Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:39 - 18/11/2014

Σκύλος, όχι μόνο φίλος αλλά και γιατρός

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σκύλος, όχι μόνο φίλος αλλά και γιατρός

Ο σκύλος, φίλος του ανθρώπου για πολλούς αιώνες αποδεικνύεται πλέον και επιστημονικά ότι μπορεί να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας.

Ειδικότερα, άνθρωποι μοναχικοί, άνθρωποι με προβλήματα κατάθλιψης ή ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους μπορούν να δουν τεράστια διαφορά στην ψυχολογία τους εάν αποκτήσουν ένα τετράποδο. Η φροντίδα που απαιτεί ένα σκυλί, η αφοσίωση και η ανιδιοτελής αγάπη που αυτό προσφέρει στον ιδιοκτήτη του δρουν ως φυσικό αντικαταθλιπτικό. Επιπλέον, οι καθημερινές βόλτες που επιβάλλεται να κάνει το σκυλί κάνουν τους ιδιοκτήτες να περνάνε λίγο χρόνο καθημερινά στο πλησιέστερο πάρκο, να κοινωνικοποιηθούν και να γνωρίσουν άλλους ιδιοκτήτες σκύλων.

Ακόμη, η ανατροφή των μικρών παιδιών κρίνεται πιο σωστή και ολοκληρωμένη όταν υπάρχει ένα κατοικίδιο στην οικογένεια. Το σκυλί, εκτός του ότι ουσιαστικά είναι ένα μέρος της οικογένειας, έχει ανάγκη καθημερινή φροντίδα που μπορεί να την αναλάβουν εκ μέρους ή εξ ολοκλήρου (εάν είναι μεγαλύτερα) τα παιδιά. Έτσι, σύμφωνα με την ΗSUS (Humane Society of the United States)
, τα παιδιά γίνονται πιο υπεύθυνα, δυναμώνεται η αυτοπεποίθηση τους και μαθαίνουν να σέβονται τα ζώα. Πολύ σημαντικός είναι επίσης και ο κύκλος ζωής ενός ζώου, αφού τα παιδιά μπορούν να μάθουν πολλά για τη ζωή και το θάνατο ως φυσική κατάληξη.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες και πειράματα στις ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι τα σκυλιά μπορούν να ανιχνεύουν με την όσφρηση τους μορφές καρκίνου στους ανθρώπους! Οι ξεχωριστές ικανότητες όσφρησης που χαρακτηρίζουν τα αγαπημένα μας τετράποδα μπορούν να χρησιμεύσουν για την ανίχνευση καρκίνων του πνεύμονα (από την αναπνοή του ασθενούς) και του προστάτη και της ουροδόχου κύστης (από δείγμα ούρων του ασθενούς). Συγκεκριμένα τα σκυλιά που συμμετείχαν σε πείραμα που πραγματοποιήθηκε από το ίδρυμα Pine Street στην Καλιφόρνια κατέδειξαν με ακρίβεια 99% τα δείγματα αναπνοής που προέρχονταν από ασθενείς ακόμα και με πρώιμο στάδιο καρκίνο του πνεύμονα. Το 2004 ο Δρ John Church δημοσιοποίησε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη επιστημονική έρευνα
με τη συμμετοχή γιατρών, επιστημόνων και εκπαιδευτών που αναφέρεται στην ‘ξεχωριστή οσμή’ που έχουν τα καρκινικά δείγματα ούρων και μπορεί να ανιχνευτεί από τα σκυλιά. Επίσης σημαντική είναι και η διαίσθηση των σκύλων αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί αναφέροντας ότι τα σκυλιά μπορούν να ‘αισθανθούν τον θάνατο’ δηλαδή μπορούν να υιοθετήσουν περίεργες συμπεριφορές λίγο πριν ο ιδιοκτήτης ή κάποιο άλλο αγαπημένο πρόσωπο τους αφήσει την τελευταία του πνοή.

Τέλος μην ξεχνάμε το πόσο μπορεί να βοηθήσει ένα σκυλί με κατάλληλη εκπαίδευση ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή με προβλήματα όρασης, διευκολύνοντας την καθημερινότητα τους. Εάν αποφασίσετε λοιπόν να αγοράσετε κατοικίδιο, σκεφτείτε ότι η αναζήτηση κατοικίδιου στο ίντερνετ είναι πιο εύκολη και μπορείτε μάλιστα να βρείτε πολλά αδέσποτα που χαρίζονται και χρειάζονται επειγόντως σπίτι!

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. Ανώνυμος 11/18/2014 @ 7:41 ΜΜ

    Λατρεμένα ζωάκια! Αν το σκεφτείς, είναι σε όλα καλύτερα από εμάς. Έναν τέλειο εγκέφαλο διαθέτουμε, υποτίθεται, και τι τον κάνουμε; Ξεσπάμε όλα μας τα απωθημένα εναντίον των άλλων και τους πληγώνουμε. Και το χειρότερο, κάνουμε τα πάντα για το κέρδος, ακόμα και να εξοντώνουμε ο ένας τον άλλον.

  2. Ανώνυμος 11/18/2014 @ 8:16 ΜΜ

    Εκτος απο έμπιστοι σύντροφοι εινα τα μοναδικά κατοικίδια ζώα που καταλαβαίνουν τις λέξεις με την εννοια τους. Το σκυλί μου γνωρίζει πολλές χρήσιμες λέξεις γι αυτο αλλα και για εμένα.

  3. Ανώνυμος 11/18/2014 @ 9:33 ΜΜ

    Ειναι καταπληκτικα ζωα!! Δεν θυμαμαι ουτε μια στιγμη της ζωης μου χωρις σκυλο φιλο μου.
    Σημερα εχω επτα (7) σκυλους… ελευθερους μεγαλοσωμους φιλους ..μεσα στην περιφραξη 5 στρεμ. του σπιτιου μου…(οταν ειναι εξω απο το σπιτι).
    Απο τα 7 τα 4 ηταν αδεσποτα που βρηκα πεινασμενα και δυστυχισμενα!!!
    Εχουν γινει ολα μελη της οικογενειας μου. Ολα μας λατρευουν και τα λατρευουμε!!
    Δεν ειμαι πλουσιος και κανω αγωνα να ειναι…και ειναι καλα!!!
    Παρολο που εμεις οι ανθρωποι ειμαστε νοημονα οντα….ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ… ΕΝΩ ΑΥΤΑ , ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΚΟΛΑ !!! ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ???
    ΑΠΛΑ!!!
    Αυτα καταλαβαινουν με την καρδια και την ευγνωμοσυνη.!!!
    Εμεις…προσπαθουμε με την λογικη !!!!…γιατι η καρδια και η ευγνωμοσυνη μας…εχουν τουλαχιστον…ατροφισει!!!
    Τα ευχαριστουμε που ειναι στην ζωη μας!!!!
    Υ.Γ
    Το κειμενακι αυτο ειναι προς τιμη τους αφιερωμενο… απο ολη την οικογενεια μου,…
    για την χαρα και την προστασια που μας προσφερουν!!!
    ακκ

    • Ανώνυμος 11/18/2014 @ 11:01 ΜΜ

      NA EIΣAI KAΛA " ΣΥΝΑΔΕΡΦΕ " ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Τ ΑΣΚΕΡΙ ΣΟΥ . ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ … ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ . ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ 4 ΣΚΥΛΙΑ -ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΚΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ-ΚΑΙ 25 ΓΑΤΕΣ . ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ Σ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ . ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ . ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ Σ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ . ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ .

  4. Η ανιδιοτελής αγάπη που προσφέρουν τα σκυλιά στον άνθρωπο δε μπορείς να τη βρεις σε κανένα άνθρωπο.

  5. Ανώνυμος 11/18/2014 @ 10:16 ΜΜ

    ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΠΑΙΖΕΙ…ΓΙΑΝΝΗΣ-KOZANH

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*