18:30 - 26/09/2016

Αμφιβολία

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν σε βάθρο την αμφιβολία, επειδή.. δίνει το δικαίωμα της επιλογής!

Όταν είσαι σίγουρος για κάτι δεν έχει καμία αξία το ότι το διάλεξες. Όταν βρίσκεσαι σε δίλημμα, όταν η απόφαση είναι δύσκολη για να παρθεί, τότε, αυτή σου η απόφαση, σε κάνει αυτό που είσαι.

Έλεγαν και κάτι άλλο, ότι το σημαντικότερο δεν είναι η ζωή, αλλά το να ζήσεις δίκαια!

Υπάρχει ένας απλός τρόπος να αντιληφθεί ο καθένας το δίκαιο: Το πρόβλημά σου δες το σαν να το έχει ο γείτονας. Δεν είσαι εσύ αυτός που πάσχει, ο γείτονας στο εξιστορεί. Σου παρουσιάζει λοιπόν το πρόβλημα κι ό,τι έχει αποφασίσει να πράξει ως λύση.

Τώρα σκέψου.. αν η λύση του αυτή σε κάνει να τον θαυμάσεις ή να τον λυπηθείς…

Αυτό είναι το θαύμα της επιλογής!

Τα γεγονότα έρχονται και παρέρχονται. Όταν παρέλθει το σημερινό σου πρόβλημα, αυτό που θα μείνει -το μόνο που θα απομείνει- είναι το τι έκανες! πώς το αντιμετώπισες, τον τρόπο που επέλεξες για να το λύσεις. Αν διάλεξες τον τρόπο, που τον οποιονδήποτε άλλον στην θέση σου θα τον θαύμαζες, τότε ΜΟΝΟ δεν μετανιώνεις.

Όταν τα γεγονότα παρέλθουν και δεν νιώθεις μετανιωμένος, τότε ΜΟΝΟ παίρνει (στα μάτια σου) αξία η ζωή σου.

Stefania Ligerou

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 1
  0
  πολυ σωστα τα λες
 2. 2
  0
  Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ)…!!! ΤΟ ΔΟΓΜΑ, ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΟΤΗΤΑ,ΤΟΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ-ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ (ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ)…!!!
 3. 0
  0
  οταν γεννιέται μια αμφιβολία , λες…»να σκεφτώ» και μαγικά η λύση έρχεται από μόνη της… εξ ουρανού που λένε…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί