Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:11 - 22/11/2014

Το φορετό μας μέλλον

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η επόμενη τεχνολογική επανάσταση θα συμβεί στο… πετσί μας


Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το μέλλον των υπολογιστών βρίσκεται στα φορετά gadgets. Όλες, με πιο πρόσφατη είσοδο αυτή της Microsoft, οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν βάλει πλώρη να φέρουν όσο πιο κοντά γίνεται τα gadgets τους στο ανθρώπινο σώμα. Σε διάστημα ενός χρόνου, η Samsung, μόνο, κυκλοφόρησε 6 μοντέλα έξυπνων ρολογιών με δυνατότητες καταγραφής στοιχείων όπως ο καρδιακός παλμός και η σωματική δραστηριότητα του κατόχου τους.

Η Apple ένα εξάμηνο πριν κυκλοφορήσει το πολυδιαφημισμένο φορετό της gadget, το Apple Watch, έχει ριχθεί σε ένα ενελέητο -και πανάκριβο- προμοτάρισμά του όπου μέσω της μόδας και της υγείας προσπαθεί να επιβάλλει το έξυπνο ρολόι της ως το απόλυτο αξεσουάρ. Η Google, πάλι, μέσω του Google Glass και των έξυπνων φακών επαφής που θα μετρούν μέσω των δακρύων τις βιολογικές μας λειτουργίες και θα προβάλλουν πληροφορίες απευθείας στον αμφιβληστροειδή μας, στοιχηματίζει στο πρόσωπο.

Ανεξάρτητα από το εάν τελικά θα επικρατήσει στο άμεσο μέλλον ο καρπός -λόγω του form factor των ρολογιών- ή το πρόσωπο, το επόμενο στάδιο φορετής τεχνολογίας ακουμπάει κυριολεκτικά στο πετσί της ανθρωπότητας.

Εταιρείες όπως ή MC10 και η Thynk διερευνούν ήδη τα όρια των φορετών υπολογιστών πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, σαν τροχιοδεικτικά.

Πως; Εφαρμόζοντας υπολογιστές επάνω στο δέρμα, σαν μικροσκοπικά έμπλαστρα, ή σαν head-bands. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να μετατρέψουν κάθε πληροφορία που παράγει το σώμα μας σε data που θα συλλέγουμε εμείς (και πολλοί ακόμα) και θα παρατηρούμε στην οθόνη του smartphone μας ή για να αποφασίσουμε ποιο αποσμητικό θα φορέσουμε ανάλογα με την υγρασία και το ph της επιδερμίδας μας.

Όπως αναφέρουν σε σχετικό άρθρο τους οι New York Times, εταιρείες όπως η L’Oreal ήδη εξερευνούν αυτή την ‘αχαρτογράφητη’ περιοχή της τεχνολογίας ενώ κολλέγια με ειδίκευση στο Fashion Design πειραματίζονται με το πως θα κάνουν τα επιθέματα αυτά όσο πιο διακριτικά ή πιο ελκυστικά στο μάτι . Σαν τατουάζ ή body art.

Σύμφωνα με το CNN, η Thynk, στοχεύει να χρησιμοποιήσει την φορετή τεχνολογία όχι μόνο για να καταγράφει data, αλλά και για να στέλνει ηλεκτρικά σήματα που ενεργοποιούν συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, προσομοιώνοντας την επίδραση που έχει στο σώμα μας ένας καφές ή ένας απογευματινός ύπνος, ‘χακεύοντας’, έτσι, τον εγκέφαλο και το ίδιο το ανθρώπινο σώμα.

Αν και αυτού του τύπου φορετή τεχνολογία απέχει κάμποσο από την μαζική υλοποίηση και διάθεσή της με τη μορφή προϊόντων, ολοένα και περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το wearable computing, αν και εγείρει ηθικά ζητήματα ιδίως ως προς τον τρόπο διαχείρισης προσωπικών δεδομένων των χρηστών (όσο πιο προσωπικών γίνεται), η σύγκλιση μεταξύ τεχνολογίας και ανθρώπινου σώματος είναι αναπόφευκτη. Μένει να δούμε το πώς και το πού στο ανθρώπινο σώμα θα εφαρμοστεί.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ανώνυμος 11/22/2014 @ 6:17 ΜΜ

    Τί χρειάζονται όλες αυτές οι σαχλαμάρες; Έλεος πια δεν θέλουμε άλλη τεχνολογία θέλουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι ρε γαμ….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*