21:41 - 26/05/2015

ΟΛΑ ΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ

Παρατηρώ γύρω μου τον κόσμο και βρίσκω ότι έχει ένα σημαντικό πρόβλημα . Είναι λίγο βαρετός . Όλοι οι άνθρωποι κάνουν συνεχώς τα ίδια , γι αυτό τελικά όλοι βαριούνται .

Είναι βέβαια και θέμα παιδείας . Όλοι ξέρουν τα ίδια , πάνω κάτω , πράγματα , βλέπουν τις ίδιες εκπομπές στην τηλεόραση , μιλούν συνέχεια για το παρελθόν τους .

Σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με τίποτα ενδιαφέρον . Κανείς δεν αναρωτιέται για τα πιο βασικά πράγματα που ενώ τα ρωτούσε όταν ήταν παιδί και κανείς δεν του απαντούσε , αποφάσισε πια να μην ξαναρωτήσει και επομένως να μην μάθει .

Μα τα πιο σπουδαία πράγματα , τα μαθαίνεις όταν είσαι παιδί , αλλά μετά πρέπει να τα ξεχάσεις , αν θέλεις να μεγαλώσεις . Το ψιθύρισμα του γρύλλου και το μονότονο τραγούδι της βροχής έρχονται σε σένα απο το σκοτάδι , σαν μακρινό κρυφομίλημα των παιδικών σου ονείρων .
Ξέρω όμως , πιο είναι το πρόβλημα . Εγώ .

Και οι φίλοι μου , που είναι σαν και μένα παράξενοι , και θέλουμε να αλλάξει ο κόσμος και να γίνει σαν και εμάς . Να μπορεί να ακούει το κλάμα του ξύλου στο τζάκι , το παράπονο του λουλουδιού όταν ο ήλιος του κλέβει την τελευταία του δροσοσταλίδα , τη μουσική της αιωνιότητας στο θόρυβο των στιγμών που διαβαίνουν . Μα καλά , πώς δεν τα ακούτε ? Έχω παρατηρήσει ότι έχετε πολύ οξυμένη ακοή , μόλις πέσει ένα νόμισμα στο πάτωμα , γυρίζετε αμέσως το κεφάλι σας να δείτε μήπως είναι δικό σας . Αλλά ξέχασα , έχετε εξασκήσει τις αισθήσεις σας , τη λογική σας , τη φαντασία σας , σε ότι σας δίδαξαν . Στο χρήμα .

Μα χρήμα είναι ότι είναι χρήσιμο («χρήματα είναι αν χρήσιμα είη » Πλατ. Ερυξ.17) και σας διαβεβαιώ ότι υπάρχουν πολύ πιο χρήσιμα πράγματα από το χρήμα .

Σκεφτείτε λίγο τι σας έχουν μάθει .

Ότι το χρήμα (το χρήσιμο δηλαδή) είναι το νόμισμα . Μα το νόμισμα ετυμολογείται απο το νέμω (=μοιράζω) και παρόλα αυτά δεν σας το μοιράζουν . Από το νέμω παράγεται το νομίζω , άρα τα νομίσματα νομίζετε ότι τα έχετε . Άλλοι τα έχουν . Εσείς κρατάτε κάτι τσαλακωμένα βρωμόχαρτα που νομίζετε ότι είναι νομίσματα .
Και είστε τόσοι πολλοί που το πιστεύετε ώστε το κάνατε πραγματικότητα .

Γι αυτό σας λέω ότι το πρόβλημα είμαι εγώ και οι φίλοι μου , που δεν νομίζουμε το ίδιο πράγμα . Εμείς για νόμισμα έχουμε τον άνεμο (α στερητικό + νέμω) , ο οποίος δεν μοιράζεται , ανήκει σε όλους . Ανοίγουμε το στόμα μας , αναπνέουμε (ανα+ πνοή=πνεύμα) το πνεύμα που ανήκει σε όλους μας και γινόμαστε πλούσιοι . Παίρνουμε με την αναπνοή μας , το πνεύμα που εξέπνευσαν οι παππούδες μας , και εκπνέουμε αφήνοντας το πνεύμα πάλι ελεύθερο να ταξιδέψει στις επόμενες γενιές , να το γευτούν και να ζήσουν τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας . Εμείς ζητάμε την ουσία .

Εσείς γυρίζετε γύρω απο αυτήν , περί αυτής , και ψάχνετε την περι-ουσία . Και νομίζετε ότι αν αποκτήσετε περιουσία θα αποκτήσετε και εξουσία .ΛΑΘΟΣ . Η εξ-ουσία προέρχεται εκ της ουσίας ,αλλά εσείς γυρίζετε γύρω γύρω και δεν φτάνετε ποτέ σε αυτήν . Και όταν λέμε εξουσία , δεν εννοούμε εξουσία πάνω σε άλλους , αλλά στον ευατό μας . Κι αυτό λάθος σας το έχουν μάθει . Η ουσία προέρχεται απο το ρήμα ειμί (είμαι , με μετοχή θηλυκού= ούσα ) και αφορά εμένα όχι τους άλλους .

Και ενώ μαζεύετε αυτά που νομίζετε ως νομίσματα , πλούσιοι δεν γίνεστε . Γιατί πλούσιος είναι αυτός που έχει πλέονα ουσία και όχι νομίσματα . Είστε πτωχοί (εκ του πτώσσω=δειλιώ , φοβάμαι , ζαρώνω ), δηλαδή φοβιτσιάρηδες . Δεν τολμήσατε ποτέ να αμφισβητήσετε τα νομίσματα των άλλων και να ψάξετε για τα δικά σας . Σας κάλυψαν την αλήθεια , και αυτός που καλύπτει λέγεται κλέπτης .

Καταλαβαίνετε τώρα , ότι αυτά που ξέρετε είναι όλα λάθος .
Ξεκινήστε από την αρχή , αφήστε την ψυχή σας ελεύθερη να ταξιδέψει να βρεί τα χρήματα . Βγείτε το βράδυ , την ώρα που όλοι κοιμούνται στο μπαλκόνι σας και ακούστε τον άνεμο . Επικεντρώστε εκεί την προσοχή σας . Θα τον ακούσετε να μιλάει στη μυστική γλώσσα των πουλιών . Και όταν σας ρωτήσει ποιά είναι αυτή η αόρατη φλόγα του σκοταδιού που το τρεμόπαιγμα της είναι τ΄άστρα , εσείς μην ντραπείτε να δακρύσετε . Γιατί τ΄άστρα τρεμοπαίζουνε καθώς το μάτι ανοιγοκλείνει λίγο πριν δακρύσει .

anthimoss

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!
07:34 - 02/05/2014

ΟΛΑ ΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ

ΟΛΑ ΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ

Παρατηρώ γύρω μου τον κόσμο και βρίσκω ότι έχει ένα σημαντικό πρόβλημα . Είναι λίγο βαρετός . Όλοι οι άνθρωποι κάνουν συνεχώς τα ίδια, γι αυτό τελικά όλοι βαριούνται . Είναι βέβαια και θέμα παιδείας .


Όλοι ξέρουν τα ίδια , πάνω κάτω , πράγματα , βλέπουν τις ίδιες εκπομπές στην τηλεόραση , μιλούν συνέχεια για το παρελθόν τους . Σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με τίποτα ενδιαφέρον .

Κανείς δεν αναρωτιέται για τα πιο βασικά πράγματα που ενώ τα ρωτούσε όταν ήταν παιδί και κανείς δεν του απαντούσε , αποφάσισε πια να μην ξαναρωτήσει και επομένως να μην μάθει .

Μα τα πιο σπουδαία πράγματα , τα μαθαίνεις όταν είσαι παιδί , αλλά μετά πρέπει να τα ξεχάσεις , αν θέλεις να μεγαλώσεις . Το ψιθύρισμα του γρύλλου και το μονότονο τραγούδι της βροχής έρχονται σε σένα από το σκοτάδι , σαν μακρινό κρυφομίλημα των παιδικών σου ονείρων .

Ξέρω όμως , πιο είναι το πρόβλημα . Εγώ . Και οι φίλοι μου , που είναι σαν και μένα παράξενοι , και θέλουμε να αλλάξει ο κόσμος και να γίνει σαν και εμάς . Να μπορεί να ακούει το κλάμα του ξύλου στο τζάκι , το παράπονο του λουλουδιού όταν ο ήλιος του κλέβει την τελευταία του δροσοσταλίδα , τη μουσική της αιωνιότητας στο θόρυβο των στιγμών που διαβαίνουν .

Μα καλά , πώς δεν τα ακούτε ? Έχω παρατηρήσει ότι έχετε πολύ οξυμένη ακοή , μόλις πέσει ένα νόμισμα στο πάτωμα , γυρίζετε αμέσως το κεφάλι σας να δείτε μήπως είναι δικό σας . Αλλά ξέχασα , έχετε εξασκήσει τις αισθήσεις σας , τη λογική σας , τη φαντασία σας , σε ότι σας δίδαξαν . Στο χρήμα .

Μα χρήμα είναι ότι είναι χρήσιμο («χρήματα είναι αν χρήσιμα είη » Πλατ. Ερυξ.17) και σας διαβεβαιώ ότι υπάρχουν πολύ πιο χρήσιμα πράγματα από το χρήμα .

Σκεφτείτε λίγο τι σας έχουν μάθει .

Ότι το χρήμα (το χρήσιμο δηλαδή) είναι το νόμισμα . Μα το νόμισμα ετυμολογείται απο το νέμω (=μοιράζω) και παρόλα αυτά δεν σας το μοιράζουν . Από το νέμω παράγεται το νομίζω , άρα τα νομίσματα νομίζετε ότι τα έχετε . Άλλοι τα έχουν . Εσείς κρατάτε κάτι τσαλακωμένα βρωμόχαρτα που νομίζετε ότι είναι νομίσματα .

Και είστε τόσοι πολλοί που το πιστεύετε ώστε το κάνατε πραγματικότητα .

Γι αυτό σας λέω ότι το πρόβλημα είμαι εγώ και οι φίλοι μου , που δεν νομίζουμε το ίδιο πράγμα . Εμείς για νόμισμα έχουμε τον άνεμο (α στερητικό + νέμω) , ο οποίος δεν μοιράζεται , ανήκει σε όλους .

Ανοίγουμε το στόμα μας , αναπνέουμε (ανα+ πνοή=πνεύμα) το πνεύμα που ανήκει σε όλους μας και γινόμαστε πλούσιοι .

Παίρνουμε με την αναπνοή μας , το πνεύμα που εξέπνευσαν οι παππούδες μας , και εκπνέουμε αφήνοντας το πνεύμα πάλι ελεύθερο να ταξιδέψει στις επόμενες γενιές , να το γευτούν και να ζήσουν τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.

Εμείς ζητάμε την ουσία . Εσείς γυρίζετε γύρω από αυτήν , περί αυτής , και ψάχνετε την περι-ουσία .

Και νομίζετε ότι αν αποκτήσετε περιουσία θα αποκτήσετε και εξουσία .

ΛΑΘΟΣ .

Η εξ-ουσία προέρχεται εκ της ουσίας ,αλλά εσείς γυρίζετε γύρω, γύρω και δεν φτάνετε ποτέ σε αυτήν .

Και όταν λέμε εξουσία , δεν εννοούμε εξουσία πάνω σε άλλους , αλλά στον εαυτό μας .

Κι αυτό λάθος σας το έχουν μάθει .

Η ουσία προέρχεται από το ρήμα ειμί (είμαι , με μετοχή θηλυκού= ούσα ) και αφορά εμένα όχι τους άλλους .

Και ενώ μαζεύετε αυτά που νομίζετε ως νομίσματα , πλούσιοι δεν γίνεστε . Γιατί πλούσιος είναι αυτός που έχει πλέονα ουσία και όχι νομίσματα .

Είστε πτωχοί (εκ του πτώσσω = δειλιώ , φοβάμαι , ζαρώνω ), δηλαδή φοβητσιάρηδες .

Δεν τολμήσατε ποτέ να αμφισβητήσετε τα νομίσματα των άλλων και να ψάξετε για τα δικά σας . Σας κάλυψαν την αλήθεια , και αυτός που καλύπτει λέγεται κλέπτης .

Καταλαβαίνετε τώρα , ότι αυτά που ξέρετε είναι όλα λάθος .

Ξεκινήστε από την αρχή , αφήστε την ψυχή σας ελεύθερη να ταξιδέψει να βρει τα χρήματα . Βγείτε το βράδυ , την ώρα που όλοι κοιμούνται στο μπαλκόνι σας και ακούστε τον άνεμο .

Επικεντρώστε εκεί την προσοχή σας . Θα τον ακούσετε να μιλάει στη μυστική γλώσσα των πουλιών .

Και όταν σας ρωτήσει ποιά είναι αυτή η αόρατη φλόγα του σκοταδιού που το τρεμόπαιγμα της είναι τ΄ άστρα , εσείς μην ντραπείτε να δακρύσετε . Γιατί τ΄ άστρα τρεμοπαίζουνε καθώς το μάτι ανοιγοκλείνει λίγο πριν δακρύσει .

«Διάβαζε όχι για ν’ αντιλέγεις,

να αμφισβητείς, ν’ αναιρείς, να διαψεύδεις και

ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις,

και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια,

άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την

κατάσταση και να σκέφτεσαι

σαν λογικός άνθρωπος».

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (14)

 1. Ανώνυμος 2 Μαΐου 2014 @ 07:48
  0
  0
  ΤΕΛΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ!!
 2. Ανώνυμος 2 Μαΐου 2014 @ 07:57
  0
  0
  Πολυ καλο!
  Ειμαστε Ελληνες ρεε….
 3. Ανώνυμος 2 Μαΐου 2014 @ 07:57
  0
  0
  Ας πάρουμε τα πράματα όπως είναι μη βλέπωντας κανένα μεσο μόνο το στόχο που είναι η ψυχή να απαντήσουμε η να βρούμε πρίν απ όλα ποιός στοχεύει την ψυχη αν το εντοπίσουμε θα απαντηθούν και ΄΄ολα τα ερωτήματα που μας ταλαιπωρούν αιώνες.Μπορεί να βρούμε πολλά μα για κανένα δέν είμαστε σίγουροι αν είναι αυτό ετσι πνιγομαστε.
 4. Ανώνυμος 2 Μαΐου 2014 @ 08:10
  0
  0
  καλη τροφη για σκεψη……..
 5. Ανώνυμος 2 Μαΐου 2014 @ 09:46
  0
  0
  ΠΟΣΑ θεματα λενε οι λεξεις ΜΠροστα στα ματια μας και δεν τα βλεπουμε !!!!
  Παρτε μα λεξη και ψαχτε την !
  κατα΄ληγεις σε φοβερα συμπερασματα !
  πχ
  εκ – ΜΕΤΑΛευομαι
  +
  ΜΕΤΑΛ-ασω

  ΠΕΤΡ-ελαιο

  καντε συνδυασμο !

  οτα ημουνα παιδι πριν 30-40 χρονια μας τα εχιαν ΠΡΗΞΕΙ οτι τελειωνει το πατρελαιο
  Απο τοτε εχει αυξηθει με ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΥΣ ρυθμους η καταναλωση αλλα αυτο ΔΕΝ λεει να τελειωσει !

  ΦΟΒΕΡΟ πραμα η ετοιμολογιση !

  και πιο μπερδεμενα
  κερ-αυ-νος
 6. Ανώνυμος 2 Μαΐου 2014 @ 09:47
  0
  0
  Ξεχασα πριν , ΑΨΟΓΟ το κειμενο !
 7. 0
  0
  Αξιοσημείωτο άρθρο, ελληνικοτατο!
  Ευχαριστώ πολύ και
  ΚΑΛΌ ΜΉΝΑ!
 8. Ανώνυμος 2 Μαΐου 2014 @ 13:35
  0
  0
  υπεροχη η αναλυση….ευχαριστω σε….
 9. Ανώνυμος 2 Μαΐου 2014 @ 14:16
  0
  0
  Αγαπητέ Ανώνυμε, μπορείς να μου εξηγήσεις τον συνδυασμό;
  εκ – ΜΕΤΑΛευομαι +ΜΕΤΑΛ-ασω ΠΕΤΡ-ελαιο .
  Ευχαριστώ

  • Ανώνυμος 2 Μαΐου 2014 @ 15:44
   0
   0
   ti να εξηγησω ?
   εξηγω ηδη
   θελει να το σκεφτει ο καθενας μονος του
   πχ. εγω μποριε να βλεπω μονο την κοικη ρτιζα μεταλ-ο
   εσυ μπορεις να δεις κατι παραπανω
   ο αλλος και κατι ακομα!
   πετρ-ελαιο
   ΠΩΣ δημιουργοπυνται τα μεταλα ?
   Πως το πετραιλαιο ?
   μηπως απο τα καποια "αφανη" σε μας "πετρωματα" ?
  • Ανώνυμος 2 Μαΐου 2014 @ 22:41
   0
   0
   Ενταξει φιλε το καταλαβα εγω

   Λεφτ-α= χρηματα
   Left=αριστερα
   αρα για να βρω χρηματα θα παω αριστερα

   Αλι και τρεις αλι
   • Ανώνυμος 3 Μαΐου 2014 @ 11:09
    0
    0
    allo πραμμα τα αγγλικα
    μιλαμε για γλωσσα , οχι για παραγωγα
    πχ , οταν πηγαιναν οι ελληνες στην "αγγλια" τους βαλαν δερματα ζωων για πορτα στις καλυβες
    δορα που στην πορεια εγνε ντορα
    ντορ
    door
 10. Ανώνυμος 3 Μαΐου 2014 @ 10:43
  0
  0
  πολύ καλό κείμενο, αλλά νομίζω πως υπάρχει και ένα βιβλίο με αυτό τον τίτλο… είναι απόσπασμα από το βιβλίο αυτό ή ανεξάρτητο;
 11. Ανώνυμος 4 Μαΐου 2014 @ 14:12
  0
  0
  και εσυ θα μου πεις το σωστο?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί