Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:50 - 23/02/2015

Ποια μέτρα μένουν εκτός λίστας – Το πρώτο γερμανικό ..όχι

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

«Σχεδόν έτοιμη» παραμένει ακόμη η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να στείλει το υπουργείο Οικονομικών στους τρείς θεσμούς (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), ώστε να αλλάξει το τρέχον μνημόνιο με βάση την προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, συνεχίζει να διαψεύδει δημοσιεύματα του ξένου τύπου (με τελευταίο ένα τηλεγράφημα του Γαλλικού πρακτορείου) ότι η λίστα έχει ήδη σταλεί στους δανειστές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα, ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εταίρους, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η πρόταση της Αθήνας θα γίνει αποδεκτή.

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές αντιδράσεις και ειδικότερα για τη συγγνώμη του Μανώλη Γλέζου, εξέφρασε την εκτίμησή του για το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, αλλά χαρακτήρισε το άρθρο του «άστοχο και λανθασμένο». «Δεν έχουμε κάποιο μαγικό ραβδάκι, λειτουργήσαμε σε ασφυκτικό πλαίσιο και πετύχαμε όσα δεν είχαν καταφέρει όλοι οι άλλοι σε πέντε χρόνια» προσέθεσε «δεν μπορούμε να πούμε πως κερδίσαμε τον πόλεμο, αλλά μια μάχη την κερδίσαμε».

O κ. Σακελλαρίδης πρόσθεσε επίσης ότι «δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε γιατί έρχεται μια κρίσιμη περίοδος στην οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της, το πόσο θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές».

Επί της ουσίας αυτό που επιχειρείται να αποφευχθεί, είναι μια άρνηση των δανειστών που θα οδηγήσει σε απόρριψη της ελληνικής πρότασης και ένα νέο Eurogroup, που θα οδηγήσει την Αθήνα σε ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση από τις αρχικές της θέσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, η λίστα περιλαμβάνει σίγουρα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής από το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνικών προϊόντων, που αναμένεται να αποφέρει περίπου 2 δισεκ. ευρώ περισσότερα έσοδα, την μεταρρύθμιση στη λειτουργία του δημόσιου τομέα, την μεγαλύτερη φορολόγηση των πλουσίων, τις αλλαγές σε αγορές και υπηρεσίες με την σφραγίδα του ΟΟΣΑ και την πάταξη της διαφθοράς .

Μεγάλο μείον όμως είναι η έλλειψη κοστολόγησης των μέτρων, για την οποία η Αθήνα δεν δηλώνει έτοιμη, αφού δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί οι παράμετροι κάθε μιας αλλαγής.

Μεγάλο ερωτηματικό είναι, ποια από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν προεκλογικά, μπορούν να ενταχθούν από τώρα στην ελληνική πρόταση, δεδομένου ότι, όποια νέα μέτρα προταθούν, δεν θα πρέπει να έχουν δημοσιονομικό κόστος.

Με το σκεπτικό αυτό και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ακόμη κοστολόγηση μπορεί να μείνει εκτός ακόμη και η ρύθμιση των 100 δόσεων, αφού το μπόνους του 50% που δίνεται για εφάπαξ καταβολή μέρους των παλαιών φόρων (μέχρι 31/12/13) μπορεί να ακουστεί σαν απώλεια εσόδων.

Εκτός μένουν σίγουρα η ανάκληση των μνημονικών μέτρων για μείωση συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας, η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, αφού θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μονομερείς ενέργειες. Το ίδιο και η αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, αλλά και η ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

Το πρώτο γερμανικό «όχι»

«Δεν δεχόμαστε την ρύθμιση κόκκινων δανείων και 100 δόσεων» είπε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενος σε μέτρα που έχουν ακουστεί ότι θα περιέχονται στην ελληνική πρόταση. Πηγές του Μαξίμου υποστηρίζουν ότι το μείγμα των μέτρων που θα δοθούν, θα πρέπει να αποφεύγει όσο γίνεται το ατύχημα. Η ελληνική πρόταση θα περάσει αύριο από την βάσανο των τεχνοκρατών της Ευρωζώνης ώστε να βγει μια πρώτη γνωμοδότηση, σχετικά με το αν γίνεται αποδεκτή ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει ένα Eurogroup, όπου θα εξεταστούν πιο λεπτομερειακά οι ελληνικές θέσεις και θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανώνυμος 02/23/2015 @ 8:46 ΜΜ

    Το πρώτο γερμανικό «όχι»

    Την άλλη μέρα του όνειρου
    βγήκε ένας ήλιος διαπραγματεύσιμος
    μα συνάμα τόσο αδιαπραγμάτευτα μαύρος
    που κι οι τυφλοί βλέπαν διπλό σκοτάδι.

  2. Ανώνυμος 02/24/2015 @ 1:44 ΠΜ

    ΣΤ ΑΡΧΙ@@Α ΜΑΣ,ΖΩΑ ΤΟΥ ΝΟΙΣΒΑΝΣΤΑΙΝ!!
    ΓΕΛΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΣΑΝ ΚΑΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΛΕΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*