Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:13 - 09/03/2014

Οι μητροπολίτες Αντιοχείας αποχώρησαν από το Φανάρι

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Απρόβλεπτη εμπλοκή σημειώθηκε σήμερα στη Σύναξη των Προκαθήμενων των Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών, που ξεκίνησε χθες και είναι σε εξέλιξη στο Φανάρι.

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας, συντηρώντας αντιδικία του με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για τη δικαιοδοσία στο Κατάρ, απέσυρε τους μητροπολίτες του, που το εκπροσωπούσαν στη Σύναξη, από το συλλείτουργο για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα πραγματοποιείται στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Εκφράζονται φόβοι ότι το θέμα που θέτει η Αντιόχεια και είναι άσχετο με την ατζέντα της Σύναξης, μπορεί να αποτελέσει το πρώτο εμπόδιο, στην προετοιμασία της Μεγάλης Συνόδου, που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το 2016.

Σε ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Αντιοχείας καταγγέλει τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ότι επιμένει να επιβάλλει «τετελεσμένα γεγονότα» και «δεν αντιλαμβάνεται ότι η πλειονότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών θεωρεί δικαία τη θέση του Πατριαρχείου Αντιοχείας». Επιπλέον, επικρίνει τα Ιεροσόλυμα ότι απέρριψαν την μεσολάβηση του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, και τις συμφωνίες που είχαν γίνει στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2013 και κοινοποιεί την απόσυρση του από τη Σύναξη και τη συζήτηση του θέματος στην τοπική Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας, στις 27 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιδικία ξεκίνησε όταν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επέκτεινε τη δικαιοδοσία του στο Κατάρ, χώρο, που το Πατριαρχείο Αντιοχείας θεωρεί ότι ιστορικά και κανονικά ανήκει στη δική του δικαιοδοσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (15)

  1. Ανώνυμος 03/09/2014 @ 6:37 ΜΜ

    "Καλα τα πανε" οι προκαθημενοι της ορθοδοξιας…εδω ο κοσμος χανετε και αυτοι μαλώνουν για τις σφαιρες επιρροής που θα εχει ο καθενας…Μάλιστα κυριοι…κυριοι α-δεσποτατες…υπομονη και το ξυρισμα ερχεται συντομα…Ντροπη …αυτο μονο εχω να πω που αντιμετωπιζεται τον λογο Του Κυριου λες και ειναι …2 και 3 φορες η κρίση που σας περιμένει. ..προβατοσχημοι λυκοι

  2. Ανώνυμος 03/09/2014 @ 6:46 ΜΜ

    Η μοναδικη αληθεια ειναι πως δεν τα βρηκαν στους ρολους,αποχωρησαν καταγγελοντας πως ειναι η σειρα των αλλων να εχουν παθητικο ρολο , οι ιδιοι ειχαν στην προηγουμενη συναξη παλι παθητικο ρολο και θεωρησαν οτι αδικουνται.ΝΙΚΟΣ

  3. Ανώνυμος 03/09/2014 @ 6:51 ΜΜ

    Και βέβαια είναι άσχετο με την ατζέντα της Σύναξης τα περί Κατάρ.
    Το σχετικό είναι Η Συρία,η στάση του Οικ.Πατριάρχη, η έδρα του Οικ.Πατριαρχείου,η Τουρκία,η Ρωσία και ο Πασών των Ρωσιών και Αγ.'Ορος.

  4. Ανώνυμος 03/09/2014 @ 7:23 ΜΜ

    Στο καλό και να μας γράφουν.Αντε διαλύστε το το μαγαζί να τελειώνουμε

  5. φιλε Γ.Δ
    ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΡΩΤΟΎΣΕ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  6. Ανώνυμος 03/09/2014 @ 7:51 ΜΜ

    ΒΡΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΜΑΣ 8.46' …
    ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΡΤΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΟΥΛΕΣ..
    ΔΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΑΥΤΑ ΒΡΕ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΜΑΣ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ
    ΚΑΛΩΣ ΤΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ..

    ΜΙΑ ΦΙΛΗ

  7. Ανώνυμος 03/09/2014 @ 7:59 ΜΜ

    ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ…
    ΑΥΤΑ.

  8. Ανώνυμος 03/09/2014 @ 10:49 ΜΜ

    ΒΡΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΜΑΣ 8.46'
    Τι έχεις κάνει βρε άτιμο Νικολιο και σε κράζει έτσι;

    Ο φίλος της φίλης.

  9. Ανώνυμος 03/10/2014 @ 5:30 ΠΜ

    αμάν μας έπρηξες και συ με το Νίκο…. Νικολάκη και Νικολάκη πωωωωωω!

  10. Ανώνυμος 03/10/2014 @ 6:08 ΠΜ

    12.49 Φιλε της φιλης δεν της εχω κανει τιποτα εμφανες θεωρητικα τουλαχιστον,επιβεβαιωνει ομως πως ο βηχας κι ερωτας δεν κρυβονται!!!
    Εμεις οι σεξυεξωγηινοι οι σκοτεινοι,υποχθονιοι,τα πλασματα που εχουμε ταχθει με το κακο ασκουμε απο την εποχη των πρωτοπλαστων μια υπερμετρη γοητεια,μην ξεχνας -δικος μας ηταν ο τυπος που κολλησε στην Ευα με το ζαγοριν ,τα θηλυκα του ανθρωπινου ειδους ειναι επιρρεπη διαχρονικα σε νεφελιμ σαν εμενα!!!ΝΙΚΟΣ

  11. Ανώνυμος 03/10/2014 @ 11:33 ΠΜ

    ΤΟ ΕΡΠΕΤΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ !!!!!!!!!!!!.ΚΑΚΟΣ ΨΟΦΟΣ

  12. Ανώνυμος 03/10/2014 @ 12:26 ΜΜ

    Ωπ !! τι έγινε; ποια λουλού παπαδοφορεμένη έφαγε τον γκόμενο της αλληνής και χάλασε την παρτούζα;

  13. Ανώνυμος 03/10/2014 @ 12:28 ΜΜ

    10 Μαρτίου 2014 – 8:08 π.μ.
    … και δωδεκαθεϊστές και μασώνοι (αφήνεις απέξω τις πιο πικάντικες ιδιότητες)

  14. Ανώνυμος 03/10/2014 @ 12:29 ΜΜ

    9 Μαρτίου 2014 – 9:51 μ.μ.

    εσύ ψάχνεις γκόμενο εδώ μέσα, είναι ολοφάνερο από το κόλημα που έχεις φάει με αυτόν τον σχολιαστή (σε έχω διαβάσει και σε άλλα άρθρα) αλλά από ότι φαίνεται δε θα σου τη δώσει τη σημασία που απαιτείς……

  15. Ανώνυμος 03/10/2014 @ 2:21 ΜΜ

    2.29μμ Γατι κακο ειναι καποιος η καποια να ψαχνει για γκομενο?αυτο γινοταν παντοτε απο την εποχη του Νωε,(αυτου με το κοτερο-παμε μια βολτα- μεχρι τωρα αλλα και μετα)στη βιβλο αναφερει τα νεφελιμια που γουσταρησαν τις ομορφες κορες των ανθρωπων και βγηκαμε εμεις τα υβριδια!!
    Γιατι εμποδιζεις τις διασυμπαντικες σχεσεις των πλασματων?ποιος εισαι εσυ που θα σταματησεις την εξελιξη του ειδους μου?αναρωτηθηκες πως περναω τα βραδια μου απο τοτε που τρυπησε η φουσκωτη συντροφια μου? ΝΙΚΟΣ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*