Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:47 - 11/11/2014

Ο τουρκικός στόλος αναμένει εντολές για να ανοίξει πυρ κατά των πλοίων του ΠΝ..

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο τουρκικός στόλος αναμένει εντολές για να ανοίξει πυρ κατά των πλοίων του ΠΝ..

Υπό στενή παρακολούθηση από το τουρκικό Ναυτικό βρίσκονται τα δύο σκάφη του ΠΝ τα οποία πλέουν στην κυπριακή ΑΟΖ, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», επικαλούμενη πηγές από το τουρκικό υπέργειο Άμυνας.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η εφημερίδα «το τουρκικό Ναυτικό παρακολουθεί στενά τα δύο ελληνικά πλοία μια φρεγάτα (σ.σ. πρόκειται για ΤΠΚ) και ένα υποβρύχιο» διευκρινίζοντας πως η παρακολούθηση αυτή αφορά απόπειρα παρενόχλησης από τα ελληνικά πλοία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους.

Όπως αν αναφέρεται οι κανόνες εμπλοκής που έχουν δοθεί στα τουρκικά πλοία δεν είναι«αυτοματοποιημένοι» και τα τουρκικά σκάφη δεν έχουν οδηγίες να ανοίξουν πυρ όταν διαπιστώσουν «παρενόχληση» του τουρκικού «ερευνητικού» σκάφους Barbaros αλλά όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις θα αναμένουν εντολές από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Όπως σημειώνεται πάντως πως οι κανόνες εμπλοκές, δεν αφορούν μόνο τα ελληνικά πλοία αλλά κάθε«”εχθρικό” σκάφος» που θα βρίσκεται στην περιοχή».

Το θέμα είναι βέβαια πως αυτόματα οι Τούρκοι βαφτίζουν ως «εχθρικό» κάθε πλοίο το οποίο θα βρίσκεται στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ συμπεριλαμβανομένων και αυτών του ΠΝθεωρώντας πρακτικά ότι η περιοχή τους ανήκει ως μέρος της εθνικής τους επικράτειας!

Ουσιαστικά αυτό που αφήνουν να διαρρεύσει οι Τούρκοι μέσω των δημοσιευμάτων τους είναι ότι παρακολουθούν στενά τα ελληνικά πολεμικά σκάφη ως «εχθρικά» και σε περίπτωση«παρενόχλησης» του Barbaros για να ανοίξουν πυρ θα πρέπει να δοθεί εντολή από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Όπως είχε πει στις 9 Νοεμβρίου ο Τούρκος αρχηγός του Ναυτικού ναύαρχος Bülent Bostanoğlu «Το πρωθυπουργικό γραφείο παρέδωσε τους κανόνες εμπλοκής στο γενικό επιτελείο και αυτό με τη σειρά του τους παρέδωσε στη διοίκηση ναυτικών δυνάμεων. Θα δράσουμε με βάσει αυτούς του κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση που δημιουργηθεί κατάσταση γύρω από το θέμα».

Το θέμα είναι η αυξημένη ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Τουρκίας και των παρακείμενων κρατών δηλαδή των ελληνοκυπρίων, της Αιγύπτου και του Ισραήλ σε ότι αφορά προγράμματα γεωτρήσεων όπως αναφέρει η εφημερίδα χουριέτ.

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χριστόφορος Φωκαϊδης, σε δηλώσεις του σήμερα ανέφερε πως η Κυπριακή Δημοκρατία λαμβάνει τα μέτρα που πρέπει «και σε καμία περίπτωση δεν θα παίξει το παιχνίδι της Άγκυρας».

Σε ερώτηση πως σχολιάζει τη δήλωση του Τούρκου Ναύαρχου περί εφαρμογής κανόνων εμπλοκής σε περίπτωση που πλοία του τουρκικού ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με ισραηλινά ή ελληνικά πλοία, ο κ. Φωκαΐδης είπε ότι «είναι προφανές ότι η Τουρκία επιλέγει το δρόμο της δημιουργίας έντασης».

«Εμείς με κάθε σοβαρότητα παρακολουθούμε τις τουρκικές κινήσεις, αλλά δεν πρόκειται να τις ακολουθήσουμε», είπε και πρόσθεσε: «Λαμβάνουμε τα μέτρα που πρέπει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της Άγκυρας».

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (10)

  1. Ανώνυμος 11/11/2014 @ 7:57 ΜΜ

    @@ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΜΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ.ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΙΑ

    • Ανώνυμος 11/11/2014 @ 9:39 ΜΜ

      ΣΩΣΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;ΕΔΩ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΚΤΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;ΓΙΑΤΙ;ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ;ΑΦΟΥ Ο ΓΑΠ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

      • Ηλίας Κοζάνη 11/11/2014 @ 11:00 ΜΜ

        Ο πουτιν έχει θέμα και αυτός με τα 6-12μιλια, αν κάτι εδώ χαλάσει την διεθνής συνθήκη για τις θάλασσες, επηρεάζει και τους ρώσους.Τουρκία=ΝΑΤΟ=USA,EE αν μπούν αυτοί στα "χωράφια"μας ο πούτιν χάνει και εδώ κάτω και στις βόρειες θάλασσες.

  2. Δεν θα γίνει τίποτα !!

    • Ανώνυμος 11/11/2014 @ 9:47 ΜΜ

      ΣΥΜΦΩΝΩ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΦΥΣΗΞΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

  3. Ανώνυμος 11/11/2014 @ 8:31 ΜΜ

    ποιοι κανόνες εμπλοκής μωρε…? αφου οι κωδικοι των πλοιων ειναι του ΝΑΤΟ και ειναι συμμαχικα τα δικα μας με τα δικά τους! ετσι ευκολα ανοιγουν πυρ σε συμμαχο?
    μονο με ανωθεν εντολες γίννονται αυτα!

  4. Ανώνυμος 11/11/2014 @ 8:32 ΜΜ

    Για να χτυπήσουν ελληνικό πολεμικό πλοίο οι “ναργιλέδες” πρέπει να έχουν αχαμνά ή να έχουν εξασφαλισμένες όλες τις πλάτες τους.. Και από ότι φαίνεται ούτε το ένα έχουν ούτε το άλλο. Απλώς κάνουν τσαμπουκάδες σαν δούρειος ίππος άλλων για να τους βάλουν στο παιχνίδι.
    H στρατιωτική τεχνολογία των δυνητικά πιθανών εμπολέμων της περιοχής ήταν απόλυτα ελεγχόμενη ηλεκτρονικά από το 1974 , πόσο μάλλον το 2014.Αμα ο Θειος δεν γουστάρει δεν κουνιέται βίδα. Εκτός αν …. γουστάρει για μεσολαβητής όπως στο ΙΡΑΚ το 2000
    Όσο για τους δικούς μας για άλλα μιλανε και άλλα εννοούν. Πάντως όχι για ΑΟΖ (βλέπε δηλώσεις Κουρκουλα).

  5. Ανώνυμος 11/11/2014 @ 8:32 ΜΜ

    Πω πω πω….φοβαμαιιιιι

    χαχαχαχαχα

  6. Ανώνυμος 11/11/2014 @ 10:18 ΜΜ

    Ωραίος τίτλος: "Ο τουρκικός στόλος αναμένει εντολές για να ανοίξει πυρ κατά των πλοίων του ΠΝ.."
    Τι να σου πώ…
    …Σκιάχτικα!!!
    Ενοείται οτι περιμένει εντολές…
    Να δείς τα Ελληνικά F-16 πως περιμένουν εντολές!!!

  7. Ανώνυμος 11/12/2014 @ 9:02 ΠΜ

    ΣΩΣΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;ΕΔΩ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΚΤΣ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΟΦΙΛΟΙ…ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΣΕ…ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ-ΧΙΤΛΕΡ" Ο ΠΟΥΤΙΝ …ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ…ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΧΟ-ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΝ,ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ "ΑΡΑΒΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ"…ΠΡΕΠΕΙ ΜΑ ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΛΟ ΧΡΟΝΟ…ΟΤΑΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΓΙΑΛΤΑ…ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΟΙ ΤΟ ΝΑΤΟ…ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ…ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο "ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ"…ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ._

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*