Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:53 - 12/09/2014

Σκωτία: Τράπεζες και σούπερ μάρκετ προειδοποιούν για «δεινά» αν επιλεγεί η ανεξαρτησία

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σκωτία: Τράπεζες και σούπερ μάρκετ προειδοποιούν για «δεινά» αν επιλεγεί η ανεξαρτησία

Γιατί ο επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ της απόσχισης καταγγέλει συνωμοσία – Σημερινό γκάλοπ δείχνει ότι το 52% θέλουν παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο έναντι 48% που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτητοποίησης

Οικονομικούς εκβιασμούς δέχονται οι υποστηρικτές της απόσχισης της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο από… τράπεζες και αλυσίδες σούπερ μάρκετ προειδοποιώντας ότι ο σκωτσέζικος λαός θα είναι αυτός που θα πληρώσει το τίμημα της ανεξαρτητοποίησης. Την ίδια ώρα, ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός και ηγέτης του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ, κάνει λόγο για «συνωμοσία του Ουέστμινστερ».

Ο επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας έριξε και σήμερα τα βέλη του στην πολιτική ηγεσία της Βρετανίας κάνοντας λόγο για μία συντονισμένη επίθεση από την Ντάουνινγκ Στρητ, η οποία στόχο έχει να σκορπίσει το φόβο στους Σκωτσέζους προκειμένου να μην ψηφίσουν υπέρ της απόσχισης, στο κρίσιμο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου.

Ο Σάλμοντ επεσήμανε χαρακτηριστικά πως, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι οι τράπεζες της Σκωτίας, ανάμεσά τους και η Royal Bank of Scotland, ανακοίνωσαν ότι, σε περίπτωση που οι πολίτες ψηφίσουν υπέρ της απόσχισης, θα μετεγκατασταθούν στο Λονδίνο κι ότι η οικονομία της Σκωτίας θα δεχτεί ισχυρότατο πλήγμα.

Εκτός από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που κάνουν λόγο για επικείμενη οικονομική καταστροφή της βρετανικής οικονομίας αν τελικά οι Σκωτσέζοι πουν «ναι» στην απόσχιση στις 18 Σεπτεμβρίου, τώρα και αλυσίδες σούπερ μάρκετ μπαίνουν στο… παιχνίδι.

Η μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Asda προειδοποιεί ότι, αν σε επτά ημέρες από σήμερα, ο λαός της Σκωτίας πει «ναι» στην ανεξαρτητοποίηση, τότε η ζωή του θα γίνει δύσκολη αφού θα υπάρξει έκρηξη τιμών σε βασικά είδη.

Την ίδια ώρα, τα δύο στρατόπεδα εντείνουν τον προεκλογικό τους αγώνα καθώς πλησιάζει η «ώρα» της κάλπης. Ωστόσο, νέα δημοσκόπηση της «YouGov» που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δείχνει ότι αποδυναμώνεται η δυναμική του «ναι». Το 52% των Σκωτσέζων τάσσεται υπέρ της παραμονής της στο Ηνωμένο Βασίλειο έναντι 48% που προτιμά την απόσχιση.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, τα δύο επιτελεία προσπαθούν να βρουν τρόπους να προσεγγίσουν τους αναποφάσιστους, αν και σε μία πρώτη ακτινογραφία των ψηφοφόρων των δύο τάσεων, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, τα άτομα άνω των 65 ετών, κάτω των 24 ετών αλλά και οι γυναίκες εμφανίζονται πιο συντηρητικοί και την 18η Σεπτεμβρίου τείνουν να επιλέξουν να ψηφίσουν «όχι» στην απόσχιση της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δημοσκόπηση της Yougov, μόλις μία εβδομάδα προτού ανοίξουν οι κάλπες, δείχνει ότι το 52% των ερωτηθέντων θέλει να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, έναντι 48% που προτιμά την ανεξαρτησία. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.268 ατόμων το διάστημα 9-11 Σεπτεμβρίου. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα επιμέρους ευρήματα. Για πρώτη φορά σε έρευνα το «ναι» προηγείται σε μία μόνο ηλιακή ομάδα, αυτή μεταξύ 25-39 ετών. Επιπλέον, παρουσιάζεται μια κάμψη στον βαθμό εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Άλεξ Σάλμοντ, του πρώτου υπουργού της Σκωτίας και ηγέτη του «Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας» (SNP).

O Σάλμοντ συγκεντρώνει ποσοστό 38% (από 42%), ενώ ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν βλέπει τα ποσοστά του να αυξάνονται στο 35%.
Ο Μπράουν, ο τελευταίος πρωθυπουργός των Εργατικών, παρενέβη ενεργά στην υπόθεση του δημοψηφίσματος πριν από λίγες μέρες.

Με άρθρο του σε βρετανική εφημερίδα σημείωνε ότι η οικονομική πολιτική του συντηρητικού πρωθυπουργού Κάμερον είναι αυτή που τροφοδοτεί τους οπαδούς της ανεξαρτησίας. Αυξημένο στο 45% (από 37%) είναι και το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί μετά την ανεξαρτησία. Αντιθέτως, το 21% (από 23%) εκτιμά ότι θα γίνει πλουσιότερο σε μια ανεξάρτητη Σκωτία.

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (8)

  1. Ανώνυμος 09/12/2014 @ 8:57 ΠΜ

    Κι όμως αυτό ακριβώς θα ήθελαν τα αφεντικά των τραπεζών. Παλιό και δοκιμασμένο κόλπο σουπιάς και σε όσους πιάσει.

    • Ανώνυμος 09/12/2014 @ 3:08 ΜΜ

      Ε ρε γέλια που έχουμε να κάνουμε……
      Κοίτα τι θυμήθηκα…..

      Ρίχτε ματιά στο 13 !!!

      Ας θυμηθούμε την προφητεία Ανωνύμου :
      1. Μέγας Ευρωπαϊκός πόλεμος

      2. Ήττα της Γερμανίας, καταστροφή της Ρωσίας και Αυστρίας.

      3. Ήττα Άγαρ υπό των Ελλήνων.(Άγαρ=Τουρκία).

      4. Ενίσχυσις Άγαρ υπό Δυτικών λαών και ήττα των Ελλήνων υπό Άγαρ.

      5. Σφαγή ορθοδόξων λαών.

      6. Και μεγάλη ανησυχία ορθοδόξων λαών.

      7. Εισβολή ξένων στρατευμάτων έξ Αδριατικού πελάγους. Ουαί εις τους κατοικούντας επί της γής, ο Άδης έτοιμος.

      8. πρός στιγμήν Μέγας Άγαρ

      9. Νέος Ευρωπαϊκός πόλεμος

      10. Ένωσις ορθοδόξων λαών μετά της Γερμανίας.

      11. Ήττα Γάλλων υπό Γερμανών.

      12. Επανάστασις των Ινδιών και χωρισμός αυτών από της Αγγλίας.

      13. Αγγλίας είς μόνους Σάξωνας.

      14. Νίκη ορθοδόξων λαών. Ήττα Άγαρ και γενική σφαγή Άγαρ υπό ορθοδόξων λαών.

      15. Ανησυχία κόσμου.

      16. Γενική απελπισία επί της γής.

      17. Μάχη επτά κρατών εις Κωνσταντινούπολι. Τρία ημερονύκτια σφαγή. Νίκη ενός μεγαλυτέρου κράτους κατά έξ κρατών.

      18. Συμμαχία έξ κρατών κατά του εβδόμου κράτους και τρία ημερονύκτια σφαγή.

      19. Παύσις πολέμου υπό Αγγέλου του Θεού και παράδοσις πόλεως τοίς Έλλησι.

      20. Υπόκυψις Λατίνων εις την αλάνθασυτον πίστιν Ορθοδόξων.

      21. Εξωθήσεται Ορθόδοξος πίστις από Ανατολών μέχρι Δυσμών.

      22. Φόβος και τρόμος βαρβάρων υπ` αυτής.

      23. Πτώσις του πάπα και ανακήρυξης ενός Πατριάρχου δι` όλην την Ευρώπην.

      24. Έν πέντε και πεντήκοντα έτη το τέλος των θλίψεων, την δε εβδόμην ούκ έστι ταλαίπωρος, ούκ έστι εξόριστος, επανερχόμενος είς τας αγκάλας της μητρός αγαλλομένης. Ούτως έσται και ούτω γένοιτο. Αμήν. Αμήν. Αμήν. Εγώ είμαι το Α και το Ω, πρώτος και έσχατος. Τέλος μία ποίμνη και είς ποιμήν, ο δε ποιμήν έσται εκ τής αληθούς Ορθοδόξου πίστεως. Αυτό γένοιτο. Αμήν.

      (Δούλος Χριστού Αληθινού Θεού)
      (Έκ της βιβλιοθήκης της Ι.Μονής Κουτλουμουσίου, Άγιον Όρος).

  2. Οι τράπεζες ενδιαφέρονται μόνο για το καλό μας.

  3. Ανώνυμος 09/12/2014 @ 10:59 ΠΜ

    Distichos i Nea Taxi ton Pragmaton den tha afisi kanena kratos na xefigei apo afti tin diktaktoria tou Orwell. Mas taizei me : mporite na eiste elefteri. to opio einai psema.

    i prgamatikotita pou ligoi anthropoi echoun katalavei einai na pesei oi rossia kai perissotero i Kina tous endiaferei!!!
    Kai meta …. ta xerete;-)
    Zoume se paralogi epochi.
    Peftis gia Ipno stin Dimokratia kai xipnas se mia Diktaktoria.

    Se 2 Hronia then tha iparchei tipote opos itane kai to paketo to diafimizoun i New world Order os :etzi einai to Mellon.

    tovarishch

  4. Ανώνυμος 09/12/2014 @ 11:57 ΠΜ

    Ω ρε γέλια ,από αλλού το περίμεναν και από αλλού τους ήρθε ,έλα να παίρνουν σειρά οι βάσκοι ,καταλανοί και δεν συμαζεύεται ……..απ'ότι ξέρω πάντως στη σκωτία νομίζω θέλουν ανεξαρτησία γιατί ανακάλυψαν κάτι πετρέλαια ,τελικά έποιασε τόπο η γνωστή ταινία ,κακά τα ψέματα όμως στα μάτια όλης της ευρώπης είναι 2 διαφορετικές χώρες ,αφού έχουν διαφορετικά πρωταθλήματα και εθνικές ομάδες……

  5. Ανώνυμος 09/12/2014 @ 12:42 ΜΜ

    και οξιτανοι,μασσαλιωτες…συντομα
    αυτα ειναι καλα νεα!!!

  6. Ανώνυμος 09/12/2014 @ 2:27 ΜΜ

    Καιρός να ξεσηκωθούν και οι Κρητικοί…. (πριν αρχίσουν την άντληση τα κοράκια).

    Ελευθέριος Νους

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*