Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:24 - 15/01/2015

Σύγκρουση Ντράγκι – Βερολίνου! Απειλεί με αποχώρηση απο το Ευρώ η Γερμανία!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Απο το 2011 γράφαμε ότι άπαξ και η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ρήμαξε την Ευρώπη, θα ψάξει αφορμή για να αποχωρήσει απο το Ευρώ.

Ανοικτή Σύγκρουση Βερολίνου και ΕΚΤ για τις Χώρες του Νότου


Με απειλές γερμανικής αποχώρησης από το Ευρώ!

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Tα εκκρεμή ελληνικά πολιτικο-οικονομικά ερωτηματικά, μέσα στο ευρύτερο οικονομικό πρόβλημα των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ ωθούν στην επιφάνεια την υφέρπουσα σύγκρουση μεταξύ της ΕΚΤ και του Βερολίνου, την παραμονή αποφάσεως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κρίσιμης για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

Χαρακτηριστική της έκρυθμης κατάστασης είναι η προειδοποίηση του κ. Χανς Βέρνερ Σιν ότι (εάν η δικαστική απόφαση είναι υπέρ των προθέσεων του κ. Μάριο Ντράγκι), η Γερμανία μπορεί να βρεθεί υποχρεωμένη να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.

Ο επικεφαλής του Οικονομικού Ινστιτούτου ΙFO και σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης, καταδικάζει την αναμενόμενη απόφαση της ΕΚΤ για (νομισματική) ποσοτική χαλάρωση ως πλάγια μέθοδο για παροχή βοήθειας στα ασθενέστερα κράτη-μέλη. Κατά τον Γερμανό οικονομολόγο, όπως αναφέρει τη δήλωση του το Μπλούμπεργκ, «ο κίνδυνος αποπληθωρισμού είναι απλώς μια πρόφαση για ποσοτική χαλάρωση και για την εκπόνηση ενός προγράμματος διάσωσης της Νότιας Ευρώπης.»

Το Μπλούμπεργκ αναφέρει ότι, κατά την δήλωση του Χάνς-Βέρνερ Σιν, οι επιτελείς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χρησιμοποιούν τό φάσμα τού αποπληθωρισμού ως πρόφαση για να βοηθήσουν τά ασθενέστερα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

Το επιχείρημα των κεντρικών τραπεζιτών ότι η ΕΚΤ επιβάλλεται να επέμβει, επειδή ο πληθωρισμός έπεσε κάτω του στόχου του 2%, δεν στηρίζεται στη Συνθήκη της νομισματικής ένωσης, δήλωσε ο Σιν σε τηλεφωνική συνέντευξη. Οι καταναλωτικές τιμές σημείωσαν ετήσια πτώση τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά στην Ευρωζώνη, αλλά ο κντρικός πληθωρισμός σημείωσε άνοδο.
« Ο κίνδυνος αποπληθωρισμού είναι απλώς ένα πρόσχημα για ποσοτική χαλάρωση, για την κατάστρωση προγράμματος διάσωσης για τη Νότια Ευρώπη», είπε ο Σιν. «Η μείωση του πληθωρισμού οφείλεται στην πτώση της τιμής του πετρελαίου και δεν είναι ανάγκη για επέμβαση της ΕΚΤ»,πρόσθεσε.

Η απόφαση του Ντράγκη θα έχει σημαντικές συνέπειες, σημειώνει το Μπλούμπεργκ.

«Ποσοτική χαλάρωση «θα παρείχε στην ΕΚΤ τον ρόλο του δανειστή ανάγκης σε ατομικές περιπτώσεις κρατών» στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο Σιν, ο οποίος υποστηρίζει την σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για την απόσβεση ελληνικού χρέους.

Ενώ ο Διοικητής της Μπούντεσμπανκ, κυβερνητικοί βουλευτές και οικονομολόγοι όπως ο Σιν επικρίνουν την επέκταση του ρόλου της ΕΚΤ, η Μέρκελ δεν αντιτάχθηκε δημόσια στον Ντράγκι.Η καγκελάριος τάχθηκε στις 7 Ιανουαρίου υπέρ της διατήρησης της Ελλάδας στην ευρωζώνη, εφ όσον τηρεί τις υποχρεώσεις της για λιτότητα, λέγοντας ότι πάντοτε επιδίωξε να προστατέψει την ακεραιότητα της ευρωζώνης.

Το πρόγραμμα «Αμεσων Νομισματικών Δοσοληψιών» (Οutright Monetary Transactions), ένα σχέδιο αγοράς ομολόγων, που είχε αναγγελθεί το 2012, μετά την δήλωση του Ντράγκι πως θά κάνει «ο,τι απαιτηθεί» για να στηρίξει το νόμισμα, συνεπάγεται πρόσθετους κινδύνους για την ευρωζώνη,δήλωσε ο Σίν.

Η Ευρώπη θα αντιμετώπιζε «ένα μείζον συνταγματικό πρόβλημα» εάν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ε.Ε. αποφανθή ότι το σχέδιο της ΕΚΤ είναι νόμιμο, με την μη δεσμευτική γνωμοδότησή του που θα δημοσιευθεί στις 14 Ιανουαρίου, και με την απόφαση να ακολουθήσει μετά τέσσερεις έως έξη μήνες, δήλωσε ο Γερμανός οικονομικός σύμβουλος.

Το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο αποφάνθηκε πέρισυ ότι το Α.Ν.Δ., που δέν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, ίσως υπερβαίνει την δικαιοδοσία της ΕΚΤ και ζήτησε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο να αποφανθεί για την νομιμότητά του.

«Η Γερμανία θα μπορούσε να βρεθεί σε θέση όπου θα ήταν συνταγματικά υποχρεωμένη να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, δήλωσε ο Σιν.Κάποιος θα πρέπει να υποχωρήσει και αυτός θα είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Θα πρέπει να παραιτηθεί από το πρόγραμμα των ΄Αμεσων Νομισματικών Δοσοληψιών».

olympia.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (15)

  1. Ανώνυμος 01/15/2015 @ 9:57 ΠΜ

    Πως γινεται να αποχωρησει η γερμανια απο το ευρω? αφου η εισοδος στο ευρω ειναι "αμετακλητη"…

  2. Ανώνυμος 01/15/2015 @ 12:26 ΜΜ

    ΣΤΑ @ΡΧΙΔΙΑμΑΣ ΤΟ ΕΎΡΩ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΎ ΑΠΌ ΕμΑς

  3. να δω ποσους αιωνες θα ασχολουμαστε με τους απογωνους των ουνων τους γερμανους
    αυτοι που νομιμοποιησηαν την κτηνοβασια με νομο στη βουλη και τους γαμους των γκει
    αυτα τα αγια παιδια που απο τοτε που ηταν ουνοι περιμεναν καρτερικα να κανουν ντου στην τοτε πλουσια ρωμαικη αυτοκρατορια?
    αυτα τα παιδια που αιματοκυλησαν ολη την ευρωπη με δυο παγκοσμιους και μετα απο καθε μαλακια τους ζητανε συγνωμη??
    που τους λυπηθηκε ολη η ευρωπη μετα τον παγκοσμιο και μαλιστα τοτε πριν 60χρονια πηραν δανειο σαν τριτοκοσμικη χωρα??
    που γινανε προτεσταντες γιατι δεν βολευε ο χριστιανισμος οπως ηταν και κανανε παραλλαγη….που μαζι με τους προτεσταντες της αμερικης εχουν αιματοκυλησει τον κοσμο?
    λεμε αυτους που αποκαλουν φτωχες τις μεσογειακες χωρες?

    για σκεφτειτε ρε μαγκες πως εγινε οι ποιο πλουσιες χωρες που ηταν εδω και αιωνες οπως η ελλαδα η ρωμαικη αυτοκρατορια να φτωχηναν ετσι μπροστα στις χωρες του βορρα που ειναι αγονες και δεν παραγουν τιποτα απο τη γη τους???ουτε πετρελαια εχουν ουτε αερια….μονο μια βιομηχανια που σε 50 χρονια κατεκτησε την ευρωπη???

    πως γινεται αυτο?
    θα σας πω πως γινεται……
    οσα καραβια περνανε την μεσογειο απο ασια με εμπορευμα απο την ευρωπη…κανουν κυκλο….πανε γερμανια ολλανδια…και μετα δυανεμοντε στην ευρωπη…

    γιατι ρε παιδια???γιατι 6χιλιαδες χιλιομετρα παραπανω και μερες καθυστερηση??δεν θα μπορουσαν αυτα τα καραβια να ξεφωρτονουν πειραια και να πανε καρφι σε ολη την ευρωπη?
    γιατι παιζει πολυ χρημα μιλαμε για 200καραβια την ημερα με νταβατζη την γερμανια και ολλανδια…
    μηπως τωρα καταλαβατε γιατι το λιμανι του πειραια δεν συνδεεται ουτε καν με γραμμες τρενου??
    μηπως καταλαβατε γιατι οι φιλοι των γερμανων προτεσταντες το 93 βομβαρδιζαν την ενωμενη γιουγκοσλαβια και βομβαρδιζαν γεφυρες και σιδηροδρομικες γραμμες και δρομους?
    γιατι δεν ηθελαν αυτα τα καλα παιδια οι ουνοι να υπαρχει κ αλλο δικτυο διανομης απο πειραια γιουγκοσλαβια και ευρωπη..οπως καταλαβαινετε μονο μαλακες θα πηγαιναν γυρο γυρο τα καραβια για να κατεβαζουν προιοντα απο γερμανια στην ευρωπη…χανεις χρονο και χρημα ετσι…γι αυτο διελυσαν την γιουγκοσλαβια…

    αυτα τα καλα παιδια οι βαρβαροι ουνοι καταφεραν να διαλυσουν ρωμαικη αυτοκρατορια ευρωπη του μεσαιωνα και με μεγαλο ταλεντο ευρωπη το 40 αλλα και τωρα..

    απειλουν τα τομαρια οι βαρβαροι που φορανε πλεον κουστουμια σαν λυκοι με προβιες απο προβατα…

    να δω ποσο θα κοιματε ολη η ευρωπη και ποσο θα ανεχωμαστε τους μαλακες τους γερμανους…αλλοι τους θαυμαζουν κιολας….ειναι υπευθυνοι ακομα και για τους πολεμους βορειων και νοτιων στην αμερικη οι προτεσταντες μαζι με τους αδελφους τους τους προτεσταντες της αμερικης

    δεν υπαρχει ποιο ατιμη φαρα στη γη απο αυτους και τους φιλους τους τους ιουδαιους….και γνωριζετε ολοι οτι δεν εχω ταμπελες δεξια αριστερα κεντρα και τετοια…οι ταμπελες δεν χωρανε σε ελληνες

    αλλα οπου και να κοιταξετε στην ιστορια πισω απο ολλα θα κρυβονται η ιουδαιοι η γερμανακια- ουνοι η προτεσταντες..

    και για να καταλαβετε τι μησος μας εχουν εμας τους ελληνες ενα μονο θα πω……..

    το 40 η ελλαδα ποσοστιαια ηταν η χωρα που εχασε περισσοτερους ανθρωπους απο ολες που πολεμησαν….τοσο μισος αυτα τα παιδια???

    και εχουν το θρασος τα καλοπαιδα να απειλουν τωρα ολη την ευρωπη….αυτοι που την εβαλαν σ αυτο το παιχνιδι ……………απειλουν αυτοκρατωριες προηγουμενων αιωνων που εδωσαν τα φωτα τους και τους εμαθαν να μιλανε………….

    απειλουν την ιερη ελλας…………την αυτοκρατορια του αλεξανδρου που φωτισε ολη την ευρωπη………….των βριζουν κιολας πηγαινε λεει με αντρες ΝΤΡΟΠΗ………ο μεγιστος των ελληνων που θα επρεπε να τους απαγορευεται να αποκαλουν και το ονομα του….

    απειλουν την ιταλια που ηταν τεραστια αυτοκρατορια μετα την ελληνικη………..

    θελουν την πιτα οι ουνοι απο τοτε μονο που θελουν να την φανε μονοι τους σαν βαρβαροι που ειναι και οχι να την μοιρασουν σε ολλους οπως κανανε αλλες αξιολογες αυτοκρατοριες………….

    εφτασε ο καιρος ομως να παρουν αυτο που τους αξιζει!!!

    • Πεστα ξανα και ξανα !!!!!!! μπας και ξυπνησουμε… και γω τις ιδιες αποριες εχω και την μονη εξηγηση που δινω ειναι οτι οι ηγητορες μας ειναι…….τσιρακια ξενων

    • Ανώνυμος 01/15/2015 @ 5:58 ΜΜ

      Εσκισες ανθρωπα!! σψστοτατος!! ευγε!!

    • Ανώνυμος 01/15/2015 @ 6:41 ΜΜ

      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΕΑΜΒ ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
      ΔΠ

  4. Ανώνυμος 01/15/2015 @ 4:27 ΜΜ

    αρχω • 15 Ιανουαρίου 2015 – 2:32 μ.μ.

    "που γίνανε προτεστάντες γιατί δε βόλευε ο Χριστιανισμός όπως ήτανε" ενώ αντίθετα
    "βόλευε" Εμάς που ως Ανάξιοι Δούλοι Του Παντοδύναμου γίναμε -κατ'επέκταση- Ανάξιοι Δούλοι των εκάστοτε Δυνατών της Γης.

  5. Ανώνυμος 01/15/2015 @ 4:46 ΜΜ

    μπραβο φιλε !!!ετσι ακριβως ειναι.πεστα ν αγιασει το στομα σου!!!

  6. Ανώνυμος 01/15/2015 @ 8:22 ΜΜ

    Δεν έχω διαβάσει ποιο ακριβής σχόλιο. ΈΤΣΙ ΌΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ

  7. Ανώνυμος 01/15/2015 @ 11:38 ΜΜ

    Στο καλό και η Γερμανία και το ευρώ…

  8. Ανώνυμος 01/16/2015 @ 2:03 ΠΜ

    [URL]https://www.youtube.com/watch?v=_PH5LTjdRD4[URL]

  9. Ανώνυμος 01/16/2015 @ 7:45 ΠΜ

    ΑΦΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ "ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ" ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΩΡΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ….

  10. Ανώνυμος 01/16/2015 @ 8:22 ΠΜ

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΗΓΕΤΗ
    ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ
    ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΡΦΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..
    ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΠΤΗΣΗ.

  11. Ανώνυμος 01/16/2015 @ 9:38 ΠΜ

    Στο καλό και να μας γράφουν. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η ενέργεια της ΕΚΤ είναι νομιμώτατη. Περιμένουμε, λοιπόν, να αποχωρήσει η Γερμανία από το ευρώ. Γιά πολύ μ@@@@@ς μας περνάει ο κος Σιν.

  12. Ανώνυμος 01/16/2015 @ 9:39 ΠΜ

    Μηδένα προ του τέλους μακάριζε, φίλε μου!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*