Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:57 - 24/03/2014

Χρειάζεται θάρρος γιὰ νὰ εἶναι κάποιος αὐτὸς ποὺ πρέπει νὰ εἶναι.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ας τελειώνουμε επιτέλους με τα παραμύθια.

Αρκετές γενιές υπέφεραν και θυσιάστηκαν μ αυτά.
Οι εποχές αλλάζουν και μαζί αλλάζουν και οι δυνατότητες.

Αυτό που πραγματικά χρειάζεται κάθε ένας άνθρωπος, όπως και κάθε άλλος έμβιος οργανισμός σ αυτόν τον πλανήτη, για να μπορεί να επιβιώνει, να αναπτύσσεται, να ανακαλύπτει τις δυνατότητές του, να δημιουργεί και να ευημερεί, ν ανθίζει και να ευτυχεί, είναι η άμεση, απεριόριστη και ελεύθερη πρόσβασή του σε όλα εκείνα τα αγαθά που του παρέχονται από το φυσικό περιβάλλον και του είναι απολύτως απαραίτητα γι αυτό τον αυτονόητο σκοπό, τη συνέχεια και την πρόοδο της ζωής…

Όταν όμως το οργανωμένο κοινωνικό περιβάλλον, είτε για πραγματικούς λόγους απουσίας δυνατοτήτων είτε για κατασκευασμένους λόγους ιδιοτελών συμφερόντων, λειτουργεί πυραμιδικά με νόμους αγέλης, τότε ο αγώνας των ανθρώπων για πρόσβαση στα απαραίτητα αγαθά γίνεται σκληρός, βίαιος, άδικος και απάνθρωπος.
Σ αυτή την κατάσταση ο άνθρωπος θα φανερώσει τα χειρότερα στοιχεία του που θα πηγάζουν απ το φόβο για την επιβίωσή του.

Καθώς οι πόροι και τα αγαθά υπάρχουν σκορπισμένα σε κάθε σημείο του πλανήτη, η διαχείριση, η κατανομή και η βιωσιμότητα τους, όπως και η οργάνωση των κοινωνιών, γίνεται μέσα από ένα οικονομικό μοντέλο το οποίο, υποτίθεται, πρέπει να δίνει δίκαια την πρόσβαση και την επάρκεια αγαθών σε όλους τους ανθρώπους.

Ένα χρηματικό ή όποιου άλλους είδους ανταλλακτικό οικονομικό μοντέλο είναι ίσως απαραίτητο μοναχά στα αρχικά στάδια της οργάνωσης των κοινωνιών νοημόνων πλασμάτων, στα στάδια δηλαδή εκείνα όπου οι επιστημονικές και τεχνολογικές τους γνώσεις και δυνατότητες δεν μπορούν ακόμα να παράξουν και να τους προσφέρουν αφθονία από τη χρήση των πόρων που υπάρχουν…
…έτσι τα αρχικά αυτά στάδια συνοδεύονται, δυστυχώς παράλληλα, και από τεράστια κοινωνικά προβλήματα στέρησης, αδικίας, ανήθικου ανταγωνισμού, ανισοτήτων, συγκρούσεων, βίας, πολέμων, κυριαρχίας κλπ, χαρακτηριστικά που δυστυχώς ακόμα συναντάμε στη σύγχρονη καθημερινότητάς μας στον πλανήτη γη.

Οι άνθρωποι μέσα σ ένα μονεταριστικό οικονομικό μοντέλο προσανατολίζονται και αναπτύσσουν λαθεμένες αξίες για τις σχέσεις τους με τους άλλους και το φυσικό περιβάλλον, βλέπουν τον κόσμο εγωκεντρικά και φοβισμένα.

Η «ανάγκη» της ιδιοκτησίας και της προσωπικής κατοχής αγαθών είναι το πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό αυτών των κοινωνιών και πηγάζει απο την ανασφάλεια ως προς το μέλον.
Όλοι οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις, ανάμεσα στα κράτη, γίνονται για την κατοχή και την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του πλανήτη.
Η γη και το φυσικό περιβάλλον, αυτό το ανεξάντλητο «εργοστάσιο» παραγωγής ζωογόνων αγαθών για όλα τα είδη, γίνεται από τον απολίτιστο άνθρωπο ευκαιρία εκμετάλλευσης και κέρδους.

Ένα χρηματοπιστωτικό μοντέλο, όπου το χρήμα είναι το μέσο για να έχει κάποιος πρόσβαση σε ότι χρειάζεται, δεν είναι σχεδιασμένο για όλους, δεν προβλέπει την αυτάρκεια όλων και δεν μπορεί ποτέ να λειτουργεί δίκαια για όλους.
Τα πλεονεκτήματα τα απολαμβάνουν οι ισχυρότεροι, οι πιο διεφθαρμένοι, οι ανήθικοι, οι κλέφτες, οι πονηροί και γενικότερα αυτοί που εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο καταστάσεις και ανθρώπους.
Αυτός που έχει 5 έχει λιγότερη πρόσβαση από αυτόν που έχει 10.
Κι αυτός που δεν έχει τίποτα πεθαίνει, το χρηματικό μοντέλο δεν έχει προβλέψει γι αυτόν.
Έτσι απλά…

Το ανθρώπινο είδος λοιπόν, που δεν έχει καταφέρει ακόμα να καλύψει τις απολύτως βασικές ανάγκες επιβίωσης όλων, είναι αναγκασμένο να ζει σε κατάσταση σκλαβιάς και υποδούλωσης απ αυτούς που κατέχουν τους πόρους.
Οι παγκόσμιοι κάτοχοι του χρήματος και των πόρων είναι αυτοί που δεν επιτρέπουν στο ανθρώπινο είδος να εξελιχθεί στα επόμενα στάδια των πραγματικών δυνατοτήτων του και να αφήσει για πάντα πίσω τα πολύ σοβαρά προβλήματα.
…και μην μπερδεύεστε…
Η Οικονομία του Χρήματος είναι μία.
Η φιλελεύθερη, η σοσιαλιστική, η κομμουνιστική, η δημοκρατική ή όποια άλλη μορφή του αποτελούν παραλλαγές επάνω στο ίδιο θέμα.
Εξυπηρετούν τα οφέλη συγκεκριμένων ομάδων και όχι όλων.
Δεν υπάρχει νόημα να μπλεχτούμε με οικονομετρικούς όρους και άλλες ανοησίες οικονομολόγων που έχουν μάθει μονάχα να παίζουν με αριθμούς και μεγέθη και ξεχνούν την αξία και την πολυπλοκότητα της ίδιας της ζωής.

Ένα Οικονομικό μοντέλο που θέλει και σκοπεύει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων λειτουργεί με χρήματα ή άλλα ανάλογα πυραμιδικά μέσα…
Ένα Οικονομικό μοντέλο που θέλει και στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών και την ευημερία όλων των ανθρώπων χρησιμοποιεί τους πραγματικούς και φυσικούς πόρους του πλανήτη.

Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα κατανοητό από όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται είναι το

Αρκετά, μέχρι εδώ!!!
Δεν είναι δυνατόν ολόκληρος ο πλανήτης γη να χρωστάει αναρίθμητα χρηματικά ποσά στο φάντασμά του!!!

Αρκετά πια με τις δυναστείες των Rothchilds, των Rockefellers, των Morgans και λοιπών άθλιων…
Αρκετά με τις Federal Reserve, τις Παγκόσμιες Τράπεζες, τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες, τα Δ.Ν.Τ, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα…
Αρκετά με τα φανταστικά κλασματικά αποθέματα, τα επιτόκια, τα δάνεια, τους τόκους, τα χρέη, τα χρηματιστήρια, τα τραπεζικά «προϊόντα» σας και τα παιχνίδια με τις τραπεζικές «κάνουλες» που ανοιγοκλείνουν καταπίνοντας ανυποψίαστους και παραπληροφορημένους…
Αρκετά πια με τις παγκόσμιες πολυεθνικές που έχουν κάνει δικούς τους του πόρους του πλανήτη, Exxon Mobil, Texaco, Shell, Monsanto, φαρμακοβιομηχανίες, βιομηχανίες άχρηστων τροφίμων που δηλητηριάζουν τα παιδιά μας, βιομηχανίες όπλων μαζικής καταστροφής, ναρκωτικών…
Αρκετά πια ανόητα και αχόρταγα καρκινάκια του πλανήτη.

Ο δρόμος της εξέλιξής μας μέχρι εδώ ήταν σκληρός, βάρβαρος και άδικος.
Οι λίγοι, οι κυρίαρχοι χρησιμοποιούσαν πάντα τις μάζες, μέσα από την άγνοια και το φόβο, για να ωφελούνται και να δυναστεύουν.

Μα σήμερα ζούμε σε άλλες εποχές, εποχές γεμάτες ευκαιρίες και δυνατότητες.
Ζούμε ίσως την κορυφαία στιγμή στην ιστορία της εξέλιξής μας γιατί μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας το σημαντικότερο όλων.
Ελεύθερη, καθαρή και ανεξάντλητη ενέργεια.
Χιλιάδες εμπνευσμένοι ερευνητές και επιστημονικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο επιβεβαιώνουν ότι η ελεύθερη, καθαρή και ανεξάντλητη ενέργεια βρίσκεται μπροστά μας και σε πολλές εναλλακτικές μορφές.
Μ αυτή τη δυνατότητα πλέον εφικτή ένας ολόκληρος νέος κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά μας, η εξέλιξη αυτή περιέχει το πιο επαναστατικό μας βήμα στην πορεία της εξέλιξής μας.
Με βάση τις νέες ενεργειακές μας δυνατότητες και το υψηλότατο επίπεδο των νέων τεχνολογιών, ολόκληρος ο πολιτισμός και οι πανανθρώπινες αξίες μας μπορούν να ωριμάσουν και να μας οδηγήσουν εκεί που δεν έχουμε ακόμα φανταστεί.

Και το μόνο ίσως εμπόδιο σε όλα αυτά…???
Το πυραμιδικό μοντέλο της Οικονομίας του Χρήματος!!!

Αναρωτηθείτε, αμφισβητήστε, ερευνήστε, μα μην εξακολουθείτε να αποδέχεστε όλα όσα σας ταΐζει αυτό το άθλιο κατεστημένο του χρήματος.
Η «δύναμή» τους είναι η άγνοια και ο φόβος μας.

Σκεφτείτε το βαθύτερα,
Αυτό που πραγματικά χρειάζεται κάθε ένας άνθρωπος, όπως και κάθε άλλος οργανισμός, για να μπορεί να επιβιώνει, να αναπτύσσεται, να ανακαλύπτει δυνατότητες, να δημιουργεί και να ευημερεί, ν ανθίζει και να ευτυχεί, είναι η άμεση, απεριόριστη και ελεύθερη πρόσβασή του σε όλα εκείνα τα αγαθά που του είναι απολύτως απαραίτητα γι αυτό τον σκοπό…

Οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη χρημάτων, έχουν ανάγκη άμεσης πρόσβασης στα αγαθά.

Τάσος Πετρίδης
Πανγαία – Venus Project

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Ανώνυμος 03/24/2014 @ 8:27 ΠΜ

    Σόπα ρε βλήμα!Σοβαρα?

  2. Ανώνυμος 03/24/2014 @ 10:38 ΠΜ

    Zeitgeist kai agia sion

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*