Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:05 - 01/04/2015

Το μάθημα της πεταλούδας- Καζαντζάκης

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Θυμήθηκα κάποιο πρωί,που είχα πετύχει σ’ένα πεύκο ένα κουκούλι πεταλούδας ,τη στιγμή που έσκαζε το τσόφλι κι ετοιμάζουνταν η μέσα ψυχή να προβάλει. Περίμενα,αργούσε κι εγώ βιαζόμουν. Έσκυψα τότε απάνω της κι άρχισα να τη ζεσταίνω με την ανάσα μου.

Τη ζέσταινα ανυπόμονα, και το θάμα άρχισε να ξετυλίγεται μπροστά μου, με γοργό ρυθμό. Το τσόφλι άνοιξε όλο, η πεταλούδα πρόβαλε. Μα ποτέ δε θα ξεχάσω τη φρίκη μου,τα φτερά της έμεναν σγουρά,αξεδίπλωτα όλο όλο της το κορμάκι έτρεμε και μάχουνταν να τα ξετυλίξει. Μα δεν μπορούσε, μαχόμουν κι εγώ με την ανάσα μου να την βοηθήσω.Του κάκου ,είχε ανάγκη από υπομονετικό ωρίμασμα και ξετύλιγμα μέσα στον ήλιο και τώρα πια ήταν αργά. Η πνοή μου είχε ζορίσει την πεταλούδα να ξεπροβάλει πριν της ώρας, ζαρωμένη κι εφταμηνίτικη. Βγήκε αμέστωτη,κουνήθηκε απελπισμένη και σε λίγο πέθανε στην παλάμη μου.

Το πουπουλένιο κουφάρι αυτό της πεταλούδας θαρρώ πως είναι το μεγαλύτερο βάρος που έχω στη συνείδησή μου. Και να, σήμερα κατάλαβα βαθιά..

Είναι θανάσιμο αμάρτημα να βιάζεις τους αιώνιους νόμους, έχεις χρέος ν’ ακολουθείς τον αθάνατο ρυθμό μ’ εμπιστοσύνη.

Η μικρή ετούτη πεταλούδα, που σκότωσα γιατί παραβιάστηκα να την αναστήσω,ας ήταν να πετούσε πάντα μπροστά μου και να μου δείχνει το δρόμο.Κι έτσι μια πεταλούδα που πρόωρα πέθανε να βοηθήσει μιαν αδερφή της,μιαν ανθρώπινη ψυχή,να μη βιάζεται και να προφτάσει να ξετυλίξει με αργό ρυθμό τις φτερούγες!

Νίκος Καζαντζάκης.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (7)

  1. Ανώνυμος 04/01/2015 @ 12:44 ΜΜ

    Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.

    Νίκος Καζαντζάκης ( 1883-1957 , Έλληνας συγγραφέας)

    Από το http://www.gnomikologikon.gr

    Ακριβώς όπως Εμείς.

  2. Ανώνυμος 04/01/2015 @ 1:34 ΜΜ

    Αυτον αφορισαν οι παπαδες εναν υπεροχο ανθρωπο εναν σοφο ανθρωπο διοτι δεν θελουν να τους ξεπερνανε….

    • Ανώνυμος 04/01/2015 @ 6:26 ΜΜ

      Η Εκκλησία αφόρισε ένα υπέροχο άνθρωπο και συγγραφέα που δόξασε παγκοσμίως την Ελλάδα του Zorba the Greek γιατί προσέγγισε με Απόλυτο Σεβασμό το Θείο Δράμα του ΘεΑνθρώπου πλην όμως από την Ανθρώπινη πλευρά Του.

  3. Ανώνυμος 04/01/2015 @ 1:40 ΜΜ

    ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΖΗΤΗΣΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΒΟΗΘΑΩ ΖΗΤΗΣΑ ΕΥΝΟΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

    ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ ΟΣΑ ΖΗΤΗΣΑ ΑΛΛΑ ΕΛΑΒΑ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝΑ—–

    ΒΙΚΥ ΝΑΥΠΛΙΟΝ

    • Ανώνυμος 04/02/2015 @ 10:43 ΠΜ

      συνεχισε Βικυ να μιλας για Θεο και αγαπη.Η απουσια του Γιαννη Κοζανη με πειραξε..

  4. Ανώνυμος 04/01/2015 @ 3:05 ΜΜ

    Η αναρτηση αυτη ηταν ο,τι ακριβως χρειαζομουν να διαβασω αυτη τη στιγμη. Σαν μια απαντηση… Ευχαριστω!

  5. Η ανοητη παρορμηση του δειχνει την ζωωδη διανοητικη κατασταση του ανθρωποειδους. Και ο καζαντακης ηταν ενας μασονος ανθρωποειδης. Τιποτε περισσοτερο.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*