Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:37 - 07/07/2014

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις


ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!
Όσοι ψωνίζετε “παγωτά” από περίπτερα και super market, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο. Όλες οι εταιρείες κοροϊδεύουν τους καταναλωτές κανονικά. Μιλάμε για μεγάλη απάτη…

Αυτό το καλοκαίρι, όλες σχεδόν οι εταιρείες παγωτών αποφάσισαν να “πιάσουν στον ύπνο” τους καταναλωτές.


Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές λοιπόν (και φέτος) προτιμούν τα δροσιστικά παγωτά των διαφόρων εταιρειών στην αντιμετώπιση της ζέστης.

Η απάτη όμως κρύβεται καλά, έντεχνα και αποτελεσματικά. Αν κοιτάξουμε στη σύσταση (στο σημείο που αναφέρονται τα συστατικά) θα δούμε πως τιτλοφορείται -το παγωμένο προϊόν που κρατάμε στα χέρια μας- “παγωμένο γλύκισμα”. Οι καταναλωτές δεν δίνουν προσοχή διότι πολύ απλά δεν ξέρουν τη διαφορά που αξίζει να τη δούμε αναλυτικότερα:

Η διαφορά είναι τεράστια… Το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο ή σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να προέρχονται από το γάλα. Απαγορεύεται λοιπόν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ο ΚΤΠ συνοψίζει τις νομικές προδιαγραφές όλων των κυκλοφορούντων τροφίμων) η οποιαδήποτε προσθήκη λιπαρών που δεν έχουν σχέση με το γάλα.

Στα παγωμένα γλυκίσματα τώρα, υπάρχει ελευθερία προσθήκης φυτικών λιπαρών όπως ηλιέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, αραπέλαιο και όποια άλλη μαργαρίνη φαντάζεστε (και τους συμφέρει). Το ηλιέλαιο αποφεύγεται γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην ομοιογένεια του τελικού προϊόντος, άρα μην ανησυχείτε για μολυσμένο με ορυκτέλαια ηλιέλαιο. Ωστόσο, ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται το καρυδέλαιο το οποίο είναι έλαιο “παχύ” και ταιριάζει στην υφή του τελικού προϊόντος (παγωμένου γλυκίσματος για να μην ξεχνάμε γρήγορα). Το καρυδέλαιο, το ξέρετε πιστεύω πολλά χρόνια από τα αντηλιακά. Έδινε το χρώμα, ως φυσική χρωστική, και την υφή σε όλα τα αντηλιακά τύπου Coppertone (ο τόνος του χαλκού). Πιστεύω να μη σας πειράζει αν ο εντερικός σας σωλήνας λαμβάνει το “επιθυμητό μαύρισμα” εσωτερικά χωρίς κόπο…

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι διπλό:

Αφενός παραπλανάται ο καταναλωτής διότι οι εταιρείες που παράγουν παγωμένα γλυκίσματα στις ιστοσελίδες τους τα αναφέρουν ως κατηγορία παγωτών για λόγους μάρκετινγκ κι όχι ως παγωμένα γλυκίσματα.

Αφετέρου το παγωμένο γλύκισμα είναι ποιοτικά υποδεέστερο προϊόν κατά κοινή επιστημονική ομολογία σε σχέση με το παγωτό, λόγω της αφαίρεσης ζωικού λίπους (αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη) και της προσθήκης φυτικών λιπαρών.

Λόγος για όλα τα παραπάνω; Μαντέψτε… Σας λέει κάτι η λέξη κέρδος;

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμιά διαφήμιση της τηλεόρασης δεν αναφέρεται προφορικά ή γραπτά η λέξη παγωτό. Έχει αντικατασταθεί με ατάκες “Απόλαυση”, “Δροσιά”, “Παγωμένη Δροσιά” και άλλα κωμικά.

Ψάξτε στο παγωτό (που νομίσατε ότι πήρατε) τη σύσταση και θα διαπιστώσετε ότι δώσατε τα ωραία ευρώ σας για ένα “παγωμένο γλύκισμα”.

Ήδη επικοινώνησα με την ΕΒΓΑ για να αλλάξει αμέσως την ιστοσελίδα της www.evga.net και από παγωτά να τα ονομάσει “παγωμένα γλυκίσματα”. Το αυτόν έπραξα και με την ALGIDA. Η ίδια δικαιολογία καρμπόν: “μα στη σύνθεση δεν τα ονομάζουμε παγωτά”, “μα η κατηγορία τιτλοφορείται στο ιντερνέτ ΠΑΓΩΤΑ”, “μα η ΧΧΧΧ εταιρεία μας είναι γνωστή ότι κάνει παγωτά”…

Ήμαρτον…

Έκανα και κάτι μάταιες ενέργειες δημοσιοποίησης σε κανάλια… “Δύσκολες εποχές βρήκες Πάνο. Την ώρα που παίζουμε επαναλήψεις παλιών σήριαλ, τα παγωτά δίνουν φράγκα σε διαφημίσεις”

Εγώ πάλι απαντώ χρησιμοποιώντας την παλιά καλή ατάκα του μεσιέ “Μαύρου” Καλογήρου (Λόλα): “ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!” Και για τις εταιρείες και για τα κανάλια…

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ… ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!!!!!!

Υ.Γ.1: Επεκτείνοντας τα παραπάνω, παγωτά κι όχι παγωμένα γλυκίσματα πουλάνε και τα ζαχαροπλαστεία…

Θα πρέπει δηλαδή να φτιάχνονται από φρέσκο γάλα (για αυτό και η διαφορά γεύσης με το ιταλικό Gelato) και όχι με σκόνη αποβουτυρωμένου και μαργαρίνες..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (28)

  1. Ανώνυμος 07/07/2014 @ 6:57 ΠΜ

    Αυτο γινετε εδω και μια εικοσαετια τωρα το πηρατε χαμπαρι.

    • Ανώνυμος 07/07/2014 @ 9:04 ΠΜ

      χαχαχα ναι και παραπάνω μη σου πω……..

      και ναι, η λύση είναι να φτιάχνουμε παγωτό σπίτι μας, γίνεται και χωρίς παγωτομηχανή η οποία έτσι κι αλλιώς αμφιβάλω αν χωράει στα συρτάρια των καταψυκτών που έχουμε οι περισσότεροι, δεν ξέρω τελικά ποιός τη χρησιμοποιεί και που τη βάζει

      • βασικά εγώ τη χρησιμοποιώ συνέχεια και ο λόγος που το ξεκίνησα ήταν ακριβώς αυτός, να κάνω το δικό μου παγωτάκι με γάλα. και ειλικρινά ειδικά σε όσους έχουν και παιδιά, το συστήνω ανεπιφύλακτα! ακόμα και οι γρανίτες, είναι γρανίτες ρε παιδί μου….ξέρεις τί βάζεις μέσα.

        • Ανώνυμος 07/12/2014 @ 8:36 ΜΜ

          άρα είναι σε μέγεθος που χωράει;
          καλά κάνεις και φτιάχνεις σπιτικό με γάλα ειδικά για τα παιδιά

  2. τι λες ρε φιλε σοβαρα???πως θα ζησουμε τωρα???

    πηρες και την δελτα τηλεφωνο και την αλτζιντα και κατι μου λεει πως ιδρωσανε τα αρ……δια τους!!σαν να τους βλεπω μπροστα μου τωρα!!!

    γινεται της πουτανας παγκοσμιος…..πολεμος παντου…..λεφτα πουθενα……το περιβαλλον και η μολυνση τεραστια….τρως μεταλλαγμενες τροφες και μαλιστα οχι μονο μεταλλαγμενες αλλα και πολλες με εμβρυα μεσα κτλ για ξεχωριστη γευση και εξαρτηση….τρως κρεας και δινεις πληροφορια θανατου στον οργανισμο σου……

    ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ………φερτε πισω τα παγωτα μας????????

    θες να μας τρελλανεις τελειως??

    τι διαολο ρε πουστη χαζεψαμε???τι να πω??δεν λεω αλλα γιατι θα εκνευριστω και αρχιζει και η ζεστη οποτε αστο!!!

    φτοντισε με το καλο την αλλη δευτερα να ανεβασεις κανενα αρθρο για τα συνθετικα στριγκακια και την ζημια που προκαλουν στους γυναικιους κωλους!!

    φερτε πισω τα παγωτα μας???
    τι σκατα σας ποτιζουν??εχουμε χαζεψει γα….ω τα νευρα μου!!!

    • Ανώνυμος 07/07/2014 @ 11:47 ΠΜ

      ΔΕ ΠΑΣ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΝΑ Π@@@@Ο ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ;

      • Ανώνυμος 07/07/2014 @ 2:35 ΜΜ

        ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο 10 48 ΜΑΣ ΣΠΑΣΑΤΕ ΤΟΝ Π@@@@Ο ΜΕ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ ΣΑΣ ΥΠΟΧΟΝΔΡΙΟΙ ΠΑΡΕ ΤΗΛ ΚΑΙ ΤΗΝ COCA COLA ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ COLA ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ @@ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΖΗΣΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΣΤΑΛΑΚΤΙΤΕΣ

  3. Ανώνυμος 07/07/2014 @ 7:53 ΠΜ

    Έχετε παρατηρήσει ότι δεν λειώνουν; Τα αφήνεις εκτός ψυγείου και παραμένουν όπως είναι!
    Τα ρίχνεις στο νεροχύτη μέσα σε νερό και δεν διαλύονται!!!

  4. Ανώνυμος 07/07/2014 @ 8:09 ΠΜ

    na trogate pagota apo ton pagotatzi tis gitonias me to trikiklo mixanaki poy girnage kai fonaze pagota afta eitane pagota mirizane vanilia tora afta poy poylane einai neromploymia gefsi de katalavenis ala mas fagane h poliethnikes monopolia apo ta erpeta kai ta efelim kako psofo

  5. Ανώνυμος 07/07/2014 @ 9:12 ΠΜ

    Μονό τα παγωτά ΚΡΙ ΚΡΙ φτιάχνονται με γάλα.

    • Ανώνυμος 07/07/2014 @ 12:47 ΜΜ

      Φίλε ούτε τα κρι κρι. Στα ψιλά γράμματα γράφουν παγωμενο γλύκισμα με τα παραπάνω επικίνδυνα συστατικά.

  6. Ανώνυμος 07/07/2014 @ 10:23 ΠΜ

    20ετια ισως οχι
    αλλα 5-6 χρονια σιγουρα

  7. Ανώνυμος 07/07/2014 @ 10:32 ΠΜ

    Κι όχι μόνον. Τα "φτηνά" "παγωτά" του κάθε Λίντλ, δεν είναι φτηνότερα από τα παγωτά "των άλλων". Είναι πανάκριβα γι' αυτό που πράγματι είναι. (Δηλ. σύνολο από χημικά καί χρωστικές.)

  8. Ανώνυμος 07/07/2014 @ 11:18 ΠΜ

    Από φέτος μπορούν να ονομάζονται όλα παγωτά νόμιμα

  9. Ανώνυμος 07/07/2014 @ 12:50 ΜΜ

    Η ΕΒΓΑ ΕΒΓΑΛΕ ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΣΠΡΩΞΕ ΓΛΥΨΕ….. ΜΙΑΜ

    ΣΑΧΕΡΝΕΧ ΡΙΓΑΝΑΤΟ

  10. Ανώνυμος 07/07/2014 @ 1:31 ΜΜ

    Το ελαιο καρυδας εχει χρησιμοποιηθει στα αντιηλιακα.Ως καλλυντικο εχει πολλες χρησεις γιατι εχει βιταμινη Ε, οπως και αντιοξειδωτικη,αντιβακτηριδιακη,αντιμυκητιακη δραση.Χρησιμοποιειται επισης και τη μαγειρικη και θεωρειται το πιο υγεινο λαδι μαζι με το ελαιολαδο.Αρα ειναι λιγο ακυρος ο ισχυρισμος οτι αφου χρησιμοποιειται στα αντιηλιακα ειναι κακο αν καποιος το λαβει ως βρωσιμο.Τοτε το ιδιο θα επρεπε να ισχυει για ολα τα βοτανα και εσπεριδοειδη με αυτη τη λογικη.Αφου το ταδε φρουτο/λαχανικο/βοτανο ειναι μεσα σε κρεμα,σαμπουαν,οδοντοκρεμα να μην το φαμε γιατι χρησιμοποειται στα προαναφερθεντα προιοντα????

  11. Ανώνυμος 07/07/2014 @ 3:51 ΜΜ

    εμεινα παγωμενο γλυκισμα

  12. Ανώνυμος 07/07/2014 @ 9:00 ΜΜ

    ΜΟΥΝΙΚΑΚΑ

  13. Ανώνυμος 07/08/2014 @ 6:23 ΠΜ

    γιατί στο "φρέσκο'' γάλα τι κάνουν; το αποβουτηρώνουν τελείως και μετά συμπληρώνουν με μαργαρίνη, τα λιπαρά που θέλουν. απλά τα πράγματα.

  14. Ανώνυμος 07/08/2014 @ 6:55 ΠΜ

    ρε μαλάκες εγω δεν το ηξερα και το εμαθα απο εδω δηλαδή κακό είναι που το εγραψε;;;; κατα σύμπτωση δεν τρώω παγοτά εδώ και 3-4 χρόνια περιπου λόγο αφραγκίας.https://lh3.googleusercontent.com/-bm8z7gvCwgA/T30v-UtEc1I/AAAAAAAAB-w/fWWUZecwCks/s69/tongue.gif
    φούλης φόε

  15. Ήταν πάγια τακτική εδώ και πάρα πολλά χρόνια των κατά τα άλλα αθώων Ελληνικών γαλακτοβιομηχανιών να αποβουτηρώνουν τελείως το γαλά για να μεγιστοποιούν το κέρδος τους και να αναπληρώνουν με άλλα υλικά. Η διαφορά των παγωμένων γλυκισμάτων από τα παγωτά -να τα κάνει ο Θεός- είναι ότι τα πρώτα τουλάχιστον σου λένε την πουστιά που κάνουν ενώ τα δεύτερα το αποσιωπούν, όλα τα άλλα είναι για τους αφελείς.

  16. Ανώνυμος 07/08/2014 @ 11:18 ΠΜ

    μονο απο ζαχαροπλαστεια λοιπον…..

  17. Ανώνυμος 07/09/2014 @ 11:01 ΠΜ

    KAI ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΕ ΜΕ ΣΚΟΝΕΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ….

  18. Ανώνυμος 07/10/2014 @ 3:12 ΜΜ

    Ε,ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΑΠΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΝΑΙ ΑΠΟ ΑΓΕΛΑΔΑ Ή ΓΙΔΑ!!!!!

    • Ανώνυμος 07/12/2014 @ 8:39 ΜΜ

      όλες οι συνταγές για παγωτά στο ίντερνετ και σε βιβλία με γάλα είναι ΨΑΞΕ, απλά !!

      Λες οι συνταγές να σου ζητάνε να βρεις καρυδέλαιο και αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη;

  19. Ανώνυμος 07/12/2014 @ 10:56 ΜΜ

    Μαθε κι αυτο….
    ΑΛΚΥΟΝ ΠΛΕΙΑΔΕΣ 11 – Επιβλαβής μετατροπή του ανθρώπινου DNA από την Ελίτ-των εξωγήινων – YouTube

    ._

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*