Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:56 - 26/09/2014

Σκόπια: «Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι είμαστε Σλάβοι»

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σκόπια: «Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι είμαστε Σλάβοι»

«Το ζήτημα της μακεδονικής ταυτότητας μετατρέπεται σε ένα παιχνίδι των λέξεων και των ερμηνειών», γράφει το Alsat-M .

Ο ιστορικός Τοντόροφ Τσεπρεγκάνοφ, δεν αρνείται τη σλαβική καταγωγή των πολιτών του κράτους της FYROM, αλλά λέει ότι έχει προσδιοριστική σημασία για τις φυλές που υπάρχουν και όχι για το σύνολο του λαού.

Σύμφωνα με τον Τσεπρεγκάνοφ (Тодоров Чепреганов)οι πολίτες της FYROM δεν έχουν μόνο σλαβική καταγωγή, αλλά και αρχαία και βυζαντινή καταγωγή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές είναι αιτίες που οι Ηνωμένες Πολιτείες προβαίνουν σε δηλώσεις και μαζί με την ΕΕ προσπαθούν να αρνηθούν την ύπαρξη του ‘μακεδονικού’ λαού και επιδιώκουν την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Μια διαφορετική προσέγγιση κάνουν οι Αλβανοί ιστορικοί. Ο Βέμπι Τζεμάιλι (Веби Џемаили) εκτιμά ότι δεν υπάρχει τίποτε προσβλητικό στην ονομασία των πολιτών ως Σλάβοι, γιατί αυτό είναι ένα αποδεδειγμένο επιστημονικό γεγονός.

«Αυτές οι φυλές ήρθαν στα εδάφη αυτά, κατά τον 7ο αιώνα. Αργότερα δημιούργησαν ένα κράτος, το οποίο δεν έχει τίποτε κοινό με τον όρο Μακεδονικό».

Ως εκ τούτου, στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια διπλωματία, ιστορικά είναι γνωστοί ως «Σλαβομακεδόνες» ή νοτιοΣλάβοι (στη σλαβική των Σκοπίων: како Славо-Македонци или јужни Словени).

Υπάρχει πολύ χαμηλό επίπεδο για να διαμαρτύρονται, γιατί οι Αμερικανοί και η Ευρώπη γνωρίζουν πολύ καλά την «εθνογέννησή τους», την προέλευσή τους και το σχηματισμό του παρόντος κράτους, το οποίο σχηματίσθηκε την κομμουνιστική περίοδο υπό την ηγεσία του Τίτο τους», δήλωσε ο ιστορικός Βέμπι Τζεμάιλι.

Οι προσπάθειες να αρνηθούμε τη σλαβική ταυτότητα και να προβάλουμε την αρχαία μακεδονική, άρχισε με την άφιξη του VMRO-DPMNE στην εξουσία και εκδηλώνεται έμπρακτα με το έργο της αρχαιοποίησης του κράτους [за антиквизација на државата], ειδικά με το σχέδιο «Σκόπια 2014».

Μάλλον, την εντελώς αντίθετη στάση έχουμε από τον πρώτο πρόεδρο της χώρας τον Κίρο Γκλιγκόροφ, όταν με δηλώσεις του από τα Τίρανα το 1992, απέρριψε κατηγορηματικά την αρχαία καταγωγή των σημερινών Σλάβων, λέγοντας ότι οι ‘Μακεδόνες’ είναι Σλάβοι (дека ‘Македонците’ се Словени), είπε ο Τζεμάιλι.

Πηγη Βαλκανικό Περισκόπιο



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. τα παιδια αγνωστου πατρος,ψαχνουν το οποιοδηποτε ηρωικο επιθετο.για να κλεψουν,απο την αιγλη του ονοματος.το ονομα,εμεις το ανεβαζουμε και εμεις το κατεβαζουμε.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*