Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

15:57 - 26/09/2014

Σακίδιο έκτακτης ανάγκης

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σακίδιο έκτακτης ανάγκης

Μια διαδικασία που την κάνουμε όλοι με μεγάλη ευχαρίστηση και προβλέπουμε κάθε λεπτομέρεια είναι όταν πρόκειται για κάποιο χόμπι μας στο βουνό ή την θάλασσα.

Γνωρίζουμε που θα βρούμε το κάθε τι ανά πάσα στιγμή, που θα το βάλουμε και πώς θα το μεταφέρουμε. Σε οικογενειακό επίπεδο επίσης όταν πρόκειται να κάνουμε κάτι όλοι μαζί με την οικογένεια όπως το καθημερινό καλοκαιρινό μπάνιο για παράδειγμα, όλα μπαίνουν στις αντίστοιχες τσάντες θαλάσσης και κάθε μέλος από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο έχει χρεωθει κάποια αντικείμενα που θα μεταφέρει από και προς το σπίτι. Εκεί που κατά κανόνα είμαστε λίγο χαλαροί είναι στις προετοιμασίες ή προβλέψεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Δεν είναι λογική η σκέψη ότι όλα θα συμβαίνουν μόνο στους άλλους…..

Ας βάλουμε τα πράγματα κάτω με την ψυχρή λογική και θα δούμε ότι σε όλους μας συμβαίνει ή θα συμβεί κάτι απρόβλεπτο κάποια στιγμή της ζωή μας. Αντί λοιπόν όσο περνούν τα χρόνια να κυριαρχεί η αίσθηση της ασφάλειας και η δύναμη της συνήθειας σε ότι κάνουμε, θα πρέπει να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι ίσως αντί να απομακρυνόμαστε, να πλησιάζουμε σε κάποιο ενδεχόμενο κίνδυνο ή σε κάποιο συμβάν που μπορεί να χαρακτηριστεί ως έκτακτη ανάγκη.

Ας φτιάξουμε λοιπόν όλοι μαζί μια λίστα μέσα από τα δικά σας σχόλια με τα άκρως απαραίτητα πράγματα και όποιος νομίζει ότι είναι καλό να έχει ένα σακίδιο έτοιμο σε κάποια ντουλάπα ας το κάνει, όποιος θεωρεί ότι δεν είναι αναγκαίο ας το προσπεράσει. Το κόστος είναι μικρό αλλά η αίσθηση της ασφάλειας που προσφέρει ως εφεδρεία έκτακτης ανάγκης είναι πολύ μεγάλη.

Αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να φύγουμε από το σπίτι μας και να μείνουμε στο αυτοκίνητο ή έξω για λίγες ημέρες, τι θα πρέπει να πάρουμε μαζί μας;

Για ενήλικο άτομο.

Κάνω μια απλή λίστα για αρχή που θα εξυπηρετούσε εμένα προσωπικά.

Γενικά εργαλεία:

Μικρό πολυεργαλείο με κουτάλι και πιρούνι*, μαχαίρι, αναδιπλούμενο μικρό πριόνι, σφυρίχτρα*, αναπτήρα θύελλας, ένα μουσαμά 5Χ5, 15 μέτρα σχοινί Φ8, δύο αδιάβροχα μιας χρήσης ολόσωμα*, ραδιόφωνο μικρό, κιτ πρώτων βοηθειών με επιπλέον παυσίπονα, φακός*, μία πολύ μικρή κατσαρολίτσα που μπορούμε να βάλουμε και μέσα σε αυτή διάφορα μικρά αντικείμενα της λίστας για εξοικονόμηση χώρου*, 1-2 ποτήρια πλαστικά*.

Αναλώσιμα μακράς διάρκειας:

3-4 κονσέρβες , συσκευασμένο αλάτι, μπισκότα μακράς διαρκείας, χάπια σπιρουλίνας, μικρές συσκευασίες ροφημάτων, ένα μεγάλο πακέτο ξηρούς καρπούς και όσος χώρος περισσεύει μπορούν να μπουν κάποια απαραίτητα ατομικά πράγματα της τελευταίας στιγμής όπως εξειδικευμένα για κάθε άτομα φάρμακα, μπουκάλες νερού και ότι άλλο μπορεί να κρίνει ως αναγκαίο κάθε ένας.

Για ανήλικο άτομο.

Σε γενικές γραμμές αν υπάρχουν τα προαναφερόμενα απαραίτητα σε ενήλικο άτομο της οικογένειας τότε μπορεί να κουβαλήσει τον ατομικό εξοπλισμό του( που έχω σημάνει με αστερίσκο στην λίστα ενήλικα) και επιπλέον τρόφιμα και γάλα.

Για μωρό.

Φαντάζομαι μερικές πάνες, δύο αλλαξιές ρουχαλάκια, μπιμπερό, πιπίλες, γάλα εβαπορέ 3-4 κουτιά, συσκευασία φρουτόκρεμες ή μπισκοτόκρεμες, μωρομάντιλα, κρέμα για σύγκαμα και το σχετικό παιδικό σερβίτσιο.

Ας σκεφτούμε πόσος χρόνος απαιτείται για να συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα και να ετοιμαστούμε για ένα απλό οικογενειακό μπάνιο ή την εκδρομή ενός Σαββατοκύριακου θα καταλάβουμε πόση φασαρία και πανικό θα γλυτώσουμε αν χρειαστεί να πάρουμε μόνο έναν σάκο από κάποιο σημείο του σπιτιού για κάθε άτομο και να φύγουμε.

Όσοι αναγνώστες μπορούν ας προσθέσουν ή ας αφαιρέσουν κάτι που μπορεί να είναι πιο χρήσιμο σχολιάζοντας.

πηγη



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (17)

  1. Λοιπόν… Να προσθέσω, 2 μαγιό, γιατί πολύ απλά τα εσώρουχα είναι δύσκολο να πλυθούν ενώ το υλικό των μαγιό πλένεται και στεγνώνει εύκολα και άμεσα! Ακόμα, καθρεφτάκι μικρό, όχι για να το ανταλλάξετε με τους Ινδιάνους, αν τύχει και τους συναντήσετε αλλά για να κάνετε αθόρυβα σήματα από μακριά σε άτομα της ομάδας σας! Μεγεθυντικός φακός, ή κουτάκι από αναψυκτικό για να ανάψετε εύκολα κατά τη διάρκεια της ημέρας φωτιά! Σφυρίχτρα σε περίπτωση που θαφτείτε από κατολίσθηση ή βρίσκεστε σε μέρος όχι εύκολα προσβάσιμο. Αντί για κονσέρβες μεταλλικές υπάρχουν κονσέρβες τόνου σε φακελάκι! Βιταμίνες, αν καταναλώσετε για πολλές ημέρες κονσέρβες. Χάπια καθαρισμού νερού. Αυτά, αν θυμηθώ κάτι περισσότερο θα επανέλθω!

    • Ανώνυμος 09/26/2014 @ 6:13 ΜΜ

      θα συμπληρωσω αυτα που ξεχασες…αντι για μαγιο-εσωρουρα,σοβρακα κλπ παρτε στρινγκ,εχουν μικροτερο ογκο οποτε μπορειτε να μεταφερετε πολλα και στεγνωνουν ευκολα,ενα κορδονακι ειναι!!
      Εκτος απο τα χαπια καθαρισμου νερου παρτε και τα χαπια της θεραπειας σας και αντισυλληπτικα για να μη σας συλλαμβανουν,με μπερδεψες με το καθρεφτακι και τη σφυριχτρα,αν σφυριξουμε προδιδουμε τη θεση μας…επισης οι αντανακλασεις,γι'αυτο εχετε μαζι σας ταχυδρομικα περιστερια για να στειλετε με ασφαλεια το μηνυμα σας οταν γινει κατολισθηση του ουρανου στο κεφαλι σας!!!
      Αν την κανετε για καιρο ριξτε μεσα στο σακο και κανενα τρακτερ,μια πυραμιδα οργονης θα σου χρειαστει οταν οργωνεις για να σπειρεις σπιρουλινα ,πατσα,μακαρονια ,λαμπογυαλα,θυελες…..μην ξεχασετε την ομπρελιτσα και τα βεγγαλικα για το παγωτο γιατι χωρις ντεκορ δεν τρωγεται!!!!
      θα 'θελα να ξερα που στα σκατα και γιατι θα πατε????εξαλου οι Ανδρομεδιοι που θα εισβαλουμε ειμαστε φιλοι σας!!!!!
      ΝΙΚΟΣ
      Μην ξεχασετε

      • Ανώνυμος 09/27/2014 @ 1:09 ΠΜ

        ΝΙΚΟΟΟΟΟΟΟ ξεχασες τον δονιτη για να τον χωσεις στον κωλο σου…………… Ρε α στα διαλα σουργελα………
        Πετρος

    • Ανώνυμος 09/27/2014 @ 12:11 ΜΜ

      Εχεις δικιο ..πως την πατησα ετσι??που πα ρε χωρις δονητη???
      Λοιπον παρτε ενα δονητη εστρατειας ,ειτε χειροκινητο η επαναφορτιζομενο με ηλιακη ενεργεια,το χρησιμοτερο αντικειμενο για τις νυχτες ερωτικου παθους μεσα στη σκοτεινη σπηλια παρεα με την αρκουδα!!!!
      ΝΙΚΟΣ

  2. Ανώνυμος 09/26/2014 @ 6:44 ΜΜ

    προφυλακτικα
    πολλα
    παρα πολλα
    παρα παρα πολλα
    αφου το 'χετε δεσει οτι θα μας γαμ..

    • Ανώνυμος 09/26/2014 @ 7:58 ΜΜ

      Κοροιδευε…..ενα προφυλακτηκο ομως χωραει 4 λιτρα νερο ανετα που μπορεις να το μαζεψεις και απο την βροχη.

      • Ανώνυμος 09/27/2014 @ 11:28 ΠΜ

        4 Λιτρα ; ; ; ;
        ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΒΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ;

        το λεω γιατι αυτα που παιρνω εγω δεν καλυπτουν καλα – καλα ουτε το κεφαλι, καταλαβες ;

  3. Ανώνυμος 09/26/2014 @ 7:27 ΜΜ

    1)δεν εχω ελβετικο σουγια ,εχω ολλανδικο κεϊκ
    2)αναπτηρες θυελλης κ αηδιες
    με ανοιχτο παραθυρο στο αυτοκινητο δεν αναβει
    κι αμα αναψει κ σου πεσει την εβαψες

  4. Ανώνυμος 09/26/2014 @ 7:40 ΜΜ

    Προφυλακτικα ..αδερφε..μπορει να μας κατσει καμια καλη δρακονιανη….
    Α και βαζελινη μπορει να μας κηνυγαει κανενα νεφελιμ……..αμα λεμε πολλες μακακιες…

  5. "Θάρθη ξαφνικά. Να έχετε ένα σακούλι σιτάρι κρεμασμένο στη θύρα. Αυτό θα σας εμποδίσει φεύγοντας. Μη το αφήσετε. Να το πάρετε μαζί σας, για να φάνε τα παιδιά σας".

  6. Ανώνυμος 09/26/2014 @ 8:50 ΜΜ

    οποιος κοροιδευει
    τον διπλανο του κοροιδευει

  7. Ανώνυμος 09/26/2014 @ 11:46 ΜΜ

    την κοντοκανη μην ξεχασετε , και μονο με αυτην βρισκεις οτι χρεαζεσαι

  8. Ανώνυμος 09/27/2014 @ 9:01 ΠΜ

    Οι γυναίκες να μην ξεχάσουν να πάρουν τσιμπιδακι φριδιων, καλλυντικά, ξυραφάκια, κρέμα νυχτος-ημερας,κρέμα σώματος, άρωμα, καμια 10παπουτσια ανάλογα την περίσταση, ρούχα κανένα τσουβαλι,ρολά μαλλιών και ενα τρόλεϊ να τα κουβαλάει. έτσι κάπως θα επιβιωσει μια γυναίκα. ο Άντρας θα μείνει μονο στο σιτάρι

    • Ανώνυμος 09/27/2014 @ 2:46 ΜΜ

      Kαμια δεκατια(10) μανο ξεχασες,για το πρωί το μεσημέρι το απόγευμα το βράδυ και για τα ξημερώματα ,

  9. ΖΗΣΗΣ ΧΡΥΣΟΎΠΟΛΗ 10/08/2014 @ 5:47 ΜΜ

    ΚΑΛΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΕ ΒΛ….ΕΣ ΣΤΑ ΖΟΡΙΚΑ ΝΑ ΔΩ ΜΑΓΚΙΑ ΕΓΩ.ΠΑΛΙΟΧΙΠΙΔΕΣ.

  10. Ανώνυμος 10/08/2014 @ 5:55 ΜΜ

    ΛΕΤΕ ΚΟΤΣΑΝΕΣ.ΣΤΑ ΖΟΡΙΚΑ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ.ΠΑΛΙΟΧΙΠΙΔΕΣ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*