Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:17 - 08/09/2014

Χωρίς απαντήσεις για την πτήση ΜΗ370, έξι μήνες μετά

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Χωρίς απαντήσεις για την πτήση ΜΗ370, έξι μήνες μετά

Συγγενείς αγνοουμένων καταγγέλλουν απαγορεύσεις και αστυνομική βία

Πατέρας δεικνύει ένα ποίημα που έγραψε για την κόρη του που πετούσε με τη μοιραία πτήση και μέχρι σήμερα αγνοείται


Λονδίνο

Έξι μήνες συμπληρώνονται από την εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines, έξι μήνες δύσκολοι για τους συγγενείς των θυμάτων των επιβατών του αεροπλάνου που εξαφανίστηκε.

Η αγωνία τους μεγιστοποιείται από την στάση της εταιρείας, ενώ οι ίδιοι καταγγέλλουν συλλήψεις και ξυλοδαρμούς από την κινεζική αστυνομία.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Guardian», μιλώντας πριν από την «μαύρη επέτειο», οι συγγενείς των 154 κινέζων επιβατών της πτήσης, επανήλθαν ξανά και ξανά στο ίδιο ερώτημα: πώς, σε μία εποχή που κάποιος μπορεί να εντοπίσει τον άλλο που βρίσκεται στο δρόμο μέσω ενός κινητού τηλεφώνου, ένα Boeing 777 μπορεί «απλά» να εξαφανιστεί στην πορεία από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο και να πετά για ώρες, χωρίς κανείς να το αντιληφθεί.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και παραμένουν αναπάντητα.

Η έρευνα επικεντρώνεται πλέον σε μία επιφάνεια 60.000 τετραγωνικών μέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό και το κόστος της έχει ανέλθει στα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Το εξαφανισμένο Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών πιστεύεται ότι τις τελευταίες ώρες πετούσε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό σε αυτόματο πιλότο και με ένα πλήρωμα που δεν ανταποκρινόταν, σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές της Αυστραλίας τον Ιούνιο.

Η μουδιασμένη αντίδραση της Μαλαισίας στην εξαφάνιση του Boeing και η έλλειψη απαντήσεων μισό χρόνο μετά το συμβάν, έχουν προκαλέσει καχυποψία στις οικογένειες των θυμάτων.

Κάποιοι δέχονται ότι το αεροπλάνο βυθίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό και τονίζουν ότι οι αρχικές αντιφατικές πληροφορίες ήταν φυσιολογικές, άλλοι είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει μία συνωμοσία και δηλώνουν ότι οι Αρχές ψάχνουν σε λάθος μέρος, αναφέρει ο Guardian.

Μία γυναίκα δήλωσε ότι η ίδια και άλλο ένα συγγενικό της πρόσωπο τέθηκαν υπό κράτηση όταν προσπάθησαν να διαδηλώσουν μπροστά στα γραφεία της Malaysia Airlines. Όταν άλλοι συγγενείς τους πήγαν στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείτο η ίδια, αστυνομικοί τους ξυλοκόπησαν.

«Με έπιασε από το λαιμό ένας ψηλός αστυνομικός και σχεδόν με έπνιξε. Προσπάθησα να το σκάσω, αλλά περίπου έξι με επτά αστυνομικοί ήρθαν και με ξυλοκόπησαν. Η κόρη μου ήθελε να τραβήξει φωτογραφία ως απόδειξη, αλλά μία αστυνομικός τής πήρε το κινητό τηλέφωνο, την έριξε στο έδαφος, τραβώντας της τα μαλλιά. Την ανάγκασαν να μπει στο δωμάτιο ανακρίσεων. Αισθανόμουν θλιμμένη και απελπισμένη» έγραψε κάποιος από αυτούς τους συγγενείς.

Μέλη μιας άλλης οικογένειας καταγγέλλουν ότι 14 ενήλικες και δύο μικρά παιδιά τέθηκαν υπό κράτηση, επειδή αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν μπροστά από τα γραφεία της Malaysia Airlines, ενώ άλλος συγγενείς είπε ότι σχεδόν 30 άτομα συνελήφθησαν κάποια στιγμή.

Τα ξενοδοχεία αρνούνταν να δεχτούν τις κρατήσεις που έκαναν για τις συναντήσεις τους.

«Αισθανόμαστε αβοήθητοι και μόνοι και η κυβέρνηση μάς έχει εγκαταλείψει» δηλώνει ένας συγγενής, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Η κινεζική αστυνομία έχει υποσχεθεί να διεξάγει έρευνα για τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς.

Το γραφείο στήριξης των συγγενών των θυμάτων έχει στηθεί σε ένα μακρινό προάστιο του Πεκίνου, όπου δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση με λεωφορείο ή μετρό.

«Αισθανόμαστε ότι οι θάνατοι των συγγενών μας αποτελούν απλά αριθμούς γι’ αυτούς» λέει η Τζιάνγκ Χούι, ενώ η εταιρεία δηλώνει ότι συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των οικογενειών των θυμάτων.

Λόγω της μορφής του βυθού (όπου υπάρχουν για παράδειγμα υποθαλάσσια ηφαίστεια), οι έρευνες αντιμετωπίζουν προβλήματα αν και εκφράζονται ελπίδες ότι το αεροπλάνο θα βρεθεί μέσα στο επόμενο διάστημα καθώς το σημείο των ερευνών ήταν πολύ μικρότερο από την αρχική ζώνη των 600.000 τετραγωνικών μέτρων.

Ωστόσο, ακόμα και αν βρεθεί είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς τι ακριβώς θα «αποκαλύψει», όντας τόσο καιρό υπό μεγάλη πίεση.

Παράλληλα, οι έρευνες για τις αιτίες της εξαφάνισης του αεροσκάφους συνεχίζονται. Οι ερευνητές ψάχνουν να βρουν εάν υπήρχαν μηχανικά προβλήματα που ανάγκασαν τους πιλότους να αλλάξουν την πορεία τους ή πιθανούς ανθρώπινους παράγοντες, όπως ψυχολογικά ή προσωπικά προβλήματα των πιλότων ή των επιβατών. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση.

«Το πρώτο μέλημα είναι να βρεθεί το αεροπλάνο. Το δεύτερο να βρεθεί η αλήθεια» είπε ο Τζακ Σονγκ, συγγενής ενός εκ των θυμάτων.

tovima.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Ανώνυμος 09/08/2014 @ 7:05 ΜΜ

    ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟΨΙΝΟ ΤΟ '' ΠΕΙΡΑΜΑ-4'' …Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ …

    ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΤΟ 2008…

    ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΡΥΦΟ…ΡΩΣΣΙΚΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΠΙΑΝΑΝ……ΟΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΔΗΘΕΝ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΤΡΟΧΙΑ…ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΤΟΞΙΚΟ ΧΗΜΙΚΟ ΥΓΡΟ ''HYDRAZINE '' ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΚΙΛΑ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ….

    ΤΡΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ…ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ …ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΒΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΥΓΡΟ ΘΑ ΧΥΝΟΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ…ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΙΣΠΝΟΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΥΓΡΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΣΗ ΧΛΩΡΙΝΗΣ…ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ [ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΙΨΗ ] ΚΑΤΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ…

    ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ…ΠΟΛΛΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΜΕ ΤΟΞΙΚΑ ΥΓΡΑ ΕΠΕΣΑΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ…ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ…ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΓΗΙΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ … ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΛΠ ΡΑΝΤΑΡ…

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΕΔΩ…ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ [ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ] ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗΙΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ…ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ '' ΣΟΚ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗΙΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ''… ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΒΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΝΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ …ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ…

    ΕΡΩΤΗΣΗ [ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ]…ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ …ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ …

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΚΑΛΑ Ε …Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΦΥΣΑΕΙ ΕΡΕ ΤΙ ΠΙΑΝΕΙ ΛΕΜΕ…

    • Ανώνυμος 09/08/2014 @ 7:39 ΜΜ

      ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ….
      ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ '' ΣΟΚ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ '' ΔΙΑΡΚΕΙ ΔΥΟ ΜΕ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ [ ΒΑΣΕΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ]ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ….ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  2. Ανώνυμος 09/09/2014 @ 6:33 ΠΜ

    ατάλαντε σούρδε…
    άλλη δουλειά δεν έχεις απ το
    να διαβάζεις σκόρπια …βλακείες?
    δεν ισχύει τίποτε απ τα χαζά και μισά που γράφεις

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*