονιάδες» οδήγησαν ένα αυτοκίνητο μέσα στην αυλή των γραφείων μιας τοπικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος και πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό πριν πέσουν νεκροί από πυρά, κατά την ίδια πηγή.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν κι άλλος ένας σκοτώθηκε στην επίθεση, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα έκανε λόγο περί «τρομοκρατικής επίθεσης», χωρίς να μεταδώσει άλλες λεπτομέρειες, πέραν όσων ανέφερε η ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Η κατάσταση στη Σιντζιάνγκ μέχρι σήμερα ήταν σχετικά ήρεμη φέτος, καθώς δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές επιθέσεις ή εκτεταμένα επεισόδια.

newsbeast.gr

Loading...
Σχετικά με Chris_
Κανείς δεν είναι τέλειος και Τίποτα δεν είναι τυχαίο, γιαυτο ψάξε κάτω από την επιφάνεια.. Οτι δεν καταλαβαίνεις δεν ειναι μαλακία και μπορείς να γίνεις καλύτερος, αρκεί να προσπαθήσεις. Μην κάνεις οτι δεν θες να σου κάνουν. Μας αξίζει καλύτερη ζωή και αρκεί μόνο να την ζητήσουμε, φανταστούμε.. Το κλειδί είναι η Πίστη.!!!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί