Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:32 - 04/12/2014

ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τρόμο προκαλεί το πρώτο επίσημο χτύπημα που έκαναν τζιχαντιστές μέσα στην ίδια τη Ρωσία, στο Γκρόζνι, πρωτεύουσα της Τσετσενίας στη Ρωσία. Οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τους 19 ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες, όπως μεταδίδει το Interfax.

Η έκρηξη βίας στην καρδιά του Καυκάσου αποτελεί το πρώτο χτύπημα που επιχειρούν τζιχαντιστές και για το οποίο το Ισλαμικό Κράτος είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό. Το tribune εδώ και δύο μήνες τόνιζε ότι με το Ισλαμικό Κράτος στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας και τους Τσετσένους ακραίους ισλαμιστές να έχουν αναλάβει την ηγεσία των ορδών του ISIS στην Κομπάνι, είναι ζήτημα χρόνου να πυροδοτηθεί η βραδυφλεγής βόμβα που ονομάζεται Τσετσενία.

Από τις συγκρούσεις των Τσετσένων τζιχαντιστών με ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας μέχρι στιγμής έχουν σκοτώθεί 10 αστυνομικοί, ενώ ακόμα τουλάχιστον 28 είναι οι επιβεβαιωμένοι τραυματίες.

Πριν από λίγο οι αρχές στη Ρωσία ανακοίνωσαν το τέλος της επιχείρησης, ωστόσο βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για τυχόν νέα χτυπήματα.
Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος Καντίροφ ανακοίνωσε ότι 9 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τον συνολικό αριθμό των ισλαμιστών οι οποίοι συμμετείχαν στην επίθεση. Ενδεικτικό είναι πάντως το γεγονός ότι σύμφωνα με Μέσα του Καυκάσου, ο αριθμός τους μπορεί να φτάνει και τους 400!
Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Αντιμετώπισης της Τρομοκρατίας η επίθεση αυτή εξαπολύθηκε σε έναν κυκλικό οδικό κόμβο στο κέντρο του Γκρόζνι, ενώ ακολούθησαν μάχες με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης μέσα σε ένα σχολείο και ένα ακίνητο όπου στεγάζονταν τοπικά ΜΜΕ, το οποίο πυρπολήθηκε.

Δεν έχει καταστεί δυνατόν ακόμη να εξακριβωθεί αν οι τζιχαντιστές είχαν στοχοθετήσει τα κτίρια αυτά εκ των προτέρων ή αν απλώς υποχρεώθηκαν να οχυρωθούν εκεί, ούτε εάν στην επίθεση ενεπλάκη μόνο μία ή πολλές οργανώσεις που έδρασαν σε συντονισμό.

Οι δράστες της επίθεσης ανέφεραν ότι ανήκουν στο Εμιράτο του Καυκάσου, που είναι οι τζιχαντιστές της Τσετσενίας καθώς και ότι δρούσαν υπό τις διαταγές του νέου του ηγέτη, του Αλί Αμπού Μουχάμαντ.

«Πολυάριθμοι μαχητές εισήλθαν στην πόλη», δήλωσε ένας από τους ισλαμιστές, σύμφωνα με τους υπότιτλους σε ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο kavkazcenter.com, πριν προσθέσει: «θα δώσουμε μάχη μέχρι θανάτου».

Η επίθεση αυτή, μερικές ώρες πριν εκφωνήσει την πολυαναμενόμενη ομιλία του στο κοινοβούλιο της χώρας του ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σηματοδοτεί μια σημαντική οπισθοχώρηση για τον προστατευόμενό του Ραμζάν Καντίροφ, που κυβερνά την Τσετσενία από το 2007.

Τα επανειλημμένα βίαια επεισόδια των τελευταίων μηνών -πριν από δύο μήνες πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο Γκρόζνι όταν νεαρός καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά έξω από συναυλιακό χώρο, ενώ επτά αντάρτες και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη γειτονική επαρχία Νταγκεστάν στις αρχές του Οκτωβρίου σε μάχες- εγείρουν φόβους για έναν νέο κύκλο βίας στην Τσετσενία, μερικές ημέρες πριν από την 20ή επέτειο από το ξέσπασμα του πρώτου πολέμου της Τσετσενίας (Δεκέμβριος 1994-Αύγουστος 1996).

Στο τέλος του δεύτερου πολέμου, που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Τσετσενία φαινόταν να έχει αποκτήσει ένα επίπεδο ηρεμίας, κυρίως λόγω των εκτεταμένων πληγμάτων που είχε υποστεί το Εμιράτο του Καυκάσου. Το κίνημα αυτό μοιάζει αποδυναμωμένο, ιδίως μετά τον θάνατο τον Μάρτιο του ιδρυτή του και ηγέτη του, του Ντόκου Ουμάροφ.

Αλλά οι σχέσεις που έχει καλλιεργήσει το τελευταίο διάστημα το εν λόγω κίνημα με το Ισλαμικό Κράτος, η οποία δρα στη Συρία και στο Ιράκ και στις τάξεις της έχει πολλούς Τσετσένους, μοιάζει να δίνουν νέα ορμή στους μαχητές του Εμιράτου του Καυκάσου, σημειώνουν παρατηρητές.
Το Ισλαμικό Κράτος είχε εξάλλου αναρτήσει τον Σεπτέμβριο στο YouTube ένα βίντεο στο οποίο απειλούσε να εξαπολύσει έναν «πόλεμο» στην Τσετσενία και στον Καύκασο, για να «απελευθερώσει» τις περιοχές αυτές από τη ρωσική κυριαρχία.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. Ανώνυμος 12/04/2014 @ 4:34 ΜΜ

    Αφηστε το σχολιο σας εδω …

  2. Ανώνυμος 12/04/2014 @ 4:48 ΜΜ

    ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗ ΒΓΟΥΝΕ ΤΟΥ ΒΑΔΙΜΗΡΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΘΥΣΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

  3. Ανώνυμος 12/04/2014 @ 6:49 ΜΜ

    Η ιστορία με την Τσετσενία είναι παλιά – ονόματα αλλάζουν!!!

    • Ανώνυμος 12/04/2014 @ 7:19 ΜΜ

      Σωστή παρατήρηση. Η πληρωμένη από τους Δυτικούς μαφία των ισλαμιστών έχει ενεργή δράση μέσα στην Ρωσία από την εποχή της Τσετσενίας και έχει από τότε εξαπλωθεί σε όλο τον Καύκασο.

  4. Ανώνυμος 12/04/2014 @ 7:39 ΜΜ

    Ηρθε η ώρα του Πούτιν…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*