Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:54 - 12/02/2014

Το σενάριο της Βοσνίας μπορεί να παιχτεί και στα Σκόπια…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

«Ίσως, εμπλακούν και τα Σκόπια, στο σενάριο που παίζεται στη βοσνιακή αναταραχή με τη δυσαρέσκεια προς τους ηγέτες της χώρας.».Οι πολίτες μέρα με τη μέρα εκφράζουν την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκειά τους για την κοινωνική κατάσταση που δημιουργείται εξαιτίας της κοινωνικής πολιτικής και κάθε μέρα, ολοένα πτωχεύουν οι οικογένειες των χαμηλότερων και μεσαίων κατηγοριών», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων…

Τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν σε αυτήν τη συζήτηση εκδηλώνουν τις ανησυχίες τους για την επιδείνωση της κοινωνικής κατάστασης.

Η υψηλή ανεργία, η υψηλή διαφθορά στους θεσμούς, οι προσλήψεις με πολιτικά ρουσφέτια, οι φόροι και οι ενδεχόμενες έκτακτες πληρωμές προς το κράτος έχουν αδειάσει τις τσέπες των πολιτών και έχει δημιουργηθεί μια συνολική απογοήτευση.

Μέχρι σήμερα, – συνεχίζει το δημοσίευμα- οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν λάβει μέρος σε διαμαρτυρίες και σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου για τη Δημοκρατία, το 70 τοις εκατό των πολιτών δεν έχουν λάβει μέρος σε οποιαδήποτε διαδήλωση.

Αυτό όμως θα μπορούσε να ανατραπεί από τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής τους θέσης.

Ο πολιτικός αναλυτής Βλαντίμιρ Μίσεφ, σημειώνει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ενήμερη για την κατάσταση και τι θα μπορούσε να συμβεί. Λαμβάνει συνεχώς αποφάσεις για να κατευνάσει τους πολίτες μέσω μιας αύξησης στις συντάξεις, παροχές της κοινωνικής πρόνοιας ή με τη μαζική απασχόληση, ειδικά σε αυτήν την προεκλογική περίοδο.

Επίσης, ο Suad Misini, πολιτικός αναλυτής και επικεφαλής μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης, σημειώνει ότι τα αίτια των ταραχών εδώ μπορεί να είναι η διαφθορά, η κατάχρηση των δημοσίων θέσεων και η προστασία που παρέχεται στην ατιμωρησία, μέσω των μηχανισμών της εξουσίας.

Ακόμη, ένας από τους ηγέτες των Ρομά, ο Σάμκα Ιμπραϊμόφσκι, προειδοποίησε από το κοινοβούλιο των Σκοπίων ότι η κοινωνική εξέγερση είναι στα πρόθυρα της έκρηξης στη χώρα.

Παρά του ότι εκφράζονται ανησυχίες ότι το φαινόμενο της Βοσνίας μπορεί να έρθει και στα Σκόπια οι ηγέτες της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι οι πιθανότητες αυτής της βοσνιακής αναταραχής είναι λιγοστές για την πΓΔΜ.

Ο εισηγητής της ΕΕ για την Ανατολική Ευρώπη, Jelko Kacin μέσω των κοινωνικών δικτύων διαβίβασε το μήνυμα ότι οι πολίτες έχουν συνείδηση ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν κλοπή και μπορούν να γίνουν μόνο με την επιβολή της εξουσίας.

«Η πολιτική ελίτ στα Βαλκάνια επί πολύ καιρό πίστευε ότι οι πολίτες θα ψηφίζουν μόνο για τους εθνικούς τους εκπροσώπους, αλλά έλαβαν το μήνυμα με τις ταραχές και έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο εκλογικό σώμα», δήλωσε ο Σλοβένος ευρωβουλευτής, Jelko Kacin.

© Βαλκανικό Περισκόπιο – Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

elnewsgr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανώνυμος 02/12/2014 @ 1:34 ΜΜ

    καλη διαλυση ευχομαι

  2. Ανώνυμος 02/12/2014 @ 8:24 ΜΜ

    ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ… ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ…

    ΟΤΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ… ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΝΗΣΣΟ.

    ΣΤΗΝ ΔΕ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ (ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ) ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ… ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ… ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟΥ ΕΜΦΥΛΕΙΟΥ… ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ, ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ "ΣΥΜΜΑΧΟΙ" ΜΑΣ, ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΦΛΕΞΗ.

    ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ… ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ… ΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΚΑΙ ΠΟΔΗΓΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΩΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΕΝΑ Γ' ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

    ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ… ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΝΑΝ Γ΄ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ…

    ΑΥΤΑ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*