Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:13 - 18/08/2014

Όποτε εναρμονίζεσαι με τον εαυτό σου, εναρμονίζεσαι και με την ύπαρξη.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Όποτε εναρμονίζεσαι με τον εαυτό σου, εναρμονίζεσαι και με την ύπαρξη.

Ψάχνεις να βρεις τον εσωτερικό ρυθμό΄ άλλοτε στα χρήματα, άλλοτε στην εξουσία, άλλοτε στο γόητρο, άλλοτε σε πάρα πολλά είδη σχέσεων. Ζητιανεύεις συνεχώς. Θέλεις να γνωρίσεις κάτι από το υπερβατικό στοιχείο, διψάς για το υπερβατικό στοιχείο.

Πότε-πότε, ακόμη και στη συνηθισμένη ζωή, συμβαίνει αυτό. Γνωρίζεις εκείνες τις λίγες στιγμές που, ξαφνικά, ξυπνάς κάποιο πρωί και όλα φαίνεται ότι ταιριάζουν τέλεια. Κελαηδούν τα πουλιά, ο αέρας είναι ευωδιαστός, ανατέλλει ο ήλιος και ξαφνικά νιώθεις ότι όλα είναι ήσυχα.

Για μια στιγμή, δεν είσαι πια χωρισμένος. . . νιώθεις να γεννιέται μεγάλη χαρά μέσα σου χωρίς κανένα απολύτως λόγο.

Νιώθεις ξαφνικά ότι πάλλεσαι, εντελώς αναζωογονημένος, άνετος. Ισως ο βαθύς ύπνος τη νύχτα κι η ξεκούραση, ίσως το όμορφο πρωινό, το κελάηδισμα των πουλιών, ο δροσερός αέρας, οι δροσοσταλίδες πάνω στο χορτάρι που λάμπουν μέσα στον πρώτο πρωινό ήλιο -όλα αυτά δημιούργησαν το πλαίσιο. Όχι με δική σου προσπάθεια, αλλά τυχαία, εναρμονίστηκες με τον εαυτό σου και με την ύπαρξη.

Και να θυμάσαι, συμβαίνουν μαζί πάντα: όποτε εναρμονίζεσαι με τον εαυτό σου, εναρμονίζεσαι και με την ύπαρξη.

Η αρμονία έχει δυο πλευρές: την ατομική και τη συμπαντική. Αν είναι το άτομο εναρμονισμένο, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην είναι εναρμονισμένο και με το όλον. Αν έχει εξαφανιστεί από μέσα σου κάθε σύγκρουση, έστω και για μια στιγμή, τη στιγμή εκείνη αποτελείς μέρος του όλου, δεν είσαι πια ένα νησί, δεν είσαι πια χωρισμένος. Έχουν εξαφανιστεί ξαφνικά όλοι οι τοίχοι΄ δεν είσαι πια φυλακισμένος.

Αν κοιτάξεις προς τα πίσω, μπορείς να θυμηθείς μερικές στιγμές. . . και θα πρόκειται για τις στιγμές που ήσουν χαλαρός, θα πρόκειται για τις στιγμές που δεν υπήρχε καμιά συγκεκριμένη επιθυμία μέσα στο νου σου, που δεν ανησυχούσες, που δεν ήσουν τεντωμένος, που κατά κάποιο τρόπο απλώς υπήρχες.

Παρατήρησε προσεκτικά αυτές τις αιφνίδιες τυχαίες στιγμές, διότι εκεί βρίσκεται το μυστικό κλειδί. Αν συμβαίνει αυτό σε κατάσταση χαλάρωσης, όταν είσαι πολύ χαλαρός, όχι τεντωμένος, τότε μπορείς να δημιουργήσεις τη συνθήκη! Μπορείς να χαλαρώσεις. Αν σου συμβαίνει όταν κολυμπάς, τότε μπορείς να κολυμπάς και να δημιουργείς τη συνθήκη. Αν σου συμβαίνει ενώ τρέχεις. . . και στους διάφορους ανθρώπους συμβαίνει με διάφορους τρόπους. Πολλοί δρομείς το ξέρουν αυτό, ότι πέρα από ένα ορισμένο όριο, αν συνεχίζεις να τρέχεις και συνεχίζεις να τρέχεις και συνεχίζεις να τρέχεις, συμβαίνει ξαφνικά΄ διότι η ενέργεια του ανθρώπου έχει τρία στρώματα.

Το πρώτο στρώμα είναι μόνο για τις καθημερινές ασχολίες΄ είναι ένα πολύ λεπτό στρώμα. Είναι αρκετό για το γραφείο σου, για τη σύζυγο, για τα παιδιά΄ για την συνηθισμένη ζωή.

Το δεύτερο στρώμα είναι για επείγουσες ανάγκες: έπιασε φωτιά το σπίτι σου΄ μπορεί να ένιωθες πολύ κουρασμένος μετά από τη δουλειά όλης της ημέρας και επέστρεφες στο σπίτι σου και έλπιζες να ξεκουραστείς καλά και ξαφνικά, όταν φτάνεις στο σπίτι, το σπίτι σου έχει πιάσει φωτιά. Αμέσως εξαφανίζεται όλη η κόπωση΄ δεν είσαι πια κουρασμένος. Ξέχασες τελείως την ξεκούραση και προσπαθείς όλη τη νύχτα να σβήσεις τη φωτιά. Και ακόμη και μετά από τη δουλειά ολόκληρης της νύχτας, δεν είσαι κουρασμένος. Δεν ήταν το συνηθισμένο στρώμα ενέργειας που δούλεψε -εκείνο είχε εξαντληθεί- άρχισε να δουλεύει το στρώμα της επείγουσας ανάγκης.

Το τρίτο επίπεδο είναι πιο βαθύ κι από τούτο. Προχωρείς συνεχώς. . . Για παράδειγμα, αν συνεχίσεις να δουλεύεις μια ημέρα, δυο ημέρες, τρεις ημέρες, τότε θα τελειώσει και το επίπεδο της επείγουσας ανάγκης΄ και τότε θα έρθεις σε επικοινωνία με το συμπαντικό επίπεδο. Είναι εκείνο η πηγή της ζωής και είναι ανεξάντλητο. Όποτε έρχεσαι σε επαφή μαζί του, αρχίζει να σε κατακλύζει τεράστια χαρά.

Συμβαίνει σε όσους τρέχουν, στους δρομείς, στους κολυμβητές καμιά φορά. Τελειώνει το πρώτο επίπεδο, έπειτα έρχεται το δεύτερο επίπεδο και αν συνεχίσεις να τρέχεις τελειώνει και το δεύτερο επίπεδο΄ και τη στιγμή που θα έρθεις σε επαφή με το τρίτο, συμβαίνει τεράστια έκσταση χωρίς κανένα λόγο.

Μπορεί να σου συμβεί ενώ κάνεις έρωτα. Μπορεί να σου συμβεί ενώ ακούς μουσική. Μπορεί να σου συμβεί ενώ είσαι απλώς ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου χωρίς να κάνεις τίποτα. Μπορεί να σου συμβεί ενώ ζωγραφίζεις, απορροφημένος, εντελώς απορροφημένος εκεί. ΄Η, μπορεί να συμβεί με χίλιους δυο τρόπους. Παρατήρησε όμως: όποτε συμβαίνει, όποτε έρχεται σε σένα εκείνη η τεράστια μακάρια στιγμή, όταν χτυπά την πόρτα σου το θεϊκό στοιχείο, παρατήρησε σε ποιες συνθήκες συμβαίνει. Να είσαι σε εγρήγορση! Κοίτα γύρω σου΄ σε τι κατάσταση συμβαίνει. Τότε θα έχεις το κλειδί. Όποτε μπορέσεις να δημιουργήσεις τις συνθήκες εκείνες, την κατάσταση εκείνη, θα έρθει και πάλι η στιγμή αυτή.

Δεν μπορείς να την κάνεις να συμβεί, μπορείς όμως να κάνεις τον εαυτό σου διαθέσιμο έτσι ώστε να συμβεί.

Δεν μπορείς να την αναγκάσεις να συμβεί, μπορείς όμως να δημιουργήσεις όλα όσα είναι αναγκαία για να συμβεί. Δεν πρόκειται για κάτι που το κάνεις εσύ: πρόκειται για συμβάν. Μπορείς όμως να παίξεις ένα μεγάλο ρόλο. Έτσι ακριβώς έχουν αναπτυχθεί όλες οι τεχνικές του διαλογισμού. Έτσι ακριβώς ήρθε στο φως η γιόγκα.

Η διάταξη αυτή βρίσκεται μέσα σου παρούσα, γιατί δίχως αυτήν δεν μπορείς να είσαι ζωντανός.

Η μαγεία εκείνη βρίσκεται ήδη εκεί, κυλάει υπόγεια μέσα σου, γιατί αυτή η μουσική αποτελεί τη σύνδεσή σου με το όλον.
Αν κοπεί, θα πεθάνεις. Είσαι ζωντανός΄ αποτελεί αυτό αρκετή απόδειξη πως η μουσική συμβαίνει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πας βαθύτερα μέσα στην ύπαρξή σου και να βρεις πού συμβαίνει.

Osho, The Fish in the Sea Is Not Thirsty

Αναδρομές σε προηγούμενες ζωές

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. γιώργος 08/18/2014 @ 7:57 ΜΜ

    Το σύμπαν είναι δημιούργημα , όπως κι ο άνθρωπος είναι μέρος της δημιουργίας . Από χώμα είμαστε πλασμένοι και στο χώμα καταλήγουμε . Για να συνυπάρξουμε μέσα στο σύμπαν με τα υπόλοιπα δημιουργήματα θα πρέπει να εναρμονιστούμε με τον δημιουργό . Ποιός είναι αυτός ο δημιουργός ; Ένας από το δωδεκάθεο ; Ο Θεός των εβραίων ; Ο Αλάχ ; Ο Βούδας , ο Κούδας ή δεν ξέρω εγώ τί ; Μετά βεβαιότητος απαντώ όχι . Ο δημιουργός αυτός είναι η Μία Αγία Τριάδα . Πατήρ , Υιός και Άγιον Πνεύμα . Σε Αυτόν οφείλουμε τιμή και δόξα και προσκύνηση. Άγιος Κύριος Σαβαώθ πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης σου.

  2. Ανώνυμος 08/22/2014 @ 7:49 ΜΜ

    Πολυ ωραιο αρθρο. Αν δεν υπηρχε και ο κανιβαλος του πρωτου σχολίου, θα ηταν ακομη καλυτερο

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*