Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:48 - 20/02/2014

Μην αφήνετε τη ζωή να περνά άσκοπα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μην αφήνετε τη ζωή να περνά χωρίς να την ζήσετε.

Γιατί να μην μείνουμε για πάντα νέοι; Γεμάτοι ενέργεια, ομορφιά, πάθος, γοητεία, νιάτα, ξεγνοιασιά και όλα αυτά σε ένα νέο, σφριγηλό σώμα. Κάποτε ένας ποιητής έλεγε «Δεν φοβάμαι το θάνατο αλλά το γήρας».

Ξαφνικά, νιώθεις αδύναμος, πολύ μεγάλος για να κάνεις πράγματα. Δεν έχεις αντοχές και κουράγια. Ίσως, όσο περνάνε τα χρόνια να θέλουμε όλοι να γίνουμε σαν το «Βenjamin Button».

To αριστούργημα του Oscar Wilde «To πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι», έχει για πρωταγωνιστή έναν όμορφο νέο που θέλει, αντί για τον ίδιο, να γεράσει το πορτρέτο του. Η επιθυμία του ολοκληρώνεται και ο πίνακας αρχίζει να αντικατοπτρίζει τη σωματική και ηθική φθορά του εικονιζόμενου.

«Έτριψε τα μάτια του, πλησίασε τον πίνακα και τον εξέτασε ξανά. Δεν υπήρχε κανένα σημάδι αλλαγής όταν κοίταξε τον ίδιο πίνακα, κι όμως δεν υπήρχε αμφιβολία πως η όλη έκφραση είχε αλλοιωθεί. Δεν ήταν απλώς η φαντασία του. Το πράγμα ήταν φρικτά προφανές. Σωριάστηκε στην καρέκλα και βάλθηκε να σκέφτεται. Ξαφνικά, πέρασε σαν αστραπή από το μυαλό του Αυτό που είχε πει στο ατελιέ του ζωγράφου την ημέρα που θα είχε τελειώσει ο πίνακας. Ναι, το θυμόταν πολύ καλά.

Είχε ξεστομίσει μια αρρωστημένη επιθυμία να μείνει ο ίδιος νέος και να γεράσει το πορτρέτο του, να παραμείνει η ομορφιά του ακηλίδωτη και το πρόσωπο στον καμβά να φορτωθεί το βάρος από τα πάθη και τις αμαρτίες του, να πληγωθεί η ζωγραφισμένη εικόνα από τις ρυτίδες που φέρνουν βάσανα και οι σκέψεις, κρατώντας ο ίδιος όλη την εύθραυστη θαλερότητα και το κάλλος της μόλις συνειδητής, τότε εφηβείας του. Δεν μπορεί να εκπληρωθεί η επιθυμία του…Αυτά τα πράγματα δε γίνονται. Φαντάζει τερατώδες και μόνο να το σκέφτεται. Κι όμως, εκεί μπροστά του βρισκόταν ο πίνακας, με μια πινελιά σκληρότητας στο στόμα.»

Γι αυτό μην αφήνετε την ζωή να περνά χωρίς να την ζήσετε.

Κάντε τα πράγματα όταν πρέπει. Μην τα αναβάλετε όλα γι’ αύριο.

Και να θυμάστε πως όσες ρυτίδες κι αν έχετε, το πάθος για την ζωή, τα όνειρα, την χαρά, την ανεμελιά, την τρέλα δεν μπορεί να τα φθείρει ο χρόνος. Το γήρας τα φοβάται.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Ανώνυμος 02/20/2014 @ 11:41 ΜΜ

    ΤΟ ΓΗΡΑΣ ΕΧΕΙ ΗΤΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ1989. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΝΑΙ…ΔΕΝ ΑΞΖΕΤΕ ΤΗ ΝΙΟΤΗ.

  2. Ανώνυμος 02/21/2014 @ 2:02 ΠΜ

    ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΧΕΙ ΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1989?

  3. η άποψη των Στωικών φιλοσόφων για το γήρας και τον θάνατο νομίζω ότι βοηθούν πολύ..
    αναγνώριζαν ότι η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία και δεν προσπάθησαν να αλλάξουν αυτό που δεν μπορούσαν να αλλάξουν. Συγχρόνως, βέβαια, πίστευαν ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στο σύντομο χρονικό διάστημα που ζούμε..
    Η γήρανση είναι αναπόδραστη, έλεγε ο Κικέρων, αλλά μπορούμε να επιλέγουμε πως να αντιδράσουμε σε αυτήν τη διαδικασία..
    οι ηλικιωμένοι μπορουν συχνά να τα καταφέρουν κάνοντας λιγότερα, λόγω της πείρας τους, συνεπώς κάθε δουλειά που κάνουν μπορεί να γίνεται πιο αποτελεσματικά. Το σώμα και το μυαλό δεν παρακμάζουν κατ´ανάγκην δραματικά αν τα εξασκούν. Ακόμα και αν οι σωματικές ηδονές προκαλούν μικρότερη ικανοποίηση, υποστήριζε, μπορούν οι ηλικιωμένοι να περνούν χρόνο με φίλους και να συζητούν, πράγμα που τους ανταμοίβει.
    Τέλος ο Κικέρων πίστευε ότι η ψυχή ζει αιώνια επομένως δε χρειάζεται να ανησυχούν για το θάνατο.

    ο Ιπποκράτης υποστήριζε ´´ ο βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρή´´…

    ο Σενέκας έλεγε ότι το πρόβλημα δεν ήταν η βραχύτητα του βίου, αλλά ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ασχημα τον χρόνο τους.
    Δεν πρέπει να θυμώνουμε που ο βίος είναι βραχύς αλλά να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε.
    Επισήμανε ότι κάποιοι άνθρωποι θα χαράμιζαν ακόμα και χίλια χρόνια με την ίδια ευκολία που χαράμισαν τη χωή τους..
    Αδικο είχε;
    Ακόμα και τότε θα παραπονιόταν οτι η ζωή παραείναι σύντομη..

    Στην πραγματικότητα η ζωή είναι αρκούντως μακρά για να κάνουμε πολλά πραγματα αν κάνουμε τις σωστές επιλογές..
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΗ ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΕΡΓΑ…

    Αν περιμένουμε να γεράσουμε για να το μάθουμε αυτό θα είναι μάλλον πολύ αργά…

    ΤΑ άσπρα μαλλιά και οι ρυτίδες δεν εγγυώνται οτι αναλώσαμε το χρόνο μας κάνοντας άξια πράγματα, αν και κάποιοι συμπεριφέρονται ωσάν να τα είχαν κάνει…
    Ενας άνθρωπος που σάλπαρε και οι ανεμοθύελλες τον παρασέρνουν δεν εχει πάει ταξίδι… απλώς ΠΑΡΑΔΕΡΝΕΙ…

    Ετσι ειναι και η ζωή.. ´οταν δεν έχουμε τον έλεγχο.. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ διχως να βρίσκουμε χρόνο για τις εμπειρίες που θεωρούμε πως έχουν αξία και νόημα… δε ζούμε αληθινά..

    Μια καλή ζωή έχει το πλεονέκτημα οτι στα γηρατειά..
    ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ…

    Πολλοί ασχολουμαστε με ασήμαντα πράγματα, υποστήριζε ο ΣΕνέκας.. για να αποφεύγουμε την αλήθεια για όσα αποτύχαμε να κάνουμε…

    Ο πιο γόνιμος τρόπος ύπαρξης είναι η μελέτη της φιλοσοφίας..

    και αν καταφέρεις.. ´´ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΓΙΝΕ ´´ .. μας προέτρεπαν σοφά ..

    η ´´Ψυχαγωγός ´´

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*