Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:44 - 01/07/2014

Σοκαριστικό: Αγοράζουν και πουλάνε παιδιά μέσω internet

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Με φρίκη ανακάλυψα ότι στις ΗΠΑ, σ αυτή την πολιτισμένη υπεραυτοκρατορία, τα πάντα πωλούνται και τα πάντα αγοράζονται χωρίς καμία εξαίρεση -ούτε για τις ζωές μικρών παιδιών. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, σε πολλές Πολιτείες, οι αμερικανικές αρχές κλείνουν τα μάτια σε δεκάδες ιστοσελίδες, που προτείνουν την αγοραπωλησία εκατοντάδων μικρών παιδιών, τα οποία εγκαταλείπουν εκείνοι που τα έχουν υιοθετήσει.


Οι ιστοσελίδες ανήκουν σε μη ελεγχόμενους ιδιωτικούς οργανισμούς, που κάνουν χρυσές δουλειές δημοσιεύοντας αγγελιών με φωτογραφίες των μικρών παιδιών και μια περίληψη της σύντομης ζωής τους.

«Ο Dylan με το παιχνιδιάρικο χαμόγελο είναι 10 ετών, δεν έχει διαγνωσθεί με σύνδρομο υπερκινητικότητας, και δεν παίρνει φάρμακα. Είναι ικανός να συγκεντρωθεί και λατρεύει τα παζλ», αναφέρει μια αγγελία την οποία διάβασα τυχαία. Στην αγγελία δεν παραλείπεται, φυσικά, η τιμή πώλησης του παιδιού που είναι 3.500 δολάρια αφορολόγητα –δηλαδή, 2600 ευρώ για τα έξοδα του ιδιωτικού οργανισμού, 200 δολάρια για τα διαδικαστικά και από 1500-2500 για τους δικηγόρους. Ο Dylan υιοθετήθηκε από τη Ρωσία, όμως οι Αμερικανοί θετοί γονείς του δεν τον θέλουν πια !

Στην αμερικανική αγορά, οι μικροί αυτοί άτυχοι άγγελοι, αποκαλούνται παιδιά από «δεύτερο χέρι». Οι οργανισμοί που τα εμπορεύονται μιλούν για «rehoming» (επαναστέγαση), παρόλο που ο όρος είναι αμφιλεγόμενος. Συνήθως η λέξη χρησιμοποιείται για τα ζώα που αναζητούν μια δεύτερη οικογένεια. Όπως σε μια πραγματική αγορά μεταχειρισμένων ειδών τα παιδάκια «από δεύτερο χέρι» πωλούνται μισοτιμής. Έτσι, στις ΗΠΑ, μια υιοθεσία από το εξωτερικό κοστίζει από 10.000 έως 30.000 δολάρια, όμως η αλλαγή οικογένειας είναι πολύ φθηνότερη και, αρκετές φορές, οι θετοί γονείς που θέλουν στην κυριολεξία να ξεφορτωθούν το μικρό παιδί που υιοθέτησαν, το δίνουν και δωρεάν!

Και πού οφείλεται αυτό;

Αρκετοί από τους θετούς γονείς δεν ήταν έτοιμοι για να έχουν παιδιά, ενώ ορισμένες φορές δεν αναπτύσσονται οι δεσμοί εκείνοι που θα συμβάλλουν να δημιουργηθεί μια πραγματική οικογένεια . Μόνο στην Πολιτεία του Idaho, 15 με 20 παιδιά το μήνα είναι ανεπιθύμητα απο τους θετούς γονείς τους.

«Δεν έχω καταφέρει να δεθώ συναισθηματικά μαζί τους» έγραψε σε ένα φόρουμ συζήτησης μια γυναίκα που δεν επιθυμεί πια τα παιδιά που υιοθέτησε από μωρά και σήμερα είναι ηλικίας 5 και 6 ετών. «Θα ήθελα να τα αγαπήσω, όπως τα βιολογικά παιδιά μου, όμως δεν πιστεύω πώς θα μπορέσω» γράφει.

Σαν τον Dylan, στη σελίδα άλλου ιδιωτικού οργανισμού για παιδιά από «δεύτερο χέρι» στο Facebook χαζεύω τις όμορφες φωτογραφίες του Logan, του Tyler, του Derrick, του Adam, της Annie… Μέσα απο τις λίγες γραμμές που περιγράφουν την ιστορία τους, καταλαβαίνεις το δράμα που θα τα συνοδεύει για πάντα .

Στην Αμερική, μια οικογένεια που δεν τα καταφέρνει με το υιοθετημένο παιδί της -επειδή για παράδειγμα έχει δύσκολο χαρακτήρα- τις περισσότερες φορές αδυνατεί να το βάλει σε ίδρυμα για θεραπεία, γιατί το κόστος είναι απαγορευτικό. Εάν το παιδί υιοθετήθηκε στις ΗΠΑ, ορισμένες Πολιτείες πληρώνουν τα έξοδα, όχι όμως για τα ξένα. Οι θετοί γονείς μπορούν να ζητήσουν από τη Δικαιοσύνη την κρατική προστασία των παιδιών που δεν επιθυμούν άλλο με την προϋπόθεση να έχουν κατηγορηθεί ότι είναι ανίκανοι ή επικίνδυνοι για αυτά. Όπως, όμως, δεν θέλουν να τους προσάψουν το παραμικρό είναι πολύ πιο εύκολο να καταφύγουν στο ιντερνετ και στις σελίδες που ειδικεύονται στην «επαναστέγαση» παιδιών από «δεύτερο χέρι».

Πολλές φορές η «επαναστέγαση» επιτυγχάνεται με ένα απλό πληρεξούσιο στον συμβολαιογράφο, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο. Για μια πιο επίσημη αλλαγή υπάρχει και το δικαστήριο που διενεργεί τους ελάχιστους δυνατούς ελέγχους στις οικογένειες που δείχνουν ενδιαφέρον.

Σε ειδικό φόρουμ συζήτησης στο Yahoo προτεινόταν κατά μέσο όρο ένα παιδί από «δεύτερο χέρι» κάθε εβδομάδα τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με το Reuters που πριν από 9 μήνες δημοσίευσε μια συγκλονιστική έρευνα για την παράνομη αγοραπωλησία των υιοθετημένων παιδιών στις ΗΠΑ. Αρκετά παιδιά άλλαξαν, πολλές φορές, θετούς γονείς ενώ ορισμένα κατέληξαν στα χέρια παιδόφιλων και διεστραμμένων ατόμων.

Μετά την έρευνα του Reuters το Yahoo αναγκάστηκε να κλείσει το φόρουμ συζήτησης και 50 Πολιτείες ενίσχυσαν με περισσότερους ελέγχους την νομοθεσία υιοθεσιών. Τον Απρίλιο, η Πολιτεία του Wisconsin απαγόρευσε να μεσολαβούν για υιοθεσίες άτομα ή οργανισμοί που δεν έχουν ειδική κρατική άδεια, παιδιά να διαφημίζονται σαν εμπόρευμα ενώ οι θετοί γονείς που επιθυμούν να μεταβιβάσουν την γονική επιμέλεια σε άλλους θα πρέπει υποχρεωτικά να περνούν από το δικαστήριο. Ωστόσο, αρκετές Πολιτείες εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να κλείνουν τα μάτια στις αγγελίες αγοραπωλησίας παιδιών στο ιντερνετ…
aixmi.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Ανώνυμος 07/01/2014 @ 6:26 ΜΜ

    ΠΩΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ?? ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΩ ΕΝΑ….

  2. Χαλαρώστε!!! Ο Γιακουμάτος δεσμεύτηκε πως θα ρίξει μέχρι το τέλος του χρόνο [του] της τιμές!

    Πέραν της πλάκας, είναι τραγικά όσα συμβαίνουν στην πλανήτη με θύματα τα παιδιά!

  3. Αν ημουν υποχρεωμενη να ξαναγεννηθω θα το δεχομουν μονον με ορο την παραλειψη της παιδικης ηλικιας. Τα παιδια ειναι στο ελεος των μεγαλων.

  4. Αν οι υιοθεσιες περιοριζονται, τα παιδια μεγαλωνουν σε ιδρυματα. Τα ιδρυματα παρεχουν τροφη στεγη αλλα οχι αγαπη στοργη. Η ζωη στα ιδρυματα ειναι σκληρη για τα παιδια. Ο ανθρωπος ειναι ασυνειδητος αφου πετα τα παιδια του

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*