Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:05 - 03/03/2015

Φόβοι για επιθετική ενέργεια της Τουρκίας στις περιοχές Σαμοθράκης ή Καστελόριζου μετά το κάζο της ΝΟΤΑΜ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΕΙ

Η Τουρκία μπορεί να απέσυρε την προκλητικότατη ΝΟΤΑΜ με την οποία χώριζε στα δύο το Αιγαίο και αξίωνε να δημιουργηθεί ένα πεδίο βολής στην «καρδιά» του Αρχιπελάγους παραβιάζοντας κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και κάθε ελληνικό κυριαρχικό δικαίωμα, αλλά ο «κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει» λένε δεικτικά επιτελείς του Πενταγώνου.

Τι εννοούν; Πώς η Άγκυρα μετά το κάζο που έπαθε και κατόπιν της σφοδρής ελληνικής αντίδρασης με διαβήματα διαμαρτυρίας προς την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και τον ICAO αναγκάστηκε να μαζέψει διαδοχικά τη ΝΟΤΑΜ Α/0889/15, μπορεί να «χτυπήσει» τις επόμενες ημέρες σε μία περιοχή του βορείου ή του νοτίου Αιγαίου με πρόκληση «πρώτου μεγέθους».

Η Τουρκία διατηρεί σε ισχύ δύο ΝΟΤΑΜ σύμφωνα με τις οποίες έχει δεσμεύσει σε διεθνή χωρικά ύδατα και εναέριο χώρο αλλά εντός του FIR Αθηνών δύο περιοχές για αεροναυτικές ασκήσεις. Η μία περικλείει μεγάλες περιοχές στο βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο τμήμα Αγίου Όρους, Θάσου, Σαμοθράκης και Λήμνου και η άλλη την προσφιλή της περιοχή νότια της Ρόδου και μέχρι το Καστελόριζο.

Να σημειωθεί επίσης πώς η Άγκυρα μπορεί να απέσυρε τη ΝΟΤΑΜ που προκάλεσε «διπλωματικό πυρετό» στην Αθήνα, αλλά δεν απέσυρε την NAVTEX 201/15 που τι συνόδευε και βάσει αυτής έχει δεσμεύσει μεταξύ Σκύρου και Λήμνου, σε διεθνή ύδατα του Αιγαίου, μία περιοχή για ασκήσεις.

Έχει φροντίσει λοιπόν η Τουρκία να διατηρεί ταυτόχρονα ανοιχτά τρία σημεία στα οποία μπορεί να στείλει είτε πλοία της είτε μαχητικά της και να στήσει τεχνητή ένταση στο Αιγαίο. Αυτό ασφαλώς θα πει κάποιος ότι θα μπορούσε να το πράξει ανά πάσα στιγμή.

Το θέμα όμως είναι πώς μετά την εξέλιξη με τη ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα εμφανίζεται να έχει σπάσει τα μούτρα της και αυτό πιθανόν να θελήσει να το αποκαταστήσει στην εσωτερική κοινή γνώμη της με μία «επιθετική» ενέργεια σε βάρος της Ελλάδας είτε στο βόρειο Αιγαίο είτε στην περιοχή του Καστελόριζου όπου τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει αρκετές φορές.

Η πιθανότητα μεγάλης τουρκικής πρόκλησης απασχολεί τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, τα οποία είναι σε συνεχή επικοινωνία σε ανώτερο επίπεδο, ενώ σε στρατιωτικό υπάρχει διαρκής καταγραφή των τουρκικών κινήσεων, όπως έγραψε και το defencenet.gr σε προηγούμενο άρθρο του, με ετοιμότητα και των Ένοπλων Δυνάμεων.

Έχει δοθεί εντολή για αυξημένη επιτήρηση και ενίσχυση των δυνάμεων στο ανατολικό Αιγαίο έτσι ώστε να υπάρξει άμεση αντίδραση σε ενδεχόμενο που η Τουρκία επιχειρήσει να στήσει ένα «θερμό επεισόδιο» ή ακόμη και μία προβοκάτσια.

Ραντάρ, πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και η δύναμη «Δέλτα» είναι σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας.

Οι Τούρκοι, το τελευταίο διάστημα, ιδίως στην περιοχή των Ιμίων έχουν στείλει και υποβρύχια για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, κάτι για το οποίο η ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα…

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Ανώνυμος 03/03/2015 @ 12:22 ΜΜ

    ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΛΑΣΣΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ –ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΚΙ ΜΟΥ—ΑΠΟ Γ- ΠΑΡΙΟ

  2. Ανώνυμος 03/03/2015 @ 2:18 ΜΜ

    Έξι μηνεσ το συνολο τσιπροτσιπαρισμενη διακύμανσηβερνηση….τον Ιούλιο αυγουστο τα σπανακια αν όχι τωρα τον μάρτιο,απριλιο,τα κολυβα έτοιμα.

  3. Ανώνυμος 03/03/2015 @ 3:29 ΜΜ

    Οι Τουρκοι εχουν παθει το συνδρομο του Αμπλαουμπλουε Φερετζε μαλακιστηρ !!!
    Επειδη φορουν φερετζε και κρυβουν την πουστια τους….νομιζουν οτι ειναι αορατοι και αυτοι και οι βρωμοσκεψεις τους !!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*