Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:18 - 03/06/2014

Ξεχάστε τα drones: Το internet και η παρακολούθηση των χρηστών θα γίνεται από το διάστημα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ξεχάστε τα drones: Το internet και η παρακολούθηση των χρηστών θα γίνεται από το διάστημα

Ποια είναι τα πλάνα της Google η οποία ετοιμάζεται να κατασκευάσει 180 δορυφόρους για παγκόσμια πρόσβαση στο Ίντερνετ από το διάστημα

Big Brother: Global Edition; H Google διψάει για νέους χρήστες και σχεδιάζει να ξοδέψει συνολικά 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την εκτόξευση δορυφόρων που θα προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε απομονωμένες περιοχές.

Η Wall Street Journal αναφέρει πως η Google ετοιμάζεται να εκτοξεύσει 180 μικρούς δορυφόρους που θα κάνουν το γύρο της Γης σε μικρό υψόμετρο και αργότερα με περισσότερο εξοπλισμό.

Επικεφαλής του εγχειρήματος τέθηκε ο Γκρεγκ Ουάιλερ, ιδρυτής της εταιρείας δορυφορικών επικοινωνιών O3b Networks, ενώ η Google έχει επίσης προσλάβει μηχανικούς της εταιρείας δορυφόρων Space Systems / Loral LLC.

Τόσο η Google όσο και η Facebook αποσκοπούν στο να βρουν νέους χρήστες σε κάθε γωνιά της Γης, μιας και βρίσκονται σε πτωτική τάση.

Άνθρωποι σχετικοί με το πρόγραμμα αναφέρουν πως η Google σκοπεύει να χρησιμοποιήσει δορυφόρους που ζυγίζουν λιγότερο από 115 κιλά.

Πέραν από τον “γαλαξία” δορυφόρων, η Google έχει θέσε σε εφαρμογή το σχέδιο Project Loon για την ανάπτυξη αερόστατων μεγάλου ύψους τα οποία θα λειτουργούν ως αναμεταδότες για την παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών σε απομακρυσμένες περιοχές. Τον Απρίλιο προχώρησε στην εξαγορά της Titan Aerospace, η οποία αναπτύσσει drone για την παροχή πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Ανάλογο πρόγραμμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών τρέχει και η Facebook.

Πάντως, κανείς από την Google δεν σχολίασε για την ώρα το δημοσίευμα της Wall Street Journal. Ωστόσο, υπεύθυνος της εταιρείας παραδέχθηκε ότι η Google ελπίζει να φέρει online εκατοντάδες εκατομμύρια νέους χρήστες μιας και για την ώρα, τα 2/3 του πλανήτη δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που εταιρεία σχεδιάζει κάτι τέτοιο. Η Teledisc LLC, μια εταιρεία που είχε τη στήριξη της Microsoft και επένδυσε 9 δισεκατομμύρια δολάρια για την υλοποίηση ενός αντίστοιχου αστερισμού δορυφόρων, διέκοψε την προσπάθεια το 2002 λόγω τεχνικών εμποδίων και υπερβάσεων του κόστους.

Το 1999, η εταιρεία Iridium Satellite χρεοκόπησε λιγότερο από ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα δορυφορικών υπηρεσιών φωνής και δεδομένων.
Σίγουρα, το μεγαλόπνοο εγχείρημα της Google που κατηγορείται για μη απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων χρηστών, συνοδεύεται από πολύ μεγάλο ρίσκο.

Άγνωστο το τι θα συμβεί σε περίπτωση που το σχέδιο στεφθεί με επιτυχία και οι άνθρωποι της NSA ζητήσουν εισαγγελική εντολή για να παρακολουθήσουν τον οποιοδήποτε άνθρωπο σε οποιοδήποτε σημείο της Γης. Λίγα χρόνια πριν θα έμοιαζε με φουτουριστική νουβέλα του Όργουελ, τώρα μοιάζει με πραγματικότητα που έρχεται.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*