Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

21:59 - 17/02/2015

Τα έγγραφα – φωτιά του Eurogroup – 96 ώρες για συμφωνία ή ατύχημα – Σε 48 ώρες η ΕΚΤ μπορεί να κλείσει την κάνουλα της χρηματοδότησης

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η συμφωνία φάνηκε να είναι πολύ μακρυά χθες τη νύχτα μετά την μάλλον γρήγορη λήξη του Eurogroup με τις δύο πλευρές να επιμένουν στη θέση τους.
Ωστόσο από τη συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη προέκυψε η πληροφορία για παρολίγον συμφωνία βάσει εγγράφου που παρουσίασε ο Πιερ Μοσκοβισί.
Το “παιχνίδι” που ακολούθησε και οδήγησε σε ναυάγιο τελικά τη χθεσινή συνεδρίαση δείχνει ότι η εξεύρεση λύσης δεν είναι ανέφικτη, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με όλα τα μέσα.

Οι εταίροι, με βάση το αρχικό και το τελικό κείμενο που παρουσίασε στην ελληνική πλευρά ο επίτροπος Οικονομικών μοιάζουν έτοιμοι για κάποιες υποχωρήσεις, ενώ και η ελληνική πλευρά μοιάζει από την πλευρά της, όπως δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών έτοιμη να κάνει το δικό της βήμα.
Στα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στον Γιάνη Βαρουφάκη και που αποκαλύπτει ο Δημοσιογράφος του Βρετανικού Channel 4 Paul Mason συνυπάρχουν οι όροι παράταση και γέφυρα, μια ορολογία που διευκολύνει και τις δύο πλευρές.

Στο αρχικό έγγραφο που αποκαλύπτει ο Paul Mason λέει πως μάλλον πρόκειται για την πρόταση Βαρουφάκη προς τους εταίρους. Το δεύτερο έγγραφο φαίνεται πως είναι το έγγραφο που παρουσίασε ως προσχέδιο συμφωνίας ο Π. Μοσκοβισί.

Στα δύο έγγραφα υπάρχουν δυο διαφορές ως προς το τελικό κείμενο που παρουσιάστηκε από τον Γ. Ντάισελμπλουμ στην ελληνική πλευρά.
Στο πρώτο έγγραφο δεν υπάρχει η παράγραφος:

“Σε αυτή τη βάση οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν 6μηνη τεχνική παράταση του τρέχοντος προγράμματος σαν ένα μεταβατικό βήμα. Αυτό θα γεφυρώσει τον χρόνο προκειμένου οι ελληνικές αρχές και το Eurogroup να εργαστούν σε μια νεότερη (follow-up) συμφωνία». Συμφωνήσαμε επίσης ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο του στη νέα συμφωνία. Το Eurogroup διάκειται θετικά σε ένα τέτοιο αίτημα από τις εληνικές αρχές”.
Παράλληλα δεν υπάρχει αναφορά στις δεσμεύσεις του Eurogroup του 2012, ενώ αντίθετα αναφέρεται παράγραφος που λέει “Τα ανωτέρω αποτελούν τη βάση για ένα αίτημα για την παράταση του ισχύοντος δανειακού προγράμματος, το οποίο θα πάρει τη μορφή ενός ενδιάμεσου βήματος προς μια νέα συμφωνία οι λεπτομέρειες της οποίας θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν σε μία περίοδο έξι μηνών”.

Μετά ήρθε το τελεσίγραφο Ντάισελμπλουμ για αίτημα παράτασης, ολοκλήρωση του μνημονίου κλπ. Ουσιαστικά όμως οι εταίροι δεν έδωσαν προθεσμία ως την Παρασκευή, η παράταση που δίδεται είναι έως την Τετάρτη καθώς η ΕΚΤ για να συνεχίσει να δίδει ρευστότητα στη χώρα θα πρέπει να έχει συμφωνία ή έγκριση των ευρωπαϊκών θεσμών. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και έτσι είναι άγνωστο πως θα κινηθεί η κεντρική τράπεζα.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (9)

  1. Ανώνυμος 02/17/2015 @ 10:33 ΜΜ

    ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΛΑ;;;;;; ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!!!!!!!

  2. ΣΗΜΑΤΟΡΩΣ 02/17/2015 @ 10:57 ΜΜ

    αυτο περι δανειακής συμβασης καλο.. πολυ καλη τριπλα…. αλλο μνημονιο και αλλο δανειακη συμβαση
    μεχρι τωρα για να παρεις λεφτα σου κοτσαρναν και ενα μνημονιο… ετσι το εβλεπαν ορθο οι προηγουμενοι …γιατι δεν ειχαν το σθενος να πουν στους λαους πλεων της ευρωπης οτι κυριοι τι σας νοιαζει που θα βρω να σας ξεχρεωσω ???εγω ειμαι ικανος,κυριαρχο κρατος και υπογραφω επιταγη -γραμματια -ομολογα-οτι θες με εμπιστευεστε ???
    μας λεγανε οτι υπογραφαν συμβαση πακετο με το μνημονιο ,,,,,,αλλα απο που προκύπτει οτι με το μνημονιο που μου επιβαλεις θα παρεις τα λεφτα σου πισω ????με βαζεις στο μνημονιο με 120% του ΑΕΠ και τωρα με το μνημονιο με πηγες στα 181..και εγγυασε εσυ για μενα ,,,,δηλαδη με δανείζεις και εκ των προτέρων μου περνεις το σπιτι ρε ποσο ανευθυνοι ηταν τελικα οι προηγουμενοι ..ΜΑΣ ΕΓΓΥΉΘΗΚΑΝ τον ελληνικο λαο σε ξενους ΠΑΚΕΤΟ
    .
    τωρα υπογραφω την συμβαση,,,, που χρωσταω και ποσα ,, ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ..,ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΆΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΩ ????εγω εχω να κανω με τον ευρωπαικο λαο αρα και κυβερνητες και συμφωνα με το αγγλικο δικαιο αν δεν στα δωσω θα μου κανεις κατασχεση ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΑ …πρωτα κατασχετουν και μετα πληρωνω να ξαναπαρω το κατασχεμενο

    εαν δεν το δεχτουνε αυτο το νομιμοτατο και ορθο που γινεται παντου ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ και θα χασουν την κουταλα και απο εδω και απο την βαβαρια

    ακου δεν ειχαν υπογραψει δανειακη συμβαση??δηλαδη μας χρεωναν οτι ηθελαν και τα εβαζαν πακετο …πρωτεσταντικες συμφωνίες επειδη η οικογενεια μαγειρευει για να φανε ολοι απο τα εσοδα της οικογενειας ..υποχρεουντε τα ατομα να πληρωσουν το πιατο σαν ετρωγαν σε ακριβο εστιατοριο

  3. ΣΗΜΑΤΟΡΩΣ 02/17/2015 @ 11:14 ΜΜ

    ακουγα το πρωι στον ριαλ γιαυτο το θεμα και προσπαθουσε να μασ πεισει ο τεως υπουργος οτι αυτα πανε πακετο,, μνημονιο και δανειακη συμβαση ,,,,ο χατζηνικολαου του ελεγε μα τι λατε κυριε ,,ειναι αλλο πραγμα
    απαντηση τεως τσιριχτου υπουργου μου ενθυμίζεται τον ελληνικο λαο που κανει σαν την ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ ΠΟΙΟς Ο ΤΣΙΡΙΧΤΟς ΤΕΩς ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΑΛΛΑ ΜΕ τέτοια στουκας εμφιολογηματα προσπαθει για να μας πείσει αναλύοντας—— πως το πασχα ειναι η λυτρωση των αμνων——

  4. Ανώνυμος 02/17/2015 @ 11:36 ΜΜ

    Πάλι με πουστιές θέλουν να μας τουμπάρουν; Όσο για την κάνουλα να την κλείσουν τη γ……νη να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα για εσωτερική χρήση τουλάχιστον και να ησυχάσουμε επιτέλους από τα όρνεα που μας εκβιάζουν με τα κωλοχάρτια τους. Δεν το βλέπετε ρε ότι η Ευρώπη έχει πρόβλημα; φύγετε όσο είναι ακόμα καιρός εκεί μέσα δεν υπάρχει ελπίδα. Η Ελλάδα είναι το μικρότερο πρόβλημα τους και ασχολούνται με αυτήν,τι θα γίνει π.χ με τα χρέη της Ιταλίας της Γερμανίας της Γαλλίας που μπροστά τους τα της Ελλάδας είναι ασήμαντα;

  5. Ανώνυμος 02/18/2015 @ 1:52 ΠΜ

    Τελείωσε παιδιά αύριο θα τα υπογράψει όλα παράταση του μνημονίου( δανειακή σύμβαση )
    Πλήρεις αποδοχή της τρόικας και των φράσεων μέσα στο συμβόλαιο ότι παραδέχονται το χρέος της Ελλάδας και την πληρωμή του με Κάθε κόστος ( αποκρατικοποιήσεις ) αν χρειαστεί θα κατασχεθούν νησιά και αρχαία μνημεία πχ. Παρθενώνας.

    Ένα μεγάλο μπράβο στο σύριζα

  6. Ανώνυμος 02/18/2015 @ 6:37 ΠΜ

    Αν θέλει μπράβο ο Σύρριζα, να ζητήσει ο Βαρουφάκης πίσω τα 233 ΔΙΣΣ . ΠΟΥ μας χρέωσαν για την Ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ !

    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΛΙΟ- ΑΛΗΤΕΣ !

    ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ 233 ΔΙΣΣ. ΡΕ !

    ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΑΤΟ- ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΙΚΕΣ !!!

    ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΕΣΥ ΕΙΔΙΚΑ ΘΑ ΤΡΩΣ ΠΟΛΥ ΒΡΙΣΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΤΣΙ ?

    ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΙΣΙΓΓΚΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΗΤΗ : " ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ " ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !!

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ " ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ??" ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΥΣΗ ?? ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΟΥ !!

    ΜΠΑ …….ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΑΡΑΦΛΑ ???

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  7. Ανώνυμος 02/18/2015 @ 7:49 ΠΜ

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ !!!!

    ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2013 ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ !!!

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ !!!!!!

  8. Ανώνυμος 02/18/2015 @ 8:39 ΠΜ

    Άσε την ειρωνεία ανώνυμε 3 52 δεν πρόκειται να γίνει αυτό αυτήν τη φορά τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο ας βρούνε λύση οι Ευρωπαίοι αλλιώς χαιρετίσματα δεν μας χωράει πλέον το κοτέτσι αν μείνουμε εκεί θα μας διαλύσουν ολοκληρωτικά.

  9. Ανώνυμος 02/18/2015 @ 10:32 ΠΜ

    Η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το πρώτο έχει νομική υπόσταση (συμφωνώ οτι οι όροι είναι εντελώς απαράδεκτοι) και το δεύτερο είναι ένα πολιτικό memorandum (αυτό κι αν είναι απαράδεκτο) που δεν έχει όμως καμμιά νομική υπόσταση. Συνεπώς οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να το καταργήσει, αλλάξει και τέλος πάντων να το κάνει ότι θέλει. Η ουσία όμως είναι ότι με την παραδοχή της δανειακής γίνεται και παραδοχή και των όρων της άρα και του χρέους, άρα μηδεν εις το πηλίκον. Αυτό που έπρεπε να αναζητηθεί ήταν ποιό μέρος του χρέους είναι νόμιμο και ποιό όχι. Τότε θα έσφιγκαν οι κ….!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*