Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:23 - 28/06/2014

Οι μυστικές διαπραγματεύσεις των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

«ΤΑ ΝΕΑ» σε συνεργασία με το Wikileaks αποκαλύπτουν τις μυστικές διαπραγματεύσεις των ισχυρότερων κρατών του πλανήτη στα πλαίσια μίας νέας συμφωνίας για την απελευθέρωση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η οποία μπορεί να έχει σημαντικές «τοξικές» παρενέργειες και να οδηγήσει σε νέες οικονομικές κρίσεις χωρίς δίχτυ ασφαλείας.


Από τις 5.00 μ.μ., το απόρρητο έγγραφο που περιγράφει τις θέσεις των ΗΠΑ, ολόκληρης της ΕΕ, του Καναδά και άλλων 20 χωρών διατίθεται μέσω των «ΝΕΩΝ» στην Ελλάδα, ενώ στις αποκαλύψεις συμμετέχουν οι εφημερίδες «Suddeutsche Zeitung» από την Γερμανία, «The Age» από την Αυστραλία, «La Jornada» από το Μεξικό, το ιταλικό περιοδικό L’Espresso, το γερμανικό κανάλι NDR και άλλα μέσα ενημέρωσης από την Νορβηγία, την Ισλανδία και την Τουρκία.

Οι μυστικές διαπραγματεύσεις γίνονται στα πλαίσια της νέας Συμφωνίας για το Εμπόριο των Υπηρεσιών (TISA). Οι χώρες που συμμετέχουν αντιπροσωπεύουν την μεγαλύτερη αγορά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στον πλανήτη με 1,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους, έχουν συνολικό ΑΕΠ περισσότερο από 32,7 τρισεκατομμύρια ευρώ – δηλαδή μεγαλύτερο από τα 2/3 της παγκόσμιας οικονομίας – και εξάγουν υπηρεσίες αξίας περίπου 2,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Η ΕΕ διαπραγματεύεται κεντρικά για τις 28 χώρες μέλη, ενώ στις συζητήσεις συμμετέχουν κράτη που έχουν χαρακτηριστεί φορολογικοί παράδεισοι, όπως ο Παναμάς, καθώς και «οχυρά» τραπεζικής μυστικότητας όπως το Λίχτενσταϊν και το Χονγκ Κονγκ.

Σημεία του απόρρητου εγγράφου που διέρρευσε δείχνουν ότι οι κυβερνήσεις που θα υπογράψουν την TISA αναμένεται:

– να επεκτείνουν την απελευθέρωση του χρηματοοικονομικού τομέα

– να χάσουν το δικαίωμα να διατηρούν ευαίσθητα δεδομένα χρηματοοικονομικού περιεχομένου μόνο εντός των συνόρων τους και να επιτρέπεται η μετάδοσή τους με ηλεκτρονικά μέσα, γεγονός που κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλές έπειτα από τις αποκαλύψεις Σνόουντεν για τις μαζικές παρακολουθήσεις των αμερικανικών, βρετανικών αλλά και γερμανικών μυστικών υπηρεσιών

– να αντιμετωπίσουν πιέσεις ώστε να εγκρίνουν εν δυνάμει «τοξικά» ασφαλιστικά προϊόντα

– να έχουν πρόβλημα αν λάβουν προληπτικά μέτρα αντίθετα σε όσα έχουν υπογράψει ώστε να αποτρέψουν μία ενδεχόμενη κρίση

Το έγγραφο που αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ» σε συνεργασία με το Wikileaks έχει χαρακτηριστεί ως «εμπιστευτικό» από τις ΗΠΑ για χρονικό διάστημα πέντε ετών από την στιγμή που τεθεί η νέα συμφωνία σε ισχύ ή παύσουν οριστικά οι διαπραγματεύσεις. «Πρέπει να αποθηκευθεί σε κλειδωμένο ή ασφαλές κτίριο, δωμάτιο ή συρτάρι», αναφέρεται στην πρώτη σελίδα του κειμένου.

Κατά τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα έξι γύροι συναντήσεων. Οι συζητήσεις για την TISA πραγματοποιούνται εκτός του πλαισίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, υπό συνθήκες μυστικότητας παρά τις κινήσεις που γίνονται εντός του οργανισμού για περισσότερη διαφάνεια, χωρίς την παρουσία κοινωνικών εταίρων και άνευ δημοσιοποίησης πληροφοριών. Το απόρρητο έγγραφο περιγράφει τις θέσεις των χωρών που συμμετέχουν στην διαδικασία για την νέα συμφωνία όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί έως τις 14 Απριλίου 2014, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του έκτου γύρου. Ο έβδομος γύρος διαπραγματεύσεων αναμένεται να ξεκινήσει στις 23 Ιουνίου και να διαρκέσει πέντε ημέρες.

tanea.gr

pentapostagma.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*