Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:22 - 24/08/2014

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή στην Καλιφόρνια, όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 03:20 (τοπική ώρα, 13:20 ώρα Ελλάδας) βορειοδυτικά της πόλης Αμέρικαν Κάνιον. Το επίκεντρό της βρισκόταν σε βάθος 10,8 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιίες.

enikos



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (9)

  1. Τα Αμερικανικά εναλλακτικά δίκτυα (τηλεόραση και ραδιόφωνο) προειδοποιούν τους πολίτες της Ανατολικής Ακτής (προς Ατλαντικό δλδ) να βρίσκονται σε ετοιμότητα τις επόμενες 10 – 15 ημέρες για το ενδεχόμενο πρόκλησης τσουνάμι λόγω της δραστηριότητας του ηφαιστείου της Ισλανδίας. Μάλιστα ερευνητής – γεωλόγος τόνισε ότι η ενώ έχουν φθάσει στους 1500-2000 σεισμούς άνω των 2,5 ρίχτερ το 24ώρο το ηφαίστειο απλά βρυχάται ενώ θα έπρεπε να έχει αρχίσει η εκροή λάβας.

  2. Ανώνυμος 08/24/2014 @ 12:27 ΜΜ

    το κανετε θεμα για ενα 6αρι που σπασανε κανα 2 βαζα και ειμαι σιγουρος οτι καποιος απο εδω μεσα θα βγει και θα πει το ειχα προβλεψει.

    (–)z

    • Ανώνυμος 08/24/2014 @ 2:08 ΜΜ

      ΓΙΑ ΕΝΝΙΑ ΚΟΜΜΑ ΠΕΝΤΕ,ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ?

      • Ανώνυμος 08/24/2014 @ 7:46 ΜΜ

        9 δεν ήταν? Ανεβήκαμε μισό ρίχτερ επειδή άργησε?? Και όχι, δεν θα έχουμε να πούμε τίποτα γιατί δεν θα προλάβουμε! χαχα!

    • Ανώνυμος 08/24/2014 @ 7:11 ΜΜ

      Εσυ είσαι απο αυτούς με το "ε και;"…ελα αγόρι μου και ομως είχε προβλεφτεί ο haarpoulas επετειος αλλον γεγονότων…οσον αφόρα τα βάζα,καιγετε το san fransisco..αλλά εσενα αρχοντα δεν σε νοιαζει,εχεις να πληρωσεις το ενφια πρώτα!!@@μπεεεεε

  3. Ανώνυμος 08/24/2014 @ 1:21 ΜΜ

    ΜΕ ΠΟΣΑ ΡΙΚΤΕΡ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΕΣΥ?

  4. Ανώνυμος 08/24/2014 @ 7:34 ΜΜ

    το ειχα προβλεψει
    επισης,ο μεγαλος θα γινει οταν ειναι να μαζεψουν τα πορτοκαλια,ουτε εργατικα ουτε τιποτα

  5. ΜΕ ΤΟ 6,6 ΣΤΟ ΒΑΛΠΑΡΑΙΣΟ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ

  6. O σεισμός μεγέθους 6 βαθμών που συγκλόνισε το Σαν Φρανσίσκο νωρίς το πρωί της Κυριακής προκάλσε δεκάδες τραυματισμούς, ζημιές σε ιστορικά κτίρια, πυρκαγιές σε κάποια σπίτια και διακοπές ρεύματος γύρω από τη γραφική πόλη Νάπα.

    Ο μεγαλύτερος σεισμός στην περιοχή εδώ και 25 χρόνια έκανε πολλούς κατοίκους να πεταχτούν από τα κρεβάτια τους στις 3:20 τοπική ώρα (13:20 ώρα Ελλάδας). Το επίκεντρό του εντοπίστηκε δέκα χιλιόμετρα νότια της πόλης Νάπα.

    Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, περιλαμβανομένου και ενός παιδιού που υπέστη πολλαπλά κατάγματα όταν καταπλακώθηκε από τζάκι, δήλωσε ο επικεφαλής του τάγματος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Τζον Κάλαχαν. Ξέσπασαν έξι πυρκαγιές, μία από αυτές κατέστρεψε έξι λυόμενα σπίτια, είπε.

    Το νοσοκομείο Queen of the Valley ανακοίνωσε πως δέχθηκε 89 ασθενείς. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς όμως ο σεισμός ταρακούνησε τους κατοίκους, δήλωσε ο Μπάρι Μάρτιν, υπεύθυνος ενημέρωσης του δήμου της Νάπα, η οποία έχει πληθυσμό 77.000 κατοίκους.

    "'Ήταν μια αρκετά ισχυρή δόνηση στη Νάπα, αλλά οπωσδήποτε όχι [όπως] Ο Μεγάλος", σχολίασε ο Μάρτιν σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, αναφερόμενους στους φόβους που έχουν οι Καλιφορνέζοι για έναν καταστροφικό σεισμό.

    Η Καλιφόρνια, που βρίσκεται πάνω σε μία σειρά σεισμικών ρηγμάτων, προβλέπεται ότι θα δοκιμάσει κάποια στιγμή έναν πολύ περισσότερο ισχυρό σεισμό, ωστόσο οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς πότε θα έρθει και πόσο ισχυρός θα είναι, δήλωσε ο Ντον Μπλέικμαν, που εργάζεται ως γεωφυσικός στο Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ ((USGS).

    "Συνήθως όταν οι άνθρωποι μιλούν για τον “Μεγάλο”, μιλάνε για μία τάξη μεγέθους 9, ο οποίος ασφαλώς είναι πολύ πιο ισχυρός από τον σημερινό σεισμό", είπε. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Τζέρι Μπράουν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έθεσε όλα τα μέσα της πολιτείας στη διάθεση του Γραφείου Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης.

    Οι περισσότερες ζημιές φαίνεται να εντοπίζονται στη Νάπα, μια διάσημη οινοπαραγωγό περιοχή που είναι κύριος τουριστικός προορισμός στη βόρεια Καλιφόρνια. Ένα κτίριο που στεγάζει δωμάτια δοκιμασίας οίνου χρειάστηκε να κλείσει για τους τουρίστες, ενώ τα πατώματα πολλών οινοποιείων πλημμύρισαν από το περιεχόμενο σπασμένων μπουκαλιών κρασιού.

    Ο Τάιλερ Πάρανταϊζ, γενικός διευθυντής του μπαρ Cult 24 στη Νάπα, εκτίμησε πως η ζημιά της επιχείρησης από τα σπασμένα μπουκάλια ανέρχεται σε 50.000 δολάρια.

    Πλίνθινες προσόψεις υποχώρησαν στο ιστορικό κέντρο της Νάπα, ενώ τούβλα έπεσαν από τη γωνία του δευτέρου ορόφου του δικαστηρίου, το οποίο παρουσίασε ρωγμές. Στον κύριο δρόμο, μπάζα έπεσαν πάνω σε ένα αυτοκίνητο.

    Ο Κάλαχαν είπε πως η πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε περισσότερες από 100 κλήσεις που αφορούσαν προβλήματα με αγωγούς αερίου. Στην ιστοσελίδα της η πόλη καταγράφει 30 διαρροές στο δίκτυο υδροδότησης και πολλά σπασμένα παράθυρα και εσωτερικές ζημιές σε κτίρια. Ο σεισμός προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε περίπου 40.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Νάπα και στις γειτονικές πόλεις Σονόμα, Σεντ Χελένα και Σάντα Ρόζα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Pacific Gas & Electric.

    Με το ξεκίνημα της μέρας οι καταστηματάρχες ήταν στους δρόμους σκουπίζοντας μπάζα και επισκευάζοντας παράθυρα.
    Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης ανέφερε πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν οκτώ χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Αμέρικαν Κάνιον, στη βόρεια άκρη του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

    Ο σεισμός ήταν ο μεγαλύτερος στην περιοχή του κόλπου από την εποχή του σεισμού της Λόμα Πριέτα το 1989, που σκότωσε 63 ανθρώπους και προκάλεσε ζημιές έξι δισεκατομμυρίων σε ιδιοκτησίες. Ο σεισμός είχε μέγεθος 6,9, ενώ εκείνος που ισοπέδωσε το Σαν Φρανσίσκο το 1906 ήταν 7,8 βαθμών.

    Τον σεισμό ακολούθησαν μικροί μετασεισμοί μεγέθους περίπου 2 βαθμών, σύμφωνα με τον γεωφυσικό του USGS Ράντι Μπάλντουιν. Ο Μπλέικμαν είπε πως υπάρχει περίπου 50% πιθανότητα ενός μετασεισμού μεγέθους τουλάχιστον 5 βαθμών μέσα στην εβδομάδα.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*