18:42 - 17/02/2015

Λάδι σκόρδου

ladi-skordou

Παρασκευή θεραπευτικού λαδιού από σκόρδο

– 226 γραμμάρια σκόρδου (8 ounces), ξεφλουδισμένου και ψιλοκομμένου σκόρδου
– Επαρκή ζεστό ελαιόλαδο

Προετοιμασία

– Τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα μεγάλο δοχείο και χρησιμοποιήστε αρκετό ελαιόλαδο για να καλύψετε εντελώς το σκόρδο.

– Κουνήστε το και αφήστε το σε ένα μέτρια ζεστό μέρος για 2-3 μέρες.

– Σουρώστε το μέσου ενός μη χλωριωμένου βαμβακερού η μεταξωτού υφάσματος.

– Εμφιαλώστε το και τοποθετήστε το σε ένα δροσερό μέρος.

Δόση: Από λίγες σταγόνες μέχρι 2 κουταλάκια τσαγιού 3-4 φορές την ημέρα.

Βάμμα σιρόπι (γλυκερίνης) από σκόρδο

– 454 γραμμάρια (1 pound) σκελίδες σκόρδου (allium sativum), ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες.

– Ίσα μέρη μυλόξιδο και αποσταγμένο νερό, αρκετό για να καλύψει το ψιλοκομμένο σκόρδο.

– 568 (1 pint) φυτική γλυκερίνη

– 1.362 γραμμάρια (3 pounds) αγνό μέλι

Προετοιμασία

Τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα δοχείο με μεγάλο άνοιγμα, σκεπάστε το με ξύδι και νερό.

Κλείστε το και ανακατέψτε τα καλά όλα μαζί.

Αφήστε το να σταθεί σε ένα κρύο μέρος για 4 ημέρες, διαβρέχοντάς το (κουνώντας το καλά) 1-2 φορές καθημερινά.

Προσθέστε τη φυτική γλυκερίνη, ανακατέψτε το και αφήστε το να μείνει άλλη μία μέρα.

Σουρώστε το με πίεση και φιλτράρετε το μέσο μέσω ενός μεταξωτού ή λινού υφάσματος

Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε το μέχρι να αναμιχτεί καλά.

Σφραγίστε το δοχείο καλά και κρατήστε το σε δροσερό μέρος.

Δόση: ένα κουτάλι του τσαγιού μέχρι ενός κουταλιού της σούπας 3-4 φορές την ημέρα μεταξύ των γευμάτων.

Χρήσεις: άσμα, βρογχίτιδα, καταρροϊκές περιπτώσεις, φθίση, φυματίωση, κρυολογήματα, δύσπνοια, αδυναμία καρδιάς, εσωτερικές εξελκώσεις, κ.α.

Αρωματικό ξύδι

Για να καλύψετε την έντονη οσμή και γεύση του σκόρδου

Για βοήθεια στον μετεωρισμό.

– 85 γραμμάρια (3 ounces) κύμινο (carum carvi) σε σκόνη

– 85 γραμμάρια (3 ounces) σπόρους μάραθου (foeniculum officinale-F. vulgare)

– 946 γραμμάρια (1 quart) μυλόξιδο

– 568 (1 pint) φυτική γλυκερίνη

Προετοιμασία

Σιγοβράστε τα 2 βότανα αργά μέσα στο μηλόξυδο, καλυμμένα για 15 λεπτά.

Σουρώστε το και αφήστε το να κρυώσει.

Όταν κρυώσει προσθέστε τη φυσική γλυκερίνη και ανακατέψτε το καλά.

Χρήσεις: Αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται στη θέση του ξυδιού του νερού και της φυτική γλυκερίνης. Είναι πολύ πιο αποδεκτό από αυτούς που δεν μπορούν να ανεχθούν την γεύση και τη μυρωδιά του σκόρδου.

Πηγή

ftiaxno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αρχαία συνταγή του Θιβέτ με το εκχύλισμα σκόρδου που κάνει θαύματα

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΡΩΣ ΣΚΟΡΔΟ ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ-ΤΙ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ

Χρήσεις και ιδιότητες του σκόρδου που δεν φανταζόσασταν

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. 0
    0
    Φάε σκόρδο και κοιμήσου άνετα μόνος σε διπλό κρεβάτι,χωρίς την κρεβατομουρμούρα.
  2. 0
    0
    lathos den anamygnyoume ladi kai skordo me skopo tin apothikeusei,dimiourgountai boutilidia pou einai toxika.horista se logikes posotites mporoume na ta katanalosoume
  3. 0
    0
    ΛΑΔΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΝΟΜΙΖΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί